www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 21:42

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2008 08:46 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Evanđelje o mnogim osobama potanko piše...
...o svetom Josipu...vrlo malo...
Piše o tome...kako se kao čovjek suočio s nečime...što nije mogao razumom dotaći...
Bio je čovjek...i u njem se borilo božansko i ljudsko...
...no čuvši anđelov glas..."Ne boj se ...prepustio se božanskom...
...podložio se i slušao...iako nije mogao vidjeti svrhu zapovijedi...
...nije očima mogao vidjeti smisao i razloge poslušnosti..
...zaokuplja me stalno da predanost...ta zatajnost...ta potpuna podložnost...to tiho djelovanje u pozadini...dubina koja se ne vidi očima...
...molim Te...Isuse...da i u meni rađaš poslušnost...i predanje...i onda ...kada se svi alarmi očiju mojih uključe...Ti ih utišaj...
...i daj da baš onda prihvaćam...i prepuštam se...Tebi..
...i da ne pitam zašto...da ne tražim objašnjenja...
...već da prihvaćam Tvoju riječ...svim srcem i dušom svojom...
...i ja sam čula Tvoj glas...Ne boj se ...
...daj da to iskustvo bude živo zauvijek...i da rađa svakim novim predanjem i prihvaćanjem Tvojih zapovijedi....naročito onda...kada ne vidim smisla...i kada slika svijeta izgleda suprotna onome što mi Ti govoriš....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2008 09:41 
Odsutan

magdaleno....
i u Josipu te nalazim, i u Mariji...promatrajući tvoju blagost, ljubav, požrtvovnost.
Sigurna sam da će ti sad biti neugodno što ti to ovdje pišem, ali dušu mi obogaćuješ, a ljubav se hoće izliti gdje god se nalazi ljubljeno biće...
pa ja tvojim tragom...ovamo, i moram ovdje reći
VOLIM TE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2008 09:55 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
ČOVJEK KOJI JE SLIJEDIO PORUKE IZ SNOVA

Sv. Josip, Marijin zaručnik, bio je čovjek koji je slijedio anđelove poruke iz "snova". Protivno općem mentalitetu, nije se povodio za lakšim rješenjima, nego je prihvaćao Božje poruke i putokaze. Htio je biti zaštitnik i uzdrživač vlastite obitelji, kao mnoštvo drugih ljudi. Ispunjava povjereni mu zadatak tako, da slijedi poruke svoje savjesti.

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ožu 2008 07:04 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
CVJETNICA

Slika

Mt 21
1Kad se približiše Jeruzalemu te dođoše u Betfagu, na Maslinskoj gori, posla Isus dvojicu učenika 2govoreći: "Pođite u selo pred vama i odmah ćete naći privezanu magaricu i uz nju magare. Odriješite ih i dovedite k meni. 3Ako vam tko što rekne, recite: 'Gospodinu trebaju', i odmah će ih pustiti." 4To se dogodi da se ispuni što je rečeno po proroku: 55 Recite kćeri Sionskoj: Evo kralj ti tvoj dolazi, krotak, jašuć na magarcu, na magaretu, mladetu magaričinu.

6Učenici odu i učine kako im naredi Isus. 7Dovedu magaricu i magare te stave na njih haljine i Isus uzjaha na njih. 8Silan svijet prostrije svoje haljine po putu, a drugi rezahu grane sa stabala i sterahu ih po putu. 9Mnoštvo pak pred njim i za njim klicaše: "Hosana Sinu Davidovu! Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje! Hosana u visinama!" 10Kad uđe u Jeruzalem, uskomešao se sav grad i govorio: "Tko je ovaj?" 11A mnoštvo odgovaraše: "To je Prorok, Isus iz Nazareta galilejskoga."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ožu 2008 08:05 
Odsutan

