www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 lip 2025 06:03

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 21 vel 2008 14:12 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Evo..sjetih se ..
Jedan dan poslije moje operacije imala sam strašno velike bolove..
vozile me med. sestre na neko dodatno snimanje..a ja sam u tom krevetu plakala dok sam čekala...kad ja plačem od bolova onda to stanje nije za opisati..
ljudi su prolazili kroz taj hodnik..jedna žena nagnula se nad mene,uhvatila me za ruku i samo je rekla...: Gospa će ti pomoći...isti tren je otišla.. osjetih u srcu Gospinu podršku i obuze me radost bez obzira na bolove...ubrzo iza toga bilo mi je lakše.... :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2008 14:26 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
braćo i sestrice..

nešto bih vas pitala a možda samo trebam Vaša mišljenja..

Kako Vi gledate na ovu situaciju na Kosovu? i Rusiju što je najavila da je spremna upotrijebiti oružje ?!?

meni je sve to ludo.. kao da prekoračuje granice NORMALE...

netražim da se izjašnjavate dali ste za nezavisnost ili niste Kosova, samo kako gledate na ISHOD te situacije???

imam neki osječaj, neznam jeli to iz straha ili nije, ali bojim se da bi moglo biti svašta...
Kad gledam te reportaže i ludilo u Srbiji, demoliranja, krađe u dučanima, kao da vlada BEZAKONJE...

moram priznat da me malo strah... :twisted:

Stavila sam ovo pod temu Međugorja jer mislim možda da je Gospa ima veze za predviđanjem događaja...

p.s DALI JE OVA SITUACIJA POZIV NA ŽESTOKU MOLITVU I ŽRTVU, hajde hercegovci i hercegovke, uputite me, šta kažu vidioci dolje?

ne želim paniku, nego mišljenje i UTJEHU.... (dali je u meni KRIVI osjećaj da bi moglo biti loše ili me samo strah da sam u pravu)?

Bože blagoslovi cijeli svijet... molim Te !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 vel 2008 19:02 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
ravnatelj pokreta krunice za obraćenje i mir fra smiljan kožul je jedan od osnivača svećeničkog Marijanskog pokreta u hrvatskoj

svećenici su govorili da treba stvoriti pokret čiji bi cilj bio moliti za duhovni i vjerski preporod našega naroda , obnova ljubavi , vjernosti i mira
također se molilo za rađanje začete djece, za povratak prognanih te obnovu porušenih domova

s tim idejama došli su pred kardinala franju kuharića koji je rekao: to je djelo Duha Svetoga , ja ga podržavam i blagoslivljam...

fra smiljan je 1984 bio u rimu i evo njegovog svjedočenja:

kada sam ušao u svećenički marijanski pokret mnoge stvari su se promijenile
u to se vrijeme ukazala Gospa u međugorju

u prvom trenutku sam imao sumnje , no kad sam prvi put došao u međugorje vidio sam tolike znakove autentičnog da sam bio apsolutno uvjeren da se Gospa ukazuje ida je to veliki dar Krista Spasitelja našem narodu i našoj Crkvi.

blagopokojni fra janko bubalo je intervjuirao djecu kroz 3 godine ikazanja i pripremi je knjigu Tisuću susreta s Gospom

no udba je zabranila tiskanje te knjige najprije u slav.brodu potom u rijeci

Gospa je u jednom ukazanju tražila da se ta knjiga objavi te da će je prof.fra smiljan u rimu prevesti na talijanski

kada su mu to javili ostao je bez riječi
prevodio je opsežnu knjigu , apomagale su mu franjevke blažene Marije Petković
glavni urednik velike revije Madre di Dio ( Majka Božja) don GABRIEL AMORTH tiskao je pola stranice o međugorju, a za knjigu je rekao da je treba obvazno tiskati

na žalost, i katol. izdavači u italiji takve su tekstove izbjegavali jer je biskup žanić zabranio da se išta piše o međugorju
prijevod je fra smiljan pokazao don gianu sgrevi, profesoru dogmatike u veroni, suradniku kardinala Ratzingera

preko njega mu je kardinal Ratzinger dao odobrenje da se knjiga može tiskati!

kapucini iz padove su odmah tražili prijevod i knjiga je tiskana već za 2 mjeseca
prvi primjerak poslao je Papi Ivanu Pavlu II.

Nakon toga je fra smiljan obavješten kako je na ukazanju Gospa zahvalila za taj trud oko knjige, poljubila jednu predivnu krunicu i rekla da je fra smiljan preda baš Papi Ivanu Pavlu II!

