www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 22:26

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 244 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2007 16:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Vjerojatno sam nejasno napisala,dok me jos uvjek niste shvatili..
Nije mi cilj ,ubjedjivati nekoga kako treba prestati ici na Karizmatske...
Cilj mi je samo malo vise svijetlosti unesti,u nejasne stvari...
Kako znamo RKC..ne navjesta i svjedoci,cak ni sami karizmatici to ne rade..da svjedoce i pisu,daju informacije,i savjete...svi sute u prikrajku..
Ovaj nas forum ima dosta karizmatski clanova,pa iz postovanja prema njima zelim reci, da ipak svaki covjek je duzan navjestati i svjedociti,
upravo ono sto je on dozivio,s cim se on sluzi,i djeluje...a to je ovaj put izostalo,kao i uvjek do sada...Ljudi se boje,kriju se i promatraju iz prikrajka..sto za mene stvara pitanje,zasto ?Zasto samo promatrati, ane djelovati???
Da usporedim nesto drugo,mozda me bolje shvatite...Ja idem vrlo rado na "Marijina Hodocasca",ali ja idem radosno,i veselo i u moju zupnu Crkvu,koja je tiha,staromodna,svecenik obican..nista posebno,Rijec Bozja je za mene vazna,ne idem zbog svecenika kao covjeka,vec zbog Evanjdjelja..Ima Svecenika koji su nadareni,a ima i oni koji su manje nadareni,nisu atraktivni i privlacni, ali meni to ne znaci nista,moze taj
dosadni svecenik,da bude veci svetac ,nego onaj koji ljepo propovjeda..
Hodocasca su cesto "festa",sto je takodjer krivo shvaceno od puno ljudi..
Ljude privlaci masa naroda,a ne bit i jezgra hodocasca...
Hodocasce se treba dogoditi u srcu,i to skromno i ponizno,radosno i s puno ljubavi..Ne pdrzavam ni one ljude,koji idu da "vide cudo" pa da pocnu da vjeruju,zabluda je ako covjek vjeruje...moram svojim ocima da vidim,da bi vjerovao..Hodocasce u prvom redu donosi plodove,
jer najcesce zbog velike molitve,zbog predaje,pjesme ,ispovjedi i radosti u srcu..."covjek dozivi obracenje" TO JE MILOST I DAR,KOJE GOSPODIN ISUS DARUJE,SALJE SVOJEG DUHA SVETOGA DA NAS ISPUNI...
i tako mi zbog njegove milosti,i s njegovom milosti dolazimo do promjena...a ne idem na festu,hodocasce,seminare,itd..i onda dobijem Duha Svetoga serviranog na tacni,za mene treba to da bude Bozja volja,kada On odlucuje,dali ce da me pohodi,dali ce da me dariva,i dali sam uopce zasluzila..da me Duh Sveti nadahne,ispuni i da djeluje u meni...Pa neka i POCIVA U MENI,ALI TO BOG ODLUCUJE...gdje i kako...
Svi novi religijski pokreti su izazov, svojevrsna konkurencija za Crkvu Kat.Mnoge stvari dolaze sa Istoka,i imaju drugaciji stav,od nonog koje naucava RKC..Oni svjedoce da se covjek spasava svojim prosvjetljenjem,nekom energijom,a oslobadjanje od grijeha dogadja se po zakonu karme.RKC naucava da je spasenje cisti Bozji dar u Kristu Isusu,koju covjek prima svojom Katolickom vjerom..
"Vjerujem u uskrsnuce i zivot vjecni"
Katolicka Crkva ne odbacuje nista sto je u nekrscanskim religijama istinito i sveto..Crkva je dijalog...a ono to ne sljede..
Isus je rekao da cemo dobiti Duha Svetoga,da ce On biti onaj koji ce nas uciti svu istinu..Mi smo sinovi Bozji,mi smo djeca Bozja,i Isus ce po Duhu i u Duhu doci k nama i biti s nama..
U DUHU SVETOMU MI CEMO ISUSA VIDJETI...U PRISUTNOSTI DUHA..Sv
U NAMA IMAT CEMO ISKUSTVO ISUSA KRISTA,
IMAT CEMO ISKUSTVO LJUBAVI BOZJE ,KOJA SE RAZLILA U NASA SRCA
PO DUHU SVETOMU,KOJI NAM JE DAN...
Kojim mi ljubimo bracu i sestre i tako stajemo u Bogu i Bog u nama..
ljubeci u Duhu,ljubit cemo stalno kao Gospodin Isus Krist,
ljubit ce nas otac i Sv. Trojstvo stanovat ce u nama..
Pa i po Isusu Kristu neka "Pociva i Duh sveti u nama",onda kad On to odluci.. :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2007 17:41 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
APSOLUTNO NIKAKO se ne slažem s time da karizmatici danas ne svjedoče,ne pišu, ne daju savjete i da šute.!!!!
Mislim da si tu slabije informirana,oprosti mi na otvorenosti,ali moram to reći.
Svjedoči se jako puno ,evo najzadnje što sam malo popratila je sinoć na HTV
svjedočio je upravo fra Ivo Pavić i to otvoreno ,koliko je tv to dozvoljavala,
zatim na Radio Mariji isti pred nekih mjesec dva ...FraZvjezdan,Vl. Sudaci mnogi ,oćeš na tv,radio...izdano je toliko knjiga....

