www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 23:42

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 982 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 99  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: molitva
PostPostano: 09 vel 2008 17:01 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dva anđela zaustavila se želeći prenoćiti pred jednom kućom, vilom, u kojoj je stanovala ugledna i dobrostojeća obitelj. Obitelj ih je hladno primila i nije im željela ponuditi gostoprimstvo u velikoj i lijepo uređenoj gostinjskoj sobi. Umjesto toga ponudili su im hladni i neugledni podrum. Dok su si prostirali ležajeve na tvrdom i vlažnom podu, stariji anđeo primijeti rupu u zidu i odmah ju popravi. Kada je mlađi anđeo upitao zašto, stariji mu odgovori: "Stvari nisu uvijek onakve kave se čine".
Iduće noći čudesan se par našao pred skromnom, gotovo sklepanom kućom u kojoj su stanovali jedan stočar i njegova žena. Oni su ih rado ugostili. Nakon što su s njima podijelili ono malo hrane koju su imali, bračni par je prepustio i svoj krevet gostima koji su izgledali prilično umorni. Kada je ujutro sunce počelo izlaziti, stočar i njegova žena bili su u suzama. Njihova najvrjednija i najljepša krava, koja im je trebala za kakav, takav napredak, je uginula i eno leži nepomična na polju. Mlađi anđeo je bio ljutit i rezignirano upitao starijeg: "Kako si mogao dozvoliti da se to dogodi? Prvi čovjek je imao sve, nije se prema nama lijepo ponio, a ti si mu pomogao. Druga obitelj je imala malo i to je spremno podijelila s nama. Čak su nam i svoj krevet ustupili, a ti si dopustio da im ugine najljepša krava!" "Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine", odgovori stariji anđeo.
"Kada smo boravili u podrumu vile, primijetio sam u zidu rupu gdje je bio pospremljen novac. Budući da su vlasnici bili toliko zaslijepljeni pohlepom da nisu s nama bili pripravni podijeliti dio svojih dobara, ja sam zapunio rupu tako da ne nađu bogatstvo. Druge noći, kada smo boravili kod stočara, anđeo smrti došao je po njegovu ženu koja je bila na smrt bolesna, a da to nije ni znala. Ja sam ga zamolio da umjesto nje uzme kravu."
"Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine."
Ponekad je ono što mi doživljavamo kao zlo u biti velika sreća... i zato se neke stvari za koje molimo i koje želimo ne ispune odmah. Ako čovjek smogne postojanosti, nada se u teškim trenucima i usprkos padovima čini dobro, sve će biti dobro. Sve će biti dobro. Možda ne odmah, kako bi mi željeli, ali biti će.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2008 09:14 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Hvala Ti dragi Isuse na ovom predivnom nedeljnom jutru.Neka nas i danas prati Tvoj blagoslov,Tvoje milosrde i Duh sveti.Daj nam i danas snage da Ti se molimo,da Te slavimo i da Ti dodemo,da Te u svoje srce primimo da nas ispunis dobrim mislima i djelima.Sve nas sada pohodi i cvrsto zagrli.Amen.

HVALA TI ISUSE-ISUSE UZDAMO SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 vel 2008 00:40 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Draga moja braco i sestre u Kristu ja molim svaki dan petnaest tajnih mucenja Isusovih pa ako jos tko moze i ima vremena u ovo korizmeno vrijeme neka se pridruzi moliti.
Tako me je dirnulo da sam :twisted: jecala kada sam citala tajne mucenja .
ISUSE MOJ DOBRI STA SI SVE MORAO TRPJETI ZA MENE OVAKO GRESNU. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

PETNAEST TAJNIH MUCENJA
NANESENIH NASEM GOSPODINU
U NOCI IZMEDJU VELIKOG CETVRTKA I PETKA

BLAZENA MARIJA MAGDALENA, REDOVNICA FRANJEVACKOG REDA SVETE KLARE ASISKE ZIVLJELA JE U RIMU U XVIII. STOLJECU. ONA JE ZARKO ZELJELA NESTO O TAJNIM MUKAMA NANESENIM NASEMU GOSPODINU U NOCI KOJA JE PREDHODILA NJEGOVOJ SMRTI.

GOSPODIN SE UKAZA TOJ REDOVNICI I OBJAVI JOJ PETNAEST TAJNIH MUCENJA STO SU MU ICH NANIJELI IZMEDJU PONOCI I ZORE U TAMNICI STO SE NALAZILA ISPOD KAJFINA SUDISTA.

