www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 20:20

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 07 vel 2008 19:14 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Dragi moji,evo pocela je korizma, i svi zelimo da doprinesemo ,promjenu u nas zivot..Koliko god hvalimo ovaj nas TT,toliko ima i propusta..
Predlazem da za vrijeme Korizme...ostavimo teme na kojima se
prepucava,i dokazuje ispravnost..Tema ima vise,ali jedna je posebna...
Pocivanje Duha Svetoga,i Darovi Duha Svetoga...
Ostavimo ih neka pocivaju,i neka se proslave ,kada dodje vrijeme za to..
Pokusajmo da pokazemo u ove dane korizme..malo vise zrtve,i ljubavi,
malo manje hvale, a vise poniznosti...
Koliko god netko bio u ispravnosti,ipak svatko ostaje kod svojega,jer su iskustva drugacija..ne nije potrebno nikakvo natjecanje...
Svi smo slabici, i svi smo grijesnici....pa pokusajmo makar u ove dane,
Isusu pomoci nositi Kriz...Koji nimalo nije bio lak,mislim da je ipak malo lakse nama da se savladamo,i da pokazemo stvarno
Pravu ljubav..pravu vjeru,i da dokazemo da Isus stvarno stanuje medju nama...Neka se proslavi u svima nama.i Tebe-Trazim...!

Pokusat cu malo vise biti strpljiva..

39
19 Zborovođi. Jedutunu. Psalam. Davidov. 2 Odlučio sam: "Čuvat ću put svoj da ne zgriješim jezikom; usta ću svoja zauzdati dokle god preda mnom bude bezbožnik." 3 Zamukoh, zanijemjeh, glasa ne puštah, ali uzalud - bol mi postade gorča. 4 U meni srce je gorjelo, na samu pomisao buknuo bi oganj; tad progovorih svojim jezikom: 5 "Objavi mi, Jahve, moj svršetak i kolika je mjera mojih dana, da znam kako sam ništavan. 6 Evo, pedljem si mi dane izmjerio, život moj je kao ništa pred tobom: tek dašak je svaki čovjek. 7 Poput sjene čovjek prolazi tek dašak je sve bogatstvo njegovo: zgrće, a ne zna tko će ga pokupiti." 8 A sada, čemu da se nadam, Gospode? Sva je nada moja u tebi! 9 Izbavi me svih mojih bezakonja, ne daj da ruglo budem luđaku! 10 Šutim i usta ne otvaram, jer tako si ti učinio. 11 Bič svoj otkloni od mene, jer izdišem pod težinom ruke tvoje. 12 Ti kaznama popravljaš čovjeka i sve mu najdraže kao moljac rastačeš: tek dašak je svaki čovjek. 13 Čuj, o Jahve, molitvu moju, vapaje mi poslušaj, na suze se moje ne ogluši! Jer u tebe ja sam došljak, pridošlica kao svi oci moji. 14 Odvrati pogled od mene, da odahnem prije nego odem i više ne budem! PSALAM 40 39vala i molba

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 19:31 
Odsutan

Gospodine, Tajni, Veliki i Dobri! Izvorni i završni Ljubitelju naš! Tvoj Sin Isus Krist došao je u ovaj naš svijet i uzeo na sebe patnje ljudskog života. U svom pravom ljudskom životu prihvatio je sve ono što i nas tišti, muči, zastrašuje, uznemiruje, sve što nam je preteško i što nam ne dopušta da u miru i radosti živimo. Ti si naš Stvoritelj, Ti hoćeš da živimo; Ti sâm si naš Spasitelj koji nas oslobađa za puninu našeg vlastitog osobnog života.

Pratit ću križni put Isusa Krista. Ne činim to ni zato da uživam u mukama patnika ni zato da mrzim neprijatelja. Nego, Ti, Gospodine, otvori mi oči srca da rastem u sposobnosti za pravu ljubav prema sebi, prema svim drugima ljudima i cijelom svijetu – i prema Tebi, tajni i potpuni Ljubitelju moj!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 19:35 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Svaka cast draga sestrice Rebeka i ja bi to predlozila.Ponizimo se i ponesimo malo Isusovog kriza i pomozimo onima kojima je sada najpotrebnije.Prepoznajmo nase slabosti i pokusajmo ovih 40 dana malo vise preispitati sami sebe i uvidjeti nase pogreske,sigurno cemo ih naci i tamo gdje mislimo da ih nema..Neka nam dragi Isus u tome pomogne,a mi iz rijeci na djelo.Amen.

ISUSE HVALA TI-ISUSE UZDAMO SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 21:18 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Dal se može zavit korizmeni..odricanje tijela..zaminiti drugim zavitom..npr.zornicom..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 21:29 
Odsutan

Ne razumijem pitanje..Moya..radi se o Zavjetu..Hajde pojasni malo?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 21:32 
Odsutan

Npr.ako si nešto odlučio..znači tjelesno odricanje...i vidiš da se previše mučiš..i da to nije to...dal se to može zaminiti..drugim zavjetom..npr...u korizmi ići na zornice...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 21:36 
Odsutan

Da...u svakom slucaju, cak i kad ucinimo neki veliki zavjet,a nismo u stanju da ga odrzimo,u ispovjedaonici kazemo sveceniku,
i on odluci o zamjeni

A u ovom slucaju,odlucujes..ti sama,vazno je nadoknaditi
znaci ne ostaviti bas nista,ili nista ne zrtvovati..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 21:51 
Odsutan

hvala rebeka...BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 vel 2008 22:22 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Pa moram priznati da se ne slažem sa predlogom rebeka...
zašto misliš da su te teme ,teme gdje se prepucava i dokazuje njihova ispravnost,i nevidim razloga niti činjenice da se tamo netko hvali svojim darovima a da time nije ponizan..
osobno sam za poniznost u darovima a vidim i svi ostali na tt i neznam zašto misliš drugačije...
ako ih u ostalom imamo tu su da se djele i svjedoče u poniznosti..
..vrijeme za njih je uvijek ..a ne "kad dođe vrijeme"...to se odnosi na nešto drugo..iskustva su različita ..zato se i razmjenjuju..i nitko se ne natječe koliko tko ima više....

S njima ili bez njih itekako znam Isusovu muku i toga sam svjesna..i pomažem mu nositi križ koliko mi On to dozvoljava...
Pravu vjeru i ljubav pokazujemo svojim životom.
I nejasno mi je ono;pokušat ću bit više strpljiva?

Molim te da ne shvatiš ovo kao napad ,nego jednostavno pojašnjenje i objašnjenje.
BTB I OČUVAO U MIRU.. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 vel 2008 00:18 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ako se hvalimo, u Gospodinu se hvalimo....mislim da bi svi mi to trebali imati na umu polazeći od sebe same...
Vježbajmo se u poniznosti...
Sestro Rebeka možda su te teme tu upravo zbog toga.
Bog nas sve blagoslovio na ovom divnom forumu i dao nam strpljivosti, da u ljubavi i blagosti razgovaramo jedni s drugima...
Neka se proslavi Gospodin u životima svih nas i neka budemo svjetlo jedni drugima.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]