www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 05 svi 2025 14:30

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 522 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 03 sij 2008 23:18 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Evo jedna vrlo zanimljiva slika što mi ju je poslao prijatelj Benedikt, slika kao što vidite pokazuje ženu koju nitko nije vidio u jednoj Crkvi i koja se na misteriozan način pojavila na ovoj slici. Vrlo je moguće da se ovdje radi o nekoj duši iz čistilišta. Ako netko od vas zna nešto više o ovoj slici volio bi da napiše koju rečenicu.

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2008 01:07 
Odsutan

Slika

Još malo o Mariji Simmi...

Još od djetinjstva Marija Simma pomagala je dušama u Čistilištu molitvama i oprostima. Od godine 1940. javljaju joj se duše iz Čistilišta pojedinačno i mole je da im pomogne molitvama. Na Sve svete 1953. godine započela je pomagati dušama u Čistilištu po patnji zadovoljštine.
Marija je trebala na sebe uzeti teške patnje za jednog oficira koji je umro u Koruškoj godine 1660. Bolovi su odgovarali grijesima za koje je trebalo zadovoljiti.
Javio joj se i jedan svećenik iz 555. godine, koji je na nju ostavio očajnički utisak. Njemu su bile potrebne patnje zadovoljštine, ali ih je Marija Simma sasvim slobodno trebala na sebe uzeti. U protivnom, taj svećenik trebao bi trpjeti sve do Sudnjega dana. Ona je to prihvatila i slijedilo je za nju tjedan strašnih bolova. Ta je duša svake noći dolazila i predavala joj nove patnje. Bilo joj je kao da joj kidaju sve udove.
Drugom zgodom je osjetila kao da se u nju zabada tupo željezo, koje se naišavši na otpor cijepa, savija i tada prodire u sve dijelove tijela. Ta je duša morala zadovoljiti zbog ubojstava, koja je izvršila na družicama sv. Uršule, zbog otpada od vjere, zbog višestrukog preljuba i svetogrdnih misa.
- Patnja zadovoljštine koje je podnosila za pobačaje i nečistoću bile su u strašnim tjelesnim bolovima i nesnošljivim povraćanjima. Katkada bi se osjećala kao da satima leži između blokova leda; studen joj je prodirala u kosti. Bila je to zadovoljština za mlakost i vjersku hladnoću. Marija Simma je sve te žrtve na sebe preuzela, makar joj je više puta bilo to i preteško. Katkada joj je bilo tako teško da to ne bi mogla podnositi samo naravnim silama.
Jednom je izrazila želju da ne bi duše iz čistilišta tako često dolazile, kako bi imala vremena za potreban san, jer inače više neće moći obavljati svoje poslove. Tada je dobila odgovor da je položila zavjet predanja kao"duša žrtva". Ujedno je zapitana da li je taj zavjet rekla samo izvana i kao neko pobožno umišljanje. Rečeno joj je da to treba prihvatiti, budući da se pri tome Majka Božja oslanja na njezinu riječ. Nadalje, rečeno joj je da treba bolje kuhati i više jesti pa će tada i više moći izdržati; da čovjek može izdržati i više nego li misli da može, i da će joj duše iz Čistilišta ipak pomoći da izvrši svoje dnevne dužnosti. Marija Simma jasno razlikuje što doživljava u snu, a što u stanju budnosti. Duše iz čistilišta je bude, upućuju joj riječi i opterećuju je svojim patnjama.

Duša: "Po svojem zavjetu "duše žrtve" na poseban način si se darovala Majci milosrđa. Ona te je nama predala, te je stoga put k tebi mnogim dušama svjetao. Dobro postupaš kada nas iz ljubavi i samilosti dragovoljno prihvaćaš. Tako nas možeš brže osloboditi."

Govori Marija Simma:
"Od vremena do vremena Sotona bi proizveo strašnu buku kao da će se čitava kuća srušiti ili planuti vatrom. Ili bi se u sobi pojavio plamen ili bi se pred krevetom čuo prasak. Jedna duša iz Čistilišta me je tješila:"Ne čudi se da moraš trpjeti od neprijatelja. Nastoji te smesti gdje god može. On ti može naškoditi samo toliko, koliko mu Bog dozvoli, jer si pod posebnom zaštitom Majke Božje. A Sotona se nje boji kao mača. Ipak, on traži svaku zgodu da ti se osveti. Želio bi postići da ti u svojoj zbunjenosti i tjeskobi povučeš zavjet predanja "duše žrtve", koji si dala Majci Božjoj i da tako prekineš vezu sa dušama iz Čistilišta. Upozoravam te da je tako već postupao sa drugim dušama i da je neke povukao u pakao. Upravo te propale duše radovale bi se kada bi i ti tako završila. Ne boj se, ne budi tjeskobna. Budi ponizna! Što si skromnija, to će manju moć neprijatelj imati nad tobom, a i mi ti pomažemo. Nadasve će ti posebno pomagati Majka milosrđa."

