www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 svi 2025 13:24

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 13:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Hvala!!! :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 13:39 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Maloprije je ovdje na sastanak došao kolega iz drugog odjela. Tog sam kolegu vidjela svega nekoliko puta u 4 godine otkako ovdje radim.
No, čini mi se kao da sam s njim bliža nego s ovima koje viđam svakodnevno. Uvijek je imao neka tako normalna i ljudska pitanja i otvoren pristup u tim rijetkim minutama kad bismo se slučajno sreli na poslu - jedan od onih kod kojih osjetite blagost, smirenost i ljudskost i onda kad još nisu progovorili ni riječ.

Prije godinu dana sam otkrila što je to u njemu tako privlačno i toplo: velika i duboka vjera. Prošle godine nam je svima poslao prelijep službeni mail o pozivu na duhovnu obnovu povodom Korizme - on je sve to organizirao za cijelu banku.
Nedavno sam u Glasu Koncila pročitala njegovu ispovijest o vjeri i o tome kako se oženio za prelijepu djevojku koju mu je Bog poslao - također velika vjernica.

Danas je taj kolega došao na jedan sastanak s drugim kolegama. Kakve li razlike, dragi moji, u načinu ophođenja, razgovora, u pogledu oka, u izrazu lica... Kakva je to blagost, kakva toplina u očima...
Danas sam tako jasno vidjela tu razliku - kakav treba biti kršćanin među drugim ljudima - taj je kolega usitinu danas bio svjetlo, blagost, toliko drukčiji od svih koji su sjedili s njim... U svakoj njegovoj riječi i kretnji sam vidjela našeg Isusa...

Eh, kako je to lijepo...Kako je lijepo vidjeti jedno predivno janje među vukovima... Nažalost, kod mene ima puno ljudi u odjelu čija me ispraznost ponekad šokira i zaista je često teško provoditi vrijeme s njima. No, trudim se vidjeti ono najbolje u njima.

Dragi Bože, daj nam što više milosti da svi budemo što sličniji Tebi, da zaista budemo sol ovom bljutavom svijetu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 16:50 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
fish napisao:
Pitao sam se kako početi pisati ali eto neka riječi idu same. Još me nekoliko mjeseci dijeli od 28-og rođendana, a tek nedavno sam vratio u svoj mali život vjeru. Previše godina prošlo je u mom, neću ga nazvati nevjerovanju u Boga, nego sam jednostavno to zatomio u sebi. Mise i molitva u mom su životu postojale samo kada se išlo na vjenčanja ili sprovode, eventualno onda kada mi je bilo toliko teško da jedino što mi je preostalo je da se pomolim i da za pomoć pozovem Boga. Zapravo sam vjeru počeo micati u stranu još odlaskom u srednju školu u Zagreb, i to četverogodišnje loše iskustvo je toliko promjenilo moj život da sam zapravo jedini izlaz od problema nakon toga pronalazio u nekim čudnim vezama, izlascima, varanju mnogih dobrih cura koje su bile sa mnom, da ne spominjem rijeke alkohola na brojnim tulumima. Onda, jedne subote navečer prije gotovo 6 mjeseci, izašao sam s prijateljima u grad i iako mi se nije išlo na to relativno popularno mjesto mojim sugrađanima frendovi su me nagovarali ideš,ideš i ono,ajde idem na 10 minuta. To moje 'idem' je rezultiralo time da sam upoznao jednu prekrasnu osobu koja je iz temelja promjenila moj život. Ispočetka,kada mi je govorila da ide na misu, mislio sam ok,odi, ali cijelo vrijeme mi je nešto govorilo da idem s njom. I počeo sam ići na mise i polako se u mene počelo vraćati ono što sam godinama držao negdje pod ključem u sebi. Svakoga dana uz tu sam predivnu djevojku doživljavao nešto novo, nešto što mi je govorilo,dokazivalo i pokazivalo da 'tu ipak nečega ima'. Sada, nekoliko mjeseci nakon toga, izlasci u grad za mene ne postoje, kada se okrenem oko sebe vidim kako mnogi ljudi kao što sam nekada ja tako utaman troše taj kratki život, jedina briga je kako zgrnuti što više novaca ili što obući slijedeću subotu navečer za grad. Takvi prazni izlasci za mene više ne postoje. Ono što me najviše veseli je vrijeme provedeno s mojom Dinki, gotovo svakog dana odlazimo na mise, postimo petkom, zajedno molimo krunice i ono što je možda najbolje od svega, veza nam je već neko vrijeme čisto duhovna, suzdržavamo se do braka. Zaboravih napomenuti da sam se prije Božića nakon više od 10 godina pričestio, da ne govorim koji je to krasan osjećaj bio. Iako nekada kada mi se dogode neke loše stvari pomislim da čemu sve to, čemu vjera i žrtva ako sada patim, znam da kako je Isus patio da nama bude bolje,moja patnja je jako sitna mrvica i jednoga će dana biti bolje. Sada mogu čvrsto, bez bojazni i srama reći da vjerujem u Boga.

