www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 18:55

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 201 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 ožu 2008 14:10 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ja mislim da imam dar darovanja bliznjima u potrebi. Nekako cesto osjetim sta kome treba, i onda se potrudim da taj to i dobije, ne od mene, nego od Isusa.
Meni je to dvostruka milost: ljudi se uvijek raduju kad im netko pokloni nesto a zauzvrat ne trazi nista. To je meni prilika da im kazem nesto o Bogu, cesto kazem "To ti Isus salje." A meni je srce radosno kad vidim kako Bog brine za sve nas. I meni je to znak da je Bog uvijek uz nas.
I moram vam reci, da sto vise dajem drugima, to vise dobijam natrag od Gospodina, zapravo mi se sve visestruko vraca. Iako mi to, naravno, nije cilj.
Sad ce opet netko reci da mi ljevica ne smije znati... bla, bla, ...kao da ja to ne znam... znam da je to moj dar i ne smijem ne posluziti se njime, jer cu i ja doci pred Gospodina poloziti mu racun.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ožu 2008 14:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Draga Nina, prava si!!! Bravo!!! :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ožu 2008 18:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Thanks! smajlic26

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2008 13:23 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

dragi BitLord...

imam osječaj da nemoraš više žaliti niti težiti za onim darom Božjim koji si imao, kada si čuo zle duhove...

mislim da nije to baš na veliku korist i rast tebe u vjeri...

dakako da je to posebno nešto ali vjerujem ti nimalo ugodno.....

pa neželi Otac da ti njegovo drago dijete živi sa time da čuješ non-stop njegove protivnike!!!

Ja sam 100% uvjerena da je Otac htjeo tim načinom da TI SPOZNAŠ čvršće i realnije taj "nevidljivi" duhovni svijet oko nas!!!

sigurno da je to što si ih čuo dovoljno da učvrstiš svoju vjeru u Isusu.. znajuči da njegovi neprijatelji okolo hodaju i vrebaju....

ima vjernika koji nevjeruju da "oni" postoje ali da postoji Bog i Isus....

eto, svakako da odeš kod nekog svečenika..nije na odmet :wink:

piši... i Bog te blagoslovio i zagrlio i ispunio snagom i silom SVoga Duha Svetog!!! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2008 15:33 
Odsutan

BiTLorD napisao:
ovdje sam dosta procitao o darovima ali nogdje nitko nije pisao o jednom meni cudnoj stvari sto mi se desilo nakon duhovne obnove... naime dobio sam nekakav dar s kojim sam mogao sve cuti... i svaki najmanji zvuk... mogao sam cuti zle duhove... tocno sam znao kada mi se priblizavaju... osjetio sam ih kada su bili oko mene... mozete sad misliti da sam prolupao ali je tako bilo... no kako sam se tada bojao svega taj dar mi je srce slamalo... na rijec sotona ja sam poceo plakat, vristat, bojao sam se uzas... stalno su mi dolazile na usta ove rijeci: neboj se jer ja sam s tobom i da mi je dolinom proci zla se ne bojim jer ti si samnom... ali stvar je u tome sto ja za taj psalm procitao jedamput i nema sanse da sam ga zapamtio i odjednom stalno mi je bio na jeziku... i posto je Bog vidio kako ovo ne vodi nikud nego ka mojoj propasti jer nisam vise mogao zivjeti... pritisak je bio prevelik... a cuo sam zle duhove... ni spavat nisam mogao vise bez televizije nekog dodatnog zvuka da sto bolje izoliram taj zvuk... i eto sada vise nemam taj dar iako bih volio da mi se ponovo vrati jer sad sam se napokon rijesio svih strahova... no neka to bude volja Bozja... e ima jos jedna stvar... moja majka je mogla namirisati zlo u osobi... rekla je da osjeca jaki miris svijece... no i to je nestalo... bar ona misli tako...

lp i bvb

ja nebi rekla da je to dar, Gospodin ti neće dati nešto što te plaši, darovi ne plaše oni su za tvoj duhovni razvitak i za tvoju pomoć drugima, prije bih rekla da te sotona tako plaši, znam to jer sam i ja na početku svog upoznavanja s Gospodinom isto doživjela samo što je kod mene trajalo oko pola godine, bojala sam se ljudi, mraka, ni po danu nisam smjela sama biti i nisam mogla biti u tišini jer bi isto ´čula´ užasne zvukove, sad neznam jeli to bilo zbog psihe ili čega ali kad sam otišla kod fra Ive na blagoslov istu noć sam zaspala, bez svjetla, bez tv-a i sama u sobi, prije nebi to mogla, spavala bi samo ujutro kad bi vec počelo svitati tako da zaista mislim da ti to nije dar, Gospodin nas tješi a ne plaši

porazgovaraj s nekim svecenikom, smiljanom mozda ako si već i prije s njim razgovarao

