www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 14:13

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2007 02:23 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
ekumenista napisao:
Ipak,,,razumim ja i tvog oca,imam kćer i nebi mi bilo drago da saznam da hoda sa Albancem ili bilo kojim Muslimanom!No , nebi joj branio po cjenu života!Morao bih se pomiriti ...nerado!Razlike su tu ogromne,prevelike!Zato se moli da i tvoj dečko spozna da je Isus spasitelj svih ljudi,pa i njih!
"Ja sam put,istina i život i nitko nemože Ocu,(Bogu) osim po meni!"reče Isus.Mnogi od Muslimana su prilično tolerantni ...dok se ne ožene a tad ....
Jedan pozdrav tebi na Albanskom"Mir dita!"

dobar dan jelda? hehe.. pitala sam ga kaj to znaci konkretno..
e vidis, ovo nisam znala.. da muslimani prelaze na katolicanstvo!! mozda ipak ima nade... :lol: samo ne znam kako da ga poguram... ma.. prepustit cu ja to BOgu.. sve u svoje vrijeme..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2007 02:25 
Odsutan

a vezano uz ovo bolesnicko pomazanje... i meni je doslo da ga primim...
ali nekako... kao da je to za starije i tessko bolesne pred smrt... i nisam znala gdje da odem, kome da se obratim... ali eto, hvala Bogu i bez njega sam se uspjela izvuci...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 pro 2007 14:29 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Imaš jedan jasan stih u Poslanici nekoj Pavlovoj mislim ...vjernik ili vjernica bi se trebali udati za onog tko je u Gospodinu,,,tak nekak.
Zato,ne neglit ,,,,"Ditene mir"--ovo pak znači "Do viđenja"
PS moli se svakako Bogu da te vodi,,,moli se i za njega da spozna Krista-Spasitelja!Pokloni mu Novi Zavjet da ga čita-za početak!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 pro 2007 21:59 
Odsutan

dragi moji, moja obitelj je danas dobila krasan poklon za Bozic:
naime, kako se ove godine moj suprug nesto razbolio, sto je potaklo odredjene promjene, kako u njegovom zivotu, tako i u zivotu drugih.
njegova majka, moja svekrva, pocela je ici na nedjeljnu misu - a prije je mislila kako je za nju kasno da ista mijenja. danas je javila kako je napravila ispovjed nakon vise od 40 godina! i primila je nakon jednako toliko vremena ponovno Sv. Pricest... radosna sam dragi moji... jako! :D :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 pro 2007 22:07 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

fiducia napisao:
dragi moji, moja obitelj je danas dobila krasan poklon za Bozic:
naime, kako se ove godine moj suprug nesto razbolio, sto je potaklo odredjene promjene, kako u njegovom zivotu, tako i u zivotu drugih.
njegova majka, moja svekrva, pocela je ici na nedjeljnu misu - a prije je mislila kako je za nju kasno da ista mijenja. danas je javila kako je napravila ispovjed nakon vise od 40 godina! i primila je nakon jednako toliko vremena ponovno Sv. Pricest... radosna sam dragi moji... jako! :D :D :D

Bože hvala ti i slava!Fidi radujem se iskreno Tvojoj sreći,zaista prelijepi poklon tebi i cijeloj obitelji,a zamisli kako je tek našem dragom Isusu,koliko je tek on sretan... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 pro 2007 22:37 
Odsutan

fiducija draga Isus te je izabrao da svojoj obitelji doneseš radost i preko tebe i tvoje molitve sve se okreće na dobro!Hvala dragom Isusu za tvoju svekrvu,Bog te blagosovio,jer ti si prepuna NJegova blagosova kojeg djeliš svima! :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 pro 2007 18:24 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Nakon pada Vukovara,,,negdje ovih Božićnih dana , posjetio sam rođake kod kojih je bila naša daljnja rođakinja kojoj je sin ostao kao Hrvatski borac u Vukovaru!Našao sam ih sve uplakane jer su čuli bili da je ranjen i vjerovatno ubijen.Rekao sam im,,,:"Dobro je,nećete plačom njemu puno pomoći,molite se Bogu,možda nije ubijen,jedino ga Bog može spasiti!"
Iako sam kao vjernik odlazio i u Katoličku crkvu i Protestantsku (oni su mi naime pomogli da se od ateiste vratim Bogu),bilo mi je simpatično to što sam vidio na Bogosloviji da se svećenik-profesor uvjek okrene križu prije molitve,,pitao sam ih imaju li križ neki.Iamli su samo krunicu!Objesili smo je na zid,okrenuli se ka križu i ja sam rekao da ćemo moliti zajedno najprije "Oče naš" pa ću ja moliti sam svojim riječima (spontanu molitvu) a onda ćemo na kraju moliti "Slava Ocu".Nakon "Očenaša" ja sam molio:"Bože molimo te za tog mladića,spasi ga,,čuvaj,,učini čudo i nedaj da ga ubiju,,daj da preživi i nek služi tebi!".
Nakon nekoliko dana smo dobili vjest da je živ.Kasnije smo saznali da je bio ranjen,skrivao se i našli su ga!Četnici su ga htjeli ubiti,,,i to je bilo baš nekako u to vrijeme kad smo molili!No ,Bog je dao da je baš tad naišao Jugooficir koji mu je bio oficir u bivšoj vojsci baš ored rat i on ga je spasio jer ga je prepoznao!Neki bi rekli ,,,slučaj.Ja kažem ...Bog jer takvih "slučaja"sam doživio puno puta!Hvala Bogu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 pro 2007 15:04 
Odsutan

:D Moje današnje, Božićno svjedočanstvo... za mene je najljepši dar koji sam mogla dobiti za Božić!!!!

