www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 11:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 vel 2008 20:47 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
I sam sam svjedok da kad sebe mijenjam da se onda i drugi kao nekim cudom takodjer mijenjaju. Neka nam svima ova korizma bude na obracenje, spoznaju vlastite gresnosti i ogranicenosti nasih mogucnosti a beskraja opcija kad dopustimo Bogu da nas mijenja.

Gospodine, izvadi moje kameno srce i daj mi srce od mesa! :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 vel 2008 16:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
U svakodnevnim nemirima i strci malo se moze pridonijeti blagoslovu. Sve veliko, vjecno, raste iz tisine. Ponekad je mi potrebno vise tisine Gospodine Boze moj.. Boravak u Tvojoj prisutnosti ne moze se nicim nadoknaditi. Sto su vece poteskoce i poslovi, tim vise trazim tisinu pred Tobom. U tisini, kroz molitvu, bivam jaca u napastima. Jedino u tisini bit ce svladane bure zivota. Trazim Tvoju prisutnost jer to cinis i mozes razrijesiti svojom blizinom ono sto ti sama ne mogu rijesiti.
Zato te molim noj Predobri Gospodine Isuse, pokazi mi svaki dan,
sto mi je ciniti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 ožu 2008 08:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Isuse volim Te,ali Te molim daj mi snage da Te jos bolje upoznam.Daj mi snage da se jos vise promjenim.NE, ne zelim da drugi mene vole,vec da ja volim druge jos vise i jos bolje.da sluzim drugima,da podnosim mirno svaku uvredu i svaku bol.Daj da se smijem i kad mi se place.Isuse daj da Te jos vise zavolim,daj da Ti se jos vise priblizim.Hvala Ti Isuse.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 ožu 2008 21:37 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
promjeniti sebe...je dugotrajan proces...
nije lako ...al uz Gospodina se sve da naučiti...
mene uvijek drži ona " ne želim više živjeti ja ..nego Ti da živiš u meni ..ja želim umirati, da Tebi dadnem mjesta da se ponovo rodiš..u meni"....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 ožu 2008 22:04 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Ceto imamo zelju..
,mijenjati sebe ..i cesto to i pokusavamo, nekada uspijemo,a nekada i ne..Zavisi sta hocemo postici s tim mjenjanjem..
Jer koliko god ,da se izmjenili...uvjek ce biti ,jos uvjek nesto sto smeta..
sto u drugim ocima, nije tako...
Kada se zelimo promjeniti,za koga zelimo to uciniti???
S vjerske strana, Bog nas sam cesto mijenja, s nasim obracenjem,
odlukom poslje sv.ispivijedi,kada obecamo i radimo na tome da ne ponavljamo iste grijehe, uvjek se mijenjamo kada to postignemo..
Ako hocemo da se vise molimo, i da vjerski zivot vise uvrstimo ,
u svakodnevni zivot..onda se covjek kao osoba ne mora mijenjati,
Bog ce to vec uciniti..Trebamo samo donesti odluku ,to ciniti..
Ako se zelim promjeniti,za moje roditelje, muza,djecu i drustvo...
Hm..jedno mozemo da izostavimo, a drugo novo da dodje..
Cesto znaci vise,prihvacanje nekih stvari, nasih i okoline
u prihvacanju,jer svaki covjek ima pravo na slobodu...
tako postujemo drugoga,kao osobu ..kao brata i sestru..
U prihvacanju je dosta toga ,sto se tice karaktera covjeka ,njegovog stava prema zivotu, jer svatko uredjuje svoj zivot,onako kako njemu odgovara..Ja s nakim mojim osobinama jako zadovoljna,
a drugi vide u tome manu..hm..?? Zasto bi se ja mijenjala, koga da usrecim..Tako i obratno, ako netko drugi ,je problem za mene...
a on je sretan s time, onda je u meni problem, u prihavacanju..
Lose stvari ,covjek bi obavezno i uvjek trebao mijenjati, lose navike izostaviti, nauciti slusati drugoga, samo kroz razgovor se dolazi do pravog zakljucka, da se vidi ..tko kome odgovara, i sta se treba mijenjati..
One stvari,koje mi drugi namece...mogu prihatiti..ako ih i ja vidim dobrima, ali ako ja nisam s tim sretna...onda mi ni mijenjanje ne pomaze ,jer u neku ruku onda trpim, jer to nije moje...i dalije konacno taj drugi sretan s tim ??

