www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 svi 2025 11:02

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 18:23 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
visnja napisao:
Kad covjek zivi po Bozjoj volji i cvrsto vjeruje u Boga i Bozju pomoc onda je svejedno gdje ti je krevet u sobi i gdje ti je koja stvar namjestaja,sve druge misli su apsurdne i nemaju veze sa Bozjom voljom.Kad vjerujes covjeku ,a ne Bogu to ti je vec Idolopoklonstvo.Bog sve svodi na dobro,u Njega se uzdaj i Njemu jedinome vjeruj.Amen.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

potpisujem ovo. Visnja :b41:

Htjela bih jos samo dodati nesto iz ispita savijesti za zivotnu ispovijed...
"...određivanje viskom ili rasljama polozaja u kuci, podzemnih voda..."

Ovo stoji kod prve Bozje zapovijedi, pod dijelom spiritizam, vidovnjastvo, proricanje.
Znaci, ako je navedeno u ispitu savijesti, NIJE od Boga.
Ne zelim ja ovdje nikoga kritizirati niti osudjivati, ali to je ocito krsenje prve Bozje zapovijedi...
Ostavite se raslja, podzemnih voda i ostaloga... Treba samo Bogu vjerovati....
...Ako vjerujemu SAMO Njemu onda zaista nije bitno kako i gdje nam stoji krevet i ostalo...
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 19:30 
Odsutan

visnja napisao:
Kad covjek zivi po Bozjoj volji i cvrsto vjeruje u Boga i Bozju pomoc onda je svejedno gdje ti je krevet u sobi i gdje ti je koja stvar namjestaja,sve druge misli su apsurdne i nemaju veze sa Bozjom voljom.Kad vjerujes covjeku ,a ne Bogu to ti je vec Idolopoklonstvo.Bog sve svodi na dobro,u Njega se uzdaj i Njemu jedinome vjeruj.Amen.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

A je li tebi svejedno puše li južina??????

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 19:39 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ajmo pokušati ovako; nadvine se stablo nad rijeku, i tarzan odluči napraviti kućicu na tom stablu.
učini on tako, ali imao je problema sa snom, bio je isprekidan, vlaga je smetala itd.
Dakle, strujanje vode je stvaralo silu koja negativno utječe na san. I dođe neki prolaznik, i kaže mu da premjesti kućicu pokraj rijeke jer će bolje spavati...

Ili ovo: Ako sjedneš na vrtuljak, uključiš ga da vrti non-stop, i pokušaš zaspati, naravno da nećeš moći, centrifugalna sila će ti remetiti san.
Radi se o silama kao sili teže, centrifugalnoj itd, a ne o "duhovnim silama".

Ja sam pomalo nespretno spomenuo rašlje, jer me zanimao slučaj sa dvije obične bakrene žice.
Naravno da su slučajevi koji pričaju sa rašljama ili viskom, ljudi koji
prikazuju to kao "dar", da su u vezi sa zlom. A još ako se opiru ispitivanjima, to je dovoljan znak.

Ali iskoristiti dvije žice za pronaći vodu- u tome ne vidim zlo. Radi se kako kaže EroM, o krvnoj grupi koja jednostavno reagira na tu silu,nema tu nikakvih priča, umišljanja o darovima ili nešto tako. Jednostavna, prirodna reakcija kojom određena krvna grupa reagira na silu strujanja podzemnih voda, isto kao što moje tijelo reagira na to strujanje i remeti mu se san.

Potrebno je odvojiti ta dva slučaja po mom mišljenju, i osuditi rašlje i viskove i one koji ih koriste ako se vidi da imaju veze sa zlom, ali ako se radi o jednostavnom pronalasku podzemnog toka, čisto fizički, ne duhovno, to ne bi smjeli tako brzo osuđivati.

Ja vjerujem u Boga, i vjerujem Njemu, ali unatoč tome pokisnem ako ne otvorim kišobran, isto tako imam loš san ako krevet postavim na čvorište podzemnih tokova veličine 1 m2, i niti izmišljam, niti mi se čini, već je to jednostavno tako, ne spavaš mjesecima, a nisi toga ni svjestan, uvijek si pomalo umoran, nikad nenaspavan itd. I za sve to vrijeme uredno ideš na ispovijed, pričest, misu...

Ja ostavljam mogućnost da griješim, zato sam i postavio upit na ovu temu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 20:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Thompsonovac napisao:
visnja napisao:

ISUSE UZDAM SE U TEBE

A je li tebi svejedno puše li južina??????

ako smijem odgovoriti...mislim da joj nikako nije svejedno puse li juzina, dapace, drago joj je da ne puse, vec se razvila bura, divni, britki vjetar koji bistri i rasciscuje vidike! :D

