www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 04:43

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 stu 2007 22:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Crkva svojim Caritasom cesto pomaze ljudima u nevolji,posreduje snagu predanja i strpljivosti,da im ljeci dusu od unutrasnji rana,koje su zadobivene nasiljem.Crkva navjesta na svakom koraku rijec "LJUBAV"
Odgovorna ljubav,ne poznaje nasilje,ona odgaja,i u dusu ulijeva prave vrijednosti,da ispravi,usmjeruje na put dobra,dobrom rijecju i Bozjom pomocu.Kako bi svijet mogao biti bolji,pravedniji..ako bi se usvojilo nacelo,mrznje nad mrznjom,osvete nad osvetom,to bi samo donelo zla jos vise u svijetu i ljudskim odnosima,bilo da se radi o djeci,odraslim ili starim osobama..Pravi vjernik drugacije razmislja i djeluje..
Kad cilj zivota postane sto vise imati,makar i nepravedno steceno,
sto vise uzivati,makar i gasenjem moralnih nacela,sto vise imati moci nad drugima,makar prijevarom i nasiljem...Sto uciniti,trazi li to Bog od nas.??
Jasno je da takav mentalitet odvali od Crkve jer odbacuje vjeru..
"Vjera ne podrzava nasilje" Vjersko neznanje je takodjer tlo,u koje se ne moze ukorijeniti,svaka ponuda neceg,ozbiljni vjernici,u zajednistvu svoje Crkve,nece biti ugrozeni.Obitelj po Bozjoj zamisli,ima biti posvecena zajednistvu ljubavi,vjernosti,vjere i zivota,da budu okruzeni vrijednostima vjere,CESTITOG ZIVOTA I SLOZNOG ZAJEDNISTVA..
Crkva bi trebala pronaci mogucnosti,u skolama,i u crkvama,morala bi biti zahtjevna,jasna i siguran putokaz za ispravne izbore pravih vrijednosti..
Mi znamo da postoji Bozji neprijatelj,on se skriva u alkoholu,drogi,kradji,lazi,mrznji,nasilju,sukobu,razaranju brakova itd.

"Protivnik vas djavao,kao ricuci lav obilazeci i trazeci,koga da prozdre..
OPIRITE SE CVRSTI U VJERI ,ZATO BDIJTE.."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2007 18:54 
Odsutan

Da Engel..i kod mene u Austriji,radi se na tome,da se ide u borbu protiv nasilja...Zdrav razum svakog covjeka,ce reci da nasilje u danasnje vrijeme zahvace sve vece i vece razmjere..Nasilje raste...
Na rod se boji..SUTI I CEKA..i ne zele otvoriti usta,i dici glas protiv nasilja..Vjera se svjedoci praznim rijecima na veliko,a djelo malo kasni???

Tesko mi je kada sam vidjela na temi.."Parlamentarni izbori 2007"
kako su neke ostre rijeci upucene Fernardu,zato sto je govorio iz njegovog
vlastitog srca..Tko mu je uputio ljepu rijec,tko je stao u njegovu obranu..
On je dijete nasilja u obitelji,on je osoba s kojom se i partija ,drzava poigrala??Ima takvih puno,nije on jedini,neki su davno oprostili,a neki i danas sute..NA TOJ TEMI NISAM PREPOZNALA LJUBAV..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2007 19:39 
Odsutan