BTB
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2008 20:31 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

BiT LorD, itekako je to tvoj dar (bio). Pa, i nas divni karizmatik, Rajko Bundalo, je rekao da se zli duhovi mogu cuti, cak i mirisati. I on je, kaze, osjetio uzasan smrad, kao nekakav sumpor, kad se molio za jednu osobu koja je bila opsjednuta.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 ožu 2008 15:02 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

BiTLorD napisao:
ovdje sam dosta procitao o darovima ali nogdje nitko nije pisao o jednom meni cudnoj stvari sto mi se desilo nakon duhovne obnove... naime dobio sam nekakav dar s kojim sam mogao sve cuti... i svaki najmanji zvuk... mogao sam cuti zle duhove... tocno sam znao kada mi se priblizavaju... osjetio sam ih kada su bili oko mene... mozete sad misliti da sam prolupao ali je tako bilo... no kako sam se tada bojao svega taj dar mi je srce slamalo... na rijec sotona ja sam poceo plakat, vristat, bojao sam se uzas... stalno su mi dolazile na usta ove rijeci: neboj se jer ja sam s tobom i da mi je dolinom proci zla se ne bojim jer ti si samnom... ali stvar je u tome sto ja za taj psalm procitao jedamput i nema sanse da sam ga zapamtio i odjednom stalno mi je bio na jeziku... i posto je Bog vidio kako ovo ne vodi nikud nego ka mojoj propasti jer nisam vise mogao zivjeti... pritisak je bio prevelik... a cuo sam zle duhove... ni spavat nisam mogao vise bez televizije nekog dodatnog zvuka da sto bolje izoliram taj zvuk... i eto sada vise nemam taj dar iako bih volio da mi se ponovo vrati jer sad sam se napokon rijesio svih strahova... no neka to bude volja Bozja... e ima jos jedna stvar... moja majka je mogla namirisati zlo u osobi... rekla je da osjeca jaki miris svijece... no i to je nestalo... bar ona misli tako...

lp i bvb

Kako ne bi mislio da si u manjini evo i ja imam slicno iskustvo.
Samo cu ukratko napisati jer sam u guzvi na poslu...

Isto tako nakon duhovne obnove, kada sam bila da tako kazem na vrhunce vjere, zaista sam ju osjecala svim tijelom svojim, svom dusom svojom i svim srcem svojim, na Sv.Misi sam znala plakati kao kisna godina od silne ljubavi prema nasem Gospodinu, nisu to bile suze tuge, to je bio prekrasan osjecaj sjedinjenja, spoznaja da je On uvijek tu i sve mi je bilo tako kristalno jasno, ne jasno umom, vec kristalno jasno srcem.

Tada su pocele, ja bih rekla naspati, toliko jako kao da me "onaj" zeli odjeliti od moga Gospodina, u jednom trenutku sam ga i vidjela, u svoj njegovoj ruznoci.

Ali znas sto je zanimljivo, kada samo kazes ili pomislis "ISUS" on bjezi kao glavom bez obzira.
I tada je Gospodin s nama, puno vise nego sto i mozemo zamisliti.

Kako je i sam Isus bio kusan na Maslinskoj gori, tko smo mi a da ne budemo kusani i prokusani, ne kako mi zelimo vec kako nas Gospodin zeli, ne na nasu slavu, vec na Njegovu slavu. Neka se proslavi po svima nama i u nama, Njegovo sveto ime.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 ožu 2008 15:24 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
CREDO napisao:
Kako ne bi mislio da si u manjini evo i ja imam slicno iskustvo.
Samo cu ukratko napisati jer sam u guzvi na poslu...

Isto tako nakon duhovne obnove, kada sam bila da tako kazem na vrhunce vjere, zaista sam ju osjecala svim tijelom svojim, svom dusom svojom i svim srcem svojim, na Sv.Misi sam znala plakati kao kisna godina od silne ljubavi prema nasem Gospodinu, nisu to bile suze tuge, to je bio prekrasan osjecaj sjedinjenja, spoznaja da je On uvijek tu i sve mi je bilo tako kristalno jasno, ne jasno umom, vec kristalno jasno srcem.

Tada su pocele, ja bih rekla naspati, toliko jako kao da me "onaj" zeli odjeliti od moga Gospodina, u jednom trenutku sam ga i vidjela, u svoj njegovoj ruznoci.

