www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 lip 2025 13:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 11 ožu 2008 17:52 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Poštovani prijatelju matej24,
očito se nisi odlučio dugo zadržati na TT-u. Naglo si ušao sa svojom "doktrinom" i u kratkom vremenu pokušao prezentirati svoje vjerovanje kao jedino ispravno.
Zaboravio si ili ignorirao da je ovo krščansko/katolički forum sa svojim pravilima ponašanja, koje si također zanemario i ako nas 99% vjeruje u istu i jedinu nam RKC, ne možeš nas provocirati i uvjeravati da smo u zabludi.
Ti si došao nama u goste, prihvaćamo te sa svim tvojim različitostima i ne moraš se prilagođavati našem vjerovanju ali ni uvjeravati da nije ispravno ono što je nama sveto.
Vidio si sam kako je završio naš brat Janko. I sam si ga sažalio i dao pouku i "pravolijek" o njegovim zabludama. Ali ti se koristiš njemu sličnom taktikom. Nešto mi je to simptomatično. Unaprijed ću se izviniti ako se dokaže da sam u krivu ali sve mi ovo liči na već viđeno, na nekoga tko je već pisao iz "matejevog" kutka na TT-u, netko pod drugim nikom ili netko tko nije svjestan da udara glavom o zid.
Još jednom razmisli. Ako dolaziš u miru, Mir bio s tobom brate.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 11:27 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dajem potpuno pravo bratu Damiru i Zozy.Jednostavno se mnogi pridruze bez pozdrava i bez da se predstave,neznam iz kojeg razloga ali vidim da nase postove uopste prije toga ne citaju,a zele nas uvjeravati u nesto sto vec znamo ili sto je nama neprihvatljivo.Postoje lijepo pravila foruma pa bi bilo pozeljno da se ih svi clanovi a posebno novo pridosli pridrzavaju.Svi su dobro dosli ali pravila su za sve jednaka.Pozdrav svima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 15:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ok braco,imate pravo,ja se ispricavam ako sam se malo cudno ponasao na pocetku iako sam novi clan,evo zelim se malo upoznati s vama,ali ocekujem da i vi meni kazete nesto o sebi takoder.
Nemojte se ljutiti na mene,jer ja nisam htio nikome nista nametnuti vec sam vam samo govorio o svojim stajalistima i vjerovanjima, a vasa su mi dobro poznata jer sam i ja do prije 9 mj jos uvijek bio u RKC,ali kao sto sam vec rekao,vise ne zbog raznih iskustava sa svojim svecenikom i s citanjem Biblije. Nesto sam vam vec govorio,a volio bih doista da citate ono sto vam saljem tako da ne razgovaramo o istim stvarima sto puta,pa cak ako su to i citati iz Biblije,jer preko njih cesto znam rec sto stvarno mislim i vjerujem,koliko god ih malo citiram ili puno.Mir s vama svim i jos nesto. Daj neka mi netko objasni sta je to TT jer da unaprijed kazem ovo je meni prvi forum u koji sam se uclanio u zivotu tako da stvarno nisam prije bio ovdje??

Poslanica Rimljanima 9:1
U nazočnosti Kristovoj govorim istinu - ne lažem - a moja savjest i Sveti Duh potvrđuju da je ovo što govorim istina

I jos samo jedna stvar koju ste me i pitali. Da,ja jesam protestant,imam dobre razloge za to,kasnije cu vam pricati svoja iskustva,i stvarno se nadam da nemate nista protiv i da cete i dalje citati ono sto vam saljem?

Poslanica Galaæanima 4:16
Jesam li vam sada postao neprijateljem propovijedajući vam istinu?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 15:55 
Odsutan

dragi brate,

eto isto kao što bih i ja voljela da drugi čuju moj put obraćenja od mlakog ka žarkom katoličanstvu..

tako bih voljela čuti i tvoj životni put sa Bogom....

što je bilo u tvom životu da te dovelo protestantima? a što te odaljilo od katoličke Crkve?

BTB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 16:00 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Ima mnogo postova pa malo sve prelistaj i sve ces znati o nama i tko smo i sto smo. Ne zelimo ometanja niti tuda nametanja.Mi smo katolici i vjerujemo u jednoga Boga,u Mariju i svete i to nam nemoze nitko zabraniti,a razlog zbog kojega si ti napustio Katolicku Crkvu samo ti znas.No ja nemogu napustiti Crkvu zbog nekog Svecenika koji nije meni po volji ili zbog nekog drugog,ja idem na Misu jer vjerujem u zivoga Boga i radi Boga,a ako mi se nesto ili netko ne svidi onda ga blagoslovim i za njega molim.Tako i ti dragi brate ostani s nama ali nas prihvati takove kakovi jesmo i malo nas prati pa se ukljuci s nama u molitve i nemoj praviti nepotrebne probleme.B.B.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 16:14 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Elenora napisao:
dragi brate,

eto isto kao što bih i ja voljela da drugi čuju moj put obraćenja od mlakog ka žarkom katoličanstvu..

tako bih voljela čuti i tvoj životni put sa Bogom....