Slika

Đavao može mučiti duše u Čistilištu, posebno one čijom su krivnjom drugi došli u pakao. Duše u Čistilištu trpe divnom strpljivošću i slave Božje Milosrđe po kojem su izbjegli Pakao.
Božja ljubav i pravednost u Čistilištu Mariji Simmi se je objavila u divnom skladu. Svaka duša je kažnjena prema vrsti svojih grijeha i prema stupnju priljubljenosti uz počinjeni grijeh. Intezitet patnje je veoma različit. Mnogi moraju trpjeti kao što se trpi u mučnom životu na zemlji i moraju čekati na gledanje Boga. Jedan dan teškog čistilišta teži je od deset godina lakog čistilišta.

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 sij 2008 11:00 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dragi prijatelji i ja se pridružujem molitvama za vjerne duše u čistilištu!!!!
Bog vas blagoslovio

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 sij 2008 16:02 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Dragi moji voljela bih podijeliti sa vama krunicu koju neko vrijeme molim za svete duše u čistilištu i koja je zaista jaka.
KRUNICA ZA SVETE DUŠE U ČISTILIŠTU NA ČAST 13 KREPOSTI NAŠE GOSPE

Na Križ: Vjerovanje
Na zlatno zrno: Oče naš...
Na bijelo zrno: Na čast Svih Svetih: Slava Ocu...
Na svjetlo-plavo zrno: Na čast Svetoga Mihaela: Slava Ocu...
Na ružičasto zrno: Na čast Anđela Čuvara: Slava Ocu...

Na medaljicu: Majko Božankog Milosrđa, snagom svoga Bezgrešnog Srca, posreduj za svete duše zatočene u čistilištu, na slavu Božju i za spas svih duša.

Na sva crvena zrna: Pokoj vječni daruj im Gospodine, i svjetlost vječna svjetlila im; duše vjernih mrtvih, po Milosrđu Božjem, počivale u miru. Amen

Na plava zrna: Na čast 13 kreposti Naše Gospe: Zdravo Marijo...
na svako zrno po jedna krepost

1. krepost: Strah Božji
2. krepost: Ljubav
3. krepost: Vjera
4. krepost: Ufanje
5. krepost: Poslušnost
6. krepost: Strpljivost
7. krepost: Pobožnost
8. krepost: Čestitost
9. krepost: Razboritost
10. krepost: Jakost
11. krepost: Umjerenost
12. krepost: Čistoća
13. krepost: Pravedost

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 sij 2008 16:06 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Još nešto vezano za ovu krunicu....

1. Oni koji mole ovu krunicu oslobađaju mnoge duše iz svakoga nivoa - ali što je nivo dublji, to će biti manje duša oslobođeno.

2. Oni koji mole ovu krunicu pomažu dušama - osobito dušama njihove obiteljske loze - na jedan poseban način.

3. Oni koji mole ovu krunicu primiti će vidljivi znak snage ove molitve.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 sij 2008 19:06 
Odsutan

Slika

Prijatelji duša u čistilištu na forumu TT:

1. Benedikt
2. Luki
3. toya
4. moya
5. martina2
6. rebeka
7. damir707
8. berno
9. Marijeta
10. Hrvoje Hrki
11. Miriam
12. fiducia
13. DANI
14. ani
15. zozy
16. ela bredi
17. Igor
18. Templar
19. Aleluja
20. velika
21. katica
22. teja11
23. rozi5
24. ivana7
25. nina22
26. vikica
27. joakim
28. zuki_1
29. Slavica
30. engel
31. maranatha
32. Leopolda
33. Antonela
34. prijatelj
35. LOVE
36. marija-nada
37. Matex
38. Leo
39. dora
40. Tvojamisao
41. marija.lozic
42. Suza
43. anna
44. Zvjezdana
45. ???

Zvjezdana dobro nam došla, hvala ti što si podijelila ovu molitvu krunice za svete duše u čistilištu sa nama. :grlim te:
Molimo prijatelji, braćo i sestre u Kristu Gospodinu našemu, potičimo jedni druge na što predaniju molitvu, pišite svoja razmišljanja o čistilištu, sve na dobrobit ovih siromašnih duša koje će nam biti neizmjerno zahvalne! BVB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 sij 2008 19:10 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Krunica je odlična Bogu hvala!!!!

