www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 18:57

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 256 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 05 lip 2006 06:23 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Nekoliko članaka koje vjerujem ste ovih dana pročitali,ali možda i neki nisu,ne zamjerite:

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/za ... 6/index.do

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 8/index.do

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 9/index.do

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/ne ... 5/index.do

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 lip 2006 12:30 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
MIR JE DAR KOJI VAM BOG DAJE

"Draga djeco! I danas vas pozivam da stavite u praksu i živite moje
poruke koje vam dajem. Odlucite se za svetost, djecice, i mislite na raj.
Samo tako imat cete mir u vašem srcu koji nitko nece moci uništiti. Mir
je dar koji vam Bog daje u molitvi. Djecice, tražite i radite svim
snagama da mir pobijedi u vašim srcima i u svijetu. Hvala vam što ste se
odazvali mome pozivu." Poruka, 25. svibnja 2006.

U mnogim porukama Blažena Djevica Marija nas je upozoravala na važnost
svojih rijeci koje nam upucuje kroz godine svojih ukazanja. Govorila
nam je: „Draga djeco! Niste svjesni svake poruke koju vam dajem“ (15. 11
1984.). „Proživljavajte, prihvatite i slušajte moje poruke“ (21. 3.
1985). „U poniznosti živite prema svim porukama koje vam upucujem“ (20. 9.
1985.). „Obnovite poruke koje vam upucujem“ (26. 9. 1985.). „Ako
ostvarujete poruke stvarate sjeme svetosti“ (10. 10. 1985.). „Moj poziv da
oživotvorujete poruke koje vam dajem svakodnevan je, napose, djecice, jer
vas želim povesti bliže Isusovu srcu“ (25. 10. 1988.). „Citajte svaki
dan poruke koje sam vam dala i pretvorite ih u život“ (25. 12. 1989.).
„Živite moje poruke i stavite u život svaku rijec koju vam dajem“ (25.
6. 2002.).

Gospine poruke nisu ništa drugo nego evandelje izreceno jednostavnim
rijecima i majcinskim srcem. Te rijeci su svakome razumljive. Sigurno je
da Marija misli ozbiljno, ne želi se igrati s našim životima.

Svetost je ono što nam Majka Marija želi da dosegnemo i svakodnevno
živimo. Majka želi najbolje svojoj djeci. U poruci od 25. 5. 1987. govori:
„Želim da svaki od vas bude sretan ovdje na zemlji i da svaki od vas
bude sa mnom na Nebu.“ Sigurno je da nije došla ukrasti nam nešto ili nas
lišiti životnih radosti. Ona dobro zna da samo s Bogom možemo biti
sretni vec ovdje na zemlji. Ona je puna milosti jer je puna Boga kojega nam
daruje i kojemu nas vodi.

Sveti Pavao nam govori: „Naša je pak domovina na nebesima, odakle
išcekujemo Spasitelja, Gospodina našega Isusa Krista“ (Fil 3, 20). Nebeska
Majka Marija u ovoj poruci želi usmjeriti naša srca govoreci nam da
mislimo na raj. U raj i nebo se ulazi danas, ovdje na zemlji se odlucujemo
na koju cemo stranu. Ovdje se odlucujemo da li cemo se pouzdati u Boga
i sve svoje brige prepustiti Njemu ili cemo se tjeskobno brinuti.

Iskustvo govori kako je mnogo toga što covjeku krade mir. Mnogi su
uzroci nemiru. Brige, žurba, neumjerenosti, neprihvacanje samih sebe i
životnih situacija samo su od nekih uzroka nemira. Marija poznaje dobro
naše strahove, nemire i tjeskobne brige. Zbog toga nam se obraca ovom
porukom kao majka.

„Prepusti Gospodinu putove svoje, u Njega se uzdaj i on ce sve voditi“
(Ps 37, 5).

To je put da dodemo do mira kojega nam daruje Isus. On nam govori:
„Zašto se tjeskobno brinete, pogledajte ptice nebeske i ljiljane u polju.
Zna Otac vaš što vam je potrebno“ (usp Mt 6). Sigurno je da trebamo
ciniti ono što je u našoj moci, a onda se pun pouzdanja prepustiti Bogu.
Marija nam je toliko puta govorila a i cijela kršcanska tradicija govori
o sredstvima do mira. To su molitva i post. Oni služe ne zato da
ispadnem dobar pred ljudima. Cilj molitve i posta je pronaci prostor u sebi
gdje covjek može biti sam s Bogom. U nama je prostor tišine u kojem Bog
vlada. To je Božje kraljevstvo u nama. U ovom prostoru prestaju
tjeskobne brige. Kada dodem do mira, do Boga u vlastitom srcu tada se ne moram
brinuti hocu li ispuniti zahtjeve ljudi. Ljudi sa svojim ocekivanjima i
sudovima nemaju pristup ovom prostoru u kojem Bog prebiva u nama. Bog
je stvarno istinsko oslobodenje covjeka od brige. Neka nas rijeci
Gospine poruke i danas povedu do iskustva mira, do susreta s Bogom.