što je bilo u tvom životu da te dovelo protestantima? a što te odaljilo od katoličke Crkve?

Kao sto sam vam prije rekao,ja sam prije gotovo 2 godine sada poceo citati Bibliju,i tada sam poce uvidati da stvari u crkvi ne stimaju jer mi je Bozja rijec govorila nesto drukcije,a prije toga,ja sam bo odgojen u katolickom duhu i svemu sam vjerovao,u ono sto vi jos uvijek vjerujete. Postujem to,jer i ja sam tamo bio i znam sto to znaci tako zivjeti. Ali kako sam vidio da nesto nije u redu,odnosno vise stvari,poceo sam ispitivati svoga svecenika o tome malo,no on mi je uvijek davao neke iracionalne odgovore i sve to nije imalo smisla. Tako sam jednoga dana zamolio Boga da mi kaze svu istinu,i tako je i bilo,Gospodin mi je uslisio molitvu. Jednoga dana sam sreo jednoga protestanta pa sam ga poceo sve i svasta ispitivati,a on je spremno odgovarao na moja pitanja,sto me je zacudilo jer je sve zvucalo tako istinito i tocno. No unatoc tome ja sam ga na svaki odgovor pitao gdje to pise u Bibliji,a on mi je sve pokazivao.

Djela apostolska 17,11 A ovi su bili plemenitiji od onih u Solunu, jer primiše riječ sa svim srcem, i svaki su dan ispitivali Pisma, je li to tako.

to me je stvarno odusevilo,i on me je pozvao u Crkvu,a ja sam se odazvao i od tada sam tamo.Noi to tako ne bi bilo da ja nisam vjerovao da je Biblija istinita Rijec bozja. To je ekstremno vazno ako zelis imati zdravu nauku,stoga ja vjeujem samo Pismima.

Rimljanima 15,4 Jer štogod je pisano, pisano je za našu nauku, da strpljivošću i utjehom Pisma nadu imamo

Apostolska djela 17,11 Učtivije od onih u Solunu, oni primiše Riječ s jednom cjelovitom dobrohotnošću i svaki dan oni ispitivahu Pisma za vidjeti ta li tome zaista jest tako.

Tako braco da znate ubuduce,da kada mi nesto kazete,citirajte mi Bibliju jer tome samo vjerujem. Doista "Sola Scriptura"
Lijepi pozdrav svima,pitajte me sto vas jos zanima o meni i ja cu vam sutra odgovoriti jer sada vise ne stignem,tada cu vam rec sve i ja cu vas neke stvari pitati pa cemo se vratiti nasoj temi a i namjeravam otvoriti jednu novu temu,vidjet cete,bit ce vrlo zanimljiva

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 16:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
matej24 napisao:
Nemojte se ljutiti na mene,jer ja nisam htio nikome nista nametnuti vec sam vam samo govorio o svojim stajalistima i vjerovanjima, a vasa su mi dobro poznata jer sam i ja do prije 9 mj jos uvijek bio u RKC,ali kao sto sam vec rekao,vise ne zbog raznih iskustava sa svojim svecenikom i s citanjem Biblije. Nesto sam vam vec govorio,a volio bih doista da citate ono sto vam saljem tako da ne razgovaramo o istim stvarima sto puta,pa cak ako su to i citati iz Biblije,jer preko njih cesto znam rec sto stvarno mislim i vjerujem,koliko god ih malo citiram ili puno.Mir s vama svim i jos nesto. Daj neka mi netko objasni sta je to TT jer da unaprijed kazem ovo je meni prvi forum u koji sam se uclanio u zivotu tako da stvarno nisam prije bio ovdje??