Pod misom sam jutros bila nekako posebno...drukčije raspoložena....moje nakane su bile meni samoj neuobičajene....misli su mi bile smirene....u meni neki blaženi osijećaji za sve... srce hoće puknuti od radosti....

A za vrijeme blagoslova, prije samog kraja mise, mirišem miris tamjana kojim je svećenik kadio oltar i nas koji smo bili u crkvi...

Odjednom me nešto uhvatilo onako nježno, neopisivo....blago.... osijetila sam tada miris ruža...ma neki predivan miris!!!

Nije mi bilo jasno što se događa...ne osijetim više tamjan...nego miris ruža, ali ne ovih običnih, kakve imamo u vrtu....već nešto božanstveno!!!

U glavi su mi brzo došle misli: "Majka je tu, Gospa!", "Ne brini, ja sam te zagrlila"... ostalo nisam sigurna...

Ma nešto neopisivo...predivno!! :D :D :D

Nikada u životu nisam to još doživjela!
Hvala ti Sveta Obitelji!
Plakala sam...suze su mi tekle ko potoci...otišla sam do jaslica zahvaliti i pomoliti se...mama i tata su me tražili...i našli me kod jaslica u suzama... nije im bilo jasno,, jecala sam...presretna...srce mi je skakalo!!! :D

Neopisivo!

Želim vam svima puno radosti i ljubavi da ju možete drugima donositi u srca!
BVB :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 pro 2007 17:25 
Odsutan

fighterica napisao:
:D Moje današnje, Božićno svjedočanstvo... za mene je najljepši dar koji sam mogla dobiti za Božić!!!!

Pod misom sam jutros bila nekako posebno...drukčije raspoložena....moje nakane su bile meni samoj neuobičajene....misli su mi bile smirene....u meni neki blaženi osijećaji za sve... srce hoće puknuti od radosti....

A za vrijeme blagoslova, prije samog kraja mise, mirišem miris tamjana kojim je svećenik kadio oltar i nas koji smo bili u crkvi...

Odjednom me nešto uhvatilo onako nježno, neopisivo....blago.... osijetila sam tada miris ruža...ma neki predivan miris!!!

Nije mi bilo jasno što se događa...ne osijetim više tamjan...nego miris ruža, ali ne ovih običnih, kakve imamo u vrtu....već nešto božanstveno!!!

U glavi su mi brzo došle misli: "Majka je tu, Gospa!", "Ne brini, ja sam te zagrlila"... ostalo nisam sigurna...

Ma nešto neopisivo...predivno!! :D :D :D

Nikada u životu nisam to još doživjela!
Hvala ti Sveta Obitelji!
Plakala sam...suze su mi tekle ko potoci...otišla sam do jaslica zahvaliti i pomoliti se...mama i tata su me tražili...i našli me kod jaslica u suzama... nije im bilo jasno,, jecala sam...presretna...srce mi je skakalo!!! :D

Neopisivo!

Želim vam svima puno radosti i ljubavi da ju možete drugima donositi u srca!
BVB :grlim te: :grlim te:

fighterice BTB sestrice mila radujem se za tebe,ovo je uistinu divno što si doživjela :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 pro 2007 09:25 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

> kako mislis javio Bog nije mi to malo jasno
Ja sam tad već mislio da Boga nema!No,,,imao sam rođake koji su odjednom postali jako religiozni i na sva moja pitanja koja sam imao a kao -dokazivali su da Boga nema,dali su na neke jasne odgovore a na neke polovične!Vidio sam da to da Bog jest i nije tako nemoguće!Onda sam došao do zaključka da ako On postoji,on nas vidi,,,čuje,zna što mislimo!Pa zna i da ja hoću znati da bih vjerovao.Rekoh"Bože,ako ti postojiš,molim te da mi se objaviš,daj da ja sad vidim tebe na trenutak ili da čujem tvoj glas,Reci mi dali jesi i ja ću odsad vjerovati ako mi se objaviš osobno ti!"Čekao sam i odjednom osjetio u srcu jednu nadnaravnu toplinu,,,u tu sobu je došao netko,osjećao sam nečije prisustvo,,,ljubav i mir!Čak i vizuelno,,,kao da je u tu sobu ušao bjeli oblak,,,nisam vidio ništa oko sebe,,,samo tu bjelinu i kao da me netko ljulja!To je kratko potrajalo i pomislih da je to autosugestija.No,onda iza toga sam se ja počeo mjenjati,,,odjednom mi je smetalo kad netko opsuje Boga!Počeo sam čitati Novi Zavjet i vidio da je Bog drugčiji nego sam ja zamišljao,,,divio se mudrosti Isusovih govora i počeo čitati knjige koje dokazuju Božju egzistenciju!Pa čak mi je tad i Tolstojevo "Uskrsnuće" puno značilo jer sam shvatio da je taj veliki pjesnik i veliki vjernik!Došao sam do knjige Rajmonda Moodiya "Život poslije života" gdje on istražuje kako oni koji dožive kliničku smrt ,susretnu Boga i kad opet ožive ,postanu religiozni!Mnogi!Trebalo mi je godinu dana da iza toga događaja postanem siguran da Bog postoji!

Ovo je bio moj odgovor jednom prijatelju koji nije vjernik ali traži!!!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]