Fra Ljubo Kurtovic
Medugorje 26.5.2006

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2006 17:16 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Hvala na ovoj divnoj gesti što širite njenu riječ.
Ti si njena miljenica Letizia.
Amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2006 20:49 
Odsutan

Opet ja...Svetište koje je svetište Kraljice Mira i koje se nalazi u hercegovini je svetište u Hrasnom.

Međugorje je mjesto molitve,a nikako svetište Kraljice Mira.

A što se tiče poruka - o tom se već debelo pisalo.

Hrvatski biskupi ne odobravaju nikakvo širenje poruka ni hodočašćenje u Međugorje kao mjesto Gospina ukazanja!

Jedni vjerniku i katoliku bi ovo bilo sasvim dovoljno ,a da ne spominjem zahvale zato što se vjeruje u nešto što su biskupi okarakterizirali kao nedokazano!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2006 10:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Mir vama,
Majka nas opominje i zove pod svoje skute.
A neki protivnici među njima i biskupijske žene hoće nas odvući od istine a to se ne smije dozvolit. Ova utvrda ne smije pasti. Predlažem da se onemogući protivnicima ukazanja u Međugorju djelovanje na forumu. Tko ne prizna ukazanja nema udjela s njenim sinom. Posljednja su vremena. Puno ste odoljeli i nemojte posustati.
Ima nas puno i ne može se sakriti istina da su ukazanja istinita i sve mise i krizme koje prikazuju franjevci iz hercegovine su valjane i ne trebate se brinuti. Gospa opravdava njihovo djelovanje. Drago mi je da stavljate tekstove fra Slavka Barbarića ovdje. Njemu je biskup kao i fra Jozi zabranio djelovati javno a on i dalje tumači poruke Gospe pa je i najveći autoritet i zna najbolje što Majka misli i želi od nas. Pročitajte još jednom njegov tekst i vidite koliko pametno zbori. Takvog velikana nije briga za mišljenje jednog biskupa, pa i mi se ugledajmo u njegov primjer i djelujmo a Gospa će nas nagraditi. Tko može biti protiv poruka, sama blagost i istina, sama ispravna vjera, sama ljubav. Moramo ih širiti. Gospa nije niti milimetra manja od Sina jer on tako hoće.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2006 11:19 
Odsutan

Šodar napisao:
Mir vama,
A neki protivnici među njima i biskupijske žene hoće nas odvući od istine a to se ne smije dozvolit. Ova utvrda ne smije pasti. Predlažem da se onemogući protivnicima ukazanja u Međugorju djelovanje na forumu. Tko ne prizna ukazanja nema udjela s njenim sinom. Posljednja su vremena. Puno ste odoljeli i nemojte posustati.
Ima nas puno i ne može se sakriti istina da su ukazanja istinita i sve mise i krizme koje prikazuju franjevci iz hercegovine su valjane i ne trebate se brinuti. Gospa opravdava njihovo djelovanje. Drago mi je da stavljate tekstove fra Slavka Barbarića ovdje. Njemu je biskup kao i fra Jozi zabranio djelovati javno a on i dalje tumači poruke Gospe pa je i najveći autoritet i zna najbolje što Majka misli i želi od nas. Pročitajte još jednom njegov tekst i vidite koliko pametno zbori. Takvog velikana nije briga za mišljenje jednog biskupa, pa i mi se ugledajmo u njegov primjer i djelujmo a Gospa će nas nagraditi. Tko može biti protiv poruka, sama blagost i istina, sama ispravna vjera, sama ljubav. Moramo ih širiti. Gospa nije niti milimetra manja od Sina jer on tako hoće.

Ej,poštovani kolega!Je li ovo što je napisano vaš tekst osobno ili je ovo neka nova nauka?Molim vas kolega,na ovom forumu gdje mnogi pokazuju izuzetnu veliku ljubav prema našoj Nebeskoj Majci,gdje imamo molitveni lanac sv.krunice,gdje mnogi hodočaste(u mnoga Marijanska svetišta) i doživjeli su i velika obraćenja i snagu za djelovanje i jačenje u vjeri prema njezinu Sinu,nisu potrebni ovakovi negativistički stavovi,a nemojte mi dozvoliti,(iako već na temelju nekih vaših gore navedenih riječi bih mogao štošta izreći) da ubuduće moram rabiti nedaj Bože riječ-apostaza,to Presveta Djevica,niti želi niti bi to ona ikada izrekla!Znade se što su privatna i javna ukazanja(imamo čak i na ovom forumu topic),mnogi od nas imaju svoje čvrste i nepromijenjene stavove,ne samo po pitanju Međugorskih ukazanja,već i po pitanju naše cjelokupne RK vjere,i to sve činimo s ljubavlju i poslušnošću Svetoj Rimokatoličkoj Crkvi,papi i biskupima,čitavoj Crkvi,kojoj je On Glava-Tijelo,a Njegova(naša) majka-Majka te Crkve koju je On utemeljio na sv.Petru,i koju ni..."vrata paklena neće nadvadati"(Mt 16,18-19)!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2006 22:44 
Odsutan

Šodar napisao:
Mir vama,

Ovakvo što može napisati samo osoba koja je neposlušna Crkvi na koju se poziva

Fra Slavko Barbarić je za neupućene - dobio zabranu obnašanja svećeničke službe jer je - samovoljno napustio mjesto službe i nastanio se u Međugorju.Otkaz službe stigao mu je iz Vatikana.