Matej..ovaj nas forum TT..se zove..TEBE-TRAZIM
Tebe -Trazim Gospodine Isuse Kriste,Boze Oce Svemoguci...
Kako vidis on je namijenjen, navjestanju Evandjelja iz nasog vlastitog zivota..Bibliju citamo svaki dan,ali ti vjerojatno nisi do kraja bio upoznat u RKC...dok si se odlucio za jednu drugu, koja je u svakom slucaju drugacija nego nasa...
Nama svima su
vrlo vazni korijeni nase vjere, nase obiteljsko stablo,
koje raste i siri se mora imati cvrste korijene..da bi stablo ispravno raslo,
ono mora dobiti sve sto mu je za rast potrebno..
Tako mi koji smo primili Krstenjem nasu Katolicku vjeru,jer su to nasi roditelji tako htjeli i duzni bili,jer su i oni nasljedili od njegovih roditelja..a ono opet od njegovih itd...ja imam djecu, svim sam usadila u srce...
ono sto sam dobila od roditelja, i sada prenosimo to isto na unucad...
Meni je sveto, ono sto primih u mojoj Crkvi i mojoj obitelji...
Tako isto svi ovi dragi clanovi, svjedoce svojim zivotom,
i navjestaju evandjelje,primaju sakramente,sto je za nezamislivo bez toga

jednostavno nije moguce biti Katolik,bez Sakramenata...
Zato i ovi dijalozi,su cesto molitva,i vrijeme uloze i Bogu posveceno,
slusanjem i poucavanjem drugih....
Tako da nasa Biblija zivi u nama
Dobro je citati Bibliju,ali ti citati nista ne vrijede ,ako nisu primjenjeni u zivotu...Zivot i srce covjeka, nutrina covjeka je Katolicka vjera....
To sto ste netko privukao na svoj nacin Protestantima,to je njemu na korist...otrgnuo te od tvoga obiteljskog stablaa ti si mlad i trazis ,
ono sto vjerojatno nisi primio u obitelji...No ti si se slobodno odlucio na to,
i svjestan si toga , jer si sam odlucio...
Samo to ti je pocetak,sigurno je lakse imati jednostavnu vjeru, vise prakticnu nego cijelu,onako kako to nalaze RKC...
Ali zelim ti stavaro ,da pronadjes sebe u tome svemu...
Da stvarno prepoznas ono sto Bog zeli od tebe,da vrsis Njegovu volju....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 17:03 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
O dragi naš Mateju... :grlim te:

Svi smo mi male ovčice na ovim poljanama i proplancima...svi u potrazi za Spasiteljem...koji je samo jedan...I presretni smo što nam je dano da povjerujemo da to može biti samo Isus...

Kažeš da želiš da ti sve svoje navode potkrijepimo citatima iz Biblije...To je po meni nemoguće...Biblija je na puno mjesta pisana vrlo slikovito...Sigurna sam da ni tebi puno toga nije jasno...Ako se sam upustiš u tumačenje Biblije - pa moglo bi nastati barem 5 milijardi različitih tumačenja... Lijepo nam je Isus rekao na svom odlasku da će nas Njegov Sveti Duh poučavati...tj. pomoći nam razumjeti Bibliju...Nitko drugi to ne može, doli Duha Svetoga...

Isto tako, nipošto nije dovoljno za vjeru da samo čitaš Bibliju. Moraju biti zadovoljene 4 stavke da se približiš Bogu i da rasteš u vjeri, a to su:
1. Sveta Euharistija
2. Apostolski nauk (eto, tu spada čitanje Božje riječi..)
3. Zajedništvo
4. Svjedočenje onoga što Bog učini u tvom životu

Jesi li uistinu živio to sve? Jesli li znao u siromašnom, grešnom svećeniku vidjeti Božjeg službenika? Pa zar te to što on neke stvari nije mogao dobro objasniti odvelo od tvoje katoličke vjere? Čini mi se da ti katoličku vjeru nisi upoznao...
Jesi li se se redovito ispovijedao, prao od grijeha, išao na svakoj Misi na pričest, hranio se Tijelom Kristovim...?
Ako nisi....ti katoličku vjeru nisi ni mogao upoznati...i nije tad ni čudo što si je se tako lako odrekao...Jer da si živio po tom "receptu" koji nam je Isus ostavio - ne bi mogao ostaviti katoličku vjeru, pa makar ti se puno toga činilo nejasnim... Vjera nadilazi razum...Ali razum vjeru prati dovoljno da bismo je mogli prihvatiti...
No, vidjet ćeš uskoro... "Svjež" si u svojoj "novoj vjeri" - možda ipak nećeš ni tu utažiti svoju žeđ i glad...pa ćeš se vratiti svom Ocu...

