www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 20:24

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 08 tra 2008 20:45 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
joakim napisao:
8.travnja

Bog drugačije nagrađuje

Slika

Mt 5
3"Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko! 4Blago ožalošćenima: oni će se utješiti! 5Blago krotkima: oni će baštiniti zemlju! 6Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi! 7Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe! 8Blago čistima srcem: oni će Boga gledati! 9Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati! 10Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!" 11"Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! 12Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!"

Blago, blago … Ti - često me dovodiš pred zid da ti i u svojoj ljudskoj boli i muci moram klicati, a ja kao čovjek to često puta niti mogu niti hoću ili želim.
Nije to Gospodine moj da Te ne volim nego je to da mi je često puta ići lakše onim lakšim putem … Iako znam to Tvoje blago u konačnici označava Tvoje ISTINSKO Blago = Kraljevstvo Tvoje ipak u svojoj ljudskosti uvijek se spotičem i vraćam na svoje prvobitno stanje.
Kao stepenice koje me vode vrhu , krenem moj Gospodine desetak koraka naprijed ako i to bude pa se vratih pet , četiri , tri dvi i jednu unatrag.. ali znam i svi ti moji padovi i svi ti moji pokusaji i same želje ulijevaju mi snagu da idem naprijed da uživam u tom blago-blagu.
Da, da nisam ni svijesna što to moje srce trazi u ovom svijetu žurbe koje se odijeva u blago, u ovom svijetu žurbe koje se odijeva u propadljive lance koji postaju okovi u ovom svijetu što grčevito otima ovu dušu koja ponekad na valovima zamano ispija ovozemno blago lagodnog života , kao to sve trebam, kao bez toga ne mogu kao živjet ću duže , kao bit ću sretnija a u biti sve je to ništa bez TEBE, sve je to samo trenutak haljine večeri koju obukoh da se pokažem ovozemnim sustolinicma ne misleći na jutro hoću li ga spremna za TEBE dočekati, ne misleći na Vječnost u kojoj cu licem u LICE TVOJE pogledati i predati TI BLAGO SVOJEG SRCA !!!
Hvala Ti što me ne otpisuješ nego još više svojom Ljubavlju obujmuješ poput majke vlastitog djeteta koje joj uplakano hrli u susret. Hvala Ti što imam udjela u Tvojim Tajnama! Želim ti još reći :
Da, ja zelim danas zastati i predati svoje misli samo TEBi svoje potrebe i želje samo Tebi svoje nemoći i snage samo Tebi svoje JA samo Tebi cijelu Sebe samo Tebi da bi se u radosti Tvojeg Blazenstva okrunila Tvojim BLAGIM SRCEM MOJ GOSPODINE!
:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2008 06:54 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
9. travnja

Bog govori svakome od nas osobno

Iv 6,35-40

Reče im Isus: "Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada. No rekoh vam: vidjeli ste me, a opet ne vjerujete. Svi koje mi daje Otac doći će k meni, i onoga tko dođe k meni neću izbaciti; jer siđoh s neba ne da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla. A ovo je volja onoga koji me posla: da nikoga od onih koje mi je dao ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan. Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u njega, ima život vječni i ja da ga uskrisim u posljednji dan."

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2008 07:34 
Odsutan

joakim napisao:
9. travnja

Bog govori svakome od nas osobno

Iv 6,35-40

Reče im Isus: "Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada. No rekoh vam: vidjeli ste me, a opet ne vjerujete. Svi koje mi daje Otac doći će k meni, i onoga tko dođe k meni neću izbaciti; jer siđoh s neba ne da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla. A ovo je volja onoga koji me posla: da nikoga od onih koje mi je dao ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan. Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u njega, ima život vječni i ja da ga uskrisim u posljednji dan."

