Pa evo, iako je Daniel baniran, znam da će i dalje pratiti ovu temu.
Pa iako kaže da nije više žedan?

mislim da jest, žedan i gladan Istine. Citira stalno Stari zavjet, a negdje je napisao da je jedina istina ono što piše u Novom zavjetu.
Pun je sukoba, kontradiktornosti, ali to nije loše- može to biti dobar put da se dođe po punine Riječi:
A ona je za nas kršćane i pripadnike RKC nedjeljiva jer:
Ako želite shvatiti Majku, veli neki svetac, shvatite Sina, jer je ona dostojna Majka Božja: ovdje neka zamukne svaki jezik.
Bog Otac hoće da po Mariji ima djecu sve do svršetka svijeta i on joj veli: Nastani se u Jakovu (Sir 24,osam), to jest nastani se i prebivaj u mojoj djeci i predodređenicima, kojih je praslika Jakov, a ne u đavolskoj djeci i
odbačenicima, kojih je praslika Ezav.
Sva prava djeca Božja i predodređenici imaju Boga za Oca i Mariju za Majku; a tko nema Mariju za majku: heretici, raskolnici,, koji mrze ili gledaju s prezirom ili ravnodušnošću Djevicu, nemaju Boga za Oca, ma koliko se oni hvastali da imaju- jer nemaju Mariju za majku. Jer, da je imaju za majku, častili bi je i ljubili, kao što svako pravo i dobro dijete naravski ljubi i časti svoju majku, koja mu je dala život.
Najstalniji i najpouzdaniji znak po kojemu će mo razlikovati heretike, čovjeka koji širi krivi nauku, odbačenika s jedne strane, od predodređenika s druge jest taj, što heretik i odbačenik preziru Presvetu Djevicu ili su hladni prema njoj, pa nastoje svojim riječima i primjerima umanjiti njezino štovanje i ljubav prema njoj.
Oni to rade javno ili tajno, katkad pod lijepim izlikama. JAO!
Bog Otac nije rekao Mariji da se nastani u njima, jer su oni Ezavi.
Bog Sin hoće da sebe oblikuje i na neki način neprestano utjelovljuje u svojim udovima po svojoj dragoj Majci, te joj veli: Uđi u baštinu Izraelu ( Si 24,osam). Time joj kaže: Bog, Otac moj, dao mi je u baštinu sve narode zemlje, sve ljude dobre i zle, predodređenike i odbačenike.
Jedne ću voditi zlatnom palicom, a druge gvozdenom. Jednima ću biti otac i odvjetnik, a drugima pravedan osvetnik, a svima sudac. Ali ti, mila moja Majko, ti ćeš imati za svoje nasljedstvo i posjed samo predodređenike, kojih je praslika Izrael; kao dobra majka ti ćeš ih roditi, hraniti, odgojiti, a kao njihova vladarica ti ćeš ih voditi, njima upravljati i braniti ih.
"Čovjek i čovjek rođen je u njoj"( Ps 86,5), kaže Duh sveti.
Neki Oci tumače te riječi tako da je prvi čovjek, koji se je rodio od Marije,Čovjek-Bog, Isus Krist; a drugi da je samo čovjek, posinak Božji i Marijin.
Ako je Isus Krist Glava ljudi, rodio se od Marije, tada se i predodređenici, koji su udovi ove Glave, nužno moraju roditi od nje.
Papa Pijo XII je ovako izrazio značenje pojma "Marija Kraljica". "Radi se o sudjelovanju u utjecaju, po kojem njen Sin i naš Otkupitelj, s pravom se kaže kraljuje nad razumom i voljom ljudi"-(11.10.1954.)
"Marijino kraljevanje je izvanzemaljsko ali u isto vrijeme proniče do srži ljudskih srdaca i dodiruje ih u dubinu njihova bića, tamo gdje su duhovna i besmrtna."
"Marija je Kraljica Neba i Zemlje; budući da je službenica Gospodnja koja je sudjelovala u Otajstvu Isusa Krista, od Boga je primila vlast. Ona je još više Kraljica srdaca jer je kraljevstvo Isusa Krista u nutrini. Vjernici duhom osjećaju da trebaju Mariju ako hoće doći do Boga, još više ako hoće napredovati putem savršenstva."
Učeni i pobožni Suarez, Isusovac, umni i bogoljubni Justus Lipsius, louvainski doktor i mnogi drugi izrazili su osjećaje Otaca, npr. svetog Augustina, svetog Efrema-đakona iz Edese, sv. Ćirila Jeruzalemskog, sv. Germana Carigradskog, sv. Ivana Damašćanskoga, sv. Anselma, sv. Bernarda, sv. Bernardina, sv. Tome i sv. Bonaventure, kad su rekli i nepobitno dokazali da je pobožnost prema Presvetoj Djevici nužna za spasenje; da je očiti znak da je netko odbačen- ako nema štovanja ni ljubavi prema njoj, što je izjavio i sam Ekolampadij i neki drugi heretici; da je naprotiv, neprevarljiv znak da je predodređen onaj koji je potpuno i istinski njoj odan i pobožan.
