www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 05 svi 2025 14:56

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 83  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 27 ožu 2008 00:39 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Preporučam knjigu IZ TAME U SVIJETLO od Marino Restrepo jako dobra a pomalo skupa od 85 do 100 kuna košta ali se isplati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ožu 2008 08:07 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
ja bi preporučila....."FILOTEA".......Uvod u pobožni život..Sv.Franjo Saleški

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2008 22:41 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
imam jednu molbu..ako netko zna..možda prije moji hercegovci...
di se može nabaviti ova knjižica u par primjeraka.....

"MISTERIJ VJERE"-Wilhelm Egger
prevedeno na hrv.
KRATKO TUMAČENJE SV.MISE
p.Josip Freinandemetz svd
Travnik 2007
objava 2004

treba mi nekoliko primjeraka...imamo jedan...pa ga treba kopirati..ali toga ima ...a nema je za nabaviti u hr...bar tako mislimo...nego u bih...
ako netko zna nešto..nek mi se javi...
bvb :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 tra 2008 20:20 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Najbolja stvar za čitati pred križni put ili između postaja su izvadci iz objava svete Brigite. Uvijek me ganu i potresu. Ovdje se mogu pročitati neki dijelovi: http://hr.wikisource.org/wiki/Objave_svete_Brigite

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 tra 2008 07:35 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
preporučujem roman DVA SVJEDOKA, Bogdan Malešević

moglo bi se reći da je to roman o eshatološkim vremenima
radnja se odvija u hrvatskoj, na svetim brdima u grčkoj ( atos, patmos idr), u carigradu

priča je to iz sadašnjih vremena gdje se odvija borba dobra i zla, bitka između novog svjetskog poretka i starog, tradicionalnog načina života upravo ovdje na balkanu

ukazuje se na tajne planove centara moći (poglavito engleskih) da vjeru katolika i pravoslavaca ovog područja promijene i prilagode novom svjet.poretku

ukazuje se na moguću veliku ulogu rimskog pape i carigradskog patrijarha na očuvanju prave vjere i potrebe da Crkva prodiše sa dva plućna krila , te da se tako ujedinjena odupre novom poganstvu koje nam se silom nameće od moćnika , knezova ovoga svijeta

jako zaninmljiva , napeta priča , poput špijunskog romana , ali sa puno povijesnih činjenica i tajnih podataka koje se ne uče u školama povijesti , gdje autor , uvjereni katolik i ekumenist, razotkriva mnoge tajne naše krvave povijesti koju su nam mnogo puta kroz povijest nametnuli , režirali drugi igrači iza kulisa
u svakom slučaju jako zanimljiv roman, koji kada čitate ne ispuštate iz ruku :D

Dva svjedoka, “roman o Balkanu u posljednjim vremenima”, kako stoji u podnaslovu, autora Bogdana Maleševića u izdanju Bauer grupa d.o.o. iz Samobora (Biblioteka Dva Srca), višeslojna je “prozna konstrukcija”, kako ga autor i sam naziva. Eshatološki se doista bavi “posljednjim vremenima”, no ona se istodobno moraju razumjeti i doslovno - kao svakodnevica ili tek nedavna prošlost Balkana i Europe. On doista piše “što je vidio”, uočio, što se nadaje iz suvremenosti, poglavito dakako njezinom pretežitom negativnome odnosu prema Bogu, što je o tome mogao nazrijeti i prozrijeti... Hrabro se pritom odriče uobičajene, uglavnom licemjerne fraze proznih, filmskih i inih autora, kako je “svaka sličnost likova sa stvarnim osobama i događajima slučajna”. Štoviše, već u uvodu iskreno tvrdi suprotno, i zaista čitateljima za prepoznavnje događaja i aktera zbivanja, ponajprije, na Balkanu, ne treba nikakv “ključ”. Nužan im je pak ključ Otkrivenje Ivana s Patmosa, jedine proročke i najtajanstvenije knjige Novoga zavjeta bez čijega barem minimalnoga poznavanja teško će moći pratiti višeslojnost Dva svjedoka.
Smatra se da je Ivan s Patmosa apostol i evanđelist sv. Ivan kojega je car Domicijan prognao (94., 95. godine) na taj otok. Doba je to progona kršćana, osim ostaloga i zato što je rimski car za sebe tražio i božansku čast, a onima koji mu to nisu priznavali krvavo se osvećivao. Sv. Ivan u Otkrivenju prikazuje svemirsku “totalnu” i konačnu borbu Boga i sotone u kojoj se svatko mora opredijeliti - strašnu, ali sasvim sigurnom i konačnom Božjom pobjedom, koja je ujedno i spasenje za one koji su ga slijedili. Je li ta borba u tijeku, pita se Malešević u romanu i iznova pronalazi dokaze kako upravo traje. Jedan od najočitijih je europsko (Unija) negiranje svojih kršćanskih korijena i povijesti, uz ostalo i “izbacivanje” Boga iz ustava, kojega doduše još nema. Umjesto da se okrenu Bogu, njegovi suvremenici, pod utjecajem medija koji su u vjeri neprijateljskim rukama, pri masonskim ložama i raznim drugim tajnim središtima moći, odaju se svakovrsnim trenutačnim užicima. Predaju se idolima, dopuštaju da im se uništavaju obitelji, i kako bi se na jednome mjestu slikovito izrazio, “rezbare bundeve” i slave vještice pa sve više postaju žrtve antikrista. Tako se širi i omasovljuje europsko bezboštvo čak i kroz Crkvu, a kršćanstvo na plećima nosi manjina koju on naziva “ostatak”. Žrtve bezboštva, njegovi pozitivni junaci, kako svećenici, tako i laici, ne osuđuju - oni im pokušavaju pomoći, obratiti ih i za njih se mole. ..

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 tra 2008 12:34 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
hrvoje hvala na ovom :grlim te:
jel može još samo informacija gdje ima za kupiti?
Btb :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 tra 2008 16:00 
Odsutan

"Zivot s Papom" od Stanisława Dziwisza u izdanju Verbuma. Prekrasno toplo pisana knjiga o nasem Papi Ivanu Pavlu II. Izuzetno topla, a s druge strane snazna knjiga u kojoj Dziwisz cak i objasnjava neke Papine postupke koji su u vrijeme kad su se dogadjali bili kontraverzni. Dziwisz je inace bio Papin osobni tajnik jos dok je bio biskup u Krakowu tako da i tim vremenima prica. A posebn dojmljive stranice o Papinim posljednjim danima. Savjetujem da pripremite papirnate maramice. Meni trebaju. :twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2008 07:28 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Ja bi vam svima preporucila knjigu -UMJECE OPRASTANJA-
KLJUC ZA MIR SA SOBOM I DRUGIMA. Autor knjige je-Gerald G. Jampolsky
Zaista prava knjizica od183 stranice i stvarno nalazis MIR.
Procitajte obavezno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 svi 2008 20:46 
Odsutan

meni se jako svidjela njiga od Božidara prosenjaka, PUT U SREDIŠTE SRCA...
bila mi je jako dobra... posebno me se dojmila rečenica: bože, ja znam da me ti voliš. Što mi još treba?
velika istina.
BVB, i nemojte da nam ova tema umre :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 svi 2008 10:09 
Odsutan

Dobila sam knjigu "Razgovor s Prijateljem", napisao Božo Barun u izdanju Naklade sv. Antuna. Ovo je drugo izdanje. Odusevljena sam! Preporucam onima koji vole literaturu o privatnim objavama. Ovdje se konkrertno radi o lokucijama koje su svakome primjenjive. Recenziju je napisao o. Pavin.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 83  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]