www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 14:40

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 213 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2006 12:20 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Daniel napisao:
mislim ja ne vidm da ti naggar uopće razumiješ tko je Isus Krist?

Isus Krist je Sin Božji, inkarnirana Riječ Božja
Isus Krist je Bog koji se manifestirao u čovječjem tijelu
On je došao kao čovjek samo radi grešnika odnosno cijelog čovječanstva
On se mučio i umro na Križu u jednoj, jedninoj žrtvi koja je žrtvovana Bogu da bi se opet sagradio Most između Boga i ljudi
On je SVE UČINIO svojom Žrtvom, dao Spasenje i Život i On je JEDAN JEDINI posrednik između Boga i ljudi
Njegovo tijelo, čovječje je bilo žrtvovano za naše grijehe, to tijelo je rodila Marija, Bog u Isusu nikada nije umro, jer ni ne može, zato Bog ne može imati Majke
On je JEDINI SVET:

Otk 15,4 Tko da te se ne boji, Gospodine, tko da ne slavi ime tvoje! Ti si jedini svet! I zato svi će narodi doći i klanjati se pred tobom jer se očitovahu pravedna djela tvoja!" Sedam čaša gnjeva Božjega

ON JE JEDINI SVET, to Ga razlikuje od svih ljudi i stvorenja...Svetost!

jer znaš tko je Duh Sveti?

On je pomagač, branitelj, odvjetnik koji nam je poslan od Boga, da nas brani, daje darove i da bude savjetnik...

ajde sada pročitaj ovo, i reci mi molim te koliko ovih osobina je vodstvo KC dalo Mariji, majci Isusa?

Bog te blagoslovio

Danijele borce vrli, pa dobro razgovaras li ti s tvojim bliznjim, s majkom ako je imas, bas onom iz cije si maternice izasao? Tko je tebe zaustavio na litici kad si imao nekoliko godina i bio si toliko malen da nisi znao da se moze pasti s te litice. Tko ti je guzicu brisao s papirom kad ti nisi znao sto je papir a sto guzica? Zar to nije bio taj bliznji o kojem Bog u Deset zapovjedi nalaze da ga se postuje, taj roditelj, kako bi covjek dugo pozivio na zemlji?
Bilo bi presmjesno da nije pretragicno koliko se puta dogadjalo u povijesti da pored svog znanja, ta ljudska svijest ne da covjeku drvo vidit od sume.
Zasto je Bog Mariju odabrao? Zasto je ona posebna, samo, eto, utoliko da iz njene utrobe izadje Isus? Podsjeti se kako izgleda radjanje. Mozes li povezati Mariju i Nou kao ljude pravedne, one kojima je Bog povjerio svoj plan, kroz koje Bog ponovno spasava covjeka na ovaj ili onaj nacin? Kakva osoba treba biti da joj se Bog povjeri? A kakva osoba treba biti da joj Bog dopusti gledati sebe i svoje posljednje udisaje na zemlji i ostavit joj poruku? Kakva ta osoba treba bit? Mozda kao svi mi ovdje, toliko pametna i rjecita, povodljiva i svadljiva, okorjela u grijehu kao mi ovdje, je li ta osoba bila napuhani balon kao mi? Bog se povjerava svakome na nama cudan nacin, stoji svakom covjeku u prsima, al ne tako kao sto se Mariji povjerio. Je li Marija poslusala andjela ili Boga koji je andjela poslao? Je li Mariji andjeo rekao svoj plan ili je Mariji Bog rekao svoj plan? Sve se moze gledati svakako, jer nam slova ne stvaraju svima smislene rijeci, vec simbole koje svak za sebe tumaci. Lijepo nije svima isto, a razlog postoji.
Da npr. ne poznajem hrvatski jezik, znao bih opet kako ti Danijele, o kojem Novi zavjet puno govori, ne pricas dobro. Tvoja slova jednostavno ne mogu izraziti ljubav, jezik koji svaki covjek razumije, tamo u prsima, sifru koju je Isus za spas otkrio. Bilo kojeg covjeka na svijetu mozes rasplakati u par sekundi, ako ga dirnes tamo gdje i majku kad place za svojim djetetom. Od siline ljubavi je to iz prsiju, karta nakon koje nitko ziv u povijesti covjeka nije imao jacu da je poklopi. Prividno da, al, Boze slava Ti vazda, prividno je mjerljivo, a neraspadljivo nije. Vjecno je i plod se vidi.
Zasto se Isus nije pojavio najednom, i napravio kasnije sto je napravio? Lezi li kakva poruka glupom covjeku da shvati da je i On zivio u obitelji, majku je volio i postovao i nikad joj nije nista rekao za sto Marija nije shvatila da nije u pravu. Bog joj nikad nije rekao ni slicno onome sto mi danas, kao ljudi, govorimo o njoj. Pametni li smo strasno. Je li Bog povjerio Mariji da se o Isusu brine zbog najosnovnijih higijenskih uvjeta? Onda se Isus mogao roditi kao nasljednik nekog cara, tu su uvjeti najbolji. Medjutim nije u tome stvar, moze li se barem to uvidjet. Dao je Isusa sirotinji, Mariji, bas njoj od svih, zar tek tako? Ona je ljubila Boga i prije nego joj se On obrati, bila je bogata vjerom u Boga, zasluzila je takvo povjerenje od Boga. Bas kao i mi? Aha, svakako.
Al opet, zasto bas Marija? Da bi je mi danas omalovazavali, vrijedjali i salili se s njom? Da bi pricali viceve o njoj, gledali je kao sebi ravnoj, i gore, bas kao i Isusa sto vrijedjamo? E pa ljudi, to ce nam svima Bog kazati, zasto bas Marija, a nase je da majku postujemo, pogledajte samo koliko trebamo svoju rodjenu, a kamoli onu sto Boga donese na zemlju. Zar su Isus i Marija na suprotnim stranama u ovoj borbi za duse? Je li Marija sveta? Oh, pa mozemo li povezati samo koliko je sveta da joj se sve povjeri. Je li bila najblazenija? Pise da je. Pa u cemu je onda problem? Evo i odgovorio bih: Problem je sto bi sotona rasipao, a ne sabirao, zlo bi ljubav razdvajalo, a ne spajalo. I pise, sjeti te se, bliznji ce ici na bliznjeg.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2006 12:26 
Odsutan

