www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 17:38

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 05 ožu 2008 21:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Kada je covjek pun problema,kada trazi,moli,zeli,a nista se ne mjenja i umjesto na bolje,ono sve gorje i gorje-tada ne moze ljubiti !( BOG je ljubav).
Kada se osjecas odbacen od muza,od djece,od rodbine,od prijatelja-tada ne mozes ljubiti.Molis i molis,a nista se ne mjenja,postajes nervozan,uzimas antidepresive za smirenje i mislis pa cemu moliti ? Bog mi ionako ne pomaze.
Svi se oko mene raduju,izlaze na feste,sve imaju,uzivaju ! Aja ?
Svima Bog sve daje,samo je na mene zaboravio.Drugi nejdu u crkvu,ne mole se,ali im je bolje nego meni....U obitelji sloga,mir,ljubav,ali odjednom se netko ubije ili strada u prometu.Djeca uglednih obitelji postaju alkoholicari,drogerasi,propalice,a Bog je ljubav.Pitamo se zasto sve to kad je Bog ljubav !
Bog je zaista ljubav,ali Boga treba upoznati, Bogu se treba predati,Boga se mora moliti.Treba se baciti zaprljane haljine i obuci nove,ciste.Treba se odreci svog ponosa i prkosa,treba oprostiti svima sve bez obzira tko je kriv.Treba se prihvatiti trpljenje i nepravde podnositi,a to je tesko.No ustrajnom molitvom moze se sve postici.Kad promjenis sam sebe i drugi se oko tebe mjenjaju.Nista nejde od danas na sutra,ali Bog je ljubav i On ti daje snagu.Mnogi problemi ostaju jos uvijek problemi,molio ti dan i noc,ali tu treba strpljivost,jer Bog zna kada ce koga izvesti na pravi put,mi to ne mozemo znati,ali zato moramo vjerovati da ce nasa molitva biti ipak uslisana jednog dana.Bog je ljubav i kad se covjek potpuno preda toj neizmjernoj Bozjoj ljubavi ,onda i on zna ljubiti svakog covjeka,onda se zna nositi sa svakom nepravdom,sa svakom bolesti,jer samo u Bozjoj ljubavi mozemo biti ustrajni.Bog je ljubav.!!![/u]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2008 00:19 
Odsutan

6.ožujka

Prenositi i širiti ljubav

Iv 15
9Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. 10Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi; kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. 11To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna. 12Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! 13Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.

14Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam. 15Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga. 16Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime. 17Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge."

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2008 09:23 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Isuse, ove su Tvoje riječi ČISTO BLAGO, neprocjenjivo blago... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ožu 2008 09:59 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Lijepo je sjetiti za pun stol,kad mnogo toga posjedujemo zahvaljujuci nekom drugom.imamo sto izabrati i najesti se...
Ceto se pitam,dali su svi stolovi danas tako puni..?
Kad se sami oko necega trudimo osjecamo da nam je pomoc itekako dobrodosla i potrebana, to primamo sa zahvalnosti, dali svato to vidi tako,dali smo primjer djeci i drustvu u tome..?
To znaju i tako osjecaju stariji, a tako odgajamo i mlade.
Jedan u nizu dana, kada mladima, treba posvijestiti kako je mnogo toga sto posjeduju plod necije muke i truda, necijeje ljubavi i darivanja...
Da upavo ono sto sijemo,to i zanjemo..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ožu 2008 07:29 
Odsutan

7.ožujka

Kad majke ljube

1 Kr 3
16Tada dođoše dvije bludnice kralju i stadoše preda nj. 17I reče jedna žena: "Dopusti, gospodaru moj! Ja i ova žena u istoj kući živimo i ja sam rodila kraj nje u kući. 18A trećega dana poslije moga porođaja rodi i ova žena. Bile smo zajedno i nikoga stranog s nama; samo nas dvije u kući. 19Jedne noći umrije sin ove žene jer bijaše legla na njega. 20I ustade ona usred noći, uze moga sina o boku mojem, dok je tvoja sluškinja spavala, i stavi ga sebi u naručje, a svoga mrtvog sina stavi kraj mene. 21A kad ujutro ustadoh da podojim svoga sina, gle: on mrtav! I kad sam pažljivije pogledala, razabrah: nije to moj sin koga sam ja rodila!"

22Tada reče druga žena: "Ne, nije tako. Moj je sin onaj živi, a tvoj je onaj koji je mrtav!" A prva joj odvrati: "Nije istina! Tvoj je sin onaj koji je mrtav, a moj je onaj koji živi!" I tako se prepirahu pred kraljem. 23A kralj onda progovori: "Ova kaže: 'Ovaj živi moj je sin, a onaj mrtvi tvoj'; druga pak kaže: 'Nije, nego je tvoj sin mrtav, a moj je onaj živi.' 24Donesite mi mač!" naredi kralj.