Ali znas sto je zanimljivo, kada samo kazes ili pomislis "ISUS" on bjezi kao glavom bez obzira.
I tada je Gospodin s nama, puno vise nego sto i mozemo zamisliti.

Kako je i sam Isus bio kusan na Maslinskoj gori, tko smo mi a da ne budemo kusani i prokusani, ne kako mi zelimo vec kako nas Gospodin zeli, ne na nasu slavu, vec na Njegovu slavu. Neka se proslavi po svima nama i u nama, Njegovo sveto ime.

taj "dar" sam stekao kada sam pojeo tijelo i popio krv Kristovu na zadnjem danu seminara koji je trajao 3 dana... a kako tada nisam znao znacenje nicega, nisam znao da su Isus i Bog zivi nego sam ih ja zamisljao kao neke figure.. nisam im vjerovao i tada su se otvorila vrata sotoni... svaki dan me maltetirao... nisam mogao ni zaspati... uvijek su mi bile na pameti crne misli... morao sam imati i svijetlo upaljeno jer tako sam zaspao sa poluotvorenim ocima jer nisam mogao podnijeti tamu u svojim ocim i mislima... mu uzas... receno mi je kako se nesmijem nervirati jer tako cu dobiti cir na zelucu a tada sam prolazio pakao... imao sam traume i kada sam se napokon rijesio kada mi se Isus obratio rijecima pazite sada kako: jedne veceri ucim matematiku za test i brat mi po obicaju gleda ove mutave sapunice... i bila je jedna sapunica na televiziji i sad dode rijec "oprastam ti" i "krenut cu ispocetka" osjetio sam tako jaku toplinu u dlanovima kao nikad u zivotu i to u intervalima bas na te rijeci... nesto slicno kao kada vam netko pod dlan stavi upaljac i drzi eto takva je bila toplina.... a znao sam da mi se to Isus obraca jer ta toplina je bilo bas na onim dijelovima gdje je on proboden cavlima... i onda se ja jos pitam zasto se zovem Tomislav a trebao sam se zvati Jurica (to je bila nagala promjena imena)... heh nevjerni Toma mora osjetiti kako bi mogao vjerovati... te veceri sam zazelio vise ne grijesiti toliko pogotovo ne teko grijesiti i to se ispunilo i s time je i strah nestao... do danas je proslo 4 mjeseca i tek sam na pocetku a osjecam kao da je proslo 100 godina kako mi dugo ti mjeseci traju... eto moje malo svjedocanstvo koje nisam do sada nikome rekao i da nisam dobio cir vec se popravlja iz dana u dan zdravlje

lp i bvb :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ožu 2008 01:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

BiTLorD napisao:

lp i bvb

U svakom slučaju bio to "dar Duha Svetoga" ili ne otiđi na razgovor s svečenikom, po mogučnosti s karizmatskim. On bi ti trebao dati savjet i uputiti te.
Ako je "dar" moli se da ga dobiješ ponovo. I pogotovo moli za kreposti. Kreposti su najvažnije. Osoba treba biti "izgrađena u Kristu". Osobi može "dar" biti preveliki teret, ako nije još spremna na njega. Zato se treba moliti za kreposti. A ako želiš darove moli se za njih i Duh će dati ono što je najbolje za tebe.
Darovi su za služenje zajednici, za služenje drugima. Krist služi nama da bi mi mogli služiti drugima.
Ako se (bilo koja) osoba moli za darove zbog svoga probitka onda nije shvatila bit kršćanstva. Darovi su za služenje drugima. Badava si primio badava i daj. To bogatstvo se treba podijeliti s drugima i tako ono raste i umnožava se! :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 ožu 2008 00:46 
Odsutan

Matex napisao:
BiTLorD napisao:

lp i bvb

U svakom slučaju bio to "dar Duha Svetoga" ili ne otiđi na razgovor s svečenikom, po mogučnosti s karizmatskim. On bi ti trebao dati savjet i uputiti te.
Ako je "dar" moli se da ga dobiješ ponovo. I pogotovo moli za kreposti. Kreposti su najvažnije. Osoba treba biti "izgrađena u Kristu". Osobi može "dar" biti preveliki teret, ako nije još spremna na njega. Zato se treba moliti za kreposti. A ako želiš darove moli se za njih i Duh će dati ono što je najbolje za tebe.
Darovi su za služenje zajednici, za služenje drugima. Krist služi nama da bi mi mogli služiti drugima.
Ako se (bilo koja) osoba moli za darove zbog svoga probitka onda nije shvatila bit kršćanstva. Darovi su za služenje drugima. Badava si primio badava i daj. To bogatstvo se treba podijeliti s drugima i tako ono raste i umnožava se! :)

matex Bog te blagoslovio :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 201 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]