www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 12:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2008 13:00 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Lijepo od tebe rebeka,sve si to lijepo reka,i sve je to istina,ali zapazi sljedece:
1) Bog nije dopustio da se itko klanja tim kipovima niti da ih obozavaju vec su ti kerubimi bili slika pravih na nebu

Hebrejima 9,24 Jer Krist ne uđe u rukotvorenu Svetinju nad svetinjama, kod je slika istinita, nego u samo nebo, da se pokaže sad pred licem Božjim za nas

-cak i kad se ivan htio pokloniti pravom andelu on mu je odgovorio:

Otkrivenje 19,10 I padoh pred noge njegove, da mu se poklonim, i reče mi: "Nemoj! Ja sam sluga kao i ti i braća tvoja, koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se klanjaj!" Jer je svjedočanstvo Isusovo duh proročanstva.

Otkrivenje 22,9 I reče mi: gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže riječi proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.

-tako i kada se kornelije htio pokloniti petru, petar mu je rekao:

Djela apostolska 10,26 A Petar ga podiže i reče: "Ustani, i ja sam samo čovjek."

-a zamisli nas koji se klanjamo KIPU PETROVU,nije li to jos najmanje 10 puta gore,a Gospodin Isus Krist sam kaze:

Matej 4,10 Tada mu reče Isus: "Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi!

-po ovome kome se trebamo klanjati? SAMO BOGU i nikome drugom

2) Hram se u starom zavjetu pravio po uzoru na nebesku Svetinju,on je bio samo slilka pravog gdje sad nas Gospodin Isus zagovara za nas

Hebrejima 10,21 I velikoga svećenika nad kućom Božjom:

Hebrejima 4,14 Imajući dakle velikoga Velikog svećenika koji prodrije kroz nebesa - Isusa, Sina Božjega - čvrsto se držimo vjere.

Hebrejima 9,24 Krist doista ne uđe u rukotvorenu Svetinju, protulik one istinske, nego u samo nebo: da se sada pojavi pred licem Božjim za nas.

-zato je Bog htio da se pazi kako se gradi hram na zemlji,jer je bio slika pravoga hrama na nebu,kojega je Bog pokazao Mojsiju
-sad Krist zagovara za nas u nebeskom Hramu i nitko drugi ne moze uci u njega nego jedino On jer je dostojan i jer je prolio svoju krv za nas pa se sada poziva na svoju zrtvu kako bi se nama oprostili grijesi,a tko ga prihvaca kao spasitelja i trazi oprost,za toga covjek zagovara On a ne za bilo kojega koji ne zaziva Njegovo ime i ne zove Ga upomoc,jer je Njegova smrt i Njegovo uskrsnuce samo dio plana spasenja,jos se nije dovrsio sav plan

3)Nitko se nije smio klanjati mjedenoj zmiji,vec ju samo pogledat da ne umre o ugriza zmije

Brojevi 21,9 Mojsije načini jednu mjedenu zmiju i pričvrsti ju na jedno koplje; kad bi zmija ugrizla jednog čovjeka, ovaj bi pogledao mjedenu zmiju i spasio svoj život.

-to ne znaci obozavat ju,a to sto su kasnije izraelci napravili bila je greska i Bog ju nije podrzavao,naprotiv Bog se takvim podhvatima protivi zestoko kao sto si i vidjela

-uostalom sta ta zmija simbolizira pogotovo kada ju Krist spominje?
-otrov zmijin simbolizira grijeh,mjedena zmija na koplju simbolizira Isusa na krizu,a kao sto su svi ti izraelci pogledali na mjedenu zmiju pa ostali na zivotu unatoc zmijskom otrovu(grijehu) tako i onaj koji prihvaca Isusa i Njegovu zrtvu na krizu nece umrijrti nego Gospodin zagovara za njega na Nebu i dobit ce zivot vjecni onaj koji vjeruje u Njega i prihvaca Njegovu zrtvu da sam ne mora umrijeti zbog svojih grijeha

Hebrejima 4,15 Jer nemamo velikoga svećenika, koji se ne bi mogao sažaliti s naših slaboća, nego koji je u svemu iskušan kao i mi, osim grijeha.