O Isuse ,daj da i ja budem kao Tvoji ucenici !
Daj, da i ja slusam svaku Tvoju rijec i sve sto
mi zapovjedis i naredis. Daj, da izdrzim svaku
bol i tugu , da ne padam kad je tesko !
Daj mi znanja i mudrosti da Te prepoznam
u svakome bratu i u svakoj sestri , u svom
bliznjemu , u svojoj djeci , u svome muzu .
Isuse "Hosana,Sinu Davidov "
Blagoslovljen Onak koji dolazi u ime Gospodnje !
Hosana u visinama !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ožu 2008 19:27 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Hosana Sinu Davidovu..
Nas zivot je pun patnji i bola, cesto Isus dolazi i do nas, ulazi u nas grad,a mi ga i ne pozdravljamo s palminim grancicama..
Znamo se tuziti na losa vremena, na losu obitelj,drustvo i politiku,
i na kruti, nemilosrdni svijet, na svakog tko nam ne odgovara..
onaj koji nije po nasem misljenju,dovoljno dobar..
Ali tuziti se ne pomaze,u narodu su uvjek postojali dobri,i manje dobri ljudi,pa cak i losi..tuzimo se za krizeve,koje nosimo....
Ne prepoznaje isusa Nazerecanina, koji ulazi u nas zivot..a ja,prepoznajem li ja uvjek???
Svijet je zao, okrutan,zuri nema vremena,oholi i okrutni,sebicni..
i tako cesto smatra da mum nije duznost.. ni za slusanje i za darivanje..
ne prepoznaje sta mu je ciniti ,nemilosrdan samo zato
sto su zli, okrutni, sto se predao udobnom i modernom nacinu zivota.. nemilosrdni ljudi,cak i u nasim obiteljima su nekada nepodnosljivi...
koji ga nastavajuljaju..zadavajuci drugima krizeve...
Danasnji zivot je jako tezak,nosi velike zablude,u svim razinama..
Covjek cini veliku nepravdu i grijesi, cak se ne osjeca ni odgovoran za to.
Mislimo kako ce Bog sve oprostit,i kako je sve dozvoljeno....
Covjek misli da bolji svijet pada s neba,da cu svi grijesi jednim kajanjem biti oprosteni,i da je spasenje sigurno za vjecni zivot..
ne, ne covjek odlucuje na zemlji..covjek koji grijesi,i izdaje Isusa,
kao nekada Zidovski narod..mi smo i danas, kao oni...
Da bi zivjeli u skladu kako Bog trazi od nas,trebamo izgradjivati sebe,pocinjati sve od sebe...bolji svijet moramo izgradjivati sami, moramo od nas poceti izgradjivati,i na vrijeme izgradjivati..
ne svojim novcem, svojim znanjem,svojim talentima,i dobrim polozajima..
svojom moci ili svojim dobrim polozajem,mozda na slabijima od sebe..
nego svojim srcem,svojom dusom, svojom dobrotom,svojom skromnoscu i poniznosti..jednom lijepom rijecu,jednim djelom i molitvom...
svojom srdacnoscu i spremnoscu pomoci uvjek tamo gdje nas trebaju..
Za zivot vjeci je ,uvjek pocni od sebe,za neki bolji i drugaciji svijet postoji
samo jedan dobar pocetak: poci od sebe!
Oslobodi sebe, svoje bliznje,od patmnji,muka i krizeva..
svu svoju okolicu,svoju obitelj i sve koji dolaze na nas put,da se izvucemo iz sebicnosti,mraznje, nemarnosti , zavidnosti itd,svog bliznjega...
Tada mozemo reci..
Hosana Sinu DavidovuSlika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 ožu 2008 01:50 
Odsutan

http://www.tebe-trazim.com/forum/viewto ... 7665#57665

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2008 06:05 
Odsutan

2.travnja

Radost se izražava u zahvalnoj žrtvi

Slika

Pnz 26
1Kad stigneš u zemlju koju ti Jahve, Bog tvoj, daje u baštinu, kad je zaposjedneš i u njoj se nastaniš, 2uzmi nešto prvina od svakoga ploda što ga budeš dobivao od zemlje koju ti Jahve, Bog tvoj, daje: stavi ih u košaru, otiđi u mjesto što ga Jahve, Bog tvoj, odabere da u njemu nastani svoje ime. 3Stupi k svećeniku koji bude tada vršio službu i reci: 'Priznajem danas pred Jahvom, Bogom svojim, da sam stigao u zemlju za koju se Jahve zakleo našim ocima da će je nama dati.'

4Zatim će svećenik uzeti iz tvoje ruke košaru i položiti je pred žrtvenik Jahve, Boga tvoga. 5Ti onda nastavi i reci pred Jahvom, Bogom svojim: 'Moj je otac bio aramejski lutalac koji je sa malo čeljadi sišao u Egipat da se skloni. Ali je ondje postao velikim, brojnim i moćnim narodom. 6Egipćani su s nama postupali loše; tlačili su nas i nametnuli nam teško ropstvo. 7Vapili smo Jahvi, Bogu otaca svojih. Jahve je čuo vapaj naš; vidje naš jad, našu nevolju i našu muku.