Fra Jozi Zvoku se također zabranilo djelovanje unutar Crkve i imao je ,dok je bio u Međugorju zabranu dijeljenja bilo kakvih sakramenata ,- također zabrana iz Vatikana - na što se dotični svećenik također oglušio.

Gospina ukazanja se događaju od 24.lipnja s tim da se prvo ukazanje dogodilo kad su naši vidioci krenuli - pušiti - u obližnji šumarak , nisu pošli u potragu za ovcama kako navode godinama i to u večernjim satima oko 22.00 ( Razgovor snimljen na kazetu i nalazi se u Mostarskom Ordinarijatu u Arhivu).

Poruke - do Biskupske izjave iz Zadra 1991 - u kojoj se navodi da se nije pronašlo NIŠTA ... Obavljene su TRI komisije koje su se bavile istraživanjem događanja u Međugorju.Dakle nije ni to istina,jer se na dotičnoj internetskoj stranici mogu isčitati optužbe u odnosu na biskupa Pavla Žanića u kojima je odbijao bilo kakvu komisiju i pomoć.
Tri Komisije i sastavljene od kompetentnih teologa hrvatskih biskupija i sve tri su rekle - ne.Dajkle niti je biskup nekoga prisiljavao niti je iznuđivao - Komisije su odradile svoje.

Zato se po ko zna koji put treba ponoviti katolicima - Hrvatski biskupi ne odobravaju nikakva hodočašća ni službena,a ni privatna u kojima se hodočasti u Međugorje kako bi se potvrđivalo ukazanja.
Svako širenje poruka se također ne odobrava...

Šoder... Tko biskupu otkazuje poslušnost neka se upita - ŠTA RADI ?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2006 22:56 
Odsutan

Još jedna istina o Gospi iz Međugorja.

Osim Međugorja dogodilo se ukazanje u mjestu Izbičine ,također u hercegovini.

Kad su vidioci iz Međugorja upitali Gospu jeli to ukazanje Majke Božije u Izbičinama - Božije ili sotonsko djelovanje - Gospa je rekla - BOŽIJE DAVANJE!

...nakon nekog vremena djeca iz Izbičina kažu da "njihova Gospa" kaže kako se trebaju sastati sa djecom iz Međugorja

Na ovaj zahtjev ,djeca iz Međugorja pitaju Međugorsku Gospu - trebaju li se sastati sa djecom iz Izbičina?

Gospa djeci iz Međugorja odgovara - nema potrebe!

IZ ovog je vidljivo da netko laže ...tko laže zaključite sami.

Podaci koje sam naveli također su dati Komisiji na uvid ,a detalji se nalaze u knjizi koja je objavljena 2006 - Istina će vas osloboditi - i pisao ju je Član Komisije koji je proučavao događaje od prvog dana ukazanja do 1985 godine.Ne moram napominjati da se i ovi materijali nalaze u arhivu Mostarskog Ordinarijata .

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2006 14:27 
Odsutan

[quote="jana"]Još jedna istina o Gospi iz Međugorja.

Jano, jesi li ti ikada bila u Međugorju?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2006 21:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Što se tiće ukazanja,nitko još nije rekao stajalište Vatikana.
Koliko ja znam,Vatikan nikada nije rekao da tamo nema ukazanja,već Vatikan i dan danas pozorno prati zbivanja u Međugorju.
Mene je Međugorje obratilo,i nemam nikakvih razloga da ne vjerujem.
Božju silu sam osjetio na vlastitoj koži i nema te osobe koja me može uvjeriti u suprotno,čak ni Sveti Otac.Ne zaboravite da smo mi još uvijek samo ljudi i ljudi ispituju Božansko,(traže dokaze).Svi traže nekakve dokaze.Dokaži ovo,dokaži ono.Fatima ne bi bila priznata za svetište isto kao i Međugorje da Gospa nije ostavila poruke.Da nije bilo poruka,bilo bi kao u Međugorju(dokaži).Blago onima koji vjeruju.Kada je Isus bio na križu,ismijavali su ga.Dokaži da si sin Božji,siđi s križa.Prema vidiocima,Gospa je obečala ostaviti vidljiv neovozemaljski znak kao dokaz da je tu.Meni osobno ne treba nikakav znak,ali kad ga ostavi,svi koji sada demantiraju ukazanja će među prvima biti u Međugorju.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 256 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]