www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 srp 2025 19:41

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 26 vel 2008 07:59 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ti kažeš...“Tko ljubi oca ili majku više nego mene nije me dostojan“...mislim da Te sve više razumjevam...no, ..ne mogu u potpunosti ući u te dubine ....do kojih si Ti došao...
Ipak... osjećam da je u svakoj mojoj ljubavi obris Tvog lika...otkad sam Tvoja...
...u ljubavi prema majci...mužu...sinu...kćeri...bratu...
...u svakom kog ljubim...na Tvoj način...

...da mi je još samo u potpunosti ...naučiti umijeće darivanja...i gubljenja...prihvaćanja...
...osjećam ponekad sebični poriv...spasiti nešto...promijeniti...
...još ponekad zadrhtim od veličine tog križa koji se zanjiše preda mnom...
...još ponekad poželim pobjeći od njega...ukloniti ga nekako od onih meni dragih...
...još ponekad se zagledam oko sebe...i čini mi se tako zamamna mjesta i ljudi oko mene...gdje ne nazirem Tvoj križ...

...i sinoć se na trenutak prepadoh tog križa...i htjedoh se malo nagoditi s Tobom...
...i poželjeh jedan djelić sama režirati....
...a onda ...na klupi...vidjeh u očima dragim....djeteta moga...spremnost...nositi to...
i po...prvi puta ..primjetih sijede kose na njemu, ...a tek mu se nazire dvadeset sedma...
...i sve što pomislih u tom trenutku...bilo je...
...srebriš li to njegovo trpljenje...njegovo prihvaćanje Gospodine...???
Pomozi i meni ...gledati drugu stranu rijeke...i ne bojati se ovih bujica...ovdje...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 vel 2008 08:04 
Odsutan

"Srebriš li to njegovo trpljenje"...morala sam to izdvojit, nisam nikad čula takvo nešto, tako izrečeno.... Posebno magdalena...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 vel 2008 08:18 
Odsutan

allegra napisao:
"Srebriš li to njegovo trpljenje"...morala sam to izdvojit, nisam nikad čula takvo nešto, tako izrečeno.... Posebno magdalena...

Hmm, ja imam 35 i izgleda da još nisam dovoljno trpio... :oops: :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 vel 2008 08:56 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
...još ponekad se zagledam oko sebe...i čini mi se tako zamamna mjesta i ljudi oko mene...gdje ne nazirem Tvoj križ...

Draga Magdaleno - tako iskreno, tako poetično rečeno...
Takva misao često prolazi kroz moju glavu...
Često je u meni lagana čežnja sa svime onime što nije dobro...za onim zamamnim i opojnim situacijama i međuljudskim odnosima koji često izgledaju prelijepo i nevino na prvih nekoliko pogleda...
Pomislim tad: Pa što je loše u našem razgovoru? Što loše u osmijehu? Zašto ne bih smjela nastaviti ovo druženje, zašto ne bih smjela ići na sva ona divna mjesta...?
Vjerujem da će u nama uvijek postojati neka lagana čežnja za onime za onime na što smo slabi...
No, ipak je Božja ljubav i vjernost neusporedivo veća i jača od te tihe čežnje koja se ponekad probudi...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 vel 2008 08:58 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
magdalena1 napisao:
..da mi je još samo u potpunosti ...naučiti umijeće darivanja...i gubljenja...prihvaćanja...
...osjećam ponekad sebični poriv...spasiti nešto...promijeniti...
...još ponekad zadrhtim od veličine tog križa koji se zanjiše preda mnom...
...još ponekad poželim pobjeći od njega...ukloniti ga nekako od onih meni dragih...

...i sinoć se na trenutak prepadoh tog križa...i htjedoh se malo nagoditi s Tobom...
...i poželjeh jedan djelić sama režirati....

Magdalena1 sestrice mila :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Koliko puta i sama ne znam kako prihvatiti ono što mi Gospodin stavi na put, i pokušavam nekako izmigoljiti volji njegovoj jer iskreno priznajem da ponekad padnem pod križem i pitam "zašto meni?", a On odgovara "zašto ne tebi", jer da bi spoznala ljubav moram trpjeti, al ne trpjeto onako ljudski - jadikovati nad sudbinom i plakati nad nesrećom koja me zadesila, gunđati i negodovati...Treba trpjeti kroz ljubav i radost. Što mi se više ovdje uskrati više će mi se na nebu nadodati ako pokažem odanost Gospodinu.
Kad ga samo pogledam, raspetoga na križu....nekako svi problemi, tuge, bolesti i patnje tope se i pitam opet al ovaj put ne pitam "zašto meni", nego pitam "zašto mene, zašto me ljubiš kad sam ti toliko bola nanijela, toliko rana u tvoje srce utisnula, ja sam prolila tvoju Krv - Krv Jagnjeta bez mane..." i plačem i kajem se, a On s križa odgovara "...a zašto ne tebe....dijete si Oca moga, hram si Duha moga, u mom si zagrljaju rasla, ja sam te prvi ljubio, moja si mila sestrica"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 vel 2008 09:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Predivno sestrice drage,neka vas Bog blagoslovi i cuva.

