www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 23 srp 2025 11:56

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 28 vel 2008 23:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
29.veljače

Od riječi na djela

Slika

Jak 1
22Budite vršitelji riječi, a ne samo slušatelji, zavaravajući sami sebe. 23Jer ako je tko slušatelj riječi, a ne i izvršitelj, sličan je čovjeku koji motri svoje rođeno lice u zrcalu: 24promotri se, ode i odmah zaboravi kakav bijaše. 25A koji se ogleda u savršenom zakonu slobode i uza nj prione, ne kao zaboravan slušatelj nego djelotvoran izvršitelj, blažen će biti u svem djelovanju svome.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 vel 2008 23:49 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
joakim napisao:
29.veljače

Od riječi na djela

Slika

Jak 1
22Budite vršitelji riječi, a ne samo slušatelji, zavaravajući sami sebe. 23Jer ako je tko slušatelj riječi, a ne i izvršitelj, sličan je čovjeku koji motri svoje rođeno lice u zrcalu: 24promotri se, ode i odmah zaboravi kakav bijaše. 25A koji se ogleda u savršenom zakonu slobode i uza nj prione, ne kao zaboravan slušatelj nego djelotvoran izvršitelj, blažen će biti u svem djelovanju svome.

To moj potpis dolje najbolje komentira ||
\ /

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 vel 2008 09:08 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Mi smo danas ili bolje reci Bog danasnje vjernike stavio u polozaj koji trazi mnogo vise , nego je to bilo u srednjem vijeku.
Ocito Bog od suvremenog naroda, ocekuje puno vise odricanja, i puno vise davanja..

Stvarno razumijevanje za rijeci Kristove tek ce se tada uspostaviti, kada pokusamo zivjeti prema tim rijecima i pokazivati djelima.
Tek tada cemo shvatiti silnu dubinu tih rijeci, jer u tim djelima ,prepoznajemo koliko smo i cvrsti i jaki u vjeri.

Tko danas usred svijeta nevjernika i drugih religija zeli sacuvati duboku vjeru u Krista, potrebuje mnogo dublje unutarnje vjersko iskustvo.vjerovati i djelovati.
Susreti s Bogom, kontakt s beskonacnim, susreti s Kristom u molitvi, tvore ono unutarnje iskustvo, iz kojeg izrasta duboka vjera.

Pri tome se misli na molitvu u najsirem smislu rijeci: molitva je sve, gdje "susrecemo" Boga, Krista. Svaki kontakt s Bogom je u tom smislu molitva.
To se moze dogoditi na ulici, u tihim trenucima vecernjeg razmatranja, u slobodnim trenucima za vrijeme rada, u kratkom pogledu gore,mora i na TT.
U svim prilikama i na svakom mjestu,moliti, slusati i gledati, da nije nekome potrebna nasa pomoc..
Tko ne ostvaruje taj kontakt s Bogom, imat ce krhku vjeru, koja se lako gubi.
Tko ne moze vjerovati, ne moze to stoga, jer se ne moli.
I Rijeci Biblije nisu dovoljne, ako ih ne primjenimo u nas zivot, i kroz zivot ostvarujemo bit ,naseg vjerovanja..

U danasnjem vremenu kada se rijeci Kristove jedva cuju. Djela osvajaju, a ne samo rijeci.
Krscanstvo ce u nasem vremenu pribaviti samo toliko slusalaca, koliko bude moglo svoje uvjerenje potkrijepiti djelima.

"Sto vam kazem u tami, recite na svjetlu, sto cujete u skrovitosti, propovijedajte na krovovima" (Mt 10,27). Danasnji vjernici znaju dovoljno o svrsi i smislu zivota.
On ne smije to svjetlo znanja u nasem tamnom vremenu skriti pod posudom.
Za danasnjeg vjernika vazi vise nego ikada ranije rijec Pavlova: "I jao meni ako ne propovijedam Radosne vijesti!" (I Kor 9,16)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 vel 2008 23:11 
Odsutan

Kao što Riječ Tijelom posta....i nastani se među nama...
Tako i riječi...tek kad doista Ožive u nama...rađaju plodom....djelima...
...i ...razmišljam ....koliko dugo....je odzvanjala Riječ...oko mene...da je ne čuh...
...koliko godina...opet čuvši...bijah nemoćna...prihvatiti je...okovana strahom..
...i koliko je Božje milosti potrebno bilo...da oživi ta riječ u meni....dovoljno za iskorak...
...dovoljno ...da joj povjerujem i da živim po njoj...