GOVORI ISUS :

ZIDOVI SU ME SMATRALI NAJVECIM ZLOCINCEM ONOGA VREMENA I EVO KAKO SU SA MNOM POSTUPALI:

1. ONI MI SVEZASE NOGE UZETOM I VUKLI SU ME NIZ KAMENITE STEPENICE U SMRDLJIVI PODRUM, PUN NECISTOCE.
2. SKINUSE MI HALJINE I BOLI SU ME ZELJEZNIM SILJCIMA.
3. STEGNUSE MI TIJELO KONOPOM, VUKOSE ME PO TLU I BACAHU ME OD ZIDA DO ZIDA.
4. OBJESISE ME NA DRVENU GREDU UZLOM KOJI JE POPUSTAO SVE DOK SE NISAM POSKLIZNUO I PAO NA ZEMLJU. ISPREBIJAN TIM MUCENJEM PLAKAO SAM KRVAVIM SUZAMA.
5. PRCVRSTILI SU ME NA KOLAC I IZBADALI SU MI TIJELO RAZLICITIM ORUZJEM. BACALI SU NA ME KAMENJE I PALILI ME PLAMENIM ZERAVICAMA I BAKLJAMA.
6. BOLI SU ME SILOM I PIJUKOM, OSTRIM KOPLJEM, RAZDIRALI SU ME I SKIDALI S MOG TIJELA KOZU, MESO I ZILE.
7. PRIVEZALI SU ME ZA STUP I UCINISE DA SAM MORAO STAJATI BOSIH NOGU NA USIJANOM KOMADU METALA.
8. OKRUNISE ME ZELJEZNOM KRUNOM I SVEZASE MI OCI KRPAMA GADNO NECISTIM.
9. POSJEDOSE ME NA STOLICU POKRIVENU SILJATIM CAVLIMA, KOJI SU ISKOPALI DUBOKE RUPE NA MOM TIJELU.
10. ONI SU IZLILI NA MOJE RANE TEKUCE OLOVO I SMOLU, I NAKON TE TORTURE PRIGNIJECILI SU ME NA STOLICU PUNU CAVALA, TAKO DA SU CAVLI PRODIRALI SVE DUBLJE U MOJE MESO.
11. DA ME OSRAMOTE I IZMUCE ONI SU UTISKIVALI IGLE U RUPICE MOJE ISCUPANE BRADE.
12. ONI ME BACISE NA JEDAN KRIZ I SVEZASE ME TAKO CVRSTO, DA NISAM MOGAO VISE DISATI.
13. KAKO SAM LEZAO NA ZEMLJI, ONI SU MI GAZILI PO GLAVI I JEDAN OD NJIH STAVIVSI SVOJU NOGU NA MOJA PRSA ZARINUO MI JE KROZ JEZIK JEDNU BODLJU IZ MOJE KRUNE.
14. ONI SU MI NALILI U USTA NAJOGAVNIJE IZMETE VRIJEDJAJUCI ME NAJBESTIDNIJIM POGRDAMA.
15. SVEZASE MI RUKE NA LEDJA I TJERALI ME IZVAN ZATVORA DA HODAM, UDARAJU CI ME SIBAMA.
KAD JE ISUS OBJAVIO SESTRI MARIJI MAGDALENI TE PATNJE PRIJE TOGA NEPOZNATE, DODAO JE RIJECI:
MOJA KCERI, ZELIM DA SVE LJUDE UPOZNAS S TIM TAJNIM MUKAMA, DA SVAKA OD TIH TORTURA BUDE CASCENA.
SVAKOME OD ONIH KOJI CE MI SVAKI DAN PRINIJETI S LJUBAVLJU JEDNU OD TIH MUKA I KOJI CE GORLJIVO MOLITI SLEDECU MOLITVU, BIT CE NA DAN SUDA DANA KAO NAGRADA VJECNA SLAVA.

