www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 20:11

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 362 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 37  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 30 svi 2006 19:15 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
rebeka napisao:
Dragi moj molitveni lanac,molim vas sve ,ako mozete i zelite da mi se pridruzite,sa molitvom sv.Oca Pape,koju sam napisala u molitve.da molimo za djevojku koja ima C.F. mora pod hitno u 2 bolnice,a ima jos nekoliko vaznih ispita koje mora dati,tako je vec 2god. izgubila..molimo se do raspusta,jer onda ide u bolnicu....Bog vam svima plati....

POZIVAM SVE ČETIRI GRUPE MOLITVENOG LANCA DA U SVOJIM MOLITVAMA DESETKE PRIKAŽU OVU NAKANU. MOLITVA JOJ JE JAKO POTREBNA

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 svi 2006 07:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dobila sm sms da molimo za malog Sebastijana koji ima 8 godina i ima tumor. Njegova majka zarko moli da molimo za njega.

(Jednom sam dobila sms da se moli za nerođenu bebu čiji život je bio u opasnosti. Molilo je tisuću ljudi i vrlo brzo se stanje popravilo i sad su, Bogu hvala, i majka i dijete dobro.)

Također stavljam u vaše molitve, jedna mladi bračni par koji žarko želi imati dijete, ali su doktori rekli da nece moci imati i preporučili im vantjelesnu oplodnju, što taj par nije prihvatio.
Izmolimo im dijete!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2006 10:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ja bi stavio neke nakane:
    Da članovi pokušaju razumjet što žele napisat i da pišu smisleno.
    Da nekim članovima foruma ne navire često krv u glavu pa se moraju skrivat iza admina.
    Da jedan član prestane s insinuacijama i konačno otkrije što su to "pronicljivi forumaši" otkrili.
    Da admin bude pravedan i nepristran u odabiru poticaja.
    Da nikada ne zapostavimo stvarni život, svoje obitelji i bližnje zbog ijednog foruma.
    Da Gospodin svima da bližnje da nitko ne dođe u napast otuđenja od stvarnosti

Molim da se nakane shvate dobronamjerno, a ko želi nek ih moli a ko ne nek ne moli.

Sveta je i realna Crkva Katolička.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2006 12:10 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

lana od naše jelenice ima sutra ujutro, dakle petak u pola 9 operaciju uha..pa bih eto molila sve da budemo s njima u to vrijeme i da se molimo za njih

k tome molim devetnicu jednu svoju nakaknu...pa eto ako možete se malo sjetiti mene i te moje nakane

hvala vam svima i Bogu hvala što nas je okupio :arrow:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 lip 2006 13:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

I ja želim staviti ovdje svoje nakane:
- za članove moje molitvene grupe i za ostale forumaše, kako je divno znati da se za tebe moli netko t.j. cijela grupa a ne poznaješ nikoga od tih ljudi,
- za jednu mladu osobu da prihvati sebe i da se obrati,
- za bližnjega obuzetog sumnjama i nemirom,
- za brak koji je na kušnji,