Ispravak recenice: 'Lezi li kakva poruka glupom covjeku da shvati da je i On zivio u obitelji, majku je volio i postovao i nikad joj nije nista rekao za sto Marija nije shvatila da je u pravu', umjesto napisane 'Lezi li kakva poruka glupom covjeku da shvati da je i On zivio u obitelji, majku je volio i postovao i nikad joj nije nista rekao za sto Marija nije shvatila da nije u pravu.'
Pardon

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2006 13:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
stars ja se u potpunosti slažem s tobom...

i ja mislim sve o Mariji što si ti rekao, sve to zadnjeg slova, no vidiš jednu stvar, ja se njoj ne molim, ne slavim ju, ne štujem ju, ne hvalim ju...

zašto to ne radim?

zato što je to protivno 1. i 2. Zapovjedi Božjoj!

ja ne razumijem kako je teško shvatiti da ja volim i poštujem u svakoj i najmanjoj mjeri Mariju, Isusovu majku...

ja ne razumijem kako je teško shvatiti da ja govorim iz ljubavi prema vama da vam pomognem da čitate Riječ i tražite ono što sam vam napisao da vidite jeli točno to ili nije...

vi mislite da ja omalovažavam Mariju, Isusovu majku, a ja to ne radim nego govorim samo kako dogme o njoj, jedne predivne vjernice koja je blagoslovljena i blažena, nisu točne jer su u suprotnosti sa Riječi Božjom

kažeš svetinje?

tko je svet osim Boga

Bog vas blagoslovio

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2006 13:32 
Odsutan

joakim napisao:
Kolega,sada je već bilo dosta.Odakle tebi pravo da čovjeku koji ima svoju vjeru i pripada RC i vrši njezine zakone,govoriš da on to ne razumije?Ma čovječje da se okreni malo oko sebe,ako nisi sposoban voditi kulturan dijalog,već želiš samo polemizirati i nekoga poučavati na način koji to činiš dalje od mene i ti i takovi.Lijepo sam ti kazao,mudrost je vrlina velikih,ne diraj se u ono što je za nas svetinja,ja ću pred Gospodinom odgovarati za svoje postupke i svoje uvjerenje i vjeru i odnose i prema Njegovoj Majci i prema svetima,isto kao i ti,stoga samozvani "proroče"okani s e ćorava posla,i nauči s e komunicirati,a ne polemizirati,to nije u ekumenskom duhu! :x

evo jedno pitanje za tebe joakime...