Slika

Moj Gospodine : koliko često gladujem u svojoj svagdašnjici. Kolika je samo Tvoja želja da me dotakneš… riječ KRUH jest simbol svega za čim ova moja duša moje srce cijelo moje biće gladuje. Ti daješ hranu mojem gladnom srcu. Ti zoveš, Ti stišaješ svaku moju glad Ti me sitiš u svakom danu. O daj da Ti Vjerujem sve više, da budem jaka , da se poput Kruha Tvoje Ljubavi razlamam, da nitko tko mi danas ustupi ne osjeti tvrdocu mojeg srca , da vršim volju Tvoju jedino tako ću s Tobom uživati Vjecnu slavu . Nauči me da Ocu Tvom budem obilan prodavač koji će djeliti u ovom svijetu pustinje, glada i siromaštva KRUH, KRUH LJUBAVI koji će nahraniti svakog proalznika u želji za ISTINSKIM KRUHOM koja se odvija u vrtlogu ovozemnog našeg života. On je pustinja naše unutarnje praznine i kaosa osjećaja kojeg doživljavam svakog dana. Ti se moj Gospodine predaješ bezuvjetno u svojoj Ljubavi sve do križa. Koliki je žar te Tvoje Ljubavi kao užarena peć koja peče sve naše boli i uzima ih na svoja gola leđa. Ta ljubav daje obilnu Hranu, ona je bezuvjetna ona postaje Kruh. Povedi i mene putevima svoje bezuvjetne Ljubavi povedi i mene kad moji koraci posustanu i izmučeno bilo ne vidi cilja više , nahrani me svojim kruhom = Ljubavlju svojom za Stolom Tvojim sve je drugačije. Sve se odijeva u novo ruho u zagrljaju Tvom proljeće cvijeta i miriše neka nova Istinska Nada; pod prstima sigurnija, čistija , daleka odo ovog svijeta.
Moj Gospodine učini i mene dionikom Tvoje peći da budem Tvoj Kruh za Zivot Vječni! Amen!

ps. joakime Hvala za ovo predivno sabiranje mojih misli nakon Tvog posta, za ovaj predivni Izazov duha! Neka Te Gospodin Blagoslovi i čuva, a ja ću Te u molitvi svojoj pratiti BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 tra 2008 06:17 
Odsutan

10.travnja

Sretan je tko nađe vjeru

Slika

Dj 16
25Oko ponoći su Pavao i Sila molili pjevajući hvalu Bogu, a uznici ih slušali. 26Odjednom nasta potres velik te se poljuljaše temelji zatvora, umah se otvoriše sva vrata, i svima spadoše okovi. 27Tamničar se prenu oda sna pa kad ugleda tamnička vrata otvorena, trgnu mač i samo što se ne ubi misleći da su uznici pobjegli.

28Ali Pavao povika iza glasa: "Ne čini sebi nikakva zla! Svi smo ovdje!" 29Onaj nato zaiska svjetlo, uleti i dršćući baci se pred Pavla i Silu; 30izvede ih i upita: "Gospodo, što mi je činiti da se spasim?" 31Oni će mu: "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!" 32Onda navijestiše riječ Gospodnju njemu i svima u domu njegovu. 33Te iste noćne ure uze ih, opra im rane pa se odmah krsti - on i svi njegovi. 34Onda ih uvede u dom, prostre stol te se zajedno sa svim domom obradova što je povjerovao Bogu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 tra 2008 11:08 
Odsutan

joakim napisao:
10.travnja

Sretan je tko nađe vjeru

Slika

Dj 16
25Oko ponoći su Pavao i Sila molili pjevajući hvalu Bogu, a uznici ih slušali. 26Odjednom nasta potres velik te se poljuljaše temelji zatvora, umah se otvoriše sva vrata, i svima spadoše okovi. 27Tamničar se prenu oda sna pa kad ugleda tamnička vrata otvorena, trgnu mač i samo što se ne ubi misleći da su uznici pobjegli.

28Ali Pavao povika iza glasa: "Ne čini sebi nikakva zla! Svi smo ovdje!" 29Onaj nato zaiska svjetlo, uleti i dršćući baci se pred Pavla i Silu; 30izvede ih i upita: "Gospodo, što mi je činiti da se spasim?" 31Oni će mu: "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!" 32Onda navijestiše riječ Gospodnju njemu i svima u domu njegovu. 33Te iste noćne ure uze ih, opra im rane pa se odmah krsti - on i svi njegovi. 34Onda ih uvede u dom, prostre stol te se zajedno sa svim domom obradova što je povjerovao Bogu.