Vrh
Citiraj  
 Naslov: mijenjati se
PostPostano: 09 ožu 2008 23:08 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
da ,promjena mijenjati sebe ,mijenjati druge ,što ,kako i odakle krenuti ,teško je naći odgovor i rješenje. Nekada promjena naša i drugih traje dugi niz godina to je jedan proces a nekada se promjena dogodi u trenu a ja mislim da je to milost od Boga dana možda plod nečijih dugogodišnjih molitava ,mislim da je to teško reći i dati recept kako se promijeniti .Mislim da je mnogo učinjeno onog trena kad mi shvatimo i poželimo da budemo bolji i Bogu otvorimo srce onda nas On mijenja ali svakog ponaosob jer sazdani smo različito pa i ta operacija na nama je različita i Gospodin ju tako pomno priprema za svako srce sa puno ljubavi iako ponekad mislim kako je nepravedno trpljenje koje imam a onda se brzo prisjetim koliko sam griješila i još uvijek griješim i nisam dovoljno poslušna i poučljiva ,i uvredljiva sam a o oholosti da i ne govorim .Sada sam u fazi da se osjećam krivom zbog toga što moja djeca trpe jer se nisam rastala od muža koji nas gazi svakog dana a onda opet mislim pa i njemu nije lako ,imao je teško djetinjstvo i loš brak svojih roditelja i rat i sve je to ostavilo traga na njegovoj duši .Gdje sam pogriješila pitam se i za što ću sve odgovarati zbog svojih propusta i grijeha ali drugačije nisam znala i mogla a samo On zna zašto .

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ožu 2008 11:56 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zlatko Sudac,Betanija: Budite mudri....
Majka Tereza: ja nisam tražila od svjetskih velikana ništa (pomoć,lijekove,novce) ja sam im pričala o ljubav Božjoj jer kada im ona uđe u srce oni će sami znati što im je činit...
Navela sam primjere koji su mene dojmili i dugo sam o njima razmišljala.
Mudros je za mene bilo nešto sasvim apstrakno. Kao iskrena,otvorena osoba i pomalo nestrpljiva nisam se mogla baviti nečim tako zahtjevnim...al mislim da je sva tajna vjere u mudrosti. Ne prihvačat neka nametnuta pravila okoline nego mudro činit i živjet,prema evanđelju sa ljudima i obitelji...da svi ste lijepo pisali počevši od Vjeke i potpuno se slažem sa vama.

Tražite i dat će vam se

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ožu 2008 18:47 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

" i brda će se premještati, ali sa Duhom presvetim ", mjenjati sebe mjenjati druge, kad je trenutak mjenjamo se zajedno.
Evo mali primjer: na Uskrsni ponedjeljak naša župa hodočastila u Vukovar, 3 autobusa. Snijeg nas pratio do Virovitice. U 10 sati misa u crkvi sv. Filipa i Jakova. Poslije na Ovčaru, spomen groblje, bolnica, a što reči, na tu patnju bol i stradanja. Svima su nam ostele u sijećanju riječi gvardijana, ako na povratku osjetite i malu trunčicu mržnje, pogazili ste naša stradanja i boli, mora ostati samo ljubav. Naravno i puno drugih poruka, a najvažnija, dogovoreno da svake godine u to vrijeme hodočašće postane tradicionalno, daj Bože da postane i da se proširi. I na kraju, posebno nadahnuće i zajedništvo, koje je inaće teško doživjeti. I sada nakon par dana netko bi rekao da smo opet postali brojevi u nekim birokratskim registrima, nerazumljivi znakovi u nekim datotekama, ali mnogi nismo, ostaje pečat Duha svetoga, ostaje toplina i ljubav, ostaje vjera i ostajemo naslonjeni jedni na druge, a poseban svjedok vremena je ovaj forum. BVb :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 tra 2008 10:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

joj dragi moji tek kad sam sad ovu temu otvorila vidim kliko sam ohola bila koliko sam sebicna ma nemam rijeci malo sam blokirala ali neka drago mi je da sam napokon shvatila svoje licimjerje..