Hvala mojoj TetiDi.

BTB fish...
:grlim te: :grlim te:

Ovo tvoje svjedočanstvo me podsjetilo na mog brata koji također ima 28 god...
Uz mene i mamu je krenuo ponovno za Kristom...
...izlaske i opijanja ostavio iza sebe...
...A kad ga sad cujem kako pjevuši onu pjesmu "Odličio sam sljediti Krista", moje srce poskoci....

BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 18:03 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ela bredi napisao:
Maloprije je ovdje na sastanak došao kolega iz drugog odjela. Tog sam kolegu vidjela svega nekoliko puta u 4 godine otkako ovdje radim.
No, čini mi se kao da sam s njim bliža nego s ovima koje viđam svakodnevno. Uvijek je imao neka tako normalna i ljudska pitanja i otvoren pristup u tim rijetkim minutama kad bismo se slučajno sreli na poslu - jedan od onih kod kojih osjetite blagost, smirenost i ljudskost i onda kad još nisu progovorili ni riječ.

Prije godinu dana sam otkrila što je to u njemu tako privlačno i toplo: velika i duboka vjera. Prošle godine nam je svima poslao prelijep službeni mail o pozivu na duhovnu obnovu povodom Korizme - on je sve to organizirao za cijelu banku.
Nedavno sam u Glasu Koncila pročitala njegovu ispovijest o vjeri i o tome kako se oženio za prelijepu djevojku koju mu je Bog poslao - također velika vjernica.

Danas je taj kolega došao na jedan sastanak s drugim kolegama. Kakve li razlike, dragi moji, u načinu ophođenja, razgovora, u pogledu oka, u izrazu lica... Kakva je to blagost, kakva toplina u očima...
Danas sam tako jasno vidjela tu razliku - kakav treba biti kršćanin među drugim ljudima - taj je kolega usitinu danas bio svjetlo, blagost, toliko drukčiji od svih koji su sjedili s njim... U svakoj njegovoj riječi i kretnji sam vidjela našeg Isusa...

Eh, kako je to lijepo...Kako je lijepo vidjeti jedno predivno janje među vukovima... Nažalost, kod mene ima puno ljudi u odjelu čija me ispraznost ponekad šokira i zaista je često teško provoditi vrijeme s njima. No, trudim se vidjeti ono najbolje u njima.

Dragi Bože, daj nam što više milosti da svi budemo što sličniji Tebi, da zaista budemo sol ovom bljutavom svijetu!