1. Ivanova 2,1 Dječice moja, ovo vam pišem, da ne griješite. I ako tko sagriješi, imamo zagovornika kod Oca, Isusa Krista, pravednika.

Djela apostolska 4,12 I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.

-doista,trebao je za nas umrijeti bezgresan covjek da nam se pripise pravednost Njegova a Njemu nasi grijesi pa je On stoga umro umjesto nas da bi mi zivjeli zbog njega,uostalom On je jedini od svih ljudi koji su rodeni bio bezgrijesan i pravedan,a svi su ostali sagrijesili i svima je potrebno spasenje

Rimljanima 3,23 svi su griješili, lišeni su slave Božje

Tako sad se nadam da malo bolje razumijes tu zapovjed koja je od Boga,zelim vam svima mir i blagoslov od Boga

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2008 13:07 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

moj "IDOL" nije kip Marije ili sv.Ante..

to za mene NIJE IDOL... nit će ikad biti....

za mene je to "podsjetnik" na JAHVU, Boga moga koji nam ih dade ( i Marijicu i svece...)

za mene su sve slike i kipovi PODSJETNIK na SLAVU BOŽJU...

Bojim se da bez njih, kipova i slikica Bog bi mi bio udaljen malo.... krunica oko moga vrata i drveni križ na njoj neprestano me podsječa na Gospodina koji me ljubi..koji me otkupio...

nije krunica - djelo nečijih ruku- moj idol niti mislim da se Jahve ima ljutiti na mene i biti ljubomoran...

... pa ja preko tih "stvari" dolazim u srcu Njemu!

nikom drugom samo NJEMU...!!!

Što se tiće malog Isuseka...
Bog je SVEMOGUČ i DOBAR, On nas ljubi..
Toliko nas ljubi da nam je poslao Majku na zemlju-konkretno- u Međugorje..
poslao ju je jer NAS ljubi i želi nam SPASENJE, da se odreknemo grijeha...
To što se ONA ukazuje vidiocima ponekad i sa MALIM ISUSOM u rukama dokaz je samo KOLIKO JE BOG SVEMOGUČ i koliko mi nismo svjesni ONOSTRANOG ŽIVOTA....
Dakle, ako Otac moj, šalje meni Majku sa bebom Isusom u rukama...
ja volim malog Isuseka, ono nedužno malo biće koje je postao žrtvovan jaganjac..iz LJUBAVI prema meni i nama :wink:

BTB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2008 13:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Biblija Sama Sebe objašnjava čitaocu?
Napad:
Ne treba nam vodstvo Crkve u čitanju Biblije. Duh Sveti djeluje na čitatelja da razumije Biblijsku Poruku.

Obrana:
Razjasniti ćemo prirodu ovog vjerovanja prije nego što navedemo Biblijske citate koji dokazuju da je ovakvo vjerovanje netočno.

Mnoge denominacije imaju takozvane "Biblijske škole" ili sastanke na kojima se istražuje Biblija. Ljudi prije nego što krenu u proučavanje, zamole Boga da ih vodi u istraživanju i radi toga misle da Duh Sveti djeluje na njih dok proučavaju Bibliju i radi čega ne mogu pogriješiti. Ovo nikako nije netočno, ali postavlja se pitanje da li Bibliju treba na taj način čitati i je li Božji plan bio da ljudi dolaze do religijskih spoznaja kroz čitanje Pisma.

S povijesnog stajališta, slabo vjerojatno. Biblijski kanon sastavljen je gotovo 400 godina nakon Isusova Uskrsnuća, što znači da Kršćani nisu mogli proučavati Sveto Pismo "kod kuće" skoro pa prvu četvrtinu povijesti Crkve. Da stvar bude gora, kanon kojeg proučavaju vjernici iz zajednica pod utjecajem Reformacije nije isti kanon kojeg su koristili apostoli. U 16. stoljeću Protestanti su izbacili Deuterokanon iz Biblije, kojeg i sami apostoli citiraju i koji je bio dijelom Svetog Pisma tisućljeće i pol prije Luthera. Kad tome uzmemo u obzir da ljudi do prije 200 godina većinom nisu znali čitati, dolazimo do još većih kontradikcija s Božjom Objavom. Jedini ljudi koji su znali čitati do tog doba bili su intelektualci koji su imali novac za obrazovanje. Ali Isus govori da je Bog objavio Svoju Riječ malima, a sakrio od umnih ( Evanđelje po Luki 10:21 ). Ljudi koji tvrde da je Biblija jedini izvor vjere, i koji još k tome objašnjava Svojem čitaocu na koji Ga se način treba interpretirati, doslove tvrde da siromasi i neuki ljudi nisu mogli prići tom izvoru istine više od tisuću godina nakon Isusovog Uskrsnuća i Isusove pobjede nad zlom u svijetu.