"Pobožnost prema Tebi, o presveta Djevice-veli sv. Ivan Damašćanski- jest kao spasonosno oružje što ga Bog daje onima koje hoće spasiti."
Ili primjer svetoga Franje, kada je svetac u zanosu vidio velike ljestve koje su dopirale do neba, a na vrhu njih vidio je Presvetu Djevicu.
I bilo mu je otkriveno da se po tim ljestvama ima penjati onaj tko hoće u Nebo.
Samo je Marija našla milost kod Boga ( usp.Lk1,tridesetosam)bez pomoći ikojeg pukog stvora. Svi koji su poslije nje našli milost kod Boga našli su je samo po njoj, pa i svi koji se imaju roditi, jedino će po njoj naći milost.
Ne vjerujem da neka osoba može postići unutarnje sjedinjenje s našim Spasiteljem i savršenu vjernost Duhu svetom bez najužeg jedinstva s Presvetom Djevicom i bez velike ovisnosti o njezinoj pomoći.
Nije li to prorekao Duh sveti u Psalmu pedesetosam, gdje veli:"Nek se zna da Bog vlada u Jakovu i do nakraj zemlje. Uvečer se vraćaju, reže poput pasa i trče po gradu".(Ps 59,14).
Taj grad koji će ljudi naći na koncu svijeta, gdje će se obratiti i gdje će utažiti glad za pravdom, jest Presveta Djevica, koju Duh sveti naziva Božjim gradom i Božjom utvrdom.(Ps 87,3).
Budući da je Ona sigurno sredstvo i put ravan bez ljage, kojim stižemo Isusu Kristu i savršeno ga nalazimo, to treba da Ga po njoj nađu one svete duše koje imaju sjati u svetosti.
Tko nađe Mariju naći će život( usp. Izr 8,35), tj. Isusa Krista , koji je Put, Istina i Život(Iv 14,6).
Ali Mariju ne može naći tko je ne traži; a ne može je tražiti tko je ne pozna.
Poznavati nju, znači poznavati Božju bit.
" I učenik je od tog časa primi u svoju kuću" ( Iv19,27);
svaki učenik Isusa krista, svatko od nas mora Mariju primiti u svoju kuću, u prostore svoje nutrine. Prihvatiti Mariju znači slušati je, uzeti je kao svoj primjer i slijediti je na Božjem putu.
I još za kraj- Bog je Mariji dao veliku moć protiv đavola da se- što su opsjednuti često i protiv svoje volje morali priznati- više boje jednog njezinog uzdaha za koju dušu, negoli molitava svih svetih, i samo jedne njezine prijetnje protiv njih, negoli svih ostalih muka.
Što je Eva upropastila i izgubila neposluhom, to je Marija spasila posluhom. Eva, slušajući zmiju upropastila je sa sobom svu svoju djecu i podvrgnula ih pod zmijinu vlast, a Marija pokazavši se savršeno vjerna Bogu, spasila je sa sobom svu svoju djecu i posvetila ih Božjem veličanstvu.
Ako dakle, promičemo ozbiljnu pobožnost prema Presvetoj Djevici, to je jedino zato da promaknemo pobožnost prema Isusu Kristu, to je jedino zato da iznesemo lako i sigurno sredstvo kako naći Isusa Krista.
Kad bi pobožnost prema Presvetoj Djevici udaljavala ljude od Isusa Krista, trebalo bi je zabaciti kao đavolsku varku.
Ali ova pobožnost ne samo da ne udaljuje ljude od Isusa Krista, nego nam je još više potrebna da Ga uzmognemo savršeno naći, nježno Ga ljubiti i služiti Mu vjerno.
Ljubljeni moj Učitelju, kako je žalosno vidjeti koliko je neznanje i tama kod ljudi ovdje na Zemlji, obzirom na Tvoju svetu Majku?
Zašto misle da bi se nanijela uvreda Tebi ako častimo Tvoju svetu Majku?
Zar je pobožnost prema tvojoj svetoj Majci zapreka pobožnosti prema Tebi?
Ti mi govoriš Isuse da nije, pozivaš me da proniknem u tajnu slave i ljubavi koju primaš u ovom divnom stvoru, Tvojoj majci.
Kad si rekao Ivanu-Evo ti Majke, dao si ju svima nama za Majku, za našu zaštitnicu, tješiteljicu, nježnu i punu Ljubavi Majku i Isuse moj, ne mogu a da se ne bacim pod Tvoje svete noge i da ti ne kažem:
Evo me, Gospodine, bit ću vojnik u obrani časti Tvoje Presvete Majke, ni smrti se ne bojim, jer hvala Ti za Majku koja satire glavu zmiji svojim nogama, hvala ti za Majku koja je Ruža otajstvena, Gospa od suza, Kraljica mira, Kraljica srdaca...
Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom, blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje Isus
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grešnike sada i na času smrti naše,
AMEN.