www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 svi 2025 06:50

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 20:50 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Santino, vrlo interesantno svjedocanstvo. I slozila bi se da je svecenikova reakcija ponajprije cudna.

Htjela bi jos jednu stvar samo dodati, molitva "Sveti Mihaele Arkandjelu, brani nas u boju....." je mocna egzorcisticka molitva. To Gospa govori u Plavoj knjizi i preporuca svakodnevno ju moliti.

I moram jos reci, fiducija, imas jako lijep tok misli i jako mi se svidja ovo sve sto si napisala u zadnjih par postova. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 21:32 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

neznam je li prikladna tema, ali zanima me. Naime, je li loše ako netko sa rašljama prošvrlja po sobi da pronađe podzemnu vodu?
Meni je susjed jednom pri razgovoru napomenuo da on to može (ne bavi se tim ni ičim sličnim, ide u crkvu i imao je tada otprilike tek 14 godina).
Ja u podrum, uzeo 2 bakrene žice, došao gore i savio ih u L, on ih samo stavio u ruke, šeće po sobi, a one se ukrste na nekoliko mjesta, kada krene natrag one se vraćaju.
Pokušao ja, žice ni lijevo ni desno. Uglavnom, prije nekoliko desetaka godina su tu već provjeravali i susjed je točno pronašao podz. vodu.
Imali smo problema sa spavanjem kada bi krevet stajao u određenom položaju, promjenili smo madrace, ali ništa nije pomoglo dok nismo postavili krevet da izbjegne ta mjesta.
Po meni se tu ne radi o ničemu duhovnom ili nešto takvo, već jednostavno o podzemnom toku vode čije tečenje oslobađa energiju (energiju kao fizikalni pojam, koja iz mehaničke prelazi u električnu i sl.) koja fizički utječe na čovjeka jednostavno kao i sila gravitacije, i pri tom remeti san.
Mladi susjed je izbjegavao to činiti jer mu je otac zabranio jer su načuli da nije zdravo. Uglavnom, tako se i danas pronalaze bunari, i nisam nikad išao za tim da to povežem sa nečastivim, ali ako se tu radi o nekakvom "liječenju" ili nešto slično, to su već pikantnije stvari...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 22:02 
Odsutan

Santino brate, predivno svjedočanstvo...kad bi samo uvijek bili svjesni svih tih malih čuda u našem životu i ovako ih ispovijedali :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 00:02 
Odsutan

Jone napisao:
neznam je li prikladna tema, ali zanima me. Naime, je li loše ako netko sa rašljama prošvrlja po sobi da pronađe podzemnu vodu?
Meni je susjed jednom pri razgovoru napomenuo da on to može (ne bavi se tim ni ičim sličnim, ide u crkvu i imao je tada otprilike tek 14 godina).
Ja u podrum, uzeo 2 bakrene žice, došao gore i savio ih u L, on ih samo stavio u ruke, šeće po sobi, a one se ukrste na nekoliko mjesta, kada krene natrag one se vraćaju.
Pokušao ja, žice ni lijevo ni desno. Uglavnom, prije nekoliko desetaka godina su tu već provjeravali i susjed je točno pronašao podz. vodu.
Imali smo problema sa spavanjem kada bi krevet stajao u određenom položaju, promjenili smo madrace, ali ništa nije pomoglo dok nismo postavili krevet da izbjegne ta mjesta.
Po meni se tu ne radi o ničemu duhovnom ili nešto takvo, već jednostavno o podzemnom toku vode čije tečenje oslobađa energiju (energiju kao fizikalni pojam, koja iz mehaničke prelazi u električnu i sl.) koja fizički utječe na čovjeka jednostavno kao i sila gravitacije, i pri tom remeti san.
Mladi susjed je izbjegavao to činiti jer mu je otac zabranio jer su načuli da nije zdravo. Uglavnom, tako se i danas pronalaze bunari, i nisam nikad išao za tim da to povežem sa nečastivim, ali ako se tu radi o nekakvom "liječenju" ili nešto slično, to su već pikantnije stvari...