Uz ovo, možda najbolji dokaz da Biblija ne funkcionira po ovom principu je sam Protestantizam. Naime, ako Duh Sveti govori čitaocu Biblije na koji način Je treba čitati, zašto je Duh Sveti objavio netočne interpretacije nekim denominacijama? Razmislimo: ako Baptist i Adventist zamole Boga da ih vodi u proučavanju Biblije, zašto jedan tvrdi da je pakao vječan, a drugi da se takvo što uopće niti ne pojavljuje u Svetom Pismu? Zašto je Duh Sveti jednom rekao da u Bibliji piše da pakao postoji, dok drugi takvo što smatra nebiblijskim vjerovanjem? Zar bi Duh Sveti, na iskrenu molitvu vjernika, odgovorio krivo i zavarao ga? Sigurno ne- i Biblija takvo što jasno govori ( Evanđelje po Luki 11:11, 1 Timoteju 2:3- 1 Timoteju 2:4 ). Ujedno, zbunjujuće je što mnogi od vjernika koji imaju ovakvo vjerovanje zamjeraju Katolicima doktrinu o "nepogrešivosti Pape". Iako zvuči čudno čak i Protestantima koji takvo što vjeruju, sami su sebe proglasili nepogrešivim dok čitaju Bibliju i priznali da je takav status moguć. Naravno, pitanje je tko ima autoritet za takvu vjeru nasljednik "Stijene" ili bilo koji vjernik koji proučava Sveto Pismo. Biblija je na strani Katolika. ( Evanđelje po Ivanu 1:42, Evanđelje po Mateju 16:18 ). Autoritet je dan ljudima koji služe Boga kao provoditelji Njegove Riječi- i koji su uostalom i formirali kanon u četvrtom stoljeću.

Ali krenimo s Biblijskim citatima. Za razliku od ovog vjerovanja, Katolici prate Biblijsku poruku da čitatelj Biblije mora biti obrazovan u nauku Crkve. Samo u skladu s Crkvom koja je stup istine ( 1 Timoteju 3:14- 1 Timoteju 3:15 ) čitatelj može interpretirati Sveto Pismo na izgradnju i u ispravnom kontekstu.

U Prvoj Poslanici Timoteju, Pavao govori da njegov učenik ne bi smio zaboraviti na poučavanje ljudi jer tako spašava i sebe i ljude koji ga slušaju ( 1 Timoteju 4:16 ). Ovo je ujedno i dokaz da Sola Fide ne funkcionira- Pavao govori da će Timotej biti spašen čineći djela u vjeri ( poučavanje vjernika ) , ne tvrdi da je već spašen zato što vjeruje.

Pavao govori da su starješine koji uz širenje Božje Riječi istu i poučavaju vrijedni dvostruke časti ( 1 Timoteju 5:17 ). Ako vjernici mogu sami proučavati Bibliju, što znači da ih starješine moraju poučavati?

U svojoj Drugoj Poslanici Timoteju, Pavao govori da će Timotej u snazi i vjeri podučavati ljude Apostolskoj Tradiciji koju je čuo ( ne pročitao )- 2 Timoteju 2:1- 2 Timoteju 2:2 . Budući da mnoge Tradicije nisu zapisane u kanonu- na koji će način čitaoci Biblije doći do njih? Kasnije, Pavao govori da Timoteju ostane čvrsto u pouci koju je primio od svojih učitelja u Kristu ( 2 Timoteju 3:14-2 Timoteju 3:15 ) i da se prisjeća nauka. Ali ako je Timotej vjeru bazirao samo na Pismu, zašto se mora sjećati čemu su ga naučili? Zašto samo ne pročita u Pismu?

