www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 00:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 522 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 03 stu 2007 19:13 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Joakim i i vikica dobro nam došli!!!

Nema veze joakime što si stavio sebe i vikicu na listu tako i treba!!!

Dobo došli još jednom i svojim molitvama pomozimo jadnim dragim dušama!!!
Ništa prijatelji, mi se samo držimo onoga što sveta majka crkva naučava i pogriješit ne možemo, zato smolitvom spasimo naše drage prijatelje!!
DA mogučeje da Bog progovori i kroz san pa nas potakne da molimo za naše drage prijatelje žive i pokojne!!!

Važno da molimo i vidječemo uspijeh naših molitava!!!

PO Mariji k Isusu!!!!!!!!!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2007 16:44 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Evo i ja bih se priključio.Evo još jedna vrlo korisna molitva:

Molitva za duše u čistilištu

O neiscrpivi Izvore istine, kako si se osušio!
O mudri Učitelju, kako si zanijemio!
O Sjaju vječnog svjetla, kako si utrnuo!
O prava Ljubavi, kako je Tvoje lijepo lice postalo iznakaženo!
O previsoko Božanstvo, kako se meni daješ gledati u velikom siromaštvu!
O Ljubavi moga srca, kako je velika Tvoja dobrota!
O vječna Naslado mojega srca, kako su prekomjerne i mnogovrsne bile Tvoje boli!
Moj Gospodine Isuse Kriste, Ti imaš jednu i istu narav s Ocem i Duhom Svetim, smiluj se svim stvorovima, a osobito dušama u čistilištu! Amen!
pet puta – Vjerovanje
jedan put – Zdravo Kraljice,
jedan put - Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu na nakanu Sv. Oca
Pokoj vječni...

Nalazi se na ploči u jednoj kapeli u Poljskoj. Papa Inocent XI. dao je oprost za petnaest duša iz čistilišta, svaki put kada se ta molitva izmoli. Prvi dio molitve su Marijine riječi, kada je primila u ruke Isusovo tijelo, skinuto s križa.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2007 20:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zuki1 prijatelu dobro nam došao!!!!! :D

Da i ta je molitva ljepa tojest svaka koja se moli pa tako ti možeš po svojoj želji dodati i ovu molitvu ili neke svoje koje inače moliš!!!

Ljepo je da nas je sve više i to je djelo Duša u čistilištu!!!

Zato molimo puno zanjih i oneče za nas!!!!

Po Mariji k Isusu!!!! :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2007 08:42 
Odsutan

ovo vrijeme provedeno u molitvi za duse u cistilistu mi je bilo jedno od najljepsih u mom zivotu... Gospodin me je obdario sa puno milostima...
ne znam kako da vam to opisem...ali bilo mi je jako lijepo provoditi vrijeme u molitvi za njih..i imala sam osjecaj kao da sam sa njima..i sto mi je najdraze... primjetila sam grobove onih na kojima nije gorjela niti jedna svijeca, nije bio niti jedan cvijet..to do sada nisam nikada primjetila... onda sam kod tih grobova isto zapalila svijece i molila...a jadne duse kad za njih bas nitkop ne moli i nitko svijecu ne zapali...

i moram jos ovo posvjedociti.. osobno meni je Gospodin dao tako puno mira u dusu preko ovog vikenda...i odnosi u obitelju su ovaj vikend bili kao u raju..a inace oko blagdana mi se svi zakacimo..jer je uvijek zbrka ..to su mi izmolile duse u cistilistu...

Jedna situacija mi je bila malo cudna..to jest ne znam sto da mislim...
Na dan Svih Svetih spremala sam se na pricest, bio je cetvrtak...mislila sam se u petak ispovjediti, jer je bio prvi petak... a nisam imala nikakvih teskih grijeha pa sam mislila da mogu prisustovati sv. pricesti..e ja si lijepo stala u red..kad svecenik me je vidio..i ja kimnem da zelim pricest a on samo ode..u mom srce kao da ge je noz probio..jedva sdam suze suzdrzavala..i mislim si Isuse...zar ne zelis da te primim..i onda sam probirala svoje grijehe i razmisljam pa sta sam tako jako sagrijesila..i onda vidim kako je svaka sitbnica...ma svaka sekunda ne provedenu po Bozjopj volji u biti gresna...i osjecala sam se kao de me je Isus odbacio..da se srdi na mene..strasan osjecaj..tu se radilo o 15 minuta..meni je bilo kao da se svijet srusio...to je tako strasan osjecaj...
bilo mi je tako tesko moliti...onda sam molila Isusa da mi se smiluje..i non stop sam govorila..Uzdajem se u Tvoje milosrde..ti me ne mozes odbaciti...Ako me i otac i majka odbace, Ti me neces...