tko je tebi važniji, Bog ili KC?
čiji je Zakon važniji, Božji ili Crkveni?

i još jedno...

hipotetski gledano, da ti Gospodin na sudu kaže da ideš u pakao zbog toga što nisi vršio Njegov Zakon već si se priklanjao ljudskim zakonima, što ćeš ti reći?

Bog te blagoslovio

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2006 13:34 
Odsutan

Karton

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2006 13:39 
Odsutan

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2006 13:42 
Odsutan

Mihael napisao:
Karton

Bog te blagoslovio Mihael

lijepo je to kada imaš iza sebe ljude koji se slažu s tobom, jel da?
lijepo je kada ti govore ono što želiš čuti, one stvari koje ti nadražuju tvoje uši, i koje ti nadražuju tvoje oči

ali kada ovako dođe jedan glupan koji govori ono što ne želiš čuti i ne sviđa se tvojim očima onda na lomaču s njim, jel da?

ipak se kreće :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2006 13:50 
Odsutan

Daniel napisao:
[
ali kada ovako dođe jedan glupan koji govori ono što ne želiš čuti i ne sviđa se tvojim očima onda na lomaču s njim, jel da?

Da krece se i Sotona oko krscana ali eto ne zelimo mu dati sansu :lol:
Poroce danijele daj objavi nam prvo koliko imena imas pa onda tvoja prorocanstva.

SVETA JE KATOLICKA CRKVA !!!

Hvala Izrailu za ovaj slogan , upotrebicu ga drage volje. Pozdrav i Bozji blagoslov Izraile
:arrow: Marte

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2006 14:16 
Odsutan

Daniel napisao:
lijepo je to kada imaš iza sebe ljude koji se slažu s tobom, jel da?

Nažalost, ima ih jako malo
Daniel napisao:
lijepo je kada ti govore ono što želiš čuti, one stvari koje ti nadražuju tvoje uši, i koje ti nadražuju tvoje oči

Ne znam što ovo točno znaći, ali to se događa kada pričam sa svojom djevojkom
Daniel napisao:

Ne, svaki dan sam suoćen sa lomačom jer sam "fanatik", idem 3 puta tjedno u crkvu. Nisam rekao da si glupan već si zastranio i fantaziraš.
Daniel napisao:

Da i okreće.

SVETA JE CRKVA KATOLIČKA!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2006 19:15 
Odsutan

Daniel napisao:
stars ja se u potpunosti slažem s tobom...

i ja mislim sve o Mariji što si ti rekao, sve to zadnjeg slova, no vidiš jednu stvar, ja se njoj ne molim, ne slavim ju, ne štujem ju, ne hvalim ju...

zašto to ne radim?

zato što je to protivno 1. i 2. Zapovjedi Božjoj!

ja ne razumijem kako je teško shvatiti da ja volim i poštujem u svakoj i najmanjoj mjeri Mariju, Isusovu majku...

ja ne razumijem kako je teško shvatiti da ja govorim iz ljubavi prema vama da vam pomognem da čitate Riječ i tražite ono što sam vam napisao da vidite jeli točno to ili nije...

vi mislite da ja omalovažavam Mariju, Isusovu majku, a ja to ne radim nego govorim samo kako dogme o njoj, jedne predivne vjernice koja je blagoslovljena i blažena, nisu točne jer su u suprotnosti sa Riječi Božjom

kažeš svetinje?

tko je svet osim Boga

Bog vas blagoslovio

Pa zar i tebi Danijele Bog nije rekao da budes svet kao On? Ako ti ili netko to uspije, kako onda mozes pitati tko je svet osim Boga? Bog je Smisao, a ti nekako gubis smisao. Nista, ovdje nikome ne smije biti dosadno ponavljat bilo sto na izgradnju onog drugog, ni tebi Danijele, ni nama.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 213 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]