www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 07:29

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 06 vel 2008 23:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
I ja sam danas čitala Blaženstva, ali i ona četiri JAO.
Shvatila sam da se sva četiri mogu primijeniti na moj život.
JAO VAMA BOGATAŠI JER IMATE SVOJU UTJEHU....koliko sam samo puta mislila da će mi materijalna sigurnost riješiti probleme....Oprosti mi Gospodine...
JAO VAMA KOJI STE SADA SITI, JER ĆETE GLADOVATI....koliko sam samo puta prekršila post jer sam na stolu vidjela nešto ukusno...Oprosti mi Gospodine
JAO VAMA KOJI SE SADA SMIJETE, JER ĆETE TUGOVATI.....koliko sam samo puta uživala u nepriličnim šalama, filmovima, knjigama, glazbi.....Oprosti mi Gospodine
JAO VAMA KAD VAS SVI LJUDI BUDU HVALILI.....koliko sam samo puta tražila odobravanja od drugih i griješila zbog toga...Oprosti mi Gospodine

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 07:16 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Citat:
JAO VAMA BOGATAŠI JER IMATE SVOJU UTJEHU....koliko sam samo puta mislila da će mi materijalna sigurnost riješiti probleme....Oprosti mi Gospodine...
JAO VAMA KOJI STE SADA SITI, JER ĆETE GLADOVATI....koliko sam samo puta prekršila post jer sam na stolu vidjela nešto ukusno...Oprosti mi Gospodine
JAO VAMA KOJI SE SADA SMIJETE, JER ĆETE TUGOVATI.....koliko sam samo puta uživala u nepriličnim šalama, filmovima, knjigama, glazbi.....Oprosti mi Gospodine
JAO VAMA KAD VAS SVI LJUDI BUDU HVALILI.....koliko sam samo puta tražila odobravanja od drugih i griješila zbog toga...Oprosti mi Gospodine

Tako je ...Ivana Mo..divno si ovo opisala,ja radim puno na tome,
i jos uvjek se uhvatim s takvim problemima...
Mi nitko nismo savrseni,premalo se brinemo za sebe,
prije vidimo na drugomu sve,nego na nama...a najcesce je spigli,(ogledalo)ono sto nam na drugom smeta,to je u nama..
A tek ostale udobnosti,mode i novog vremena...!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 07:18 
Odsutan

Pokusala sam citirati,ucim se..alieto ne bi dobro...oprosti Ivana..

Ponuda milosti: Mi ne smijemo biti samo oni koji primaju, koji uvijek iznova doživljavaju Očevu ljubav, oproštenje i dobročinstvo. Mi smijemo Ocu i nešto pokloniti, pošto ćemo mu donijeti mnogi rod, proslavljajući ga među ljudima. Kad ljudi vide naša dobra djela dat će Ocu čast i slavu (Mt 5, 16).
Tko će prihvatiti tu ponudu milosti i iz zahvalnosti obradovati Oca? Tko će se tako predati da se njegovo grješno tijelo obreže, kako bi taj rod koji raduje Oca rastao u našem životu? To bi bila naša

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 08:17 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Ja sam isto procitala ta cetiri blazenstva -jao vama...sta reci na to.Svjesni smo svojih grijeha i pogresaka,kad bi mogli zivjeti tako da nikada ne pogrjesimo vec bi bili sveti tu na zemlji,ali nijeli Bog dosao na zemlju radi nas grijesnih ?Zaista se trudim da ne grijesim ali uvijek se negdje nesto omakne i tad shvatim ,eto opet pogrjesi.Mali su to grijehi,ali grijeh je grijeh.Ja vjerujem da nam Gospodin dopusta neke pogreske da se na njima ucimo i jacamo.Molimo iz nasih srca i ljubimo jedni druge kao sto nas Gospodin nas ljubi.Amen. :grlim te: :grlim te: :grlim te:

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2008 20:58 
Odsutan

Molitva je hrana duše. Svaka kršćanska molitva se slijeva u molitvu Očenaš.

U njoj je srž svakog evanđelja. U slavljenju svete mise molitva Očenaš nalazi se prije same svete pričesti. Prije nego ćemo primiti tijelo Kristovo, molimo zajedno Oca kojeg nam je objavio Krist, da bismo činili jedno jedinstveno tijelo.
Ima jedan poseban aspekt u ovoj molitvi koji bi mogao postati obilježje našeg života. "Oče naš" ne znači "Oče, koji pripadaš meni", nego "Oče, kojem ja pripadam svom svojom dušom". Važno je ovo uočiti, jer ja Boga ne posjedujem, nego dopuštam njemu da na meni ostvari svoje očinstvo. Svako moje posjedovanje nečega dovodi me do zloupotrebe toga. Zato je ovaj odnos prema Bogu zapravo odnos ljubavi: "Ja tebi pripadam, budi mi Otac."