Slika

I donesoše mač pred kralja, 25a on reče: "Rasijecite živo dijete nadvoje i dajte polovinu jednoj, a polovinu drugoj." 26Tada ženu, majku živog djeteta, zabolje srce za sinom i povika ona kralju: "Ah, gospodaru! Neka se njoj dade dijete, samo ga nemojte ubijati!" A ona druga govoraše: "Neka ne bude ni meni ni tebi: rasijecite ga!" 27Onda progovori kralj i reče: "Dajte dijete prvoj, nipošto ga ne ubijajte! Ona mu je majka."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ožu 2008 07:53 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Kolika je Ljubav Njegova...kad je majčina tolika...
uvijek u nekakvim kušnjama sjetim se toga...
koliko svoju djecu volim i ljubim...u sekundi ..bez razmišljanja..svoj život bih položila za njih......
Koliko tek me On ljubi...Ljubavlju neopisivom i neizmjernom...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ožu 2008 07:56 
Odsutan

Ljubav pričeka čovjeka pokraj puta.
- Povedi me sa sobom - reče mu.
- Tvoja je odjeća tako pohabana - reče joj čovjek.
- Odjenut ću te u najljepšu odjeću - nastavi ljubav. - Povedi me sa sobom.
- Moj je dom malen - opravda se čovjek. U njemu ne bi bilo mjesta i za tebe.
- Udomit ću te u najljepše prostore - ustraja ljubav. - Povedi me sa sobom.
- Tvoj je govor tako običan - primijeti čovjek.
- Progovorit ćeš najljepšim jezikom svijeta - reče ljubav. - Povedi me sa sobom.
- Po čemu ću znati da je sve ovo što govoriš istina? - upita čovjek.
- Po tome što mi je više stalo do tebe nego do toga što ćeš sa mnom učiniti - reče ljubav

...kažu da je majčina ljubav najsličnija Božjoj ljubavi...

...i pročitavši sad ovu minutu....pomislih ...
...kako i Ti mene Bože nisi želio cijepati popola...
iz ljubavi si me ostavio cijelu....iz silne ljubavi...pustio si me...
...da bih jednom postala potpuno Tvoja...
...da Ti se jednom čitava vratim...
...hoćeš li me zadržati na svom dlanu...sad zauvijek?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ožu 2008 08:20 
Odsutan

Isuse, ni mene nisi cjepao popola,kad su me svi odbacili
i majka i otac i braca i sestre i moji najblizi,svi Isuse.
Ti si bio uz mene ,Ti si me prigrlio jer Ti si me htio i volio.
Znam da me i danas volis jer danas to osjecam.
Svaki dan ulazis u moje malo grjesno srce,mada priznajem,
nisam to zavrjedila,kad pomislim kolikim sam te grijesima
u svome zivotu povrijedila,i ja sam bila Petar koji Te je tri
puta zatajio,i ja sam bila Juda koja sam Te poljubcem izdala.
Ipak Isuse sve si mi oprostio,nisi me raspolovio jer si me volio.
Sretna sam Isuse danas uz Tebe u svakoj mojoj molitvi,
u svakom dobrom djelu,u svakom trenutku provedenom s Tobom.
Sve sam spremna prihvatiti i radosi i zalosti,i zdravlje i bolesti.
Sve Isuse,sve sto je od Tebe,za Tebe i radi Tebe.
Volim Te Isuse,ljubim Te Isuse,hvala Ti za sve Isuse !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ožu 2008 21:40 
Odsutan

Einmal am Tag,
da solltest du
ein Wort in deine Hände nehmen
ein Wort der Schrift.
Sei vorsichtig, es ist so schnell erdrückt
und umgeformt, damit es passt.
Versuch nicht hastig,
es zu „melken“, zu erpressen,
damit es Frömmigkeit absondert.
Sei einfach einmal still.
Das Schweigen, Hören, Staunen
ist bereits Gebet
und Anfang aller Wissenschaft und Liebe.
Betaste das Wort von allen Seiten,
dann halt es in die Sonne
und leg es an das Ohr
wie eine Muschel.
Steck es für einen Tag
wie einen Schlüssel in die Tasche,
wie einen Schlüssel zu dir selbst.

Paul Roth

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ožu 2008 22:59 
Odsutan

ona majka jednostavno nije mogla nositi teret krivnje, zato jer je bila slaba. zato vise nije zborila ni radila kao majka. pod teretom vlastite krivnje nije mogla dalje vidjeti, vise vidjeti, nije mogla traziti pomoc niti se na ikoga osloniti, radila je svojim snagama. ponajmanje je trazila pomoc od Boga. sebi nije mogla oprostiti, pa nije vjerovala u oprostenje. zato je bila sposobna dalje grijesiti, pa i cudovisno grijesiti.
grijeh je taj koji ubija covjeka, ubije ga toliko da nije sposoban vidjeti kako je Bog toliko neizmjerno velik, upravo stoga sto neizmjerno ljubi. kako u takvoj ljubavi ne bi bilo oprosta za bilo koji grijeh? uvijek ga ima....

Ona druga Majka, Ona koja nam je svima darovana, Ona je uvijek tu za svako svoje dijete. Ona je majka u pricuvi, Ona je zlatna rezerva... da...upravo zlatna. Ona nastupa tamo gdje se pati, gdje se place i gdje nema izlaza. njena je ljubav toliko potpuna da se ne boji zrtve, da prihvaca svaki kriz, bas svaki, pa i onaj po kojem joj opet uzimaju dijete...Ona je ziva slika i putokaz kako se ljubi i koliko se daje za jedan Zivot.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]