:-) :-) :-) Tko nađe vjeru sretan je!
:-) :-) :-)

A što mi više treba nego to ???? Ova dvojica Tvojih učenika moj Gospodine nisu se bojala ni pred žrtvom vlastitog života Tebe nasljedovati i naučavati Tebe drugima propovijedati. Dok su u ljudski očima bili osuđeni i kažnjeni za svoju vlastitu vjeru i za navještaj Tvoje Riječi drugima, oni u zatvorskoj tamnici, hladnoći, vlažnosti i okovima nisu sputanine očajavaju nisu potišteni ne boje se poraza ne jadikuju dapače oni Te slave i hvale, mole pjevajući Ti – Vjeruju Ti da si Ti Bog iznad svega da bez Tebe nema smisla ovih nekoliko godina života.
Oni su imali mogućnost pobjeći ali nisu, zanimljivo ljudskim okom gledajući: biti u zatvoru otvara mi se mogućnost bijega, a ja ne iskoristih to. Zar nije to i odviše smiješno i suludo s moje strane ???
Često razmišljam kroz kolika sita i rašeta provjeravaš moju vjeru. Koliko puta si otvorio meni vrata da bih poput Pavla i Sile imala mogućnost bijega. Koliko puta sam ikoristila Tvoje povjerenje prema meni Tvoju Vjeru umjesto da sam TI DO KRAJA VJEROVALA.
Čim bi se uzdrhtalo tlo moje "sigurnosti" brzo bih se prestrašila i pobjegla, brzo bih se oružala mačevima svoje ljudskosti misleći da s msigurnija jer u rukama imah sredstvo moći.

Ali Tvoje oružje i Tvoja snaga moći je Vjera .

O Gospodine Isuse kolika je moja Vjera??? Koliko se vežem za ovo zemne okove i koliko puta odustajem Tebe slaviti i hvaliti. U dubini srca mog odzvanja riječ spasit ćeš se!
Da, samo ako TI Vjerujem, o dopusti moj Gospodine Isuse da se kroz okove i boli ovozemnog života rađa moja Vjera. Dopusti i onda kad ne razumijem i ne vidim vlastitiom okom da moje srce Vjeruje u Tajnu Tvoje ljubavi u Tajnu Tvoje Vjere prema meni. Ne dospusti da u pomućenom vidi svoje ljudske grešnosti i slabosti pobjegnem čim me zbog Tebe prozovu.
Nego dopusti da što više spriječim zla, kao što Pavao povika: "Ne čini sebi nikakva zla! Svi smo ovdje!"Ove ključne riječi koje dotiču ljudsku dušu kad osjeća beznađe, strah od ljudske moći, strah od ljudskog poraza dajući sebi za pravo upravljati tuđim i vlastitim životom otvaraju vrata prema mogućnosti uvida u Bozju širokogrudnost. Vjera moja i vjera mojih bližnjih u trenutcima nesigurnosti, potresa, ljudskih zatvora je zalog spasenja, svojih bližnjih kao i vlastitog.

„ Što mi je činiti da se spasim " jedino što mi ostaje jest: "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!"

Nakon ovog vapaja, jecaja, nakon ove želje, radosti i molitve ne mogu ostati ista. Vrijeme života i tempo me pozivaju da glasno po ulicama grada, po selima i putevima, po ljudskim susretima odzvanjaju Riječi Tvoje Slave i Hvale = "Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!" tek tada ću se spasiti samo ako Tebi vjerujem samo ako Tebe Ljubim i slijedim, ništa drugo bez Tebe nemam moj Gospodine Isuse!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2008 06:01 
Odsutan

11.travnja

Živjeti pod Božjom zaštitom

Ps 111
1Aleluja!
Hvalit ću Jahvu svim srcem svojim
u zboru pravednika, u zajednici njihovoj.
2Silna su djela Jahvina,
nek' razmišljaju o njima svi koji ih ljube.
3Sjajno je i veličanstveno djelo njegovo,
i pravda njegova ostaje dovijeka.
4Čudesima svojim spomen postavi,
blag je Jahve i milosrdan.
5Hranu dade štovateljima svojim,
dovijeka se sjeća svoga Saveza.
6Silna djela svoja objavi svom narodu,
u posjed im dade zemlju pogana.
7Djela ruku njegovih vjernost su i pravednost,
stalne su sve naredbe njegove,
8utvrđene za sva vremena, dovijeka,
sazdane na istini i na pravdi.
9On posla spasenje svom narodu,
Savez svoj postavi zauvijek:
sveto je i časno ime njegovo!
10Početak mudrosti strah Gospodnji!
Mudro čine koji ga poštuju.
Slava njegova ostaje dovijeka!