Tako je. To je istina. ali ne radi se o ničemu duhovnome. Naprimjer nije svejedno na kojoj strani svijeta ti je krevet u sobi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 08:48 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Kad covjek zivi po Bozjoj volji i cvrsto vjeruje u Boga i Bozju pomoc onda je svejedno gdje ti je krevet u sobi i gdje ti je koja stvar namjestaja,sve druge misli su apsurdne i nemaju veze sa Bozjom voljom.Kad vjerujes covjeku ,a ne Bogu to ti je vec Idolopoklonstvo.Bog sve svodi na dobro,u Njega se uzdaj i Njemu jedinome vjeruj.Amen.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 10:33 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

visnja napisao:
Kad covjek zivi po Bozjoj volji i cvrsto vjeruje u Boga i Bozju pomoc onda je svejedno gdje ti je krevet u sobi i gdje ti je koja stvar namjestaja,sve druge misli su apsurdne i nemaju veze sa Bozjom voljom.Kad vjerujes covjeku ,a ne Bogu to ti je vec Idolopoklonstvo.Bog sve svodi na dobro,u Njega se uzdaj i Njemu jedinome vjeruj.Amen.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

:o Dobar odgovor!
Ja san oduvik to smatrao sumnjivim i onda je na TV bila jedna emisija o rašljarstvu i bioenergiji!
I taj rašljar,,,nosi rašlje i pita ih"Rašlje,recite vi meni ima li ovdje vode ispod!"
One se zatresu!
"Dali je voda na 5 metara dubine?"
Miruju!
"Dali je na 7 metara?"
I one se zatresu!
Pa kaže da treba za taj bunar kopati tu i da će naći vodu na 7 m.
Neznam dali su našli.Više nisam gledao,,,nije mi bilo zanimljivo.
Saznao sam dovoljno!
Kako se može komunicirati sa rašljama?Komadićem drveta ili žice!
žTo je neka druga sila iza toga a ne priroda!
Neki sotonizam!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 10:47 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Naravno da komad drveta ili žice ne može bilo što znati!
Naravno da se iza toga kriju neka svijest i osobnost - sigurno ne Božja.
Takvih se pojava treba kloniti ma koliko nam netko to pokušao prikazati normalnim - to je sotonsko područje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 11:16 
Odsutan

Meni nije jasno kakav vi sotonizam vidite u tome što ljudi pomoću žice ili drveta traže podzemnu vodu, to što netko možda komunicira s rašljama pa ih pita je li na toliko, to možda da. Znam par ljudi koji se bave istraživanjem podzemnih voda i nemaju nikakve veze sa sotonom, cilj je pronaći vodu, e sad pogode li ili ne, nekad da nekad ne. Kažu da je to povezano s krvnom grupom, pa tako tko ima određenu krvnu grupu žice mu se na tim mjestima gdje je navodno voda premite. I ja sam par puta pokušavao da vidim je li reagira i žice se stvarno premite, a rašlje nisam uspio "pokrenuti".I nikada mi nije palo napamet da bi to bio nekakav sotonizam. Ljudi na kraškim područjima muku muče s pronalaskom vode i njih ne zanima nikakav sotonizam nego voda koja život znači.
E sad je li to nešto s Katoličkog stajališta nedopušteno stvarno bi sad volio znati, jer mi opet kažem to nikad nije palo na pamet.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 12:14 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Iz knjige Rajka Bundala
RASLJE

Molim te prokomentiraj raslje.Jeli to znanstveno utemeljeno kako sam citao,i sto o tome mislis?