Ela... kako si sretna sto mozes gledati takve ljude! kad god imam priliku dajem osmijeh drugima, jer znam kako je to kada je netko topao prema meni!
to sto si ti rekla... biti malo janje medu vukovima....
to je tako slatko!! lijepo!! :twisted:
drago mi je da ti je na poslu dobra okolina, i da ima dobrih ljudi...
ljubim te sestrice :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 18:31 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
E a ja vam svima zelim reci kako su me razveselila ova svjedocanstva i situacije koje su vam se dogodile ovih dana! Neka vas Bog sve blagoslovi! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 19:18 
Odsutan

Divna svjedocanstva,srce mi zaigra od radosti kad tako nesto procitam.Zivi primjer koliko ljubavi ima nas Bog za nas,a sve o nama samima ovisi kad cemo mu reci DA Isuse ,zelim Te.Njegova je ruka uvijek ispruzena samo mi neznamo svoju da ispruzimo prema Njegovoj,mi se dvoumimo i cekamo,ali nikada nije kasno,bitno je da mu se priblizimo i da se obratimo,jedni prije,drugi kasnije ,kako je kome sudeno.Neka vas Bozja ljubav ovije svojim plastem.Imajmo snage moliti jedni za druge i pomoci svima koji se nadu u nevolji. :grlim te:

ISUSE UZDAMO SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 20:03 
Odsutan

Evo jedno današnje svjedočanstvo ,naime moj muž ima veliki šećer i još uvjek je na tabletama,čeka da ga zovnu na ispitivanje u Zagreb .
Mada je odbio inzulin,mislim da će to morati i prepostavljam da će mu ga prepisat u Zagrebu.
Svaki dan on vidno propada,šećer mu unazad 2 mjeseca nije ispod 17 a zna biti i 22 .Svašta on pije i muči se svakako,jer ga strah inzulina.
Sinoć mu ja kažem,a govorim mu stalno da samnom moli krunicu ali on nije nikad to prista uvjek nešto se izvuče i nakraju ništa.
Mada on vidim uvjek kad legne moli i nije nevjernik,ali kao da ga je sram samnom moliti.
Moja najveća želja je uvjek bila da skupa molimo i uvjek sam molila Boga da se to ispuni.
Za Korizmu je odlučio kao da neće pušiti i negdje oko podne je bio tako nervozan a naravno to nije dobro za njegov šećer pa sam mu ovako rekla dragi moj mužu nemoj se ti odricati cigareta ako ti to stvara nervozu jer ipak si ti bolestan i sad si pod pritiskom,Isus će razumiti i bit će mu draže ako zavituješ moliti krunicu.
Lipo mjesto cigareta moli samnom krunicu Božanskog Milosrđa i vidićeš kako će biti sve dobro.
On na to pristade,i navečer ja kad smo legli dječicu uzela krunicu i kažem oćemo li počet i on pristade.
Aleluja!
Prvi put je molio krunicu jer nije nikad prije,baš krunicu molio,i nikad samnom :a1250:
Ljudi moji radosti moje,mada mi je bio malo smješan jer je on ležao na trosjedu i malo se pokrio po glavi :b101: ali je molio naglas samnom :D
Isuse hvala Ti i slava!
Jutros mjeri šećer i on je pokazao 6,što je normalan .
Zove on mene i pita znaš li koliki mi je jutros šećer?
Ja kažem njemu:znam,normalan!
Kaže on kako si pogodila?
Rekla sam da nisam pogađala već sam vjerovala i da to mi nije čudno i da je Isusu sve normalno i moguće ako vjeruješ!
Nasmijao se i znam da je u sebi osjeto onu vjeru ,znam po pogledu njegovih očiju da ga Isus voli!
Hvala Ti Isuse! :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 20:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Toya ..Blagoslov Bozji neka obilno ispuni tvoj dom,i sve koji u njemu stanuju,a Gospodin Isus Krist,neka se u tvome muzu proslavi..
Bog ti plati. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 20:13 
Odsutan

toya, predivno!!!

Najezila sam se citajuci! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 20:17 
Odsutan

toya, tako sam sretna zbog tebe, zbog vas oboje, tocno znam o cemu pricas! :D :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]