Bog je ljubav, neka ti ta cinjenica bude dovoljna. Nemoj pokusati da Boga shvatis u nerazumljivim vodstvima, nego im se podredi. Tada ces postati mudar,a Bozje srce ce ti se otvoriti. Shvatit ces kroz poniznost njegovo bice ljubavi, kad razumom neces moci razumjeti njegovo djelovanje.Zato se ponizi pod Bozju snaznu ruku i naci ces mir u svim nerazumljivim vodstvima njegove volje. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 vel 2008 11:16 
Odsutan

zozy napisao:
Koliko puta i sama ne znam kako prihvatiti ono što mi Gospodin stavi na put, i pokušavam nekako izmigoljiti volji njegovoj jer iskreno priznajem da ponekad padnem pod križem i pitam "zašto meni?", a On odgovara "zašto ne tebi", jer da bi spoznala ljubav moram trpjeti, al ne trpjeto onako ljudski - jadikovati nad sudbinom i plakati nad nesrećom koja me zadesila, gunđati i negodovati...Treba trpjeti kroz ljubav i radost.

Da... Budi volja tvoja molimo svaki dan, ali ipak bi radije da bude po našem... Pogotovo kad su u pitanju kiževi... Razumije nas Gospodin, smijemo vapiti poput njega:

Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti. (Mt 26, 39)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 vel 2008 01:09 
Odsutan

27.veljače

Ne isplati se škrtariti

Slika

Ta eno: tko sije oskudno, oskudno će i žeti; a tko sije obilato, obilato će i žeti. 7 Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja. (2Kor 9,6-7)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 vel 2008 07:54 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Cesto se pitam u zivotu, koliko sijem ja,dali sijem uvjek dovoljno,
i koliko sam primila talenata, dali ih korisno trosim..

" Jednomu dade pet talenata, drugomu dva, a trećemu jedan - svakomu po njegovoj sposobnosti. Jednomu dade pet talenata, drugomu dva, a trećemu jedan - svakomu po njegovoj sposobnosti. "

U zivotu, srecem cesto ljude, koji ne misle da im je duznos darivati,i da je uopce primio telente...(najzalosnije je kada vidim, da i onda kada darivaju, pitaju i provjeravaju,sta radi onaj s tim sto je dobio)a i ne rijetko
uvjek misle samo na materijalno,jako je malo onih,
koji stvarno misle,da se puno vise moze darivati,nego sto cinimo..

" 29 Doista, onomu koji ima još će se dati, neka ima u izobilju, a od onoga koji nema oduzet će se i ono što ima.
38 Kada te vidjesmo kao stranca i primismo; ili gola i zaogrnusmo te? 42 Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; 46 "I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni."

Tko je danas stranac, da nije mozda bas onaj koji me nervira,
koji mi nije simpatican, onaj koji me provucira, onaj kojemu ne mogu da ugodim...onaj koji me vrijedja....onaj ,koji prolazi pored mene,a ja ga ne zelim vidjeti...kome ......
Znam sigurno, da covjek sto vise daje, vise i prima, to znam iz osobnog iskustva...i ono sto sijem to i zanjem...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 vel 2008 08:07 
Odsutan

Istina je istina-kako sijemo tako cemo i zeti.Bog nas poziva na darivanje,jer i On se nama daruje svakoga dana.Darivati nekoga,dar je Bozje ljubavi.Kada se nekoga daruje,ne treba tada razmisljati u koje ce svrhe ta osoba taj dar iskoristiti.Bitno je da sam ja dala,a kako ce taj dar biti upotrebljen to vise nije moj problem.Darujem i zahvaljujem Bogu da sam mogla dati,jer to je svakako Bozji dar.Da meni Bog nije dao ni ja nebi mogla dati,jer sve sto imam ,imam od Boga.Zato budite sirokogrudni i darujte od srca onima kojima je najpotrebnije.Bolje je stotine nadjeliti,nego li jednoga zaprositi. Amen.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]