www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 00:41

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 tra 2008 09:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
Padam na koljena Gospodine Bože moj samo pred Tvojim Licem,
samo pred Tobom osjećam malenost svoju.
Ne mogu podići pogled da pogledam u oči Tvoje, jer one gledaju srca, a moje nije onakvo kakvog si mi ga dao.
Oprao si me vodom života, krstio si me desnicom svojom, pribrao me u sveti narod i nazvao me kćeri svojom.
U Tebi je snaga moja, u Tebe ja se uzdajem,
Bože moj - Spasenje moje, Snago moja i Utjeho.
Koljena će mi klecati samo od glasa Tvoga, pred Tobom ću se jedino klanjati,
Neprijatelje moje skloniti ćeš s mog puta, ako s vjerom zazovem Ime Tvoje.
Ti si Onaj koji Jeste, Ti si Riječ i Život Ti si.
Ne bojim se smrti tijela za Ime Tvoje jer u Tebi je moj Spas.
Nemam snage bez Tebe Bože, al Tvoja desnica diže mene, tvoj Duh oživljava kosti moje, korak je lagan kad Ti si tu.
Vjera je slaba, kao i tijelo, al Riječ me tvoja hrabri.
Ne trebam kuću, hranu, odjelo
Duh tvoj što gori većma mi je draži.

Predajem se u ruke Tvoje, Tebe zovem, Tebi se nadam
Pastiru Dobri ostavit nećeš jagnje svoje, braniš me i onda kada o grijehu sanjam.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 tra 2008 11:39 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Nitko ne moze sluziti dvojici gospodara.Sloboda i hrabrost nas cine onim sto jesmo.Sluziti dvojici, najcesce jednoga mrziti, a drugoga ljubiti,ili misliti doslovno,da se sluzi obojici pomalo,svakom na svoj nacin ili jednako. mozemo uz jednoga prianjati, a drugoga prezirati, ili uzeti od svakoga ono sto nam odgovara,da bi vjerovali.da je to ,ono sto Bog trazi od nas..ili da mu sluzimo onako kao On zeli..
Imamo danas dosta nejasnococa, maska nekog poboznog oblika,dok je nutrina prazna,trulez..nepokornosti I samovolje.Mnogi danas traze ,vanjski oblik poboznosti ,slavljena ..itd,tamo gdje se nesto dogadja, cudesa su potrebna da uzvjerujemo..??Ako zanemarujemo Boga, imamo strah, a ne hrabrost I slobodu,koja nam je potrebna.
nema hrabrosti i napredka u dubini duse i srca, pogotove ne duhovnog napredka, dok ne postanemo pokorni,ponizni i prepustimo sve u ruke Njegove....tako cesto gledamo,kako Bog dariva i blagoslivlja druge,dijeli im milosti da rastu u vjeri i duhovnom napredku…Ako nema Njega, onda se pojavljuje i ljubomora,na ono sto smo vidjeli,to je dokaz da ostajemo i dalje kao male bebe, u vjeri..Ne mozemo sluziti Bogu i bogatstvu, to je danas pravi problem, jer cesto ne prepoznajemo,kako postajemo robovi modernog svijeta.,prihvacamo sve,Ne mozemo nista uciniti bez Njega,
to nam uvjek mora biti na umu...da je sve djelo Njegovo..ako nemamo dovoljno zara,u cemu lezi prepreka,da vjerno, hrabro i slobodno sluzimo Bogu..Sto nas cesto iz radoznalosti privlaci i donosimo zakljucak,onako kako zelimo,a ne onako kako jeste..Ne dozvoljavamo Svetomu duhu,da nas voidi nadahnjuje,da nas ispunjava,jer se odlucujemo za druo, Imali smo prilike vidjeti na TT,kako kazu..da im Bog govori svaki dan,i da ne trebaju nikoga slusati,jer oni imaju poseban odnos s Bogom,Dali smo imali dovoljno hrabrosti i slobode,stati u obranu nase RKC..takvi ljudi nece nikada postici rast u vjeri,jer ne zele da ih nitko nadzire i kontrolira,i poducava..a dobro znamo da je velika stvar..poslusnost.
zato se pitam, dali i mi poneki puta,krivo ne osudimo nekoga, krivo ne shvatimo nekoga..i presutimo ,tamo gdje smo bili duzni da progovorimo...
.Nema napredka,ako ne zelimo biti pod nadzorom Crkve ucenistva,i ako ne vrsimo ono sto Crkva trazi od nasBozje dijete mora biti poslusno, hrabro,spremno govoriti istinusvjedociti i stati u odbranu zablude, zivjeti istinski,kako mu vjera nalaze,,svjedociti Njegovu Rijec..Samo tako mozemo biti valjano Bozje dijete…Napredovati u mudrosti, duhovnom rastu i milosti pred Bogom i ljudima…… Trazimo stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve ce nam se ostalo dodati..Ne budimo zabrinuti za sutra. Sutra ce se samo brinuti za se . dosta je svakom danu zla njegova.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2008 06:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
17.travnja

