www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 srp 2025 13:30

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 244 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 pro 2007 11:40 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
svecenici karizmatici NAVIJEŠTAJU EVANĐELJE... radosnu vijest... smrt i Uskrsnuce..Isusa Krista...

tako je i moj "Izlazak iz ropstva" bio vodjen Duhom Svetim preko Karizmatskih susreta ...

i naravno, preko tih susreta sam dosla i do sv.Mise, Ispovjedi, molitve krunice..... ali ja nisam imala nikog da mi ososbno navjesti Isusa vec su to bili svecenici karizmatici...

Bogu Hvala!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 pro 2007 16:39 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Draga maranatha ..hvala ti za tvoj post...i podrzavam te u svemu...
ali ja,nisam protiv Karizmatike...stalo me krivo shvacate..
Bog zeli da i TT,svjedoci ne odbijam Karizmatske susrete,i ja sam bila na njima....
vidjela sam,dozivjela sam....ali sam shvatila da je Bog svemoguc,i da ON OVDJE DJELUJE KAO I NA KARIZMATSKIM SUSRETIMA,i OVDJE se ljudi obracaju...Ali ja ne mogu samo da podrzim"pocivanje u duhu",iako mi je darago,da se netko obratiti,i vratio Gospodinu Bogu Isusu.......
Bog zeli nase predanje,Bog zeli da budemo ljudi koji sire i svjedoce vjeru...Ako preko mene Bog djeluje,ja to ne mogu zanemariti...ali to nikako nije moja zasluga...To je Bog tako htio.ja sam samo Njegov alat...
Znaci ja ne odbijam Karizmatske surete,samo vi izvolite na njih...
ali vjera je nesto drugo,Bog ne dolazi u modi,a sto je u posljednje vrijeme nastalo..Prvenstveno se pise o ,karizmatskim susretima,i zajednici sastajanja...Nitko ne pita kakav plan BOG IMA SA NJIM...
Zasto bi Bog odjednom,imamo samo namjeru u Karizmatskim pokretima,da djeluje i da obraca,a bez njih ne....
Bog zeli da se svi obracamo,da budemo svjedoci vjere,da ljubimo svog bliznjeg,i da svjedocimo svoju Vjeru...
Zasto me stalno ispravljate,da nesto imam protiv toga,ja ne mogu shvatiti..da vam ni truna nije stalo do tradicuje..vasih pradjedovava...
koji su zivjeli vjeru,bez karizmatskih pokreta,i koji su otisli u vjecnos tamo gdje su zaradili...Hocete modu ili Zivog Boga....koji djeluje preko nas...Pitaj te se gdje ste,sta je sa ljudima koji nisu upoznali Karizmatitku...
dali oni nisu UPOZNALI DUHA SVETOGA,dali Duh Sveti i preko njih ne djeluje...
Bog zeli nase OBRACENJE...I ja koja zivim od rodjenja s vjerom,ON ocekuje moje obracenje,da se za Bozic rodi ponovno u mojem srcu...
Shvatite jednom, da BOGU NIJE STALO DO MODE...
Bog zeli PONIZNE,i SKRUSENA LJUDE...Bog ne zeli da vicemo i hvalimo se kako On djeluje,i sta sam osjetio,Bog zeli da budemo apostoli mira i ljubavi,da sirimo vjeru i da ljubimo svog bliznjeg..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 pro 2007 19:01 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Moram nešto otvoreno i iskreno priznati i znam da ću vjerojatno začuditi (ili čak sablazniti) neke od dragih mi forumaša.

Veliki sam skeptik kaj se tiče karizmatskih.
Bila sam na jednom, nisam se osjećala ništa posebnije nego na svakoj misi.
Govorim u jezicima, ali ne razumijem vjernike koji se plaču jer ne govore, i mole Duha Svetog samo za taj govor u jezicima, prorokovanje, počivanje u duhu i sl. "karizmatske i vidljive "in" darove - a na strpljivost, poniznost, izdržljivost u patnji gotovo i da zaborave niti ih spominju.

A što se još tiče govora u jezicima, ako je nešto duhovno ne znači da je i sveto i od Boga. Osobno mogu svjedočiti da govorom u jezicima može govoriti i sotona, a mogu i drugi to posvjedočiti.