Preko kardinala Dziwisza , osobnog papinog tajnika , je dogovoren susret na S.Misi

kada je fra smiljan predao krunicu, papa ju je poljubio
čuvao ju je na svom ormariću do kraja svog života

papa mu je tada doslovno rekao: Molimo da svi biskupi jugoslavije spoznaju da je Bog poslao svoju Majku da čovječanstvu širi veliku poruku mira i obraćenja

knjiga 1000 susreta s Gospom bila je šest mjeseci najprodavanija knjiga u italiji

s tom knjigom i Papinim pismom je fra smiljan došau u zagreb kard. kuhariću
kardinal je rekao dA je sramota da je knjiga tiskana na francuskom, engleskom, njemačkom jeziku , a nije tiskana na hrvatskom!!
uskoro je knjiga objavljena i na hrvatskom, za godinu ipol je prodano preko 50 000 primjeraka knjige...

evo samo male poveznice između Svećničkog marijanskog pokreta , Pokreta krunice za mir i fra smiljana kao jednog od najangažiranijih i oba ova vrijedna crkvena pokreta :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 vel 2008 19:10 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Hvala ti Hrvoje na informacijama... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 vel 2008 21:11 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hrvoje, divno je znati ove pojedinosti..Imala sam priliku upoznati fra Smiljana i zbilja je zaslužio da bude prijenosnik krunice papi Ivanu Pavlu II.Gospa odabire posebne ljude!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ožu 2008 13:57 
Odsutan

MOLITVOM I ODRICANJEM PREMA SVETOSTI

“Draga djeco! U ovom milosnom vremenu pozivam vas iznova na molitvu i odricanje. Neka vaš dan bude isprepleten malim žarkim molitvama za sve one koji nisu upoznali Božju ljubav. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

Poruka, 25. veljače 2008.

Kroz ovih skoro 27 godina Gospinih ukazanja svjedoci smo kako se ona kao prava majka brine o nama, svojoj djeci. Svatko joj je važan i nikoga ne isključuje iz svoga plana. Želi nas sve dovesti svome sinu Isusu Kristu.

U večerašnjoj poruci Gospa nas upozorava na ozbiljnost korizmenog vremena u kojem se nalazimo. U ovoj Korizmi Bog nam daje još jednu priliku da se popravimo, da se počnemo mijenjati. Trebamo biti konkretni, jer molitva je susret živog i konkretnog čovjeka sa živim i konkretnim Bogom. Od nas se traži osobni popravak na svim područjima. Gospa nam daje i sredstva koja će nam pomoći u našoj borbi, a to su: molitva i odricanje.

Isus je naš prvi učitelj molitve. Kad ga učenici pitaju da ih nauči moliti on ih uči moliti Oče naš. To je molitva koja ne smije biti samo izgovaranje ili ponavljanje riječi, nego istinsko obraćanje Ocu da dođe njegovo kraljevstvo. U Ocu imamo sve. Važno je samo osluškivati što nam Bog govori u molitvi, a sve drugo će nam se nadodati. Trebamo biti ustrajni u molitvi, ali i otvoreni Duhu Božjem koji će nam dati snagu onda kad ne bude sve išlo kako smo mi zamislili.

Uz Isusa Gospa je naša prva učiteljica molitve. Neki se pitaju zašto Gospa često spominje molitvu i poziva nas da se molimo.

To se pitaju uglavnom oni koji ne mole, koji od svega žele napraviti senzaciju pa i od molitve. To su oni koje još nije zahvatio duh Evanđelja. Oni se još uvijek hrane svjetskom duhovnošću. Gospa nas poziva na molitvu jer je i sama molila i poznaje važnost molitve bolje nego mi. Molila je u svim važnim trenucima svoga života: prije utjelovljenja svoga Sina Isusa Krista, kod navještenja Kristova začeća, na dan Pedesetnice kad je rođena Crkva, Tijela Kristovo. Ona, sva puna milosti na Božju ponudu s neba odgovara cijelim svojim bićem: «Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi» (Lk 1,38). Zato ona stoji pred nama kao primjer duboke vjere i molitve.