Samosvijest

2 Kor 12
10Zato uživam u slabostima, uvredama, poteškoćama, progonstvima, tjeskobama poradi Krista. Jer kad sam slab, onda sam jak.

Slika

Ljudi jedni druge prebrzo prihvaćaju ili odbacuju, zato što svoje prosudbe temelje na prividu, rodoslovlju, na zvučnosti titula ili na materijalnom statusu.Biti odbačen nije nimalo ugodno i lijepo,ali, to još ne znači, gledajući dugoročno, biti neuspješan i bez smislenosti..... ne smijemo se nikada obeshrabriti ,dapače,kad nas slabost pritisne,okrenimo je u snagu i jakost usmjerenu ka Kristu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2008 21:32 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
joakim napisao:
17.travnja

Samosvijest

2 Kor 12
10Zato uživam u slabostima, uvredama, poteškoćama, progonstvima, tjeskobama poradi Krista. Jer kad sam slab, onda sam jak.

Slika

Ljudi jedni druge prebrzo prihvaćaju ili odbacuju, zato što svoje prosudbe temelje na prividu, rodoslovlju, na zvučnosti titula ili na materijalnom statusu.Biti odbačen nije nimalo ugodno i lijepo,ali, to još ne znači, gledajući dugoročno, biti neuspješan i bez smislenosti..... ne smijemo se nikada obeshrabriti ,dapače,kad nas slabost pritisne,okrenimo je u snagu i jakost usmjerenu ka Kristu!

A Ti znas Svevišnji da moje staze su često teške bez Tvojega koraka
i sjene moje su pune nesigurnih koraka
pune slabosti i česte prisile
sve moje trajanje je kao granica koja se često postavlja u smjeru koraka
i sav umor u obrisu Tvojih kapaljka što se lede podno padina mojih
gdje odmarala bih dušu u zagrljaju milina Tvojih
i kad često se osjećam odbačeno i bez cilja
kad me slabost pritisne
kad sjene u mraku osjećaju moj poraz
a ja htjela bih sebe razumjeti a Tebe pitati da mi objasniš taj odraz
hoćeš li mi objasniti nedorečenost mojeg trajanja
dok u sivilu trenutka puštam drhtaj sjaja
a koraci se bore još pred jednom noći
noći što se sidri u drhtaju Tvojeg sjaja
htjeti ili ne Voljeti Te do beskraja ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2008 00:25 
Odsutan

18.travnja

Poslani kao ovce među vukove

Slika

Mt 10
16"Evo, ja vas šaljem kao ovce među vukove. Budite dakle mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi! 17Čuvajte se ljudi, jer će vas predavati vijećima i po svojim će vas sinagogama bičevati. 18Pred upravitelje i kraljeve vodit će vas poradi mene, za svjedočanstvo njima i poganima. 19Kad vas predadu, ne budite zabrinuti kako ili što ćete govoriti. Dat će vam se u onaj čas što ćete govoriti. 20Ta ne govorite to vi, nego Duh Oca vašega govori u vama!" 21"Brat će brata predavati na smrt i otac dijete. Djeca će ustajati na roditelje i ubijati ih. 22Svi će vas zamrziti zbog imena moga. Ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2008 06:58 
Odsutan