Ne želim imenovati svećenika ni pojedine osobe, ali zbog nekih ideja koje se upravo na karizmatskim promoviraju, imala sam gadnih psihičkih i duhovnih problema. I nisam jedina.

Znam ljude koji su se pretvorili u fanatike (oprostite ako sam nekog uvrijedila ovim nazivom) koji su svaki drugi dan odlazili na ispovijed jer su, npr. s 10 godina zazivali duhove i sad vjeruju da će to donijeti prokletstvo njima i čitavoj porodici.

Znam čovjeka koji je prilikom polaganja ruku pogledao molitelja i oči su molitelju bile zmijske. Taj čovjek je od tada bio uvjeren da je u njemu sotona i mjesecima gubio razum nastojeći pronaći svećenika da "istjera zlo" iz njega. Danas je dobro, Bogu hvala, ali na žalost povjerenja u karizm.sus.više nema. Što je tu na kariz.susretu pošlo po zlu?

Što reći na ovakve slučajeve? Načelno nisam protiv karizm. ali smatram da NIJE SVE CRNO-BIJELO kako neki prikazivaju. Kako ima dobrih plodova, ima i loših i potrebno je NE UZIMATI SVE ZDRAVO ZA GOTOVO.

Ne bi bezveze vlč.Sudac rekao da su se karizm.pokreti izviporili, da je i sam postao alergičan na riječ karizma i da od sad svoje susrete zove DUHOVNIM OBNOVAMA a ne kar.susretima. Ne bi biskupi bezveze kontrolirali takve susrete.
Ali meni je tužno što neki poklonici kariz.sus.na takve kritike gledaju kao na "borbu crkvenih poglavara protiv njih", a ne kao na konstruktivnu kritiku i poziv da malo progledaju stvari i iz drugog kuta.

Slušam vaša objašnjenja... nadam se da ću promijeniti mišljenje.
bvb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 pro 2007 19:23 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Sve to što si opisala draga moja i spomenula x ljude mislim da je to potpuno krivo doživljavanje Boga i Njegovih darova nama...
Ima svašta među ljudima...zna se to odakle potječe...razlikuje se.. je li to dobro ili zlo...
Bila sam svjedokom izjavama nekih ljudi da na Kariz. susrete idu samo iz znatiželje..da vide kako neko "pada" i sl.
Riječ "fanatik"...pa otprilike...govorili su mi ovako: da to nije dobro za mene...da se tako ne može živjeti...da sam malo skrenula, da se čudno ponašam i tako, to mi je svejedno što govore..
a istina svega:
Otvorila sam se Bogu mom, doživjela Ga kao prijatelja koji mi je pomogao kao ni jedan doktor do sada (10 godina tableta), a sada više nikad ni jedna, ni pomisli nema na tabletu...
Isus me riješio i još jedne bolesti...(upale zglobova)--to sam svjedočila u Ciboni 22.4.2007.
Nosila sam silne terete na leđima...toga više nema ...ima ih, ali ne nosim ih više na taj način kao prije...nema pomisli na samoubojstvo i dr. i da se ne ponavljam u odnosu na prijašnja svjedočenja ovdje na TT...

Isus je samnom i točka ....i niko mi to ne može oduzeti, a ni reći mi da to nije bio On...u svemu što sam doživjela...pa kako god se zvao ili Kariz. susret ili Duhovna obnova...kakve to veze sa čime ima...
BTB...draga moja...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 pro 2007 20:18 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
*Patientia* napisao:
Moram nešto otvoreno i iskreno priznati i znam da ću vjerojatno začuditi (ili čak sablazniti) neke od dragih mi forumaša.

Veliki sam skeptik kaj se tiče karizmatskih.
Bila sam na jednom, nisam se osjećala ništa posebnije nego na svakoj misi.
Govorim u jezicima, ali ne razumijem vjernike koji se plaču jer ne govore, i mole Duha Svetog samo za taj govor u jezicima, prorokovanje, počivanje u duhu i sl. "karizmatske i vidljive "in" darove - a na strpljivost, poniznost, izdržljivost u patnji gotovo i da zaborave niti ih spominju.

A što se još tiče govora u jezicima, ako je nešto duhovno ne znači da je i sveto i od Boga. Osobno mogu svjedočiti da govorom u jezicima može govoriti i sotona, a mogu i drugi to posvjedočiti.