U dusi sam vapila za Isuom i zvala sam Ga da mi dode i da mi ipak dopusti da ge blagujem..mada sam gresna i nesavrsena..
nakon mise sam isla do velecasnog i rekla sam mu da bi ja ipak isla na pricest...on mi je ljubazno rekao da me nije vidio..jer su se ljudi nagurali...onda me pricestio nakon mise...onaj osjecaj napustenosti sam dala Isusu za duse u cistilistu... i nakon toga je nestao i taj osjecaj...
ali me ipak kopka... sada po mijim nekim mjerilima..ispovjedam se 1 na mjesec...i nisam sagriejsila smrtnim grijehom...mislim da sam mogla primiti sv. pricest...onda razmisljam..pa dusama u paklu je tako..one su se obacile od Boga i nikad vise nece uci u sjedinjenje sa Bogom...

sto vi mislite?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2007 10:40 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Draga "Aleluja",

mogu zamisliti kako ti je bilo kad te svećenik nije pričestio...
Lijepo je što si tih gorkih 15 minuta prikazala za duše u Čistilištu.
Kad sma bila u Međugorju, u listopadu, dogodilo mi se slično: u velikoj gužvi nisam se uspkela probiti do svećenika i sveta pričest me "mimoišla"... Baš sam bila tužna... I razmišljala: Pa kako baš ovdje, na tom svetom mjestu, ja se nisam uspjela pričestiti???
Bila sam i ja tužna... I tako je misa završila, stajala sam vani s nekoliko članova svoje grupe i uopće ih nisam mogla slušati ni pratiti, samo mi je mislima prolazila činjenica da se nisam pričestila... I nakon par minuta, čujem na mikrofon: Čuli smo se da se neki od vas nisu uspjeli pričestiti, možete sada doći ispred oltara.
Uh, kako sam sretno ostavila svoju grupu i odjurila natrag u crkvu pričestiti se!!

Ponekad i ja odem na ispovijed samo 1 put mjesečno, a redovito se pričešćujem (dakle, s manjim grijesima za koje se pokajem i koje iznosim na sljedećoj ispovijedi). Mislim da nije potrebno ići češće na ispovijed, ako ne osjećaš potrebu. Ponekad odem 2 puta na tjedan na ispovijed, a ponekad jednom u mjesec ili mjesec i pol - sve ovisi o težini grijeha. Čim me imalo "zapeče savjest" ili zaboli srce zbog nekog grijeha - odmah otrčim na ispovijed.
"Sitnije" grijehe poput nedovoljne ljubaznosti prema nekome ili ponekad lijenosti u nekom području predajem na početku mise kad se kajemo za svoje grijehe. Osjećam da ne činim grijeh niti ne osjećam pričest nedostojnom ako postupam tako.

Htjela bih se još samo osvrnuti na Fernandov komentar da naše molitve možda i ne pomažu dušama u Čistilištu jee im ionako nema povratka odande. :!: :!: Ne znam kako je došao do tog zaključka.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2007 11:00 
Odsutan

I ja se prijavljujem za molitvu za siromašne duše u Čistilištu

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2007 11:32 
Odsutan

fernando- mi katolici vjerujemo da duse u cisltilistu (trpeca crkva) se ciste od grijeha i nesavrsenosti, te da uz nasu pomoc (putujuce crkve) i milosrde Bozje mogu i brze uci u Nebeski Jeruzalem.

Po mom skromnom znanju ´samo iz pakla se vise nikud ne moze...

Nadalje su i Duse u cisitilistu vec u Bogu i sjedinjene su snjim, samo jos mora se zadovoljiti i Bozja pravda...te Duse same od sebe zele davati zadovoljstinu za griehe i nesavrsenosti. One su i na neki nacin sretne jer ne mogu vise vrijedati Boga, i znaju da ce jednog dana i ta muka prestati...

Posto ne mogu same za sebe moliti, one su ovisne o nasim molitvama i nasoj ljubavi prema njima

Npr. velika je milost kad ti se dusa moze javiti da za nju moras moliti, jer neke duse niti to ne mogu jer se apsolutno nitko ne moli za njih....

fernando...to je tuzno misljenje koje ti imas o cistilistu...jer su ti ljudi ovosni o nama..i iz mojega iskustva mogu ti reci da je Bog milosrdan..i da mu je molitva za duse u cistilistu jako draga ako ne i draza od molitva za obracenje...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2007 19:08 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Slavica!!!!

Dobro nam došla u naš mali klub!!!!

Moli i žrtvuj se za duše u čistilištu to je tako lako a tako korisno no vidjet češ!!! :P :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2007 19:11 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Dragi prijatelji drago mi je da imate lijepih iskustava s dušama u čistilištu i da nas je sve više!!!!

Bogu hvala i samo nastavite tim putem tojest svi krenimo u spašavanje naših dragih prijatelja!!!!
:P :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 stu 2007 15:55 
Odsutan

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Slika

Prijatelji duša u čistilištu na forumu TT:

1. Benedikt
2. Luki
3. toya
4. moya
5. martina2
6. rebeka
7. damir707
8. berno
9. Marijeta
10. Hrvoje Hrki
11. Miriam
12. fiducia
13. DANI
14. ani
15. zozy
16. ela bredi
17. Igor
18. Templar
19. Aleluja
20. velika
21. katica
22. teja11
23. rozi5
24. ivana7
25. nina22
26. vikica
27. joakim
28. zuki_1
29. Slavica
30. ???

Pozdrav svima koji su nam se pridružili u ovoj našoj molitvi za duše u čistilištu. Ujedno se ispričavam što nisam ažurirao ovu listu ali kao što ste vidjeli nije me bilo nekoliko dana na forumu. Problem je što sam trenutno bez interneta kod kuće, odjavio sam internet preko kabelske, a prijavio se za max adsl kojeg još nisam dobio. Nadam se da ću uskoro dobit internet.
Hvala Joakimu što je ažurirao listu!
Sve vas pozdravljam i jako sam sretan što se broj prijatelja duša u čistilištu povećava. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 522 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]