www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 svi 2025 06:23

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 12:11 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
draga visnja nemoj se uzrujavati, nitko ne tvrdi da si lose mislila. mi jednostavno svi pisemo po svojim tipkovnicama, ne vidimo lice sugovornika, a i ne pozanjemo se dovoljno i moguce je da necije rijeci budu malo krivo shvacene. svakako je uvijek potrebno gledati na namjeru, koja je kod tebe svakako bila dobra. pa tako se i pridruzujem ponovno tvojoj preporuci za "pogled u krajeve srca" koja je zaista dobra knjiga za objasniti puno toga oko ovih pitanja, pogotovo jer se tice naseg podrucja ( iskustva nakon domov rata..),nasih problema, ali je i univerzalna kad se tice pitanja grijeha i posvjescivanja istih. i svakako nije niti slucajno da sam ja upravo citajuci ovu knjigu prvi put prolazila kroz cijeli jedan period teskih kusnji i napasti tipa o kojima sada pisemo, ali i svakakvih drugih. Sotoni je stalo da se ne obratimo, da nista zlo ne mijenjamo, a ova knjiga upravo tjera na suprotno.

evo da jos samo prokomentiram nesto sto je ela napisala, iako znam da nije tako misljeno, zgodno ce mi posluziti da docaram sto zelim reci:
Citat:
Mene sinoć nije bilo strah ići na spavanje...
i tompsonovac:
Citat:
LJudi, nemoj te me strašiti...

- sva ova svjedocanstva ako su na potpirivanje straha od Sotone, onda ne sluze nicemu, ili ne polucuju zeljeni ucinak; nego u svemu gledati premoc Bozju, pa nije li On samo po jednoj nasoj molitvi u stanju otjerati Zloduha? ova nasa iskustva su da nas ucvrste u vjeri i da jos jace prionemo uz Boga, jedini strah koji s nama smije gospodariti je strah Bozji - strah da se po grijehu ne udaljimo od Boga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 12:59 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
fiducia napisao:
- sva ova svjedocanstva ako su na potpirivanje straha od Sotone, onda ne sluze nicemu, ili ne polucuju zeljeni ucinak; nego u svemu gledati premoc Bozju, pa nije li On samo po jednoj nasoj molitvi u stanju otjerati Zloduha? ova nasa iskustva su da nas ucvrste u vjeri i da jos jace prionemo uz Boga, jedini strah koji s nama smije gospodariti je strah Bozji - strah da se po grijehu ne udaljimo od Boga.

upravo to...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 13:05 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Sinoć kada sam došla sa molitvene..pošla sam da čitam..ova svjedočanstva..i nisan mogla..osjetila sam toliku nelagodu..nervozu..nemir..strah...
čim osjetim na početku posta to..onda odmah preskačem...
..ne dozvoljavam mojoj znatiželji da me ukopa...
..tako..danas..svanuo novi dan..i sve sam pročitala...
BVB sve..i otklonio od vas bilo kakvo uznemiravanje... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 13:07 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Slažem se da se ne smijemo nikoga, osim Boga, bojati i da nijedan drugi strah ne smije zagospodariti nad nama, ali ponekad je teško ne bojati se i potrebno je određeno vrijeme u molitvi da strah prođe.
Mislim da nije ništa neobično da se uplašimo nečeg strašnog s čime se prvi put susrećemo, po meni je to prirodno.

Sigurna sam da nijedno svjedočanstvo ovdje napisano nije imalo cilj nekoga uplašiti, nego samo upozoriti na neke pojave i naravno - učvrstiti vjeru i još jednom spoznati dobrotu i svemoćnu vlast našeg Isusa Nazarećanina.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 14:41 
Odsutan

Ja sam imala raznorazne strahove... i jedno vrijeme uopće nisam mogla spavati kako treba... konstantno bi se budila... stalno saa imala osjećaj da će se nešto loše dogoditi... stalno neka napetost, nervoza... ali molila sam dragoga Boga zato... i na zadnjem blagoslovu, Gospodin me je oslobodio straha... sada spavam ko mala beba i više se ne bojim onog što sam se prije bojala... nit mi više svakakve gluposti padaju na pamet... sad mi je na pameti samo moj Isus :mrgreen:

Slava i hvala mu... Volim te moj predragi Gospodine... Hvala ti na svemu :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 15:03 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Evo da podjelim s Vama jedno od mojih malih cuda, a koje sam vec ispricao jednoj nasoj clanici. U zadnje vrijeme često sam gledao film Love Story iz 1970. Po stotinu puta bi vraćao onu scenu kad mu ona kaže da joj je stalo ili kad ga čeka
uplakana pred vratima... i cmizdrio. Toliko da sam cak i video clip stavio pod duhovnu i nor. glazbu 31.12.2007., a prije samog dogadjaja.
Stalno me je mučila ona rečenica da u ljubavi se nikada ne mora reći da ti je žao. Ipak je to samo film, zašto mi to toliko znači......
I onda 14. 01. 2008. kod izrade onog dvd-a od ercegovca, kad sam stavljao automatske polusatne točke , gdje će se dvd zaustaviti kod brzog premotavanja, na drugoj točci ,
baš na tom mjestu progovori vlč. Zlatko Sudac i kaže da je čitao taj roman i ponovi tu rečenicu iz "mog" filma, ne citiram: ljubav znači da nikada ne moraš reći da ti je žao, jer ako ljubiš onda s pravom od ljubavi očekuj ljubav i odgovor ljubavi.Po meni to je negdje 1:30000 slučajno.
Možete zamisliti koliko sam bio sretan na dobivenom odgovoru i od koga.
Možete zamisliti koliko sam svjestan silne ljubavi, od zozy, moye, toye, fiducie, vikice, marije-nade,ele bredi, maranathe....oprostite sto sam samo nabrojao one koje "poznajem"....
nadam se da ce se to poznanstvo siriti, i da ce mo se vidjeti svi i u zivo, kad tad.
A Vama nabrojane HVALA sto cesto zaplacem od srece , kada Vas se sjetim. :grlim te:

BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 15:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Dragi brate santino to se zove povezanost u Duhu - Bog ti je progovorio na taj način jer možda drugačije ne bi čuo njegov glas.

Hvala i slava Isusu jer te dotiče i jer ti govori.
Hvala i tebi dragi santino na tvom svjedočenju.

Ljubi te zozy (i hvala što si me naveo smajlic22)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 15:20 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
SANTINO.... smajlic22 smajlic22 BRATE MILI....
SAD MI JE JASNO I ONO SA PSOM....
VEŽE NAS BRATE...VEŽE DUH SVETI .....A I NABROJAO SI...... smajlic6
SVE VAS LJUBIM U DUHU ...SAD... I :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 15:21 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Divno....

Hvala ti, dragi Santino! :grlim te:
Drugi put ću još brže doći do Rijeke - pokušat ću skratiti put barem za sat vremena! :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 16:41 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ela bredi napisao:
Evo, ne molim nikakvu molitvu zaštite prije spavanja, jedino kažem rečenicu (koju zapravo i smatram zaštitom - za te riječi nam je jedan divan svećenik egzorcist rekao da nam moraju biti posljednje riječi prije spavanja):

"Oče, u ruke Tvoje predajem Duh svoj...Isuse, u ruke Tvoje predajem Dušu svoju...Duše Sveti, u ruke Tvoje predajem tijelo svoje..."

Često se pomolim i anđelu čuvaru i sv. Mihaelu, od sad će mi to biti svakodnevna navika prije spavanja jer stvarno je ono bilo jako neugodno.

Višnja je napisala da joj se to dogodilo tijekom molitava sv. Brigite. I ja ih trenutno molim. Ta je noć bila drukčija po tome što sam baš te večeri molila (kratko...no s vjerom i žarom) za jednog dečka koji je za sad "tradicionalni katolik", ne može se odvojiti od svijeta, a vidim u njemu da bi to htio...Taman je izišao iz jedne veze, živio je s djevojkom.

Koliko sam svjesna, nisam u stanju nikakvog teškog grijeha, ali ipak ću što prije otići na ispovijed.

Ja sam par večeri molila za jednog dečka koji mi je rekao da ne vjeruje više u Boga i nemirno sam spavala, budila se stalno..tek sam nakon par dana pomislila da je možda razlog mog nemirnog spavanja upravo to što sam se molila za njega. Tako se jednu večer nisam pomolila za njega i spavala sam super.

Nedavno sam jednu večer legla, molila krunicu i počela plakati, ni sama nisam znala zašto..sve jače sam plakala..grčevito plakala..zazivala sam Isusa i Mariju da me zaštite..anđela čuvara i sv. Mihaela....ubrzo sam se smirila i bila tako mirna kao da se ništa nije dogodilo.

Mislim da je jako važno i zaštitnu molitvu izmoliti i prije spavanja..

BVB!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]