Svasta mi vidimo i cujemo u ovome svjetu.Opazamo i spoznajemo da u njemu djeluje i dobro i zlo.Smrt i zivot vode trajnu borbu oko nas i sve dok je ljudske slobodne volje,trajat ce ta borba.
Zla nisu vidljiva,ne dolaze u tjelima,nego mislju i rjecju obuzimaju srce. Kome srce zarobe i tjelom mu se sluze.Zvjer skriva svoje tragove.Pomno pazi da je ne otkriju.Sve sto cini,cini iznenada iz potaje.Zato treba provjeravati svaka usta koja govore i svako znanje sto nam se po vlastitoj pameti pricinja ispravno,jeli to glas istine,ili je to na djelu laz.Znanstvena je logika vragu draga maska.Usvojoj je biti moderna ateisticka znanost jedno iskomplicirano i vrlo lukavo bezbostvo,iznenadujuce je to reci,ali danasnja znanost ateistickih sveucilista u sluzbi monopola ne sluzi dobru nego zlu.Unatoc zelji priprostih ljudi i pojedinih znanstvenika da sva posluzi dobru,ona je posve zabavljena zlom, ali tako da uzrocnika zla nigdje ne imenuje,niti otkriva..Evo recimo klasicna medicina ima ogromna opca i specijalizirana znanja,mozda vise negoli ikoja znanost,pa jos nikada nigdje nije sluzbeno objavila da je neka bolest djelo vrazje i da nema tjelesni uzrok.A duhovne osobe imaju mnogo iskustva da ljudi,nakon izgona davla ozdravljaju i moralno i psihicki i fizicki ili da se nakon grijeha-posebice magije,silovito na njih obruse razne bolesti i nevolje.
RASLJE?! O cemu se tu radi ? O necemu sto je cudno do kraja neobjasnjivo-sva objasnjenja su samo vjerojatna;predpostavke.
Svaki rasljar nerado pristaje na provjeru potjece li njegova sposobnost od dobra ili zla.Oholica se zeli po necemu razlikovati od drugih ljudi.Jedva doceka takav "dar" po njemu poznaje poznat i bogat pa ne pristaje na provjeru,bojeci se gubitka.Oholost je zlo.I Isusu je sotona nudio slavu i bogatstvo.Zloduh bjezi od istine;zato se opire provjeri.Naime tko got se dotakne magijskoga cina ,znao on to ili ne,zarobljava ga davao.Ne vise nije svoj niti mu je volja slobodna u odnosu na dobro i zlo,vec mora biti rob svoga grijeha.Postoje aparati koji registriraju elektromagnetske silnice.Kada bi se kod rasljara stvarno radilo o takozvanim prirodnim pojavama(ako je to los izraz materijalisticke svjesti koja negira postojanje Boga i duhovnoga svjeta),onda bi bila dovoljna mjerenja nezivim aparatima,a ne zivom dusom. No ako rasljara aparat nemoze zamjeniti,siguran sam da se ne radi o takozvanim prirodnim silama,nego se radi o duhu jer duh je onaj koji ljulja covjeka i predmet u njegovim rukama te naizgled je samo da po predmetu govori.Pogledaj dobro-kod rasljara se ne ljuljaju samo raslje,nego se ljulja citav covjek.To ljuljanje dolazi iz nutrine.Mikropokretima tjela proizvodi pokrete onoga sto mu je u ruci.Taj isti predmet nebi se sam na tom mjestu vrtio,nego se vrti tek kad se rasljar njime sluzi.Ne vrti se u rukama svih ljudi,nego samo u rukama medija.To se smatra darovitoscu.Ako je to darovitost,a ne opca pojava od koga onda dolazi taj dar ? Takvo ljuljanje je djelo duha;kao sto casa ne kruzi stolom u svim kuhinjama niti se stolovi odizu od zemlje u svim stanovima,nego se to zbiva samo u obredima spiritizma u prisutnosti osoba koje su dusu predale sotoni,sudjelujuci u njegovim duhovnim formulama i ritualima.RASLJARSTVO spada u isti fenomen kao i visak.
Bog se ljudima objavio i otkrio svu istinu,cak i istinu o pobuni andela sto se zbila prije stvaranja covjeka;i istinu posljednih vremena sve do konca povjesti.I istinu o vjecnome zivotu i posljednjem sudu, o vjecnim stvarnostima raja i pakla.Razni mistici su vidjeli te stvarnosti.Na cudesan su nacin bili u njih preneseni da zivim iskustvom posvjedoce o Bozjoj istini. U Matejevom evandelju stoji ovakovo svjedocanstvo o Isusu;On rjecju istjera duhove i sve bolesnike izljeci(Matej 8,16 b)Rjecju je Bog sve stvorio.Rjecju sve novo cini.Rjecju sve cine i oni koji su od Boga.Nikakve im proteze netrebaju.Kristova sveta misa je u svakome djelu razumljiva;tako i molitva svake Bozje duse, a laz je zagonetna, kao i sve sto od nje dolazi.
Svaki svjesni,ali i svaki lakovjerni kontakt s Davlom teski je grijeh koji vrijeda Boga i udalöjuje od duse Milost.To je grijeh protiv prve od deset Bozjih zapovjedi.A ipak je prva-prva! Sam Bog joj daje tezinu stavljajuci je prije svih ostalih.Ja sam Gospodin Bog tvoj i nemaj drugih Bogova uz mene.

Vjerujem da ce vam biti sve malo jasnije.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 12:25 
Odsutan

Višnja - HVALA! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]