Efežani su se jednako tako morali prisjetiti što ih je Crkva poučila o Kristu ( Poslanica Efežanima 4:20- Poslanica Efežanima 4:24 ) a Solunjani su bili ojačani Pavlovim savjetom da se drže Pismenih i Usmenih nauka Crkve ( 2 Solunjanima 2:15 ). Hebreje Pavao upozorava da su već odavna trebali postati učitelji, a ne držati se na početničkom stupnju poznavanja Božjeg Kazivanja( Hebrejima 5:12 ). Ali ako je čovjek dok čita Bibliju nepogrešiv, tko može govoriti o početničkom stupnju? Zar Duh Sveti neće samo tako reći istinu Svojem vjerniku? I Kološani su obrazovani od Crkve u iščitavanju Pisma , ne čitaju Ga bez Crkvenog nauka i dolaze do savršenstva u Kristu ( Kološanima 1:28 ), uz ovo treba napomenuti da su isti i nakon Krista još poučavani od Crkve ( zašto bi ih trebalo poučavati, ako im Duh Sveti govori na koji način treba čitati Bibliju- Kološanima 2:6- Kološanima 2:7 ). Rimljani moraju biti oprezni jer se šire nauci koji nisu us skladu s Crkvenim naukom ( Poslanica Rimljanima 16:17 ).

Luka piše Teofilu da je napisao Evanđelje koje će mu pomoći da se osvjedoči u ono što je poučen ( dakle, Teofil je primio vjerovanje Usmenim putem prije Pismenog - Evanđelje po Luki 1:1- Evanđelje po Luki 1:4 ).

Isus je tužan jer su Židovi bili kao ovce bez pastira koji ih ne poučava ( Evanđelje po Marku 6:34 ). Ali Židovi su imali Stari Zavjet, zašto iz Tih Knjiga nisu mogli spoznati da je Isus mesija, već je ovo bilo dano tek Petru odozgora ( Evanđelje po Mateju 16:17 ) ? Možemo jedino valjda reći da Bog takvo što nije želio.

Židov Apolon je, prema Bibliji, upućen u Pisma ( Djela Apostolska 18:24 ). Što ovo znači? Duh Sveti bi prema navedenoj teoriji sve trebao uputiti u Pisma , ali Biblija govori da je posebno Apolon bio upućen.

Isus govori da je svaki pismoznanac upućen u Kraljevstvo Nebesko mudar čovjek ( Evanđelje po Mateju 13:52 ). Znači li ovo da ima ljudi koji poznaju Pismo ali nisu upućeni u Kraljevstvo Nebesko?

Treba uzeti u obzir da Duh Sveti nije objavio Isusa Etiopljaninu dok je čitao Sveto Pismo. Naprotiv, naredio Je Filipu da ga poduči ( dakle, Duh Sveti djeluje preko Crkve, ne isključivo preko Svetog Pisma )- Djela Apostolska 8:25-Djela Apostolska 8:40 ).

Na kraju, što se dešava s ljudima koji nisu poučeni u Crkvenom nauku a ipak interpretiraju Pisma? Petar govori da ti ljudi ne razumiju Pisma i iskrivljuju Ih svojim naucima jer nisu u skladu s poukom. Ovo ti ljudi čine sebi na propast ( 2 Petrova 3:16 ).

Dakle, treba jasno naznačiti jednu stvar. Biblija je knjiga koja uistinu može inspirirati svojeg čitatelja da postane Kršćaninom. Ali dok je Duh Sveti pored pisca Svetog Pisma i čuva ga od greške, gornji citati dokaz su da Duh Sveti nije pored čitatelja. Ovo ne znači da Duh Sveti ne želi ili ne može tako djelovati- već da Je Bog odlučio na drugi način komunicirati s vjernicima. Voljeti i cijeniti Bibliju znači staviti je na pravo mjesto u nauku- u skladu s Crkvenim poukama još iz doba Apostola.