Ne želim imenovati svećenika ni pojedine osobe, ali zbog nekih ideja koje se upravo na karizmatskim promoviraju, imala sam gadnih psihičkih i duhovnih problema. I nisam jedina.

Znam ljude koji su se pretvorili u fanatike (oprostite ako sam nekog uvrijedila ovim nazivom) koji su svaki drugi dan odlazili na ispovijed jer su, npr. s 10 godina zazivali duhove i sad vjeruju da će to donijeti prokletstvo njima i čitavoj porodici.

Znam čovjeka koji je prilikom polaganja ruku pogledao molitelja i oči su molitelju bile zmijske. Taj čovjek je od tada bio uvjeren da je u njemu sotona i mjesecima gubio razum nastojeći pronaći svećenika da "istjera zlo" iz njega. Danas je dobro, Bogu hvala, ali na žalost povjerenja u karizm.sus.više nema. Što je tu na kariz.susretu pošlo po zlu?

Što reći na ovakve slučajeve? Načelno nisam protiv karizm. ali smatram da NIJE SVE CRNO-BIJELO kako neki prikazivaju. Kako ima dobrih plodova, ima i loših i potrebno je NE UZIMATI SVE ZDRAVO ZA GOTOVO.

Ne bi bezveze vlč.Sudac rekao da su se karizm.pokreti izviporili, da je i sam postao alergičan na riječ karizma i da od sad svoje susrete zove DUHOVNIM OBNOVAMA a ne kar.susretima. Ne bi biskupi bezveze kontrolirali takve susrete.
Ali meni je tužno što neki poklonici kariz.sus.na takve kritike gledaju kao na "borbu crkvenih poglavara protiv njih", a ne kao na konstruktivnu kritiku i poziv da malo progledaju stvari i iz drugog kuta.

Slušam vaša objašnjenja... nadam se da ću promijeniti mišljenje.
bvb

Nisam se dotakla svega, pa evo još malo:

Što se tiče Dara jezika,,ja ga imam...nisam ga ni tražila, a dobila sam...jer je Gospodin Bog tako htio...da Ga slavim i na taj način...to što imaš osobna iskustva, a kako sam shvatila vjeruješ da nije kod tebe slučaj da ti je to dao Bog...onda moraš malo preispitati sebe komplet..
od koga šta primaš...
To što se nisi osjećala posebnije na Kariz. susretu...nisi se dovoljno predala Gospodinu Bogu...ostavila si nešto u rezervi...
Na susretima se promovira samo Ljubav i Živi Isus...i ništa drugo,,...
Isus liječi te psihičke probleme o kojima govoriš...
I neznam iz kojeg kuta bi se trebalo gledati osim iz kuta srca svoga...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 pro 2007 22:02 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Želim najprije Rebeki reći ovo,