MOLITVA

GOSPODINE MOJ I BOZE MOJ, IMAM STALNU VOLJU DA TE CASTIM S PETNAEST TAJNIH MUKA I STVOJOM PROLIVENOM DRAGOCJENOM KRVLJU. KOLIKO IMA PIJESKA ZRNA U MORU, KOLIKO ZRNA ZITA U POLJU, KOLIKO VLATI TRAVA NA LIVADAMA, KOLIKO PLODOVA U VOCNJACIMA, KOLIKO LISCA NA DRVECU, KOLIKO CVJETOVA U VRTOVIMA, KOLIKO ZVIJEZDA NA SVODU NEBESKOM, KOLIKO ANDJELA NA NEBU, KOLIKO STVOROVA NA ZEMLJI, TISUCU PUTA TOLIKO, O GOSPODINE ISUSE, KOJI SI PREDOSTOJAN LJUBAVI, TISUCU PUTA TOLIKO BUDI SLAVLJEN, HVALJEN I CASCEN, TI SAM, TVOJE PRESVETO SRCE, TVOJA DRAGOCJENA KRV, TVOJA BOZANSKA ZRTVA ZA COVJECANSTVO, PRESVETI SAKRAMENAT OLTARA, PRESVETA DJEVICA MARIJA,DEVET SLAVNIH KOROVA ANDJEOSKI I BLAZENA CETA SVETACA ! NEKA IM BUDE DANA SLAVA, HVALA I CAST OD MEINE SAMOGA, OD SVIH LJUDI, SADA I UVJEK KROZ VJECNE VJEKOVE !
ZELIM,ISTO TOLIKO PUTA, PREDRAGI ISUSE, DA TI ZAHVALIM, DA TI SLUZIM I DA TI UGODIM, DA TI ZADOVOLJIM ZA SVE UVREDE STO SU TI NANESENE I DA BUDEM TVOJ TIJELOM I DUSOM. HOCU ISTO TOLIKO PUTA POKAJATI SE ZA SVOJE GRIJEHE I MOLITI ZA OPROSTENJE TEBE, BOGA SVOGA, DA OPROSTIS I DA SE SMILUJES. ZELIM ISTO TAKO DA PRINESEM TVOJE ZASLUGE BESKRAJNE VJECNOM OCU KAO NAKNADU ZA SVOJE KRIVICE I GRIJEHE I ZA SVOJE ZASLUZENE KAZNE. CVRSTO SAM ODLUCIO PROMIJENITI SVOJ ZIVOT I MOLIM TE DA ZADNJA URA MOGA ZIVOTA BUDE SRETNA I U MIRU.
HOCU,TAKODJER, MOLITI ZA OSLOBODJENJE SIROMASNIH DUSA U CISTILISTU. ZELIM OBNAVLJATI OVU POHVALU LJUBAVI I ZADOVOLJSTINE SVAKOG SATA , DANA I NOCI, SVE DO POSLEDNJEG TRENA SVOGA ZIVOTA.
MOLIM TE , PREDOBRI I PRELJUBAZNI ISUSE, DA POTVRDIS U NEBU MOJU NAJISKRENIJU ZELJU. NE DOPUSTI DA BUDE UNISTENA NI OD LJUDI NI OD SOTONE.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 vel 2008 22:25 
Odsutan

MOLITVA ZA MILOST PO MUCI ISUSOVOJ

ZAKLINJEM TE, MILI GOSPODINE ISUSE KRISTE,
DA MI TVOJA MUKA BUDE MOJOM JAKOSCU DA ME UTVRDJUJE, ZASTICUJE I BRANI; RANE TVOJE NEKA MI BUDU HRANOM I PICEM,
DA SE NJIMA HRANIM, POJIM I NASLADJUJEM; KRV TVOJA NEKA ME OPERE OD SVIH GRIJEHA MOJIH; TVOJA SMRT BILA MI NEPROLAZNIM ZIVOTOM; TVOJ KRIZ NEKA MI BUDE VJECNOM SLAVOM !
U TOM NEKA MI BUDE OKREPA, RADOST I ZDRAVLJE DUSE I NASLADA MOGA SRCA ! KOJI ZIVIS I KRALJUJES U VIJEKE VJEKOVA! AMEN!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 vel 2008 22:40 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ovo je molitva kojom obično završavam moje večernje molitve:

Gospode, spasi pomiluj oca moga duhovnoga ____, nadležnog epsikopa, sveštenoslužitelje svoje (navedem imena svih sveštenika koji su mi bliski),
spasi i pomiluj sve one kojima je teško, koji plaču, koji su bolesni il' na samrti, sve one koji su gladni, žedni, prognani, zatočeni, putuju, trebaju pomoć tvoju ili nemaju nikoga da se za njih moli,
spasi Gospode i pomiluj (imena osoba kojima je potrebna pomoć),
i spasi i pomiluj celu porodicu moju, sve pretke i kumove moje,
sve prijatelje i neprijatelje moje,
sve preminule od postanka sveta, sve one koji umreše na današnji dan, a posebno sve one koji se strašno muče u adu,
i daruj svetu tvome mira i veliku milost!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 vel 2008 08:44 
Odsutan