...sve si činio Gospodine za me....i čekao me...
...dao si mi čuti ...živu riječ...kojom si me zazvao...i pitao...hoću li ozdraviti...hoću li se dići...
Hoću li za Tobom....
Čuh živi glas.....“Baci se k Njemu...ne boj se....ne oslanjaj se na sebe...
Primit će te...neće se On izmaknuti ....neće te iznevjeriti...“

...znam...još tako često...otimam se vršenju Tvoje riječi...i tako bih još rado ponekad imala ulogu promatrača...
..no, Ti tražiš od mene da Ti potpuno vjerujem...da učinim što god rekneš...i ne pitaš me više što o Tebi znam...već Tko si meni Ti....u danima mojim...

Svjetiljka si nozi mojoj Gospodine moj...i koliko Tebe u meni ima...toliko živim...i svjedočim Tebe...koliko otvaram vrata srca svoga...toliko u Njega unosiš božanskog ..toliko se riječ ..u djelo pretvara...toliko Te svjedočim....

Na kraju propovijedi ove nedelje...govoreći o susretu samarijanke s Isusom...kaže svećenik...
...Koliko puta ste stajali na ovom istom mjestu...i slušali ove riječi...
....koliko puta...ste otišli ...isti kao što dođoste ovdje...da vas ništa od svega dotaklo nije...
...hoćete li ovu riječ danas iskoristiti ...hoćete li izaći novi .....ili će i ovaj dan...biti još jedan u nizu....u kom je samo riječ....prošla vašim ušima...a da ni dotakla vaše srce nije...

...poželjeh svim srcem....da doista tog dana...izađe nova magdalena kroz ta vrata....
...ona....koju On naziva ...učenicom svojom....Ona ...na koju je ponosan...kao što Otac na Njega bješe....ona koja ne živi više sebi....već živi Tebi, Isuse moj....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 vel 2008 23:27 
Odsutan

Tema:Prijateljstvo

1.ožujka

Pohvala pravog prijatelja

Sir 6
5Umilna riječ umnožava prijatelje, i jezik uljudan izaziva prijazne odgovore. 6Neka su ti mnogi poznanici, ali pouzdanik samo jedan od tisuću. 7Ako želiš imati prijatelja, steci ga kušanjem i nemoj se prebrzo u nj pouzdati. 8Jer netko je prijatelj samo kad to njemu odgovara i taj ne ostaje vjeran u dan nevolje. 9A neki će se prijatelj prometnuti u neprijatelja i tvoju sramotu iznijeti na vidjelo. 10Gdjekoji je opet prijatelj za stolom, ali ga nema u času nevolje.

11Dok si sretan, on će ti biti kao ti sam sebi: s ukućanima tvojim povjerljiv će biti; 12a stigne li te zlo, okrenut će se protiv tebe i bježat će od tvog pogleda. 13Odvoji se od svojih neprijatelja i čuvaj se svojih prijatelja. 14Vjeran prijatelj pouzdana je zaštita; i tko ga je stekao našao je blago. 15Pravom prijatelju nema cijene niti se može izmjeriti njegova vrijednost. 16Pravi je prijatelj balzam života, nalazi ga onaj tko se Gospoda boji. 17Tko se Gospoda boji, nalazi prave prijatelje, jer kakav čovjek, takav mu i prijatelj.

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ožu 2008 10:37 
Odsutan

Hvala ti Isuse na mojim prijateljima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ožu 2008 10:43 
Odsutan

Zaista je tesko danas naci pravog prijatelja.Lijepo kaze jedna stara poslovica-Kad se pije i lumpuje prijatelj se lako nade,a kad obolis i iznemognes tada se vidi tko ti je pravi prijatelj.No jedina utjeha mi je da sam svjesna toga ako me svi napuste i ostave jedini prijatelj koji me nikada ostaviti nece je moj Isus.Njemu se mogu povjeriti,isplakati,pomoliti i On ce me zasigurno utjesiti i moje suze izbrisati i nikada me nece napustiti.Hvala Ti Isuse,hvala Ti i za sve prijatelje koje imam.Sve nas blagoslovi.Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ožu 2008 15:52 
Odsutan

...A ruka u ruci ..punina je susreta....
Punina zapisa...
...kad čovjek s čovjekom dijeli ljudskost...
...kad čovjek i Bog dijele ljudskost i božanskost...

