www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 07:44

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2008 18:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Da draga Eleonora i ja sam se preobrazila nakon Međugorja prije nekoliko godina ali imam veći problem jer moja obitelj suprug i sinovi kad su me viđali sa molitvenikom,krunicom,duhovnom literaturom,odlaskom u svaku crkvu koju vidim pitali su Kaj je mami? postala je veliki vjernik?...???itd slična pitanjaa ja sam im skrušeno odgovorila ..ja sam bila izgubljena ovčica koju je Isus vratio u svoje stado....oni su me svi ismijavali i nakon nekog vremena to im je postalo normalno i čini mi se da se lagano i oni mjenjaju....ništa im ne namečem. Prijatelji me svi čudno gledaju čak i napadaju i ponizuju i najtužnije je što ne mogu s skoro s nikim pričati o ljepotama vjere i duha zato sam presretna kad čitam stranice ovog foruma i što sva braća i sestre su mi zaista svi smo uistinu braća po vjeri kako je Isus zvao svoje apostole i kršćane.
O konteplativnoj molitvi pisat ću ti posebno (Zlatko sudac je nakon pet godina takve molitve dobio stigme na rukama)
Svako dobro

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2008 19:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

dragi moji nemam puno vremena za pisanje ni za citanje pa sam samo na brzaka škicnula u vasa svjedočanstva, pa evo i jednog mog za mene veeelikog: nakon godinu dana sam prošla kolokvij, godinu dana sam stagnirala neznam zašto jer sam učila, ali to nije sad ni bitno, sutra imam jos jedan pa ako moze jedna molitvica jer mi je to predmet iz 1. godine i mogla bi imati velikih problema ako ga ne prodjem,

a sad jedno negativno svjedočanstvo, zadnjih dana, tj. zadnih tjedan-dva imam uzasne strahove, samo naveče kad idem spavati, zapravo ne mogu zaspati zbog straha dugo u noć ili i ako zaspim probudim se, srce mi lupa 100 na sat, čak ponekad i plačem od straha, išla bih s roditeljima spavati ali ne zelim Zlome pružiti taj gušt da me do te mjere plaši a i sram me,
ne znam jeli to nešto u psihi ili me Zli zbog nečeg napastuje, molim zaštitne molitve i ostale, zaspim uz molitvu ali opet se budim sa strahom, i imam osjećaj da je on-zli tu pored mene ponekad me strah i okrenuti se na drugu stranu kreveta, mozda bi mi bilo lakse da spavam s upaljenim svjetlom ali sta ako time vrijedjam Gospodina i jel bi to značilo da nemam dovoljno pouzdanja u Njega? imala sam sličnih problema prije 3-4godine ali sam imala razlog i bila sam tek na početku obraćenja, vjere... sad ne znam zašto mi se to dogadja
Ako moze molitva i savjet,

Božji blagoslov

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2008 19:59 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
maya_mary napisao:
dragi moji nemam puno vremena za pisanje ni za citanje pa sam samo na brzaka škicnula u vasa svjedočanstva, pa evo i jednog mog za mene veeelikog: nakon godinu dana sam prošla kolokvij, godinu dana sam stagnirala neznam zašto jer sam učila, ali to nije sad ni bitno, sutra imam jos jedan pa ako moze jedna molitvica jer mi je to predmet iz 1. godine i mogla bi imati velikih problema ako ga ne prodjem,