Hvala ti Bože što uslišavaš naše molitve.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 lip 2006 04:50 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
- molim se da dragi Bog u našim molitvama usliši trenutno postavljene nakane za ozdravljenje od tumora malog Sebastijana, za mladi bračni par koji nemaju djece, za bolesnu djevojku koju je Rebeca spomenula, za našu dragu Anđelinu, za nakane Utjehe - člana moje molitvene grupe da mlada osoba prihvati sebe i obrati se, da u bližnjih išćeznu nemiri i sumnje, da brak koji je na kušnji ozdravi i ojača a posebno klečeći molim za malu Lanu od još jedne članice moje molitvene grupe - Jelene.
- možda vam se to učini puno molitvi ali ja imam volje i snage da se molim i mnogostruko više jer osječam da je u ovom molitvenom lancu molitva djelotvorna i čini čudesa. Pa stavite tu sve što vas muči jer naš dragi Bog ne želi da patimo, budemo bolesni ...
- svoju molitvenu grupu (3) zamoljavam samo da uz naše redovite molitve jednih za druge izmolimo jednu za ovaj forum da se odhrva svim kušnjama (2) i da još ojača.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 lip 2006 06:26 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
damir707 napisao:
- molim se da dragi Bog u našim molitvama usliši trenutno postavljene nakane za ozdravljenje od tumora malog Sebastijana, za mladi bračni par koji nemaju djece, za bolesnu djevojku koju je Rebeca spomenula, za našu dragu Anđelinu, za nakane Utjehe - člana moje molitvene grupe da mlada osoba prihvati sebe i obrati se, da u bližnjih išćeznu nemiri i sumnje, da brak koji je na kušnji ozdravi i ojača a posebno klečeći molim za malu Lanu od još jedne članice moje molitvene grupe - Jelene.
- možda vam se to učini puno molitvi ali ja imam volje i snage da se molim i mnogostruko više jer osječam da je u ovom molitvenom lancu molitva djelotvorna i čini čudesa. Pa stavite tu sve što vas muči jer naš dragi Bog ne želi da patimo, budemo bolesni ...
- svoju molitvenu grupu (3) zamoljavam samo da uz naše redovite molitve jednih za druge izmolimo jednu za ovaj forum da se odhrva svim kušnjama (2) i da još ojača.

E veliki čovječe,neka te dragi Bog blagoslovi u svim tvojim nakanama i nagradi zbog ljubavi koju nosiš u sebi i koju velikodušno daješ svome bližnjemu!Zaista,lijepa je spoznaja da ovakovih divnih ljudi ima oko nas i s nama! :grlim te: :arrow: :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 lip 2006 07:50 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Krunica je važna u životu vjernika!

Krunica u pučkoj pobožnosti zauzima posebno, dragocjeno mjesto. Zauzima je i u životu i srcu vjernika koji oduvijek gaje posebne osjećaje i posebnu pobožnost prema Majci Božjoj. Već od najranijih vremena časti je se kao "Bogorodicu" i pod njezinu se zaštitu utječu vjernici u svim pogiblima i potrebama. Za krunicu se uobičajeno kaže da spada u "pučku pobožnost", kamo spadaju i pohodi ili hodočašća svetištima, ophodi, križni put i druge pobožnosti. Pučka religioznost i pobožnost za Crkvu predstavlja skup vrednota koje, s kršćanskom mudrošću, odgovaraju velikim egzistencijalnim pitanjima. To znači da je vrlo važna i da ima osobitu vrijednost. "Zdrav katolički pučki osjećaj jest u sposobnosti sinteze gledom na ljudsko postojanje. Tako on stvaralački povezuje božansko i ljudsko, Krista i Mariju, duh i tijelo, zajedništvo i ustanove, osobu i zajednicu, vjeru i domovinu, um i osjećanje", uči Katekizam Katoličke Crkve (br. 1676).
Kako se razvijalo kršćanstvo, tako su se razvijali i različiti oblici pučke pobožnosti. Krunica - kao predmet - u početku se zapravo radila na uzici, na kojoj su se pravili čvorići ili su se na njih nizale koštice od voća ili kamenčići. Najstariji latinski naziv za krunicu je paternoster (hrvatski: očenaši). Ta krunica upotrebljavala se zapravo za moljenje Gospodnje molitve - Očenaš. Najstariji primjer paternostera (očenašâ) spominje Mauricije Sully ( 1196). No već u prvoj polovici 13. stoljeća spominje se na krunici nizanje anđelovog pozdrava "Zdravo, Marijo". Od 12. stoljeća upotrebljava se krunica od nanizanih zrnaca.