8Iz Egipta nas izvede Jahve moćnom rukom i ispruženom mišicom, velikom strahotom, znakovima i čudesima. 9I dovede nas na ovo mjesto i dade nam ovu zemlju, zemlju kojom teče med i mlijeko. 10I sad, evo, donosim prvine plodova sa tla što si mi ga, Jahve, dao.' Stavi ih pred Jahvu, Boga svoga, i pred Jahvom, Bogom svojim, duboko se nakloni. 11A onda zajedno s levitom i došljakom koji bude kod tebe uživaj sva dobra kojima je Jahve, Bog tvoj, obasuo tebe i dom tvoj.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2008 07:12 
Odsutan

3.travnja

Bog se u ljubavi brine za svoje

Slika

Iz 65,17-24
17 Jer, evo, ja stvaram nova nebesa i novu zemlju. Prijašnje se više neće spominjati niti će vam na um dolaziti. 18 Veselite se i dovijeka kličite zbog onoga što ja stvaram; jer, evo, od Jeruzalema stvaram klicanje, od naroda njegova radost. 23 Neće se zalud mučiti i neće rađati za smrt preranu, jer će oni s potomcima svojim biti rod blagoslovljenika Jahvinih.24 Prije nego me zazovu,ja ću im se odazvati,još će govoriti,a ja ću ih već uslišati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2008 09:07 
Odsutan

Falile su mi ove minute...jutrima...
Nekada...ne tako davno...dobivala bih sms-ove...sličnih sadržaja...koji su me doslovno nosili tog dana...davali snagu za taj dan....
..po tim riječima...živjela bih....i po njima koračala...korak po korak...
...osjećala bih ...da je to Njegova živa riječ ...koju baš meni upućuje danas...
...i ta riječ je bila uže...po kojoj bih se penjala k Njemu...po kojoj bih odvraćala glavu od riječi svijeta....to je bilo moje moćno oružje...za koje bih se lovila u situacijama....gdje bih inače padala...

...eto...tako doživljavam i ovu minutu....ovu živu riječ...na kojoj zahvaljujem dragom joakimu...
...i tisuću se misli odvrti nakon pročitanog....i tisuću pitanja...
razumijem li što mi želiš reći...Gospodine...i ne samo ...razumijem li....
..već i prihvaćam li Tvoju riječ...jesam li spremna živjeti po njoj...? Vjerujem li joj bezuvjetno?

...ovih dana...opet su se moje oči prikovale ...na situacije oko mene...koje plaše...
...i teško je bilo svrnuti pogled...i ne plašiti se...teško je bilo onako...slobodna srca reći....
...ma ne bojim se ničega....jer znam ...Ti si samnom...
...a opet...sve dubine moje...i sva sjećanja moja...koja doživješe susret s Tobom...
...govoriše...pusti se Njemu...ti ne možeš ništa....i to si već iskusila...

...rekoh to na kraju...Vjerujem Ti...
...i opet ispružih dlanove....i predah ti sve....
...sve predah Tvojoj Ljubavi...
...jer..... Tvoja ljubav je drugačija...i ne mogu je obuhvatiti....svojim srcem....
... moje srce drugačije ljubi...
...moje srce se daje...kada osjeća povrat ....i zastaje...i zašuti kada je tišina s druge strane...
...moje srce ...i moja ljubav...još je tako prožeta svijetom....i još je tako ...tako sebična...
...i zato i ne mogu bez borbe...ni prihvatiti Tvoju riječ...istoga trenutka...
...jer mjerim...po tome koliko ja dajem....i bojim se ...da je mjera mala...nedostatna ...za primiti od Tebe...

...kao da još ponekad preispitujem....i kao da se još ponekad pitam....
...pa da li me stvarno možeš voljeti tako jako....baš takvu....
...da li mi stvarno možeš prebrisati sve što uradih....da li se to može izbijeliti....nestati...
...da li stvarno računaš na mene.....ovakvu...malu i nestalnu...jer jedini Ti me i poznaješ...
...računaš li zaista...?

...i tisuće pitanja...svakoga dana...a Ti...svakoga dana...tako strpljivo stojiš...gledaš...i puštaš me...
...da se utihnu pitanja....da se smire nevere u meni....i da se okrenem prema Tebi...
....a onda me zagrliš....smiriš....i uvjeriš...da me ljubiš...i da je sve moje Tvoje....
...i da su sve moje brige...i svi strahovi...u Tvom dlanu sačuvani...
...i da Ti činiš sve novo....svakoga dana....svakoga trenutka...uvijek i iznova...kada se predam Tebi...
...i prije nego izgovorim...Tu si...prije nego Te zazovem...Ti čekaš....da Te ugledam...
...da Ti vjerujem....da Ti se predam....da Ti pružim ruke....i da ugledam Tvoje ispružene ruke meni....

...hoću li ijednog jutra ustati...i pasti u Tvoj zagrljaj...bez suvišnih pitanja...
...hoće li shvatiti moje srce ikada ....da sam sigurna ...u Srcu Tvoje Ljubavi...jer u toj silnoj Ljubavi ti me čuvaš i činiš za mene najbolje....
...daleko bolje ...no što bih te ikad mogla moliti...
...ja ...malo i nezrelo...Tvoje dijete....

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]