www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 18:28

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Tko je Bog?
PostPostano: 28 svi 2006 14:32 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
vjeko napisao:
Zanima me tko je za vas Bog?[....] Ja sam rekao da je to teško opisati i da se Bog sastoji od tri Božanske osobe. Moj odgovor je možda mogao biti i bolji. Ili jednostavno da sam rekao ''Bog je ljubav'' i to je to. Otac. Kakva lijepa riječ :D

Bog je za mene prije svega čista, iskonska ljubav, koji nadilazi čovjeka i vrijeme. Niti jednim opisom ga nemožemo smjestiti u okvire ljudskog razuma... :t152:

Za mene je On Gospodar mog života, ali i svijeta u kojem živim! :grlim te:
Mislim da nakon svega možemo tako misliti, iako se Boga nemože , a možda i nesmije svesti na razinu ljudskog intelekta... :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2006 16:19 
Odsutan

Za mene je Bog - Bog Ljubavi, praštanja, spreman oprostiti i najteži grijeh ako se pokajemo, ali i Bog Suda, discipline, koji će opomenuti na način samo njemu svojstven svakoga tko se nije pokajao, a vrši i čini ono što nije po Njegovom Zakonu

:!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2006 16:26 
Odsutan

Zamislite tihi ocean, koje prostranstvo, koliko vode, monogo, mnogo, monogo, monogo... vode.
Zamislite čašu, bila ona od 0.1 l, 0.2, .3,.5, ili od litru, i sada zagrabite ocean tom čašom, koliko ste mnogo od oceana odgrabili?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 svi 2006 11:42 
Odsutan

Mihael napisao:
Zamislite tihi ocean, koje prostranstvo, koliko vode, monogo, mnogo, monogo, monogo... vode.
Zamislite čašu, bila ona od 0.1 l, 0.2, .3,.5, ili od litru, i sada zagrabite ocean tom čašom, koliko ste mnogo od oceana odgrabili?

ocean je u metafori Bog, a mi čaše, neki od nas su čaše od 1 deci, neki od litre. Kada se napunimo Bogom, saznanjem o Njemu, do vrha, koliko još mnogo Njega ostaje koliko ne možemo shvatiti...
On je za nas velika tajna.
On je ljubav.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 svi 2006 12:53 
Odsutan

Divno Mihaele!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 svi 2006 12:55 
Odsutan

Letizia napisao:
Divno Mihaele!!!

Nažalost ona poredba nije moje djelo, ali po meni najljepše opisuje naše shvaćanje i mističnost Boga.
Ovo mi je bratić ispričao dok smo išli na podbrdo u Međugorju, a mislim da je to ispričao fra Zvjezdan Linić

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Tko je Bog?
PostPostano: 27 lis 2006 21:41 
Odsutan

vjeko napisao:
Zanima me tko je za vas Bog? Kako bi objasnili nekom svome prijatelju ili strancu tko je Bog? Ali iskreno i bez preuveličavanja!
Jučer su me neki pitali (ne baš ljudi od vjere): Tko je za tebe Bog? Ja sam rekao da je to teško opisati i da se Bog sastoji od tri Božanske osobe. Moj odgovor je možda mogao biti i bolji. Ili jednostavno da sam rekao ''Bog je ljubav'' i to je to. Kako nekome lijepo opisati Boga, i k tome ga zainteresirati za Njega?
Ali, kako ti doživljavaš i kakva je tvoja spoznaja Boga? Da li znaš tko je On? Otac. Što imaš za reći o Ocu? Otac. Kakva lijepa riječ :D

Ja ne mogu objasniti tko je Bog, ako nisam spoznao Njegova Sina - Isusa Krista. No, kad sam Krista dohvatio i onda je opet teško Boga opisati. Stoga najbolje je biti njegov svjedok i govoriti ono što sam na vlastitoj koži doživio.
No, da ne ostanem ama baš bez odgovora reći ću ovo: kršćanski Bog je mudar, nije sam, pozna moju nutrinu, glad duše i potrebe; pozna moje motive, slabosti i želje; zna hoću li ostati postojan na ovom uskom putu; jednom davno mi reče: "sine moj ljubljeni što mi to radiš?", jesi primjetio da sam sin namjerno napisao malim slovom, kako me nepozorni ne bi optužili da se pravim, Bože me sačuvaj!, Sinom. Eto na forumu stalno moram neke ograde graditi jer me mnogi smatraju oholim i sl. dok mi glas ne čuju preko Skype programa, e onda sam im drukčiji.
Drugi će se zainteresirati za Boga kad prolazi teške momente i krizu, skoro nikad na moj odgovor znatiželjniku i sl.. Puno je radoznalih malo nanovo rođenih koji nisu od svijeta.

Vjeko, vidiš kako sam se ja raspisao na tvom forumu, a kad si se ti pojavio na onom Dominikovom, koje li poniznosti, ja sam pomislio da ćeš malo dulje ostati.

Božji blagoslov ti želim i svako dobro.
Smjerno u Kristu Ćubela.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2006 21:13 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
TKO JE BOG ?
------------------------

Tajna, velika tajna

..reći ću je samo onima
..koji znaju da slušaju..
..reći ću je samo onima
..koji čvrsto vjeruju..
..reći ću je samo onima..
..koji se u svetosti prožimlju
..reći ću je samo onima
..koji se smakova ne plaše
..reći ću je samo onima..
..koji se istinom izdižu..
..reći ću je samo onima
..koji se ljubavlju žigošu..
..reći ću je samo onima
..koji se svega odriču..
..reći ću je samo onima
..koji se s Kristom suobličuju
..reći ću je samo onima
..koji se Marijom ponose..
..reći ću je samo onima
..koji je neće
..izdati nikom
..da je..
..ISUS GOSPODIN NAŠ

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2007 13:17 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
- moj Bog je velik Bog
- što je on veći, manje pridajem važnosti sebi, svojim problemima
- što je on manji, moji problemi su veći, ja sam centar svih briga
- moj Svemogući Bože - jači si od svega

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2007 19:10 
Odsutan

kada stojim ispred ogledala vidim tijelo..to nisam ja..ja sam nesto vise..ja sam ovo unutra..ova dusa koju mi je Otac moj nebeski udahnuo u ovo tijelo..i mada je nevidim ja je osjetim ja znam da je tu jer ona je ja..
tako mi je i sa Bogom..trenutno ga nevidim al ja znam da je tu..u svakoj situaciji,problemu,smijehu..uvijek je tuda negdje..On sve uzdrzava,svime upravlja...koja tajna...o kako je velik Bog.....
i sta je ovaj zivot nasprem vjecnosti..nemamo dovoljno rijeci da opisemo te velike stvari..al spoznat cemo ih..ne opterecujmo se..provedimo zivot u neprestanom,sretnom i uzbudljivom iscekivanju Oca nasega..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]