a sad jedno negativno svjedočanstvo, zadnjih dana, tj. zadnih tjedan-dva imam uzasne strahove, samo naveče kad idem spavati, zapravo ne mogu zaspati zbog straha dugo u noć ili i ako zaspim probudim se, srce mi lupa 100 na sat, čak ponekad i plačem od straha, išla bih s roditeljima spavati ali ne zelim Zlome pružiti taj gušt da me do te mjere plaši a i sram me,
ne znam jeli to nešto u psihi ili me Zli zbog nečeg napastuje, molim zaštitne molitve i ostale, zaspim uz molitvu ali opet se budim sa strahom, i imam osjećaj da je on-zli tu pored mene ponekad me strah i okrenuti se na drugu stranu kreveta, mozda bi mi bilo lakse da spavam s upaljenim svjetlom ali sta ako time vrijedjam Gospodina i jel bi to značilo da nemam dovoljno pouzdanja u Njega? imala sam sličnih problema prije 3-4godine ali sam imala razlog i bila sam tek na početku obraćenja, vjere... sad ne znam zašto mi se to dogadja
Ako moze molitva i savjet,

Božji blagoslov

I ja isto!

Probudim se u srid noći i tako me straj bude. Kad god zaspen sa krunicon oko glave, nije me strah, i možda u zadnjih tjedan dva, od kad sam kupio Mihaelovu krunicu,

Ali prvi dan kad sam kupio Mihaelovu krunicu a nije još bila blagoslovljena, nego tek poslije, bila mi je najgora noć.

Užasan strah kad se probudim usred nocu.

Mislim da trebas povecati molitvu, ja jesam i bolje spavam.

I draga rebeka mi je pomogla također. Hvala rebeki puno puno...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2008 20:29 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Dragi moji,
ja sam nova na ovom forumu ali mogu vam reći što ja mislim o ovome, tj. kakva su moja iskustva u tome.I meni se nekada događa kao da sam u nekoj kušnji,kao da me netko pokušava odvući s ovog puta koji sam odabrala, i to u snu.To se zna ponoviti,otprilike u godini 1-2 puta, i u početku mi nije bilo jasno što se to događa sa mnom jer sam svaki dan u molitvi i s Isusom u srcu i životu.Iako nisam odgojena u vjerskom duhu,mada sam primila sve sakramente,moje srce je u potpunosti pripalo Isusu onda kada mi je najviše trebao,kada sam se borila za goli život,on mi je pružio ruku i spasio me.Njemu mogu zahvaliti za svoj život, i sve što imam.On mi daje ljubav i snagu da mogu dalje.I upravo od trenutka kada sam mu se potpuno predala počeli su ti snovi koji se ponekad jave,kada me kao netko pokušava odvući na drugu stranu i ja se onda cijelo vrijeme borim,molim Očenaš i uspijem na kraju se spasiti.Kada se probudim osjetim takav strah, ali onda se prekrižim svetom vodom, pomolim Bogu i sve bude u redu.Ne znam što bi to moglo biti,ali pada mi na pamet da je to možda neka vrsta provjere,koliko sam čvrsta i jaka u vjeri.Pok.fra Ljubo Lucić mi je znao reći da kada si u srcu i duši jak u vjeri ništa ti se ne može dogoditi.Da li ovo sve znači da moja vjera nije jaka?ili nešto drugo.
Voljela bih čuti vaš savjet u vezi ovog,mada napominjem da me ovo ne opterećuje pretjerano,ja znam koga volim i tko me vodi,i tko je sa mnom svaki trenutak mog života,samo mi nije jasno.

ISUSE MOJ VODI ME UVJEK,BUDI MOJE SVJETLO.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2008 20:49 
Odsutan

Nakon danasnjeg razmisljanja odlucio sam se povuci na neko vrijeme.... i dalje cu pratiti sto pisete ali cu ja prstati pisati a ponajvise svjedociti... neznam da li je to dobar potez to cemo viditi... vrijeme ce pokazati svoje

svim zahvaljujem na prekranim savjetima i na razumjevanju no cinjenica je kako na ovaj forum dolaze mnogi ljudi a svakoga dana osjecam u nekim pogledima ljudi kao da me poznaju a toga se i bojim... neki ljudi ce krivo protumaciti ovo sto pisem i sigurno sam ja sad ispao kao debil koji samo o problemima razmislja... no zivot ide dalje

lp i Bvb sve :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2008 20:50 
Odsutan