Nasilje je protiv Evandjelja..Bog je dao covjeku razum,da slobodno odlucuje,sta da radi a sta ne.Nikad se zlom ne moze postici dobro..
Zlo jedino moze pobjediti ljubav i djelo..To nam govori Evandjelje.
Onaj tko propovjeda Evandjelje,taj ce razumjeti uzroke nasilja.
Ranjenu dusu,treba ljeciti,zrtvi nasilja treba pomoc,a ne da ju ljubimo i da sutimo..Zato budimo aktivni,otvorimo oci,i pitajmo se dali stvarno nismo u stanju nista uciniti protiv nasilja..
Za zrtvu nasilja u obitelji je mnogo lakse otvoriti dusu nekome,u svojoj zajednici,drustvu prijatelja,Crkvi,skoli itd..nego da ode u policiju,
socijalne sluzbe i ustanove.Nitko od zrtve ne zeli ici,ili ostavljati svoje...
ONI ZELE DA NASILJE PRESTANE..S nasiljem u obitelji se trebamo pozabaviti,MI SMO DIO TE ZAJEDNICE, I TO JE I NAS PROBLEM,
I SVECENICI IMAJU ISTI TAJ PROBLEM..Treba raditi na tome da se sprijeci nasilje.Da ne pristajemo da nam djecu odgajaju,
"Reklame,trgovacki centri,mediji,predrasude"JER SVI TAKO CINE"
Netko je na temi (parlamentarni izbori 2007,rekao ne zelim da takva partija ,ODGAJA NASU DJECU..Dobro receno,kada bi i ovdje tako bili aktivni,onda bi se stvarno nesto i mijenjalo..
Danasnje razne organizacije,koje se vole nazvati suveremenima,humanima,socijalnima...puni su hvale,a na sav glas govore protiv Crkve,nasilja djece,nasilja nad starcima u braku,
da se Crkva previse mjesa u zakon drzave(recimo pobacaj)
Zbog cega se takve organizacije,bez obzira tko oni bili..
cuju glasnije nego Crkva,jesmo li mi vjernici,i braca i sestre u strci za zaradom,i tu smo izgubili pojam o zivotu..i vjeri.
Danas je teze biti roditelj nego prije,jer su dosla sema,po kojoj se mora ciniti i odgajati,a nitko ne pita gdje je tu Bog..
Dana su djeca sve vise kompleksnija,nasilje je u porastu,na svim razinama..MOZELI NASA VJERA BITI PUTOKAZ I OSLONAC DANASNJIM RODITELJIMA,DJECI I STARCIMA
dosta ljudi zivi u poprilicnoj zabludi u javnosti..
"DA NASA VJERA TOLERIRA NASILJE UNUTAR OBITELJI"
Vjera nas uci,da ZENIDBA ,poziva na svetos,na brak pun ljubavi.
Vjera ne tolerira,i ne moze da pomaze nasilnike..??
Sakramenatu zenidbe je dana svetost,upravo u braku krscana ne moze biti,prostora za nasilje,ONO NIJE DOKAZ LJUBAVI..
Svako nasilje nad drugom osobom je istinski grijeg(podrzava li Crkva grijehe?)Mi se zovemo djeca Bozja,i mi jesmo...i nasa djeca su isto,djeca Bozja..Odgovorni smo svaki dan biti bolji,i biti primjer vlastitom djetetu...
pa eto NASILNIK JE PRIMJER ;I SUTRA CE NJEGOVO DIJETE ISTO TO BITI..Ukoliko ga tko ne izbavi iz tog losog puta,i provalije..
Krscanski roditelji imaju inspiraciju vjere,u odgoju i prihvacanju ljubavi,
kao Bozjeg oruzja,koje mjenja nas i djecu.
Isus nam je putokaz u nacelu ,kako je volio.A ne da se dijete vrijedja,sramoti djetetova osoba,da se ponizava majka,zena tucom,psovkom i alkoholom,da se nebriga za starce,odbaci postrani i postanu teret..Bog ljubi cijeli svijet,a nasilnik nije u stanju ljubiti svoju obitelj??

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2007 20:34 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hvaljen Isus i naša nebeska majka Marija. U svojoj obitelji imam sličnu situaciju kao u opisima Rebeke. Moj je otac alkoholičar, zlostavlja mene i moju obitelj. Često kući dolazi u alkoholiziranom stanju pa svaki dan živimo u strepnji i očekujemo novi incident. Nekoliko je puta zbog toga intervenirala i policija. Pokušao je fizički se obračunati sa mojom sestrom. Da ga brat i ja nismo zaustavili, mogao ju je brutalno pretući, jer ipak on je muško i fizički je jači od nje.
S druge strane, moja mama je veliki vjernik i jako dobar čovjek.
Molim za cjelokupnu situaciju kod kuće, no kako vrijeme odmiče, moja sumnja da će se on promijeniti sve je veća. Znam da to nije u redu, trebala bih biti sretna što je on moj križ i svjesno ga i svojevoljno prihvatiti, noja osjećam ogromnu gorčinu i mržnju prema njemu.
Isus nas je blagoslovio, pa se on uopće ne bori za skrbništvo. Njemu je najbitnije da dobije dio imovine i materijalnih sredstava.

Teško se otvoriti i ispričati nekom ovakvu priču jer se uz nju vežu mnogi osjećaji. Slušatelji ili čitatelji ne dožive ono što je proživljavao, ili proživljava, autor tog teksta.

Mnogo ljudi ( pa čak i neki članovi moje obitelji) ili ne vjeruju u to što pričam ili samo odmaknu glavom.
Zakon je u takvim situacijama više ma strani zlostavljača nego na strani žrtava. Strahujem za svoju majku kojoj je ipak najteže jer dok smo bili ona je morala trpjeti sva zlostavljanja da otac ne bi nama naudio, a sada mora prolaziti sudska ponižavanja, što slabi njeno psihičko zdravlje.
Sumnjam da će itko iz moje obitelji proći bez psihičkih posljedica.

Ipak, vjeru i pouzdanje u Boga nitko ne može oduzeti ili smanjiti. Naprotiv, kod mene ona svakim danom sve više jača i sve je čvršća. Molitva zaista pomaže, a kad je uz tebe BOG tvoj, tada je sve moguće. Često, kad klonem ili sam tužna, prisjetim sa Isusove poslovice " Kad bi imali vjere kao zrno gorušićino, i brda biste premiještali..."

Svima onima koji se nalaze u sličnoj situaciji, želim da znaju da molim za sve takve obitelji.