Koga ja slijedim, prepoznajem li uvjek, mojeg Dobrog Pastira..
prepoznajem li uvjek vukove, koji su sve zesci...
Mnogi oklijevaju; religiozni su, ali lutaju od jedne do druge skupine
a takvih je skupina u podijeljenom krscanstvu sve vise i vise.
Baceni smo medju vukove, koji sve vise haraju...
Ne znaju kome bi se pridruzili, ne znaju zasta da se odluce...
u sve sumnjamo i nemamo ni sigurnost ni pravi mir.
Sto reci takvima?
Slika
Citajmo Bibliju s molitvom. Jedino je njoj svjetlost i ona ce biti svjetiljka nasim stazama(Biblija, Psalam 119, 105. stih). Ona ce te obasjati u sveocoj zbrci ljudskog nadmudrivanja.
Isus je rekao: Ja sam Pastir dobri ... Ovce moje glas moj slusaju; ja ih poznajem i one idu za mnom; ja im dajem zivot vjecni zivot(Biblija Evandjelje po Ivanu, 10. poglavlje, stihovi 11,27 i 28). Da, ovce idu za njim jer poznaju glas njegov. Za tucincem niposto nece ici (Biblija, Evandjelje po Ivanu, 4. poglavlje, stihovi 4 i 5).

Slika
Vise puta, zamislim se i pitam, dali su uvjek jednako svi vukovi zli....
dali i medju njima, nije isto kao i medju nama ljudima...
da ima dobri,i manje dobri.....
Slika
Nestocudno ima u njihovom pogledu, covjek dobiva strah, i bjezi sto dalje od njih...trazi ,svoga Dobrog Pastira....
Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2008 09:08 
Odsutan

ovca se ne boji se vukova, i njih je Bog stvorio. ovca zna da i medju vukovima i dalje pripada svome pastiru, i da pastir vrlo dobro zna koliko su vukovi prijetnja, a koliko nuzan blagoslov koji ju tjera da hodi u sjeni pastira.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2008 09:51 
Odsutan

fide....izvukla si najbitnije...i sažela u par riječi...
...meni bi trebalo puno točkica...i puno slova...
...i još to nebi tako jasno i lijepo izrekla...
...Doista...je u Ljubavi svojoj Gospodin tako savršeno postavio sve oko nas....baš sve na svoje mjesto...sve za naše spasenje...
...eto...čak i vukove...
...hvala ti...uvijek me dotaknu tvoje misli.......i prošire ove moje sužene vidike.... :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2008 11:28 
Odsutan

kada Isus kaže: "svi će vas zamrziti radi imena moga"..
pitam se...kako mogu mrziti DOBROTU... LJUBAV...MIR....LJEPOTU...SMIRENOST...BLAGOSLOV....
možda jer nikad nisu bili voljeni-iskreno-bezuvjetno-zato " mrze" ljubav..jer je NEPOZNAJU...
Isuse, ja želim Tvoju ljubav svima darivati..da Tebe upoznaju..koliko ih voliš....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2008 12:03 
Odsutan

fiducia napisao:
ovca se ne boji se vukova, i njih je Bog stvorio. ovca zna da i medju vukovima i dalje pripada svome pastiru, i da pastir vrlo dobro zna koliko su vukovi prijetnja, a koliko nuzan blagoslov koji ju tjera da hodi u sjeni pastira.

S ovim se slazem u podpunosti, ali ima ovaca koje se ne pridrzavaju svoga stada ,i svoga pastira , pa tako odlutaju...
za cim..odlutaju..???Traze hranu,ili misle oholo,i sebicno za nju...bolju..
Naidje na vuka....i sta biva, ili bjezi od do vuka, ili idi s njim...
Cvrsta i jaka vjera ,je prava ovca, koja se ne boji, i koja vjerno ide za
svojim Dobrim Pastirom svud...
A ,koliko smo samo imali priliku, uvjeriti se, koliko je ovaca samo odlutalo od naseg Katolickog stada...,nisu ostali vjerni,(vjerojatno su imali strah,
da ih RKC...odvuce u pakao)i u toj, zabludi zalutale ovece....
moze se dosta toga reci,jedimo sto je ispravno i dobro....
Blago onoj zalutaloj ovci, koja bjezi od vuka, i vraca se svome stadu i Pastiru....

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]