draga shvaćam te i slažem se s tobom u mnogočemu ,no ni počemu ne mislim da Bog djeluje samo po kar.susretima.Smatram da je to nekima samo odskočna daska za mnoge .
Sva ljubav i snaga vjere koja se na takvim susretima slavi nemože ostaviti ljude hladnima.Prije ili kasnije ostat će "nešto" dovoljno za početak.
I ja sam odgajana od samog rođenja kao i ti,i nemislim da su ljudi prije manje vjerovali ili bili otvoreni Duhu svetom.
Ljudi jednostavno imaju faze u životu (obično pubertet,pa mladost-ludost....)itd,
kada dožive neku vrstu vjerske suhoće i prestanu untenzivno misliti na Boga.
Ja osobno imala sam par takvih perioda ,ali isto tako moram priznati da sam bila tradicionalni kršćanin koji nije poznavao dovoljno svoju vjeru i Boga,nisam čitala S.pismo itd...
Bogu nisam bila stranac i očito da je dozvoljavao neke stvari meni na izgradnju a tako i svima nama.
Kamo sreće da sam oduvijek žudila za Gospodinom kao što žudim sada i da znam toliko toga što prije nisam znala.
Nemam ništa protiv svojih predaka,dapače ovi su mi i pokazali ovaj puti..
U njima je isto radio Duh sveti kao i u nama danas,ali ne znači da smo mi danas manje ponizni ili imamo manje straha Božjega od njih.
Vremena su se promijenila i to podosta ,tempo ne da je ubrzan nego je turbo,i ljudima treba novo.
Naš Bog nije niti toliko staromodan kao što ti misliš,ne prati modu kako kažeš,
ali On zna kako živimo i sigurna sam da je upravo zbog toga i dozvolio sve ovo,možda za moj pojam i previše ,ali tko će mu se usprotiviti!?
Duh sveti puše u njemu poznatim pravcima i niti mi ne pada na pamet da se pitam zašto toliko buke oko kar.susreta.Svakome se dogodi Bog prije ili kasnije i na svakakvim mjestima ,park,kuća,misa,ispovjed.......
Osobno svjedočim svoju vjeru na razne načine ,uvijek pod nadzorom ,
i nebih mogla dalje ako Ga nebi svugdje slavila i o Njemu govorila ;
A želim da to umeni još više raste i da svaki dan uvijek iznova doživljavam obraćenje!
BOG IMA PLAN SA SVIMA NAMA!
Od mene i tebe ništa nisu manje vrijedni oni koji su prije vjerovali a sad vjerujuzbog kar.susreta.
Počivanje u duhu samo je jedna kap u nizu ,nekima je to i previše.
Eto,
malo sam se razvezala ,ali isto bih tako naglasila a to sam već i objasnila dosta prije,
da ovakvi susreti mogu za mnoge biti i opasni jer nepoznaju granice i ne žele se spustiti na zemlju gdje i žive.Pa to onda prijeđe u nažalost u fanatizam ,kada se onda globaliziraju svi vjernici.
Ljepo je poći i vidjeti,poslušati možda 1 godišnje ali svaki mjesec ili svako malo...tu treba biti oprezan jer se ljudi navezuju na darove,
i umišljaju da ih imaju ,uzohole se kad su bez nadzora....Isto tako zli uvijek nađe put ....
BOg je strpljiv i velikodušan,i točno zna kome ,kada ,što i koliko treba!
Malo sam oprezna što se tiče laika koji javno nastupaju,
jako su mi bitni njihovi plodovi i život a ne njihove karizme(još nisam bila na njihovim susretima ali slušam i pratim pokoje)

Sorry ako sam pretjerala ali volim debatirati osobna iskustva na izgradnju sebe koliko i drugih.(bez namjere da ikog uvrijedim! )BVB
---------------------------------------------------------------------------------
SRCE MI JE ISPUNJENO SREĆOM,O JAHVE
LJUBAV JE TVOJA PREOBILNA.....................................

.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2007 00:25 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Bila sam na karizmatskom...i sa sjetom ga se sjetim..volila bih otići još ponekad..ako bude..
Meni je divno sjećanje ostalo na njega...ja sam se rodila na njemu...
Ne triba biti navezan na njega...al on je tako dobrodošao da naša vjera iziđe na vidjelo...
Da mnogi ljudi se zaljube u Krista..u slavljenje....u Sv.Misu
Nemam ništa protiv molitve u jezicima,niti počivanja u Duhu..
To je za starije malo kao modernizirana vjera..al sve je to ok...
Svi mi "počivamo"različito...nije bitan pad..
Ja "počivam" i dok kuham,i čistim,i hodam,i na poslu,i dok spavam..uvijek kad razgovaram sa Gospodinom,kad Mu zahvaljujem,kad Mu pjevam,kad zazivam...kad pomognem nekom,kad doživim nečiju radost,kad su ljudi sretni..ne padam..nego sam radosna..
U svakom drugačije Duh Sv. puše...
Na kraju je najbitnije..da rastemo u vjeri..i da ostanemo na Kristovom putu..
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2007 08:20 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Vjera se živi u srcu.
Osobno imam iskustvo da ponekad šutim i ne govorim ništa, a srce izriče riječi hvale i slave za kakve sam mislila da su nepoznate mom rječniku..., srce kliče i kada šutim, raduje se, slavi.
Za karizmatski susreti ili duhovne obnove vežu me divna iskustva, osjećaji koji su probuđeni su bili neizrecivi, pa opet sam mišljenja da živjeti po Isusovom nauku trebamo svaki dan.
Duhovnu obnovu možemo shvatiti kao samo jedan od oblika približavanja Bogu i slavljenja Boga. Lijepo je pjevati i klicati Gospodinu, lijepo je i imati karizme, ali najgora stvar kojoj su ljudi jako podložni kada osjete silinu Duha Svetoga na sebi jeste duhovna oholost.
Svi mi smo djeca božija, u svima nama prebiva Duh Sveti i ono što osobno smatram najvećim darovima su ljubav, vjera i poniznost.
Za tim čeznimo jer ko ima te darove subaštinik je Kraljevstva Božijeg skupa s Kristom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2007 12:15 
Odsutan