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2008 09:32 
Odsutan

joakim napisao:
11.travnja

Živjeti pod Božjom zaštitom

Ps 111
1Aleluja!
Hvalit ću Jahvu svim srcem svojim
u zboru pravednika, u zajednici njihovoj.
2Silna su djela Jahvina,
nek' razmišljaju o njima svi koji ih ljube.
3Sjajno je i veličanstveno djelo njegovo,
i pravda njegova ostaje dovijeka.
4Čudesima svojim spomen postavi,
blag je Jahve i milosrdan.
5Hranu dade štovateljima svojim,
dovijeka se sjeća svoga Saveza.
6Silna djela svoja objavi svom narodu,
u posjed im dade zemlju pogana.
7Djela ruku njegovih vjernost su i pravednost,
stalne su sve naredbe njegove,
8utvrđene za sva vremena, dovijeka,
sazdane na istini i na pravdi.
9On posla spasenje svom narodu,
Savez svoj postavi zauvijek:
sveto je i časno ime njegovo!
10Početak mudrosti strah Gospodnji!

Slika

“Silna su djela Jahvina, nek' razmišljaju o njima svi koji ih ljube.”

Silna je moć tvoje Ljubavi !!! Ti kažeš da razmišljam , evo jutros ću pokušati malo više nego ostalih jutara razmišljati o Tebi o ovom Ps 111 o tome što mi ovog jutra poručuješ … Isto ću Ti reći što ovog jutra osjećam, gdje sam i ne zamjeri ako su zbrčkane moje misli zbrčkano prenesene neporedano u ova slova, ma nije to da bi htjela da bude perfektno u ljudskim očima nego je to da bi htjela da Tebe odveć služim i da se zbog Tebe i s Tobom borim u tamnim noćima …
I Razmišljam jer me Ti tijeraš na to - a ja sebe tješim; to je ta tvoja Ljubav koja uvijek “proganja” koja ne da da mirujem koja želi stalno akciju dobra … i kad želim odustati i po tko zna koji put samu sebe utješiti dajući sebi za pravo dosta je , dobro si dovoljno si.. Ti me lomiš jer ne želiš da budem ja ta koja određujem nego Ti samo tako i jedino tako bit će dobro.
Znaš da ću ja po tko zna koji put sagibati koljena moliti i jecati o svojoj nedostojnosti na ovom putu ka putu Tebi, o svojoj nemoću i iscrpljenosti.
“Čudesima svojim spomen postavi, blag je Jahve i milosrdan”.
Oprosti što često puta bježala sam iz zagrljaja Tvoje Vjernosti
Koliko puta sam prolazila vlastitim biće putevima bezsvijesnosti da si Ti uz mene, da si Ti u mom bratu kojeg susrela sam na putu .
Da si Ti taj koji me čuvaš: … razmišljam …
Bog moj me čuva On me štiti On se brine za mene, On prati svaki moj korak. Kad po strminama hodam uz rubeve koji me povlače do dna, kad sažuljah tijelo svoje i slomih se i izranih se preko grijeha . Ti kupaš u dubinama svoje Ljubavi .
Kad padam Ti me podiže, kad se osjećam usamljenom Ti uz mene bivaš grliš me toplinom svojeg zagrljaja.
Kad moje srce pati zbog onih koje volim Ti me hraniš me kroz patnju, kad oči se vlaže Ti me napajaš da imam suza za drugi dan. Ma divota divan si iako te često puta ne razumijem, neka samo budi uz mene da ne dodirujem često bolna dna .
Hvala Ti Jahve što me iz vida svog neispuštaš što koračaš samnom, što mi daješ uvidjaja da prepoznam Tvoja djela, da te salvim da Ti se divim i čudim
Hvalit ću Jahvu svim srcem svojim jer silna su djela što ih Jahve učini!
:D :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2008 10:11 
Odsutan

10 Početak mudrosti strah Gospodnji!

hvala ti na mudrosti tvojoj Oče..jer više nisam naivna i "luda"..
tvoja mudrost darovana meni proniče sve tajne i daje odgovore...
Hvala Ti!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2008 11:51 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
[size=18]Vjeruj u Gospodina Isusa i spasit ćeš se - ti i dom tvoj!" [/size]

Može li se to protumačiti da će se po mojoj vjeri i molitvi za njih (moju obitelj), npr. spasiti i moj tata, iako baš ne ide u crkvu? Tj., jel naša vjera dovoljna da spasi nekoga tko se ipak nije uspio preobratiti, ali je divan čovjek za kojeg se puno moli...
"ti i dom tvoj..." - možda se stvarno može i tako protumačiti...Bilo bi to lijepo...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 tra 2008 14:05 
Odsutan

molim Vas za odgovor sestrici Elici ....

ako te riječi iz Svetog Pisma doslovno tumačimo mislim da će Bog spasiti naš dom ?!?! ha?

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]