Inače, ako cijenjeni protivnici ne žele odustati od svojeg uvjerenja da Duh Sveti djeluje na njih dok čitaju Bibliju, Katolici su ohrabreni da provjere ovu tvrdnju ( 1 Solunjanima 5:21- 1 Solunjanima 5:22 ). Upitajte svoje protivnike gdje u Starom Zavjetu piše o raspravi nad Mojsijevim tijelom Mihaela i demona. Ako je Duh Sveti na strani protivnika, neće mu biti teško navesti glavu i redak ovog citata. Budući da takvo mjesto ne postoji, jer je navedena priča Apostolska Tradicija, protivnik će se morati zapitati nije li malo preuveličao dijelove svojeg vjerovanja. Biblija ipak govori da se držimo Usmenih Predaja ( 1 Korićanima 11:2 ).

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2008 13:31 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Matej..evo ja predlazem, da za poetak..ostavimo Bibliju po strani...
Ove postove predhodne, nisam pisala ja..nego sam ih citirala...
Kako i sam znas, ako si rodjen u Katolickoj vjeri,sta su onda Katolici...
Mi smo ovdje da svedocimo svojim zivotom,i navjestamo Evanjdjelja zivote...a ne da istrazujemo bibliju, vec da da po RKC i KKC,zivimo...
Zbog drugih ,predhodnih clanova imamo losa iskustva....u vezi tolerancije..
Zato haj da prvo malo obicnim rijecima popricama, pitaj nas i mi cemo odgovoriti, a ti napisi nama...i hvala ti za ovo sto si posvjedocio,tko si samo to nije dovoljno, ako si bio katolik,sada visi nisi..na to imas pravo..ali ipak je netko bio posrednik, koji ti dao put,u drugu religiju..
Tu Bibliju koju ti citas,to nije nasa Biblija..i tako cemo tu naci tesko dokaz,ispravnosti ,jer ja ostajem svojem vjerna..a tudje postivam...
Pa da se ne raspravljamo, krenimo od pocetka...
Tko su ti bili roditelji, i bake i djedovi????
Kako to da si napustio RKC, slobodnna volja daje svakom covjeku pravo na to..no ipak morao je netko biti posrednik..?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2008 13:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Elenora napisao:
moj "IDOL" nije kip Marije ili sv.Ante..

to za mene NIJE IDOL... nit će ikad biti....

za mene je to "podsjetnik" na JAHVU, Boga moga koji nam ih dade ( i Marijicu i svece...)

za mene su sve slike i kipovi PODSJETNIK na SLAVU BOŽJU...

Bojim se da bez njih, kipova i slikica Bog bi mi bio udaljen malo.... krunica oko moga vrata i drveni križ na njoj neprestano me podsječa na Gospodina koji me ljubi..koji me otkupio...

nije krunica - djelo nečijih ruku- moj idol niti mislim da se Jahve ima ljutiti na mene i biti ljubomoran...

... pa ja preko tih "stvari" dolazim u srcu Njemu!

nikom drugom samo NJEMU...!!!

Što se tiće malog Isuseka...
Bog je SVEMOGUČ i DOBAR, On nas ljubi..
Toliko nas ljubi da nam je poslao Majku na zemlju-konkretno- u Međugorje..
poslao ju je jer NAS ljubi i želi nam SPASENJE, da se odreknemo grijeha...
To što se ONA ukazuje vidiocima ponekad i sa MALIM ISUSOM u rukama dokaz je samo KOLIKO JE BOG SVEMOGUČ i koliko mi nismo svjesni ONOSTRANOG ŽIVOTA....
Dakle, ako Otac moj, šalje meni Majku sa bebom Isusom u rukama...
ja volim malog Isuseka, ono nedužno malo biće koje je postao žrtvovan jaganjac..iz LJUBAVI prema meni i nama

-draga i ljubljena elenora,tako sam i jea razmisljao prije,ali sam promijeni misljenje,kao sto sam malo prije rekao,otkad sam poceo citati Bibliju,a sada:

Otkrivenje 15,4 Tko da te se ne boji, Gospodine, i ne slavi ime tvoje? Jer si ti jedini svet. Svi će narodi doći i pokloniti se pred tobom, jer se tvoji pravedni sudovi javiše."