Zašto misliš da oni koji imaju neke od karizmi ne djeluju?
Ja mislim upravo suprotno ,RADI SE MNOGO!
Gospodin mi je podario obilje darova I TO NE PO ZASLUZI, jer po čemu sam ja to zaslužila da bih sve zadržala za sebe!?
Ali meni osobno bitna je poniznost a vjerujem i mnogima.
Što mi vrijedi da sablaznim čovjeka ili nedaj Bože da se uzoholim!!!!!!!!!!?
Ne krijem se ,dapače trgam se na sve strane koliko mogu da mi i obitelj ne pati,sve ima granice,mjesto i vrijeme....
Oni koji me jaako dobro poznaju i naravno moj duhovnik znaju sve ,znaju poneki.....ZAR MORAJU SVI!?
Gospodin se služi tolikim ljudima i na različite načine....
Kako da ti pjevam u jezicima preko postova...?(običan primjer) -pa nepjevam tako ni na misi u svojoj župi.Nisu svi otvoreni za sve....
Razmisli malo.
Postala sam dva proroštva dok sam molila za sve potrebite na forumu tt.,
Zar to netko mora posebno isticati : tko je trebao vidjeti vidio je!
Nemoj me krivo shvatiti......
U početku dok se još nisam pridružila vama na tt, netko je pisao svoje molitve u jezicima (neznam sad tko ) .
Šta se desilo:skoro protjeran odnosno nemoj više pisat, zamke ove one ,nije to to......
Ma kad netko moli u ljubavi i poniznosti srca ,iskreno i sa najboljom namjerom a svi imamo istu, tu nemože zli opstati.....

Svi koji na TT imaju darove Gospodnje koristite ih u poniznosti srca na osobnu izgradnju,
MOLite i čeznite za njima.Ta nije li sam Gospodin to odnas tražio.?
Naravno uvijek sve provjeravati,pa zato i služe svećenici da nas vode,nas ovako malene...
Ni meni nije bitno koji svećenik vodi misu, meni su svi jednaki i sveti samim time što su svećenici.Bitna je smisao ,poruka i sam Gospodin koji mi se tamo uvijek iznova daje.

A li opet ću ponoviti (možda sam dosadna ) NISMO SVI JEDNAKI!!!
Nekom treba čudo da povjeruje a nekome ne.!Nemoj suditi narod po tome .!
Mi nismo ti koji ćemo suditi!!!!!!

Nije da te ne razumijem nego pokušavam unjeti ono svjetlo koje tražiš!
BTB!
LJUBIM TE U KRISTU, OCU NAŠEMU !!! :)
-------------------------------------------------------------------------------------
SRCE MI JE ISPUNJENO SREĆOM,O JAHVE
LJUBAV JE TVOJA PREOBILNA...................................

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2007 18:19 
Odsutan

Ostanimo kod toga da ne mozemo biti svi istog misljenja..
Jedno mora i tebi i meni biti jasno,ovo sto pisemo ..ne pisemo nama...
nego ovo cita cijeli svijet..Sigurno je da si ti vise informisana nego ja,jer ti zivis u takvom krugu..i neka bude da je tako,ali ne zaboravi ovo cita cijeli svijet..
Prvenstveno sam mislila na clanove TT,a oni znaju na koga mislim,u ovom slucaju nisam mislila na tebe...ali je ljepo da svattko donosi svoj doprinos,i hvala ti na dijalogu,vise volim i postujem hrabrost clanova....
nego da strahuju i boje se reci...
Zato neka bude kako kazes...jos jednom navodim,ovo je dijalog...
a kako vidis...zbog razlicitosti,ostace ...svatko na svojem misljenju...