Isus čuje naš vapaj i naše molitve doprle su do njega i prije nego ih izgovorimo. Ako vam se ikad čini da vas on ne čuje ili je zaboravio na vas, varate se. Gospodin samo čeka pravi trenutak, a kad njegova desnica dohvati bezbožnika, on tada prolazi teške muke. Nikad ne sumnjaj u Boga jer on je uvijek tu. Nikad ne reci da te napustio jer on te uvijek drži svojom desnicom.

BOG VAS ČUVAO I BLAGOSLOVIO

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2007 21:25 
Odsutan

Sara..Bog ti plati na svjedocanstvu..
Hvala ti na hrabrosti,vjeruj mi nemaju svi tu hrabrost,javno svjedociti..
pisati,i ponovno prozivljavati,ono sto je vec proslost.. :grlim te:

Jedna mi je clanica napisala,da ju je tvoje pismo "rasplakalo"
jer je i ona sama tako isto dozivjela,uznemirilo ju je ponovno,
ono sto je nekad bilo,a kod tebe i sada jos uvjek traje..

Sara..molitva je vrlo vazna,najvaznija...ali i djela,nije dovoljno moliti i cekati,treba Moliti i djelovavati..
Ovi tvoji redci ,otisli su u svijet...ljudi cu prepoznati sebe,nekome ces biti primjer,da i "on" ili "ona" PROGOVORE..
Ljudi danas traze jako puno savjete i pomoc,preko interneta,
a covjek se najlakse pronadje u svjedocanstvu..
To je vec djelo,jer tim ti djelujes...i doprinosis,da i drugi pocnu razmisljati..Tko zna mozda jedan takav "tata" procita tvoje pismo,i pronadje sebe,ne vjerujem da moze ostati ravnodusan,mora da se upita,
staje to s njim,sta on to cini..??
I za njega ima pomoci,i njemu treba pruziti ruku pomirenja,i dati mu prijedlog da prestane,uputiti ga na pravo mjesto,i ohrabriti ga...
Bog zeli da zivimo ljubav,pa u ovim slucajevima je vrlo vazno prastanje..
prastanje,bez prastanja nema nista...Vjera je bez djela mrtva, a bez prastanja nevrijedna..

Zato draga Sara..jos jednom hvala...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 stu 2007 21:54 
Odsutan

Zelim da pokrenem molitvu,PROTIV NASILJA...
Molimo dva tjedna,(ustvari 16 dana)u obliku M.Lanaca...
Tko bude htjeo ,i ima zelju neka se pridruzi...

"POVJEROVALI SMO LJUBAVI"..Tebe.Trazim ucinimo nesto zajedno..
Zapocecemo s molitvom 24.11 ..Molitva Sv.Elizabete Ugarske..
a druge dana KRUNICU "RADOSNA OTAJSTVA"svaki dan.
Krunicu moli svaki clan cijelu,odjednom ili rasporedjenu preko dana u vise navrata..Njezin zivot sastojao se od djela ljubavi,djela milosrdja,
koje je cinila..djelovala je misijski...
POSTUJMO LJUDSKA PRAVA I COVJEKOVO DOSTOJANSTVO.DOS:DJECE.
Bila je sama Duhovna vrednota..

"BOG CE OBRATITI SVOJE IZABRANIKE KOJI DAN I NOC NJEMU VAPE I SVE I AKO ODGADJA STVAR NJIHOVU."

24. 12...Molimo...Sveta Elizabeta,pouci nas u nasem vremenu vaznosti i osobnog posezanja ka drugima.Pomozi nam da prije svega..
VIDIMO ONE KOJI SU U POTREBI..Pomozi nam da budemo dirnuti,da bi im pruzili pomoc koju trebaju,ne samo jednom,vec koliko god puta treba
da bi se ucinila razlika,i pouci nas da molimo,kao sto si ti molila.
Jer samo u molitvi poznamo Bozju volju za sebe i drugoga.

Draga Sv.Elizabeta,pokazi nam kako da budemo ...
RUKE I SAKE ISUSA KRISTA..U NASEM VREMENU;I VREMENU NASILJA.
POUCI NAS VELIKODUSNOSTI KAKVU SI TI IMALA,
SIROKOGRUDNOSTI SRCA I USTRAJNOSTI U MILOSRDJU I DOBRIM DJELIMA.
Bez obzira kako su teske zapreke,I ZLOSTAVLJANJE U OBITELJI..
ili kako beznadno zadaca moze izgledati,kako si ti sama naucila..

BOG CE UCINITI SVOJ POSAO AKO MI PONUDIMO NASE VLASTITE RUKE I SRCA..Sv. Elizabeta..MOLI ZA NAS I ZRTVE NASILJA

10.12...se zavrsava,molitva..(mogu se dodati post i zrtva uz to)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 stu 2007 22:13 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Ja se prijavljujem... :D :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 stu 2007 22:30 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
JA SE ISTO PRIJAVLJUJEM
-------------------------------
VJERU IMAJTE VJERU.
BOG JE LIJEK I LIJECNIK.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 stu 2007 23:09 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Ne nasilju - MOLITVOM!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 stu 2007 15:57 
Odsutan

I ja se prijavljujem...
A 10.12...moli se zahvalna molitva po zelji!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]