Kao što znamo, najpoznatija krunica je ona od pet desetica, , već prema različitim otajstvima - žalosnom, radosnom, slavnom, i krunica svjetla koju je uveo papa Ivan Pavao II. Vjernici vole i takozvanu "zlatnu krunicu", a postoji i cijeli drugi niz krunica. Isto je tako poznato da je molitva krunice nastala po uzoru na psalme, pa kao što ima 150 psalama, tako se moli i 150 Zdravomarija. Kako je o krunici zapisao Augustin Kordić, prve naznake prakticiranja moljenja "tri puta po 50 Zdravomarija" nalaze se kod cistercita Cezara Heisterbacha (1180-1240) i dominikanca Tome Cantimpréa (1201-1272). Kao što je psalmima prethodila antifona, tako je moljenju svake Zdravomarije prethodila neka kratka biblijska misao ili zaziv. Tako Hadrijan Oudenbosch krajem piše 15. stoljeća da je jedan kartuzijanski novak iz Triera oko 1430. godine dodavao na svaku Zdravomariju zazive, npr. "i blagoslovljen plod utrobe tvoje Isus", "koji je učinio ovo ili ono, podnio ovo ili ono", prema Evanđelju. No, već u 13. stoljeću postoji preporuka da se moli samo jedna pedesetica krunice. I to iz jednostavnog razloga - zbog veće pobožnosti. Moljenje Očenašâ između desetica krunice poznato je u prvoj polovici 15. stoljeća na europskome sjeveru, u Flandriji i u Nizozemskoj). Kordić posebno ističe zaslužnost dominikanskoga reda za širenje krunice, na čelu s osnivačem reda sv. Dominikom. Prvim "velikim" širiteljem krunice smatra se upravo dominikanac Alen od Rochea. On je počeo držati propovijedi o krunici 1464. godine u Douaiu, gdje je 1470. osnovao i prvu bratovštinu sv. krunice. Nakon toga su se bratovštine vrlo brzo osnivale i drugdje, pa se spominje da šibenski biskup Luka Tolentis (1470-1491) bodri jednu takvu bratovštinu u Lillu. Radosno, žalosno i slavno otajstvo krunice spominju se već u 15. stoljeću.
Dakako da svi vjernici znaju da je širenju krunice mnogo pridonijela pobjeda kršćanske vojske nad turskom vojskom kod Lepanta, 7. listopada 1571. Možda je i to bio jedan od razloga da je u vrijeme Domovinskoga rata krunica zauzimala posebno mjesto. Dugo vremena poslije te pobjede kod Lepanta blagdan Blažene Djevice Marije od krunice slavio se prve nedjelje u mjesecu listopadu, a danas se slavi 7. listopada. Dominikanac Timotej Ricci osnovao je u Bologni 1629. godine "vječnu krunicu". Tako je zapravo svatko tko se upisao kao član godišnje moljenju i razmatranju 15 otajstava krunice posvetio sat vremena. "Vječna krunica«" brzo se proširila i izvan Italije. No, Francuska revolucija dokinula je 1792. godine sve bratovštine sv. krunice, a to se osjetilo i drugdje. No, tek trideset godina kasnije - 1826 - baš u Francuskoj pokreće Paulina Jaricot "živu krunicu" koja se brzo širi, a članovi sve do danas mole po jednu deseticu krunice dnevno.

copy paste iz Glasa Koncila

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 lip 2006 10:07 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Citat:
Ta krunica upotrebljavala se zapravo za moljenje Gospodnje molitve - Očenaš. Najstariji primjer paternostera (očenašâ) spominje Mauricije Sully ( 1196). No već u prvoj polovici 13. stoljeća spominje se na krunici nizanje anđelovog pozdrava "Zdravo, Marijo". Od 12. stoljeća upotrebljava se krunica od nanizanih zrnaca.

da li je tebi ili nekom drugom poznato zašto i kad se promjenilo moljenje Očenaša u Zdravo Mariju?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 lip 2006 20:47 
Odsutan

Željela bih da i mene uključite u svoje molitve, imam malo više "potreba"...
-za moju bol u koljenu
-za moje fizičko, psihičko i duhovno zdravlje
-za mene i moje prijatelje s faksa, da položimo ispite i da ne gubimo volju za učenjem...
-za moju obitelj
-za prijatelje koji imaju razne probleme. :a1250:

Molim i molit ću i ja za sve vas! :q4:

Neka se Živa Voda Duha Svetoga razlije u svima nama! :arrow: :grlim te:

Obilje Božjeg blagoslova želim svima na ovom forumu, a i čitavom svijetu! :r086:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 362 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 37  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]