..i samo Bog zna istinu o hranjivosti dodira...
..o hranjivosti njihove topline...
...i zato prolazi ljudskim putovima...
...zato ih k nebu...k svome srcu uzdiže....
...sve dok ne postane ista ruka s Njegovom...ista ljubav...

...neke „doticaje“...samo duša ćuti...i riječi su presiromašne...da oslikaju dušu...
...želim samo zahvaliti Mu...za svaku kaplju koja se izli iz srca ispunjenog Njime u moje srce....
...hvala....za ovaj predokus Neba...koji obasjava moje dane....i po kom se moja duša hrani...
...i korača...i živi...
...hvala...što mi daje znati...koliko je lijepo ljubiti na zemlji...onako kako se na Nebu ljubi...
...i što me uči milovanju ...na ovome svijetu...onako kako ću to u vječnosti činiti...
..hvala za dodir... hvala za zaklon...i snagu...hvala za ruke...koje me do Njega dižu....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ožu 2008 23:38 
Odsutan

joakim napisao:
Tema:Prijateljstvo

1.ožujka

Pohvala pravog prijatelja

Sir 6
5Umilna riječ umnožava prijatelje, i jezik uljudan izaziva prijazne odgovore. 6Neka su ti mnogi poznanici, ali pouzdanik samo jedan od tisuću. 7Ako želiš imati prijatelja, steci ga kušanjem i nemoj se prebrzo u nj pouzdati. 8Jer netko je prijatelj samo kad to njemu odgovara i taj ne ostaje vjeran u dan nevolje. 9A neki će se prijatelj prometnuti u neprijatelja i tvoju sramotu iznijeti na vidjelo. 10Gdjekoji je opet prijatelj za stolom, ali ga nema u času nevolje.

11Dok si sretan, on će ti biti kao ti sam sebi: s ukućanima tvojim povjerljiv će biti; 12a stigne li te zlo, okrenut će se protiv tebe i bježat će od tvog pogleda. 13Odvoji se od svojih neprijatelja i čuvaj se svojih prijatelja. 14Vjeran prijatelj pouzdana je zaštita; i tko ga je stekao našao je blago. 15Pravom prijatelju nema cijene niti se može izmjeriti njegova vrijednost. 16Pravi je prijatelj balzam života, nalazi ga onaj tko se Gospoda boji. 17Tko se Gospoda boji, nalazi prave prijatelje, jer kakav čovjek, takav mu i prijatelj.

Slika

drago mi je da si ovaj ulomak stavio, nesjećam se da sam ga ikad prije čitao...hvala...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ožu 2008 07:44 
Odsutan

2.ožujka

Prijateljstvo traži "fer"odnos

Slika

Sir 22
19Tko oko udari suze izazove, a tko srce dirne izaziva osjećaje. 20Tko se baca kamenom na ptice rastjera ih, a tko prijatelja grdi raskida prijateljstvo. 21Ako trgneš i mač na prijatelja, ne gubi nade jer on se može vratiti. 22I ako otvoriš usta protiv prijatelja, ne boj se jer moguća je pomirba. Samo u slučaju pogrde, oholosti, otkrivanja tajne i udaraca iz potaje odbjegne svaki prijatelj.

23Budi vjeran bližnjemu svojem kad je siromašan, tako da mu budeš i u kasnijoj sreći dionik; ostaj mu vjeran u vrijeme nevolje, da s njime zajedno dijeliš baštinu.

Slika

24Prije vatre diže se iz peći vatra i dim, tako i prije krvoprolića izbija svađa. 25Ne stidim se uzeti u zaštitu prijatelja i pred njim se ne krijem. 26Ako li me od njega zadesi zlo, svatko koji čuje čuvat će se od njega.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]