Hvalite ga zvucima roga
Slavite Ga harfom i citrom
Slavite Ga glazbalima zvonkim i frulom
Hvalite Ga cimbalima zvucnim
Slavite Ga cimbalima gromkim
Sve sto god dise Gospodina neka Slavi....

(za tebe draga Maranatha..)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2007 18:40 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Sve je dobro što se koristi dobro.
Tako je i s karizmama.Mnogi ljudi na seminarima dožive susret s Gospodinom i za to su seminari jako dobri. Oni su početak. Nije dobro kad ljudi žive od seminara i za seminare, kad traže samo čuda, gledaju tko počiva, tko ne, kad se u zajednicama uznose darovima, kad ne provjeravaju da li je nešto od Duha Svetog...
U svemu treba razum. U ovim stvarima poniznost prije svega.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2007 18:44 
Odsutan

Alegra...savrseni odgovor,kratki i jasni... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 pro 2007 19:14 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
"Molimo vas, braćo: priznajte one koji se trude među vama, koji su vam predstojnici u Gospodinu i opominju vas; s ljubavlju ih nadasve cijenite poradi njihova djela!
Gajite mir među sobom! Potičemo vas, braćo:opominjite neuredne, sokolite malodušne, podržavajte slabe, budite velikodušni prema svima!
Pazite da tko komu zlo zlim ne uzvrati, nego uvijek prom ičite dobro jedni prema drugima i prema svima."
(SOLUNJANIMA)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 pro 2007 22:40 
Odsutan

Slika

Ovako je to izgledalo u subotu 22.12.2007.Zagreb

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 pro 2007 00:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Vezano uz karizmatske....
da nije bilo karizmatskog susreta, tj. duhovne obnove..
mene ne bi bilo ovdje sada... tu na forumu...
a mozda niti na Zemlji...
..vjerojatno bih si oduzela zivot..
tuzno ali istinito..
Bila sam samo na karizmatskim susretima od vlč.Radigovića.
i oni su me digli iz crnine i tame moje bolesti.
danas sam zdrava...
zahvaljujuci tim susretima, ali i nekim clanovima ovog foruma..
("jos jednom hvala vama koji ste molili za mene") :wink:

ali slazem se, isto tako kao sto ima i nekih bioenergeticara/iscjelitelja koji nose kriz oko vrata, isto tako ima i nekih "karizmatika"koji u sebi nose samo negativnu energiju...
to bi sve trebalo nekako provjeriti, te karizmatike...
.. jer u pitanju su ljudski zivoti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 pro 2007 23:56 
Odsutan

Karizmatski susreti su mi otvorili oči.Nešto novo.Nova dimenzija moje vjere.Probudili su vjeru u meni, ljubav prema Kristu i otvorili moje srce Isusu.To je bilo baš ono što sam trebala u životu.Izliječili su me od tjeskoba, nemira i mislim da bih skroz poludjela da nisam osjetila koliko me Isus ljubi.U nekoliko navrata osvjestila sam Marijinu želju da me vodi kroz život.Iako je bilo gotovo nemoguće, podarena mi je bebica, naša djevojčica.Čisto Gospodinovo djelo, kao i sve ostalo. Sve sam dobila, a mislila sam da sam gotova, da sam na dnu dna i da ću poludjeti..Gospodina sam upoznala baš preko tih susreta.Tako je On ušao u moj život.Presretna sam što si tu Isuse moj!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 pro 2007 08:41 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
mary33 napisao:
Karizmatski susreti su mi otvorili oči.Nešto novo.Nova dimenzija moje vjere.Probudili su vjeru u meni, ljubav prema Kristu i otvorili moje srce Isusu.To je bilo baš ono što sam trebala u životu.Izliječili su me od tjeskoba, nemira i mislim da bih skroz poludjela da nisam osjetila koliko me Isus ljubi.U nekoliko navrata osvjestila sam Marijinu želju da me vodi kroz život.Iako je bilo gotovo nemoguće, podarena mi je bebica, naša djevojčica.Čisto Gospodinovo djelo, kao i sve ostalo. Sve sam dobila, a mislila sam da sam gotova, da sam na dnu dna i da ću poludjeti..Gospodina sam upoznala baš preko tih susreta.Tako je On ušao u moj život.Presretna sam što si tu Isuse moj!!

Hvala draga mary33 što si podijelila s nama ovo svjedočenje. Već svi na ovom forumu a i ptice na grani znaju da i ja imam problem sličan ovom koji si ti imala.
Ja vjerujem da će Gospodin uslišiti moje molitve i podariti mi bebicu.
Bogu ništa nije nemoguće.
Molim i sa strpljenjem čekam da se proslavi Ime Njegovo.

:grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 244 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]