ja ja ja i samo ja uvijek je bilo ako nije po mom nevalja nikako i uvijek sam ja u pravu i mislila sam pa kako sam ja dobra a svi oko mene nevaljaju da se svi trebaju mijenjati samo ja ne jer ja sam savrsena i kad bi me nekad netko isao ispraviti ma to je bilo nemoguce jer ja sam savrsena ma ljudi moji dragi u kakvim mi zabludama nekada zivimo ...
neki dan je svekrva bila kod mene a ja sam trenutno u 9 mjesecu trudnoce i malo hormoni i malo i moja oholost su navukli mrzovolju na moje lice i dva dana iza tog ja cijelo vrijeme mislim kako se ta zena treba mijenjati ali u stvari sam ja ta koja treba promijeniti ovo svoje srce za koje mislim da je uvijek u pravu,jer mi ponekad mislimo pa ja se molim ja sam dobra ali kao sto kazu ako te molitva nemjenja onda ti mjenjaj molitvu a to je da se prepustis nasem Isusu da te mijenja a ne svojim silama i sad cu za to moliti da Isus i Marija mene mijenjaju slava ti hvala ti Isuse moj ........

ISUSE BLAGA I PONIZNA SRCA UCINI SRCE MOJE PO SRCU SVOJEM... smajlic5

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 tra 2008 10:30 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ancina napisao:
joj dragi moji tek kad sam sad ovu temu otvorila vidim kliko sam ohola bila koliko sam sebicna ma nemam rijeci malo sam blokirala ali neka drago mi je da sam napokon shvatila svoje licimjerje..

ja ja ja i samo ja uvijek je bilo ako nije po mom nevalja nikako i uvijek sam ja u pravu i mislila sam pa kako sam ja dobra a svi oko mene nevaljaju da se svi trebaju mijenjati samo ja ne jer ja sam savrsena i kad bi me nekad netko isao ispraviti ma to je bilo nemoguce jer ja sam savrsena ma ljudi moji dragi u kakvim mi zabludama nekada zivimo ...
neki dan je svekrva bila kod mene a ja sam trenutno u 9 mjesecu trudnoce i malo hormoni i malo i moja oholost su navukli mrzovolju na moje lice i dva dana iza tog ja cijelo vrijeme mislim kako se ta zena treba mijenjati ali u stvari sam ja ta koja treba promijeniti ovo svoje srce za koje mislim da je uvijek u pravu,jer mi ponekad mislimo pa ja se molim ja sam dobra ali kao sto kazu ako te molitva nemjenja onda ti mjenjaj molitvu a to je da se prepustis nasem Isusu da te mijenja a ne svojim silama i sad cu za to moliti da Isus i Marija mene mijenjaju slava ti hvala ti Isuse moj ........

ISUSE BLAGA I PONIZNA SRCA UCINI SRCE MOJE PO SRCU SVOJEM... smajlic5

Bogu hvala da se pomalo upoznajes draga Ancina,Bog te voli bas takovu kakova jesi,a kad promjenis sebe,kad spoznas svoje vlastitze pogreske,mjenjat ce se i drugi oko tebe.Moli i vjeruj u ono sto molis i Bozja ce ljubav biti uvijek u tebi.Sve ces lakse svladati i bolesti i nevolje jer molitva cini cuda,vidjet ces.Bitno je svaku uvredu znati oprostiti i svakoga blagoslivljati,jer sve ti se to trostruko vraca.Svi mi imamo svoje mane i vrline draga Ancina,nitko nije idealan osim Boga,zato moli i vjeruj i budi u svemu strpljiva.Bog te blagoslovio i sve tvoje. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]