Ja je osobno molim več par mjeseci ne svaki dan ali kada imam potrebu da je molim!!!

Krunica se može nabaviti u Teoviziji ili sl trgovinama!!!

O koliklo su duše sigurno sretne kad se moli!!!!

Hvala ti Zvjezdana što si stavila na stranicu krunicu!!! :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 sij 2008 00:22 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zvjezdana napisao:
Dragi moji voljela bih podijeliti sa vama krunicu koju neko vrijeme molim za svete duše u čistilištu i koja je zaista jaka.
KRUNICA ZA SVETE DUŠE U ČISTILIŠTU NA ČAST 13 KREPOSTI NAŠE GOSPE

Na Križ: Vjerovanje
Na zlatno zrno: Oče naš...
Na bijelo zrno: Na čast Svih Svetih: Slava Ocu...
Na svjetlo-plavo zrno: Na čast Svetoga Mihaela: Slava Ocu...
Na ružičasto zrno: Na čast Anđela Čuvara: Slava Ocu...

Na medaljicu: Majko Božankog Milosrđa, snagom svoga Bezgrešnog Srca, posreduj za svete duše zatočene u čistilištu, na slavu Božju i za spas svih duša.

Na sva crvena zrna: Pokoj vječni daruj im Gospodine, i svjetlost vječna svjetlila im; duše vjernih mrtvih, po Milosrđu Božjem, počivale u miru. Amen

Na plava zrna: Na čast 13 kreposti Naše Gospe: Zdravo Marijo...
na svako zrno po jedna krepost

1. krepost: Strah Božji
2. krepost: Ljubav
3. krepost: Vjera
4. krepost: Ufanje
5. krepost: Poslušnost
6. krepost: Strpljivost
7. krepost: Pobožnost
8. krepost: Čestitost
9. krepost: Razboritost
10. krepost: Jakost
11. krepost: Umjerenost
12. krepost: Čistoća
13. krepost: Pravedost

:D Hvala ti Zvjezdana za ovu krunicu. :D
Bog vas blagoslovio !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 sij 2008 00:38 
Odsutan

Prijatelji dusa u cistilistu.

Dragi Luki, ja molim odavna ovu krunicu :
http://www.tebe-trazim.com/forum/viewto ... ight=#9689

smatram jako bitno da se sto vise ljudi ukljuci u molitvi za duse u cistilistu. Bilo bi mi drago da me uvrstite u vasu listu :D .

Jedino sto uvjek isticem je da tebamo moliti iz ljubavi prema tim dusama koje se za se ne mogu moliti.
Divna obecanja koje dobijamo ako za njih molimo, ne volim isticati tako.
Ne mojte zamjeriti. Divno je to. :D ,ali ne smije ostat dojam da molim jer cu dobiti ovo ili ono. Isticem prvo ljubav prema njima, tj ljubav da sto vise dusa udje u nebo i casti i slavi Gospodina !

A sve duse koju udju u nebo , mole za nas to je zasigurno ! Jer
nezahvalnost nije nikad usla u nebo.

:D Bvb sve !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 sij 2008 01:03 
Odsutan

Marte napisao:
Divna obecanja koje dobijamo ako za njih molimo, ne volim isticati tako.
Ne mojte zamjeriti. Divno je to. :D ,ali ne smije ostat dojam da molim jer cu dobiti ovo ili ono. Isticem prvo ljubav prema njima, tj ljubav da sto vise dusa udje u nebo i casti i slavi Gospodina !

Marte slažem se sa tobom u potpunosti, nije mi bila namjera isticati da molimo samo zato da bi dobili pomoć od njih. Ja često navodim da te duše mole za nas iz razloga da bi što više ljudi spoznalo tu stvarnost čistilišta, da bi shvatilo tu povezanost neba i zemlje. Nema ništa loše u tome da mi pomažemo njima, a one da mole za nas ali sigurno da je loše ako mi molimo za njih samo zato jer očekujemo njihovu pomoć.

Marte napisao:
Isticem prvo ljubav prema njima,

To je najvažnije, ako nema ljubavi u svemu ovome onda uzalud vam trud svirači.

Drago mi je Marte što se i ti prijavljuješ u ovaj naš mali klub prijatelja duša u čistilištu, tvoja razmišljanja su itekako dragocjena. Bitno je eto da jedni druge usmjeravamo i da nastojimo pomoći ovim siromašnim dušama iz ljubavi, ne očekujući ništa zauzvrat. BTB :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 522 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]