Kad shvatimo ovaj dar uspjet ćemo preoblikovati naš stav koji možemo imati prema onima koje zovemo: "moj brat", "moj prijatelj", "moji roditelji"... Pozvani smo i vođeni Duhom Svetim da tražimo kako bismo sve više išli prema prihvaćanju te istine i te vrste osjećaja. Moleći "Oče naš", morali bismo naučiti reći: "moj". Ne da bismo proglasili naše posjedovanje nečega nego bismo ušli u vladanje drugoga nad našim životom. To je osoba koja me čini sposobnijim da mogu voljeti. Reći: "prijatelju moj", znači primijetiti da postoji netko ili neko mjesto gdje se može raširiti moja sposobnost da volim, prihvaćam, dajem..., kao što nam Otac objavljuje beskrajnu mogućnost da budemo njegova djeca.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 vel 2008 09:31 
Odsutan

Obratiti se

Obratiti se
okrenuti sebe od svega
što se protivi Bogu
ponovno staviti pred oči Boga i njegovu volju.

Obratite se!
nikakva prijetnja
prije molba i hitna želja
u kojoj je sadržana cijela
Božja briga za nas ljude.

Obratiti se –
ne dovoditi sebe u zabludu i pustiti da te zavedu
zbog onoga u prvom planu ili prvih podražaja
da sebe samog nađeš i ono
što je položeno vrlo vrijedno u nama
i što nas za trajno činio sretnima

Obratiti se –
postati čovjek
zaručiti se s ljubavlju
nadu i povjerenje nikad izgubiti
razviti odvažnost i snagu za sve dobro, lijepo i plemenito.
Ne zadovoljavati se onim ne činiti zlo,
nego s još više energije, napora, boli,
donijeti sve dobro na put,
ne plašiti se napora,
u traženju i pitanju za još boljim.

Obratiti se-
ne sa pola srca,
izmučen, potišten, izmoren
pritisnut bilo kojom nevoljom.

Obratiti se –
slobodno, svjesno,
punog srca, svim osjetilima i razumom
zbog radosti u Bogu i s Bogom,
zbog radosti zbog vlastitog rasta
u traženju za dragocjenim biserom,
i »zakopanim blagom » u polju

Obratiti se –
nije stvar zabludjelih i grješnih
nego temeljno držanje svakog vjernika
iz težine i nastojanja
sebe razviti i oblikovati
i vlastito biće prožimati Isusovim primjerom

Klemens Nodewald: Wenn die Freude Weitsprung übt ...

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 vel 2008 07:54 
Odsutan

Bog-Otac traži ljude, koji prihvaćaju tužbe njegovog srca, kada kaže: "DVOSTRUKU NEPRAVDU JE POČINIO MOJ NAROD, OSTAVILI SU MENE, IZVOR VJEČNE VODE..." (Jer 2,13). Ili: "ZATO ŠTO SU SITI I IMAJU DOVOLJNO, ZABORAVLJAJU ME..." (Hoš 13,6). Ili: "UMORAN SAM OD TRPLJENJA" (Iz 1,14).
Ovu bol Oca može ublažiti jedino ljubav njegove djece. Ona se očituje u pokajničkim suzama, u povjerenju, u voljnosti da budemo istinito Božje dijete, maleno, ovisno o njemu i poslušno. Bog očekuje i uvijek iznova teži za ljubavlju svoje djece. Tko će još ovo ljubeće srce ražalostiti i razočarati?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 vel 2008 08:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
STO MI JE CINITI BOZE ?
Evo ovako.Ja imam jedan prijedlog za sve one koji su u mogucnosti da pronadu jednu obitelj ili starca,staricu,mladica,djevojku bilo koga koji je u velikoj neimastini pa da se u ovo korizmeno vrijeme takovima velike potrebe pomogne i da ono sto im je najvise potrebno da ili kupi.Bogu cemo time zaista puno Uciniti jer on gleda na svoje malene.Ja sam vec pocela dobrim djelom pa dajte i vi.Hvala Ti Isuse.

ISUSE UZDAMO SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 vel 2008 17:43 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Majko, svi spavaju. A Bog - tako pun dobrote, tako divan, tako
vrijedan hvale - je zaboravljen. Nitko ne misli o Njemu!
Pogledaj - priroda ga slavi, nebo, zvijezde, stabla, trava, sve ga
slavi osim čovjeka koji poznaje njegova djela. Čovjek koji bi ga
trebao slaviti – spava!...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 vel 2008 07:49 
Odsutan

Čekanje je često plan Božji sve dok nevolja ne dostigne kulminaciju. Tako je Bog učinio kod svojih učenika kada ih je snašla oluja na moru. Bog je mogao stišati prvi val koji se uzdigao. Ali onda učenici ne bi upoznali nikada moć i slavu Isusa Krista. Misli na to kada valovi tvog života postaju sve veći: Bog ih dopušta do maksimuma kao kod prolaska Izraela kroz Crveno more, kako bi očitovao svu moć svoje slave i čuda, te proslavio svoje ime.
Očekuj otkrivenje njegove slave i čudesnu moć usred nevolja koje te snađu: Ako vjeruješ, vidjet ćeš Božju slavu (Iv 11, 40).

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]