Izaija 8,13 Jahve nad Vojskama - on jedini nek` vam svet bude; jedino se njega bojte, strah od njega nek` vas prožme.

-za mene,bas kao sto pise,jedini je Bog svet,dok Marija nije bila bezgrijesna i njoj je bilo potrebno spasenje bas kao i meni i tebi

Luka 1,47 klikće duh moj u Bogu, mome Spasitelju

Rimljanima 3,23 Jer svi sagriješiše i nemaju slave Božje.

-posebno ne vjerujem da se to Marija ukazuje bilo gdje a kamoli vidiocima i vracarima i gatarima,jer je bog za njih rekao:

3. Mojsijeva 20,6 A ko se obrati k vračarima i gatarima da čini preljubu za njima, okrenuću lice svoje nasuprot njemu, i istrijebiću ga iz naroda njegova.

3. Mojsijeva 19,31 Ne obraćajte se k vračarima i gatarima, niti ih pitajte, da se ne skvrnite o njih. Ja sam Gospod Bog vaš.

-ja ne vjerujem da se Marija igdje pojavljuje jer ne vjerujem da je uznesena na nebu. Zasto? Zato sto je papa Pio IX doni tu dogmu tek 1951.god. A vi mi recite tko moze nako 1900 godina doc i rec da je netko uznesen na nebu s time da nema nikakvog povijesnig zapisa niti ista drugo. I ja sam onda,kaka sam to saznao,otiso do vog svecenika da ga pitam dali je to istina,a on mi je odgovorio sljedece: "Nigdje ne pise,mi to jednostavno tako vjerujemo."
Sto sm ja napravio? Naravno da sam odbacio tu "dogu" jer nitko ne svjedoci da je to istina,razumno sam zakljucio i mislim da mi nitko ne moze reci da nisam pravilno postupio.jer sam radio po svojoj savjesti
-jos gore je to kad se "pojavljuje" Isus,pogotovo kao mala beba,a znamo da je na nebu i da zagovara za nas(to pise u otkrivenju;hebrejima,itd. i opisan je u otkrivenju kako izgleda 19. poglavlje)
I jos je upozori da ce se poijavljivati "Kristi" i "lazni proroci" i ja sam poslusao njegov savjet da bdijem

Matej 24,24 Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.

Marko 13,22 Ustat će doista lažni kristi i lažni proroci i tvorit će znamenja i čudesa da, bude li moguće, zavedu izabrane.

1. Ivanova 2,18 Djeco, posljednji je čas! I, kako ste čuli, dolazi Antikrist. I sad su se već mnogi antikristi pojavili. Odatle znamo da je posljednji čas.

-ovdje Gospod govori da ce mnogi bit zavedeni i ja Mu vjerujem,a i pavao upozorava na sotonu

2. Korinćanima 11,14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svjetla.

Tako dakle braco nedajte se zavesti tim navodnim pojavama,ja im osobno ne vjerujem niti cu se klanjati bilo kome osim Bogu jedinome,ja radim po svojoj savjesti i preporucam svima isto,sada mi je nevjerojatno lakse otkad me je Gospodin iz toga izbavio,zato vam sada i sam to savjetujem jer znam kako mi je billo prije a kako mi je sada

mir vam zelim braco i da se ne nadete zavedenima i neka vas sve gospod blagoslovi pa da se jednoga dana svi nademo na Nebu zajedno i u Novom Jeruzalemu

Galaćanima 4,16 A sada, jesam li ja to postao vašim neprijateljem zato što vam govorim istinu?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2008 14:37 
Odsutan