Jone napisao:

dragi jone, doista nema nista lose u tvom pitanju, i ovakvim stvarima je dobro i potrebno razgovarati. time sto ostavlajs mogucnost da grijesis zapravo dajes sebi priliku da povjerujes i u ono drugo, suprotno od onoga sto sada drzis ispravnim. a biti otvoren za istinu i spreman za promjenu je jako dobra stvar. i mislim da nema smisla da opet svi redom naovodimo razloge za obranu iznesenih uvjerenja, jer sve bitno je vec receno. sigurna sam da postoje autoriteti vec od forumskih, cije bi te rijeci lakse uvjerili u ono sto je dobro a sto lose. probaj naci dobrog duhovnog svecenika, svaki takav ce potvrditi isto. ti si i dalje slobodan povjerovati mu ili ne, samo postoji opasnost da izlike koje moguce nanovo iskrsnu, ne budu samo radi vlastitog ega. jer velika je stvar promijeniti misljenje, to uvijek znaci odustati od sebe i dati se Bogu.

svaki koji trazi nalazi! - mozemo se u ovakvim stvarima slobodno zaputiti u potragu, sa iskrenom nakanom da Duh Bozji prosvijetli ono sto je nejasno. odgovori ce doci, ili ce dolaziti, a onda samo treba pratiti promjene koje nam duh nalaze, a koje nanovo oblikuju nasu dusu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 20:19 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Jone mozes li ti sluziti dva gospodara odjednom ?
Meni je rekao jedan svecenik jednom na ispovjedi
nemozes sluziti Bogu a kaditi davlu kad sam ga
pitala sto ima lose u bioenergiji ?Tvoje pitanje je
slicno mome.Ako ti nemozes spavati onda je u tebi nesto
a ne na mjestu gdje je krevet,Moze covjek moliti dan i noc
i spavati u crkvi,to jos uvijek ne znaci da je bez grijeha
Citaj malo vise Bozju rijec i duhovne knjige pa ces
sam pronaci odgovor na svoje pitanje.B.B.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 22:58 
Odsutan

Jone napisao:
Ajmo pokušati ovako; nadvine se stablo nad rijeku, i tarzan odluči napraviti kućicu na tom stablu.
učini on tako, ali imao je problema sa snom, bio je isprekidan, vlaga je smetala itd.
Dakle, strujanje vode je stvaralo silu koja negativno utječe na san. I dođe neki prolaznik, i kaže mu da premjesti kućicu pokraj rijeke jer će bolje spavati...

Ili ovo: Ako sjedneš na vrtuljak, uključiš ga da vrti non-stop, i pokušaš zaspati, naravno da nećeš moći, centrifugalna sila će ti remetiti san.
Radi se o silama kao sili teže, centrifugalnoj itd, a ne o "duhovnim silama".

Ja sam pomalo nespretno spomenuo rašlje, jer me zanimao slučaj sa dvije obične bakrene žice.
Naravno da su slučajevi koji pričaju sa rašljama ili viskom, ljudi koji
prikazuju to kao "dar", da su u vezi sa zlom. A još ako se opiru ispitivanjima, to je dovoljan znak.

Ali iskoristiti dvije žice za pronaći vodu- u tome ne vidim zlo. Radi se kako kaže EroM, o krvnoj grupi koja jednostavno reagira na tu silu,nema tu nikakvih priča, umišljanja o darovima ili nešto tako. Jednostavna, prirodna reakcija kojom određena krvna grupa reagira na silu strujanja podzemnih voda, isto kao što moje tijelo reagira na to strujanje i remeti mu se san.

Potrebno je odvojiti ta dva slučaja po mom mišljenju, i osuditi rašlje i viskove i one koji ih koriste ako se vidi da imaju veze sa zlom, ali ako se radi o jednostavnom pronalasku podzemnog toka, čisto fizički, ne duhovno, to ne bi smjeli tako brzo osuđivati.

Ja vjerujem u Boga, i vjerujem Njemu, ali unatoč tome pokisnem ako ne otvorim kišobran, isto tako imam loš san ako krevet postavim na čvorište podzemnih tokova veličine 1 m2, i niti izmišljam, niti mi se čini, već je to jednostavno tako, ne spavaš mjesecima, a nisi toga ni svjestan, uvijek si pomalo umoran, nikad nenaspavan itd. I za sve to vrijeme uredno ideš na ispovijed, pričest, misu...

Slažem se s tobom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 vel 2008 23:33 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:

Ja ostavljam mogućnost da griješim, zato sam i postavio upit na ovu temu

.more bit a i ne mora..
..svakako nije lijepo spavat iznad bunara i vode..

..ali ako usvojim princip..rašlji..može bit i da je recimo..
..neškodljiv..

..onda zašto ne i viska..

..ONDA SE MORAMO ZAPITATI...

..TKO JE TAJ..s one strane...Nepoznatog..
..koji zna i upravlja VISKOM..

..ako je recimo osoba...

..ako je od Boga...Hvala Bogu..

...a ako nije...nadrapali smo...

..ako je recimo...SUPERGALAKTIČKA MREŽA OPĆEG ZNANJA
..POPUT INTERNETA..

..onda recimo..mogli bi biti da NEMA BOGA...kao OSOBE..
..već KAO
...VEĆ NEDIFINIRANA FRE COSMIC ENERGY

..a naša vjera kaže

.1 JA SAM GOSPODIN BOG TVOJ, I NEMAJ DRUGIH BOGOVA OD MENE"

..pa će me taj Moj Svemoćni Bog..