Nakon danasnjeg razmisljanja odlucio sam se povuci na neko vrijeme.... i dalje cu pratiti sto pisete ali cu ja prstati pisati a ponajvise svjedociti... neznam da li je to dobar potez to cemo viditi... vrijeme ce pokazati svoje

svim zahvaljujem na prekranim savjetima i na razumjevanju no cinjenica je kako na ovaj forum dolaze mnogi ljudi a svakoga dana osjecam u nekim pogledima ljudi kao da me poznaju a toga se i bojim... neki ljudi ce krivo protumaciti ovo sto pisem i sigurno sam ja sad ispao kao debil koji samo o problemima razmislja... no zivot ide dalje

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2008 20:54 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
BiTLorD napisao:

BTB..lipo je se povuć u osamu..i sama sam činila to nekoliko puta..al nemoj dugooo...vrati nam se brzo... :grlim te:

Neka svjetlo Kristovo osvjetljava tvoj put...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2008 22:15 
Odsutan

BiTLorD napisao:

ja se jos pitam zasto te nema na msnu da malo popricamo sta ima...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2008 06:49 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Ja nemam neke fobije dok spavam ali imam neke druge. No sa time se covjek prvenstveno mora i moze nositi vjerom. Ukoliko ste svjesni nekih svojih grijeha na ispovijed i onda kad se lijepo ispovijedite sa cvrstom vjerom prihvatite oprostenje sto vam ga je dragi Bog dao. Ako imate problema sa spavanjem uzmite blagoslovljene vode i blagoslovite krevet koji put prije spavanja, no ne preventivno, vec par puta i nakon toga ako imate vjere nema tu zli sta trazit!
Nasa slabost (i/ili slaba vjera) dopusta zloduhu straha da nas napastuje, to govorim iz vlastitog iskustva. I znam kako je tesko na trenutke oporavit se od toga straha, kako je tesko u vjeri prihvatit oslobodjenje od toga zloduha, ali vjezbajte, trenirajte se, sreca u nesreci je sto vidim imate prilika za vjezbati. ;)
Cemu tratit vrijeme na strah kad imamo toliko drugih stvari za obavit. Jeli to molitva, jeli to ucenje, stogod. Zabavite svoje misli necim konkretnim, popricajte sa ukucanima ako su budni, no nemojte "iscekivat" strah. Zatvorite mu vrata.

Znam da je tesko, no to nitko nemoze uciniti umjesto vas, cak ni dragi Bog.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2008 07:03 
Odsutan

Kao sto vam je i nas brat Nasmjesen rekao kad vas je strah uzmite blagoslovljene vode i blagoslovite njom malo krevet pa i cijeli prostor kojim se krecete,dobro je i malo popiti te vodice,a i zapaliti tamjan jer gdje gori tamjan tamo bjeze zli duhovi.Naravno najbolje je otici na sv. ispovjed i sve grijehe ispovjediti cestito,a i koja duhovna obnova bila bi tu od velike koristi jer na duhovnim se obnovama mole bas te potrebne molitve oprosta i otklanjanja straha i drugih problema koji vas tiste.Naravno cvrsta vjera i strpljivost su bit svega i kad cvrsto vjerujes da je Isus uz tebe stalno nemas se cega bojati.Isus je zaista non stop s tobom samo mu s vjerom sve predaj i moli cim vise makar Psalme,one koji su ti najdrazi ili osobno razgovaraj s Isusom i osjetit ces kako si sretan,kako strah odlazi.Dragi Biltrode ucini onako kako ti srce nalaze,ali vrati nam se cim prije,jer u nasim si mislima i nasim molitvama.Volimo te svi.Bog te blagoslovio i sve vas koji imate strah.Isus je rekao -"Ne boj se jer Ja sam s tobom"-sjetite se tih Isusovih rijeci i ponavljajte cesto-Isus je samnom ja se ne bojim i moli Psalm 23 i pomoc ce doci.BVB. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]