Dragi moj Matej teško će riječi naše doći do tvoga srca.
Jesi li se ikada pitao što bi bilo da npr. viđenje koje je imao Petar kada mu je Gospodin rekao da "uzme i kolje" nije bilo "prihvaćeno"? Kad se vratio u Jeruzalem morao se opravdati jer je bio kod pogana i njima propovjedao riječ. Ali plod je bio tu - izijev Duha Svetoga na pogane tako da su i oni povjerovali. Tako je i sa viđenjima u današnje vrijeme, po plodovima ćemo ih prepoznati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2008 14:41 
Odsutan

e dragi Matej, ja nisam postala vjernicom Boga Jahve i sina mu Isus Krista tako da sam uzela Bibliju u ruke..
već zato što sam grešnim životom dospjela u Međugorje gdje sam doživila obraćenje..
obraćenje od vlastitih grijha i mojih idolipoklonstava . .
upoznala i spoznala da je Isus i danas živ kao što je bio živ i prije 2000 godina...
a do Isusa sam došla preko Marije Kraljice MIRA..
i vidiš, za razliku od tebe ja vjerujem vidiocima kao što vjerujem svim svecima i Kristovim mučenicima...
a ti sam kažeš da ti je Otac rekao i nešto objavio.. kako to da je tebi mogao a jednoj sv.Faustini ili Mariji Agredskoj nije????
kako da si zaslužio NJegovu objavu u svom srcu a one ili ja nismo???

Čitajuči životopis sv.Marije Agredske spoznala sam koliko je Gospa važna u Očevim očima...da Nje nije bilo tko bi dostojnije doveo na ovaj svijet Spasitelja? tko bi Ga tako brižno volio i ljubio? tko bi za Njim išao sve do križa?
to zasigurno zaslužuje samo jedna PRESVETA i PONIZNA BOŽJA SLUŽBENICA, najponiznija od svih žena ikada, Majka Marija...

prije je Otac govori preko proroka... i to koliko ?!?!

a danas?!?!

zar nas je ZABORAVIO i ZAŠUTIO?

pustio nas samima sebi?!?!

NE, nije On takav... POSLAO NAM je UPOZORENJE... preko Majke Marije....

p.s dali u tvojem NZ piše " Sine, evo ti MAJKE, MAJKO evo ti sina!" ???

BTB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2008 15:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

draga i ljubljena elenora,ponovno ti moram govoriti,evo gledaj,nije li nam Gospod dao Bibliju da je imamo i daje citamo? Jest,i to zato da pouci svojoj volji jer te to nitko drugi ne moze
Ja se ravnam prema Bozjoj rijeci a ne prema ljudskoj zato sto Bog trazi vise nego ljudi,uostalom ljudska je rijec isprazna i lazna,ali Bozja je rijec uvijek dostojna povjerenja,nemojte mi suditi zato sto se drzim Bozje rijeci a ostalo sta "sveci" kazu,pape ili ta neka navodna pojavljivanja Mrijina ne morate meni niti citirati je ja u to ne vjerujem i to mi je Gospod objavio preko svoje rijeci. A sta Bog kaze,evo:

Matej 4,4 A on odgovori: "Pisano je: Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.

Matej 13,21 ali nema u sebi korijena, nego je nestalan: kad zbog Riječi nastane nevolja ili progonstvo, odmah se pokoleba.

Matej 24,35 Nebo će i zemlja uminuti, ali riječi moje ne, neće uminuti.

Luka 21,33 Nebo će i zemlja uminuti, ali moje riječi ne, neće uminuti.

Ivan 6,63 "Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa. Riječi koje sam vam govorio duh su i život su.

Ivan 6,68 Odgovori mu Šimun Petar: "Gospodine, kome da idemo? Ti imaš riječi života vječnoga!

Djela apostolska 6,4 a mi ćemo se posvetiti molitvi i posluživanju Riječi.

Galaćanima 6,6 Koji se uči Riječi, neka sva dobra dijeli sa svojim učiteljem.

1. Petrova 2,8 i kamen spoticanja, stijena posrtanja; oni se o nj spotiču, neposlušni Riječi, za što su i određeni.

2. Petrova 3,2 da se sjetite riječi što ih prorekoše sveti proroci i zapovijedi apostola vaših, zapovijedi Gospodinove i Spasiteljeve.

Judina 1,17 A vi, ljubljeni, sjetite se riječi što ih prorekoše apostoli Gospodina našega Isusa Krista.

Otkrivenje 1,3 Blago onomu koji čita i onima što slušaju riječi ovog proroštva te čuvaju što je u njem napisano. Jer vrijeme je blizu!

Otkrivenje 6,9 Kad Jaganjac otvori peti pečat, vidjeh pod žrtvenikom duše zaklanih zbog riječi Božje i zbog svjedočanstva što ga imahu.