Dragi moj Isuse,prosao si tesku kalvariju i znas sto su patnje,muke i boli,pohodi stoga Isuse dragi sve one koji Te sada mole za svoje drage bolesne i nemocne,za obne koje vole.Pohodi Isuse i one koji nikoga osim Tebe nemaju ,a trpe u neizrecivoj boli.Obidi Isuse svu djecicu,mlade i starce koji su na kemoterapijama i trpe od slabosti i boli.pogledaj i na sve one koji su skrenuli sa Tvoga puta u drogu i alkohol,u ovisnost od tableta i one koji pate od teskih depresija,pohodi i sve one koji su stradali u prometu i za zivot se bore,ublazi Isuse dragi od svih ovih ljudi i djece sve patnje i boli,jer i njih si stvorio Isuse i oni su Tvoji.Smiluj se dragi moj Isuse svim mladim parovima koji zele postati roditelji ,a nemogu,samo Ti Isuse sve znas zasto su zapreke.Smiluj se dragi Isuse tim obiteljima i blagoslovi ih jos ove godine djetetom-MOLIM TE.Ti si dobar nas Otac i nas Bog,stoga budi nam milostiv i ne gledaj na nase grijehe,vec nam oprosti sve nase slabosti i potom uslisi ovu molitvu za koju Te SADA molim.Hvala Ti Isuse,hvala Ti sto me vec sada uslisavas.HVALA ISUSE.

ISUSE HVALA TI ZA SVE-ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 vel 2008 09:32 
Odsutan

U pogledu naseg zivota slicni smo gradevinskim radnicima,ali ne arhitektima.Ne trebamo planirati cijeli svoj zivot.Arhitekt naseg zivota,koji ima plan u svojim rukama,je sam BOG.Tada nas nece progoniti moc sudbine.Bog vodi nas zivot prema divnom planu na put,koji ce odgovarati nasim snagama i darovima.
Zato nemoj Bogu braniti da postane arhitekt tvoga zivota,budi i cini ono sto ti pripada:kamen po Njegovom planu,poslusan Njegovom vodstvu,te dan za danom stoj u gradnji-i tada ces postati divna gradevina.

ISUSE UZDAM SE U TEBE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2008 08:18 
Odsutan

Evo jedne molitve,koju znam moliti kada mi treba smirenosti...

Gospodine, udijeli mi smirenost, da mogu prihvatiti stvari koje ne mogu promijeniti...Udijeli mi snagu, da promijenim stvari koje mogu...
Udijeli mi mudrost, da razlikujem stvari živeći svaki dan vedro, koristeći svaki čas smireno, prihvaćajući teškoće kao put koji vodi k miru, prihvaćajući ovaj grešni svijet kao što je Isus učinio, a ne kako bi ja htio...
Pouzdajem se da ćeš Ti upraviti svim stvarima ako se podložim Tvojoj volji, jer jedino tako mogu biti razumno sretan, kako na ovom životu, tako i potpuno blažen s Tobom, navijeke u drugom. Amen!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2008 09:01 
Odsutan

MOLITVA PRESVETOM SRCU ISUSOVOM

Presveto srce Isusovo, Izvore svakog dobra , Ja T i se klanjam, vjerujem u Te, ufam se u Te, Ja Te ljubim i kajem se za sve svoje grijehe . Tebi poklanjam ovo moje siromasno srce , ucini ga poniznim , strpljivim , cistim i da u svemu odgovara Tvojim zeljama . Daj o dobri Isuse , da ja zivim u Tebi i Ti u meni . Stiti me u opasnostima , tjesi me u nevoljama i zalostima. Udjeli mi zdravlje tjela , blagoslovi sav moj rad i daj mi milost svete smrti. Amen.

Meni jako draga molitva.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2008 09:17 
Odsutan

Molitva u duševnim tjeskobama

Bože svemogući, od tebe nam trajno dolazi život.
Molim te neka me Tvoje milosrđe trajno prati.
Udijeli mi da sačuvam svoju pamet, svoje srce i sva svoja čuvstva u bolesti i zdravlju .
Vjera i povjerenje u Tebe, neka pobijedi sve moje strahove i tjeskobe,
to Te molim po Tvojem dragovoljnom prihvaćanju Križa.
Gospodine, Ti si donio mir na svijet. Neka Tvoj mir prebiva u meni i obilježava me kao dijete...
Neka smiri moju pamet da upoznam radost Tvoje prisutnosti. Amen!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 982 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 99  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]