Drugo važno sredstvo rasta u duhovnom životu je odricanje. I to odricanje ne radi odricanja, nego odricanje radi toga da se u nama otvore prostori gdje može djelovati Bog. Svako odricanje je znak duhovnog rasta. Treba se odreći najprije onoga što nam je na prvom mjestu a nije Bog.To mogu biti ljudi, slava, moć, novac, ljudski obziri, mi sami ili nešto drugo. Na prvo mjesto treba staviti Boga. Tek tada sve ono čega smo se odrekli zadobiva svoj pravi smisao.

U ovom milosnom vremenu smo pozvani svaki dan rasti i to tako da svojim molitvama posredujemo za one koji još nisu upoznali Božju ljubav. Pozvani smo moliti za odbačene, osamljene, nesretne, abortirane, za duše u čistilištu, za sve one koji su potrebni molitve. Neka nam u našem plemenitom nastojanju pomogne i blagoslovi nas Blažena Djevica Marija Kraljica mira.

Fra Danko Perutina

Međugorje 26.2.2008.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 ožu 2008 15:36 
Odsutan

evo nekih filmića vezano za vidioce, za Mirjanu , ne nekima se vide Mirjanine suze koje je spominjala Moya

http://www.youtube.com/watch?v=3SH4N5Fl52w

http://www.youtube.com/watch?v=QnDjzrsn ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=P8lZeIp- ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=oGEA6pLb ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=dXnksQxg ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=Fbhhqs3u ... re=related

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lip 2008 09:31 
Odsutan

Protiv Bernardice iz Lurda sz bile duhovne i svjetovne vlasti i autoriteti, i roditelji i župnik, Crkva, država, psihijatrija itd

Svatko od njih pokušava nametnuti svoje ideje, ali na kraju pobjeđuje mala pastirica odnosno Gospa preko nje.

Na žalost, i u međugorju se događa slična stvar.
Samo što je ovdje 6 vidica ( po nekima 6 bolesnika, halucinanata, lažljivaca, manipulanata i neznamti šta sve)

Vjera mnogih crkvenih osoba je jako mala, toliko mala da se izruguju s vidiocima , indirektno se izruguku s Gospom i Bogom
Opterećuju se svakojako ljudskim, čisto racionalnim pitanjima, bez imalo vjere u natprirodno, nadnaravno, neracionalno , nego vjersko.

Ti ljudi koji bi trebali prvi imati vjeru, jer barem formalno su studirali vjeru i na svetim misama svaki dan mole Vjerovanje i znaju šta je Duh sveti, šta su nadnaravne pojave ( anđeli, Gospina ukazanja isl)

Ali oni su slični pismoznancima i farizejima Isusovog doba
Tada je najveće crkveno tijelo- židovsko Veliko vijeće- Sinedorij, najžešće odbacio Krista kao Mesiju i Spasitelja , a prihvatio ga je obićni neuki puk, ali puk pun vjere

Slično i danas i zadnjih 27 godina, običan puk prihvaća Gospu iz međugorja, ali ju ne priznaju učeni, mudri , pametni i oholi, eksperti dogmatike i velikih riječi.

Ali imam osjećaj da malo hrabrije i svećenici počimaju javno iskazivati podršku vidiocima, i a priori ne odbacuju njihove poruke i svjedočenja.
Ili barem imaju neutralan stav, a ne da kategorički ismijavaju vidioce i njihova svjedočenja, nazivaju ih bolesnicima, urotnicima, lažovima isl :twisted:

Ali bit će bolje, sve smo bliži hrabrijem istupu i učenih dogmata da malo jače stanu na njihovu stranu ( osim nekih iznimaka koji su do sada javno i hrabro nastupali) :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2008 00:47 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Osobno me nikada nisu zabrinjavali komentari o Medjugorju jer sve sto ima biti otkriveno, otkrije se. A koja je to sila koja Bozjeg slugu u slici i prilici nje, najdostojnije cuvati samog Boga, moze drzati sakrivenim? Njezin rod i zmijin rod ratuju do kraja svijeta, s tim da su Bog, pa tako i sluzbenica Njegova, pobijedili svijet. Tko hoce, moze tim putem za Majkom. Zato se osobno ne bojim ni za Medjugorje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2008 05:36 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Pise da ce satrti glavu zmiji,zato ne slusajmo
lude price vec vjerujmo i idimo nasoj Majcici
Medugorskoj.Ona je nasa zagovornica,Ona
je i nasa Majka draga,po njoj dolazimo njenom
Sinu ,nasem Spasitelju Isusu Kristu.
Molimo i vjerujmo,jer molitve cine cuda,
a koliko vjerujemo toliko cemo i primiti.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]