Otkrivenje 19,9 I reče mi: "Piši! Blago onima koji su pozvani na svadbenu gozbu Jaganjčevu!" I reče mi: "Ove su riječi istinite, Božje.

Otkrivenje 21,5 Tada Onaj što sjedi na prijestolju reče: "Evo, sve činim novo!" I doda: "Napiši: Ove su riječi vjerne i istinite.
Otkrivenje 22,6 I reče mi: "Ove su riječi vjerne i istinite jer Gospod Bog, nadahnitelj proroka, posla svoga anđela da on pokaže slugama njegovim što se ima dogoditi ubrzo.

Otkrivenje 22,7 I evo, dolazim ubrzo! Blago onomu koji čuva riječi proroštva ove knjige!
Otkrivenje 22,9 A on će mi: "Nipošto! Sluga sam kao i ti i braća tvoja proroci i svi koji čuvaju riječi ove knjige. Bogu se pokloni!

Otkrivenje 22,18 Ja svjedočim svakomu tko sluša riječi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog će njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi.
Otkrivenje 22,19 I tko oduzme od riječi proroštva u ovoj knjizi, Bog će mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi.

-kao sto vidis iz Rijeci Bozje,te Isusove rijeci nikad ece proci i zbog te njegove rijeci nastat ce progonstva i patnje na one koji drze Njegovu Rijec sto se i dogodilo u proslosti i tijekom cijele povijesti
-i sta se jos vidi:da Rijeci Bozje posvecuju covjeka a ne netko drugi
Moram ici cut cemo se jos lijepi pozdrav svima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2008 15:48 
Odsutan

dragi brate, evo danas je utorak i svakog utorka moja molitvena zajednica čita BIBLIJU, tako ćemo i večeras čitati Božju Riječ :wink:

ne živim ja od kipova kao što misliš, živim i od svake riječi Božje i od Tijela i KRVI Krisove i od Božje ljubavi i milosrđa i od mojih dobrih djela i molitve i od krunice i od posta, NE samo od čitanja Bibllije, ona je tek u nizu...onoga od ćeg ja živim...
BTB!
nevolim toliko čitati citate, volim životno iskustvo....

znaš sada da svakog utorka elenora čita i sluša Riječ Božju, jedno čitanje iz povijesnih i mudrosnih, jedno iz proroka i psalama, jedno iz djela apostolskih i poslanica i četvrto iz Evanđelja :wink:

jel to misliš da znači živjeti od SVAKE BOŽJE RIJEČI ŠTO IZLAZI IZ BOŽJIH USTA ili misliš na nešto drugo?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2008 15:59 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
O dragi matej24, svako malo pojavi se na ovom forumu netko ko nas želi naučiti što Bog u Bibliji kaže.
Razni Panteni, jankeci, mateji i sl.
Ok, dopuštamo da s nama razgovarate o svakoj temi, o svemu što vas zanima i što vam je nejasno na ovom forumu.
Evo otvori nam svoje srce i posvjedoči tko si i što si.
Pretpostavljam da nisi katolik, no naravno da nam to ne smeta.
Posvjedoči o tom tko si i što si, tko je za tebe Isus Krist, što je za tebe Presveto Trojstvo.
Piši o svom životu, o tom kako si Boga upoznao, kako si osjetio da te Bog ljubi.
Svjedoči o svojoj vjeri.
Nabrajanje Biblijskih citata, ne govori ništa o tebi, o tvojoj vjeri, o tvojoj ljubavi za Boga i druge.
Bog ljubi malene i njima se obznanjuje, a ne mudrima i umnima.
Otvori srce i pruži ljubav i ljubav će ti se vratiti.
Možeš znati Bibliju napamet, al dal to znači da poznaješ Boga?!
Bog je prije svega ljubav i samo srce puno ljubavi može Ga upoznati i to samo uz posebnu Milost koju On daje.
Ne kažem da u tebi nema ljubavi nego samo kažem da bih željela da tu ljubav pokažeš i posvjedočiš za onog koji je Ljubav.

Ljubim te u Kristu našem Gospodinu. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]