da ovim putem dam svoje mišljenje o ovoj temi i raspravama.
Iskreno, nisam nikad bila na karizm. susretu, ali bih jako voljela otići. Zbog sebe, jer bih željela bolje upoznati, spoznati, vidjeti, otvoriti srce Bogu... Iako se Boga može osjetiti i u tišini svoje sobe...
Poznam dosta ljudi koji "ne priznaju" karizm. susrete. (živim s jednim takvim :roll: ). i nažalost ima i zloupotreba toga....
Ali unatoč tome ja i dalje molim za dar vjere u tišini svoje sobe... kad svi zaspu On i ja imamo razgovor.... i trudim se kuhati, šetati, odgajati djecu, ali sve s Njim, ništa bez Njega...
i mislim da se počivanje i darovi ne mogu opisati... to se treba doživjeti...
sve vas pozdravljam i zazivam obilje Božjeg blagoslova

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2007 13:07 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Nisam bila na "masovnom" karizmatskom susretu, ali bila sam na višednevnim seminarima koje su vodila dva poznata svećenika egzorcista i gdje se događalo baš sve što čujem da se događa na karizmatskim susretima.

Ja u tome nisam vidjela ništa loše. Sigurna sam da ti susreti donose Dobro - naravno, ako ih vode istinski katolički svećenici. Mislim da pravi svećenik koji ima određene kreposti (da ne kažem karizmu...) nikad neće u ljudima probuditi taj neki fanatizam koji se spominje. Iskreno, ja nemam baš ništa protiv ljudi koji tamo u početku idu zbog znatiželje. Ne idu oni tamo da vide kako ljudi padaju, kako se ponašaju opsjednuti ljudi, ne idu oni tražiti "cirkus", nego zaista IMA PUNO LJUDI koji tek kad vide neko "čudo" poput reakcije opesjednute osobe ili sl. otvore svoje srce Isusu. Znam ih puno koji čeznu za takvim nekim "čudima" jer na drugi način ipak jpš ne mogu povjerovati u Boga. I kad vide nešto takvo - zaista se promijene - znam ih puno takvih...
Kažemo da prvo vjera, pa čudo dolazi kasnije (ako dođe) - no sigurna sam da ima i obrnutih primjera - čudo probudi vjeru.

Sigurna sam da se naš voljeni Isus služi karizmatskim susretima i čudima koja se tamo događaju da preobrati sve te "nevjerne Tome" i znatiželjnike. Kao što sam rekla, poznajem puno ljudi koji istinski čeznu za Isusom, ali nekako ipak ne mogu povjerovati u Njega (iako žive po Njegovim zapovijedima) i oni na te susrete idu sa samo jednim ciljem - govoreći: Isuse, sine Davidov, smiluj mi se!
Ne traže darove poput govora u jeziku, ne traže da "padnu", oni traže samo da budu dostojni primiti DAR VJERE.

Mislim da su karizmatski susreti pravi Božji dar nama... Naravno, mislim na karizmatske susrete koje vode pravi katolički svećenici. Znači, nisam bila na karizmatskim susretima, ali sam bila na "seminarima zatvorenog tipa" koje vode naši svećenici koje nazivamo karizmaticima i - to su za me PRELIJEPA i SVETA iskustva - iako nemam ni dar jezika, niti sam pala kod polaganja ruke, niti sam bilo što sojetila kod molitve oslobođenja... Osjtila sam "samo" - neopisiv mir i sigurnost da je sve baš onako kako treba, da je sam Isus s nama...

Podržavam karizmatske susrete, mislim da je dobro što su trenutno "u modi", ako taj izraz odgovara.
Mnogi se na taj način približe Bogu, a možda se ne bi ni na koji drugi način... Ma zna naš Bog što radi... :P :P :P :P

Vjerujem da je jako mali broj onih ljudi koji se "razbahate" jer su dobili neke darove.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 244 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]