Oprosti ako sam pisala malo grubo, nije mi to uopće bila namjera...ali svaku sam riječ napisala samo za tvoje Dobro...Jer poznajem puno ljudi koji su u potrazi za Bogom i koji tako lutaju iz religije u religiju...I ništa im ne može utažiti žeđ..Ništa zauvijek...
I ja sam mišljenja da je samo jedna prava Kristova Crkva, ali naravno da prihvaćam i sve druge ljude. No, jako mi je žao kad vidim da naši katolici koji se uopće nisu dobro upoznali sa svojom vjerom - odlaze... E to je baš tužno...

Dragi Mateju, ostani ti s nama i budi nam blag...Bit ćemo i mi tebi... :D :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 17:34 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
matej24 napisao:

Kao sto sam vam prije rekao,ja sam prije gotovo 2 godine sada poceo citati Bibliju,i tada sam poce uvidati da stvari u crkvi ne stimaju jer mi je Bozja rijec govorila nesto drukcije,a prije toga,ja sam bo odgojen u katolickom duhu i svemu sam vjerovao,u ono sto vi jos uvijek vjerujete. Postujem to,jer i ja sam tamo bio i znam sto to znaci tako zivjeti. Ali kako sam vidio da nesto nije u redu,odnosno vise stvari,poceo sam ispitivati svoga svecenika o tome malo,no on mi je uvijek davao neke iracionalne odgovore i sve to nije imalo smisla. Tako sam jednoga dana zamolio Boga da mi kaze svu istinu,i tako je i bilo,Gospodin mi je uslisio molitvu. Jednoga dana sam sreo jednoga protestanta pa sam ga poceo sve i svasta ispitivati,a on je spremno odgovarao na moja pitanja,sto me je zacudilo jer je sve zvucalo tako istinito i tocno.

to me je stvarno odusevilo,i on me je pozvao u Crkvu,a ja sam se odazvao i od tada sam tamo.Noi to tako ne bi bilo da ja nisam vjerovao da je Biblija istinita Rijec bozja. To je ekstremno vazno ako zelis imati zdravu nauku,stoga ja vjeujem samo Pismima.

Matej dijeto drago ti si tako mlad, i jos bez zivotnog iskustva...
Ne mogu vjerovati, da je to Bog bas htio,da ti iz jedne vjere prelazis u drugu...to mi je sumnjivo..ali otom potom. ti sam odlucih..
Bog kaze da ce se svaki covjek spasiti ,koji zivi zivort po vjeri...
Dali pise samo negdje samo oni koji istrazuju Bibliju ,
jer je ona istina spasit cu se...

Suta neka dodje notko drugi, tko ce ti jos vecu istinitu Bibliju ponuditi,
ti ces preci ponovno u nju...ili...kako si siguran toliko,da je bas to jedino..
(ispravno) a sta je s drugim Religijama..Hm???

Samo ti nastavi s tim, ako si ti sretan...i vidis spas u tome...
zivi po tome...naucavaj ..samog sebe, i trazi druge mlade ljudu,koje ces i ti jednog dana privuci,i mozda otrgnuti od njegovog obiteljskog doma,i vjere...
Mi ostajemo nasemu vjerni, mi smo ...
Sretni i ponosni na nasu RKC upravo onakvu kakva jeste....
Pogledaj malo druge internet stranice, sta sve i kakve grozote pisu na svojim vjerskim stranicama , o Katolickoj Crkvi...

Dijete drago, kod njih nema ljubavi, prema bliznjemu svome...
to je oholost i zavist na RKC...
Ja bi se sramotila, i bilo bi mi iz ponizenja tako nesto napisati za druge..
Religije i Sekte...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2008 23:03 
Odsutan

Moja pokojna baba nije znala čitati, nikada nije čitala Bibliju, nije znala napamet citate iz Biblije ali imala je srce otvoreno Bogu. Išla na Svetu Misu, primala sakramente redovito i slušala Božju riječ sa oltara, odgojila sedmero djece sama, i uvijek imala slijepo pouzdanje i ufanje u Boga.

Ne mislim da ja sada ne trebam čitati Bibliju, darovano mi je obrazovanje i samim time mogućnost da istražujem Bibliju....ali bez vjere i ljubavi prema bližnjemu što mi to znači????
Baba me je naučila jednoj velikoj istini a to je da smo svi mi djeca Božja i da se on za sve nas brine bolje od naših zemaljskih roditelja i iako to nikada nije mogla pročitati u Bibliji znala je to uz pomoć svoje vjere koja je velika.
Nikome od nas ovdje ne treba rasprava o Bibliji, mi to ne tražimo jer je ona u našem životu svakodnevno samim tim što uz pomoć Božju pokušavamo živjeti Njegovu riječ.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 58 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]