..maknuti sa svih...opasnih voda..mutnih tokova..
..jabuke otrovne..neće mi nauditi...
..skrenut će rijeke zlikovaca s mojih puteva..

..i vodit me kroz život

..i SLIJEPOG ..pravim putem...
..jer ON vjeruje MENI..
.pa kako onda ja stvorenje ne bi NJEMU VJEROVAO
..BOGU SVEMOĆNOM...

..U ime Gospodina Isusa Nazarećanina.,
..blagoslivljam sve mutne vode, ispod i oko moje kuće
..neka teku i dalje..na moju radost i slavu Božju..
..neka vode teku..radosno...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2008 11:36 
Odsutan

Dok sam nekada mislila da sam vjernica jer vjerujem da Bog postoji , nesto izmolim , ponekad odem u crkvu , na ispovjed , na pricest , dogadale su mi se nevjerojatne stvari. Puno sam radila , mala djeca ,trci sim , trci tam , muz , obaveze, strka stres. Vjerujem , ali kakova je ta moja vjera ? Nervoza, ruzno izgovorene rijeci bezbroj puta ,za djecu malo vremena , malo ljubavi za sve , uvijek opravdanja. Svi su mi krivi za sve , nitko nevalja , ja dobra.
Dosao je i taj dan kad sam upoznala sama sebe , Bog mi ga je darovao. Nitko me nije mogao izmjeniti jer nikome nisam nista davala za pravo.Kad danas pogledam unatrag -sramim se sama sebe.Koliko grijeha je bilo u mojoj dusi ,a da ga nisam htjela prihvatiti. koliko li je ljepse i lakse moglo biti cjeloj obitelji da sam na vrijeme reagirala , da sam na vrijeme rekla Boze, Oce nebeski -evo me.Mozda je tako moralo biti-neznam , jedino Bog zna.
Sve je to daleka proslost , Bogu hvala ,ostale su doduse posljedice koje ispastaju i nasa djeca , ali Bog je milostiv i dobar. Dao mi je snagu da je skinuo sav teret iz moje duse , dao mi je snagu za molitve i strpljenje za cekanje dok se sve stvari ne posloze na svoje mjesto . Ozdravio mi je i dusu i tjelo i dao mi molitve i rekao mi je -IDI I NE GRIJESI VISE. Te su rijeci upisane u mojoj dusi , u mome srcu i vjerujem da ih se vec tri godine cvrsto pridrzavam. Nema vise nespavanja , nema vise nervoze , nema vise ne ljubavi, nema vise onog kamenog srca,dao mi je srce od mesa.Hvala mu i slava za sve.Amen.

IDI I NE GRIJESI VISE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2008 14:02 
Odsutan

dugo nisam bila ovako sretna i optimistična...
dosta dugo radost nije grijala moje srce...
duuugo...
ali u isto vrijeme sam bila sebična . . .
nisam mogla ništa sa ljubavlju raditi... ljubiti, smijati se...
al sam se nadala da će opet srce i duša moja "zasjati"
nevjerojatan je to osječaj... jučer sam postila nakon skoro 6mjeseci..
6 tmurnih mjeseci.....
od tada mi je opet onaj stari poznati osječaj u meni... radost i mir
osječam se kao da sam u milosti, kao da bi tako uvijek i bilo samo da svoj život više predam Gospodinu a ne sebi !

dali je istina da postom kod Gospodina zaslužujemo kreposti samo za sebe?
ili post može biti na bilo koju nakanu?
ili na kraju krajeva bude onako kao to sebi Gospodin odluči uzeti (i Majka Marija) ?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2008 14:16 
Odsutan

jedno malo ali slatko svjedočanstvo...

neku većer u krevetu prije spavanja uhvati me sjeta...
muž već spava a ja "razgovaram sa Ocem" i gledam u zvijezde i Nebo..

osječam da me sluša . .

zahvaljujem mu na svemu, na danu, na noći, na mužu a osječam toliku potrebu da me Otac zagrli , samo da znam da će sve biti uredu....
osječam potrebu za Njegovim zagrljajem.. duša "stisla", suza suzu stigla!!!

Nebo predivno, zvijezde-mjesec, tišina veeelika....

Pitam Gospodina: Oče, ali kako bi ti mene mogao zagrliti? kako utješiti?

Kako kad sam ja u stanu, ležim u krevetu a Ti tamo VISOKO gore....

i pozdravim se sa NJime i okrenem se spavati............

u taj čas, Tomo se trzne iz sna priđe bliže meni i zagrli me čvrstim stiskom i kaže Dođi ljubavi moja !!! i stisne čvrsto !!!

Ostala sam pozitivno šokirana..iznenađena Njegovom ljubavi i kako me je čuo i uslišio!

Nešto NEopisivo!

kolika radost u mom srcu... o Bože kako si ti dobar ! Hvala Ti što čuvaš, čuješ svoju dječicu tu na zemlji !

Dali je to čisti znak da Bog djeluje preko ljudi?!? Duhom Svetim?

Sigurno je!

Hvala Ti !

:grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]