www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 srp 2025 11:37

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 244 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 18:06 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Osobno sam 2 puta počivao u Duhu Svetom. Prvi puta je bilo vrlo korisno za mene jer sam se izlječio nekih strahova poput straha od psa, nelagode pri razgovoru s nepoznatim ljudima, nervoze prije ispita i sl. A osjećaj je bio kako ste vi svi opisali. Jednostavno osjetim veliku silu kako silazi odozgora, obuzima me i ja padam i ne želim se ustati. Nije da sam sada osjećao neku ekstazu, ali jedan ugodan osjećaj mira. Meni je puno pomoglo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 19:13 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

zuki_1 napisao:
Zašto neki padnu,a neki ne?Ja sam htio pasti,ali ništa.

Ne moraju svi pasti da bi počivali u Duhu.
Počivati u duhu se moze i stojeći.
Neke osobe počivaju u duhu čvrsto stojeći nepomično.
To se obično dešava kada nema prostora da osoba padne kao sto je bio slučaj u Ciboni na tribinama.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 20:05 
Odsutan

..kako god da se manifestira (jer ima vise :a1250: nacina)...pocivanje u duhu je nesto predivno...hvala ti Boze moj sto me dotices...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2007 20:44 
Odsutan

[quote="Zlatko"][quote="zuki_1"]Zašto neki padnu,a neki ne?Ja sam htio pasti,ali ništa.[/quote]
Ne moraju svi pasti da bi počivali u Duhu.
Počivati u duhu se moze i stojeći.
Neke osobe počivaju u duhu čvrsto stojeći nepomično.
To se obično dešava kada nema prostora da osoba padne kao sto je bio slučaj u Ciboni na tribinama.[/quote]

Ja sam htio reći kako nisam počinuo u Duhu uopće.Znaći li to da oni koji ne padnu nešto trebaju mijenjati na sebi ili da postoji neka zapreka?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 stu 2007 07:50 
Odsutan

Ne mora značiti da osobe koje padnu moraju nešto mijenjati.Čuj, to sam i ja mislio na početku kada nisam padao.Mislio sam da mozda nisam dostojan i da postoji neka zapreka.No u to vrijeme sam bio duhovno jači.Jer je to bilo nakon moga obračenja.Ali to je vrijeme kada te ponesu emocije i sve to kada u biti uvidiš da je Bog uistinu živ.
Ja sam počeo padati tek onda kada su počele kušnje i kada je nastala suša.
Pritisnut problemima i iznenadnom smrti oca i svega onoga što je bilo tek tada sam prvi puta pao.Tada je Duh Sveti djelovao na taj način da me oslobodio tuge i zalosti.Ljudski gledano svi bi mi trebali pasti na početku da se oslobodino i očistimo svega onoga što se u nama nakupljalo godinama,no gledano s bozije strane to nije uvijek tako.Bog zna što kome i kada treba.
Mada neki,kao što sam rekao,koji su okuzeni zlim duhom mogu pasti prvi put i imati snažne manifestacije.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 stu 2007 11:37 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Divan je to osjećaj spokoja i mira.....Hvala Ti što uvijek iznova djeluješ......
......
"Počivati u duhu" nemožeš biti spreman,zato vi koji niste, ni nemojte biti spremni jer to se ne može !
Spremni ćete biti kad to On uradi za vas.Za to teba biti"samo" uvijek predan Gospodinu i pustiti da On čini što nam je potrebno.
BVB! :)
--------------------------------------------------------------------------------------
SRCE MI JE ISPUNJENO SREĆOM,O JAHVE
LJUBAV JE TVOJA PREOBILNA.....................................

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 stu 2007 21:32 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
speranza napisao:
Evo jedan lijepi članak o darovima Duha .

Zvjezdan Linić

Darovi Duha Svetoga

Tko god iz vjere i otvorena srca prima sakrament potvrde postiže na stanovit način i pravo na osobite darove Duha Svetoga. Pored već nabrojenih (dar Boga Oca, dar proroštva, dar Crkve), može se posvijestiti da su tu i darovi koji spadaju na identitet čovjeka kršćanina, pa onda i člana Katoličke Crkve. To je dar euharistije, dar Božje riječi (računa se na svjetlo Duha Svetoga u čitanju i razumijevanju Svetoga pisma), dar prisutnosti blažene Djevice Marije u Crkvi, dar čudesnog znaka jedinstva što ga katolici vide u Svetom Ocu kao nasljedniku svetoga Petra, kao i mnogo drugog...

speranza, ovaj cijeli clanak mi je vrlo dragocjen, ali je meni osobno novost da negdje bas pise o ovome sto sam gore poboldala. i vrlo mi je drago da sam to procitala, jer su mi neke stvari puno jasnije. steta sto nema vise o darovima ove vrste...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 stu 2007 22:26 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

zlatko hvala ti puno na tvom objašnjenju u kojem sam pronašla sebe.
Bila sam na 4 duhovne obnove od 9 mj do sada. Pala sam kod fra Ive Pavića prošli četvrtak i nisam osjetila apsolutno ništa nego samo me nešto odgurnulo. Ali dobro to sada nije toliko bitno, nego ono što si rekao da si bio na početku duhovno jači. Moje obraćenje se dogodilo u 6.mj, Majka Kraljica ljubavi iz M. Lošinja mi je pomogla da se obratim. Sve je bilo super otprilike tri mjeseca nakon obraćenja kada sam dobila mnoge milosti, kada sam točno osjetila Majčinu prisutnost, kada mi je pokazala da postoji. A sada je potpuno drugačija slika, mislim da je sada nastupilo stanje kušnji i baš je teško. Teško jer se ne možeš vratiti, biti onaj čovjek od prije niti to želim a nema više onog blaženog osjećaja, one ushićenosti. Baš suhoća. Nadam se da to vrijeme kušnji neće dugo trajati jer mi nije nimalo ugodno. I zato vapim Isusu da mi pošalje Duha Svetog i da mi pokaže put jer sama ne mogu. I nadam se da ću uskoro pasti iako znam da samo Isus zna kad će mi to darovati. I što nam je u vrijeme kušnji činiti, ne znam ništa drugo nego moliti i ustrajati, nadam se da je to pravi put.
HVALA ISUSU I MAJCI!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 stu 2007 00:05 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ej!
Evo mene ponovo. Ne mogu da vam ne napišem da sam upravo većeras bila na zajednici,imali smo klanjanje i polaganje ruki i ja sam počivala u Duhu, prekrasno, zaista hvala Isusu na tome,jer vjerujem da tako liječi i neke moje rane i pokazuje mi pravi put!
Bog Vas sve blagoslovio, a Duh Sveti neka vas vodi! :grlim te: :grlim te: :grlim te: :q4: :q4: :q4:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 stu 2007 08:26 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
cvijetič napisao:
Ej!
Evo mene ponovo. Ne mogu da vam ne napišem da sam upravo većeras bila na zajednici,imali smo klanjanje i polaganje ruki i ja sam počivala u Duhu, prekrasno, zaista hvala Isusu na tome,jer vjerujem da tako liječi i neke moje rane i pokazuje mi pravi put!
Bog Vas sve blagoslovio, a Duh Sveti neka vas vodi! :grlim te: :grlim te: :grlim te: :q4: :q4: :q4:

Divnoooo, radujem se zbog tebe. Slika
U pravu si Duh Sveti liječi rane duše i tijela, sve nečisto čisti, sve lijepo ističe, ljubav prema Bogu i prema bratu/sestri produbljuje.
Hvala i slava Ocu, Sinu i Duhu Svetome.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 244 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]