www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 09:58

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 tra 2008 07:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
jutrošnja minuta...podsjeti me djelić nedjeljne propovijedi...koja me silno dotakla...

...maloj petogodišnjoj djevojčici...poginuli roditelji u nesreći...i osta sama..
..udomi je jedna obitelj...koja se trudila ...obasuti je s puno ljubavi...
Kupiše joj jednog dana prelijepu lutku...
...malena se silno radovala ...i cijele dane je nosala sa sobom...posvećujući joj svo svoje vrijeme...i svoje malo srce...

...jednog dana...ugledaše je...kako baca lutku u peć...u vatru...
..ostaše u nevjerici...i pitaše je zašto je to učinila...
...djevojčica, u strahu...i sa suzama u očima prošapće...
Tisuću sam joj puta rekla da je volim...a niti jedan jedini put nije mi odgovorila...

...Bože...koliko puta meni govoriš da me ljubiš....
...daj mi srce...živo srce...koje će ti znati odgovoriti...
..koje će biti povezano neraskidivim korijenima s trsom...iz kojeg potječe Život...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 tra 2008 12:09 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Iv 15
1"Ja sam istinski trs, a Otac moj - vinogradar. 2Svaku lozu na meni koja ne donosi roda on siječe, a svaku koja rod donosi čisti da više roda donese. 3Vi ste već očišćeni po riječi koju sam vam zborio. 4Ostanite u meni i ja u vama. Kao što loza ne može donijeti roda sama od sebe, ako ne ostane na trsu, tako ni vi ako ne ostanete u meni. 5Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa. 6Ako tko ne ostane u meni, izbace ga kao lozu i usahne. Takve onda skupe i bace u oganj te gore. 7Ako ostanete u meni i riječi moje ako ostanu u vama, što god hoćete, ištite i bit će vam. 8Ovim se proslavlja Otac moj: da donosite mnogo roda i da budete moji učenici.

Slika

Stvarna , slika odnosa izmedju Isusa i mene (nas).“!Isus Krist je korijen, trs mog bica.,obrizivac mojeg vinograda.On je izvor samog mojeg zivota,mojih djela i izvor svih znanja.
"Ja sam pravi trs... vi ste loze."
Znaci , trebam izrasti iz Njega kao sto je loza izrasta iz trsa, da bi moj zivot bio plodan,i moj vinograd urodio pravim plodom.. Za sve sto imam i sto jesam trebam zahvaliti Njemu. Koliko sam povezana s Isusom u svojim mislima, osjecajima,djelima , odlukama,i planovima s kojim zelim postici Njegov cilj..?

ON , lozu na meni koja ne donosi roda sijece, a svaku koja rod donosi cisti da vise roda donese,svaka koja se razboli ON lijeci...

Kao sto loza ne moze donijeti roda sama od sebe, ako ne ostane na trsu, tako ni vi ako ne ostanete u meni. Ja sam trs, vi loze.

Ako ne ostanem u Njemu , izbacena sam , kao loza koja je suha ..„Sve ono sto je izvan njega znaci ne ostvariva se, postajem jalova, izgubljena,a Isus me ne zeli ostaviti u laznim trenutcima, meni poneki puta tako dragim, iluzijama da ja nesto bez Njega mogu, da ja nesto bez Njega jesam.. A ja sam samo ono sto jesam..!

Znam da bez povezanosti s Njim ja nemam nikakve sanse. Nevrijedna,malo korisna ili nimalo korisna ,mozda i odbacena.

Isus me odgaja da budem jos korisnijia, da se neprestano usavrsavam. Sve sto se zbiva u zivotu, sve sto na bilo koji nacin utjece na mene ide za tim da budem plodnijia, korisnijia,vrijednija.Koliko stvarno prihvacam ovo neprestano usavrsavanje i prihvacanje..?

Cesto moje oklijevanje da se predam Gospodinu, izraz je moje nevjere, sebicnosti i seboljublja, trazenja smisla i cilja u sebi, a ne u Bogu?

Sta mi je ciniti Boze??Da cesto se pitam... ON me poziva da budem jedno s njim da bi tako donio rod, i ponavlja mi da nema roda bez moje povezanosti s njim. . Zar ne cinim puno toga bez njega i, protiv njega? Moje plodnosti i vrijednosti,zavise samo od mojg „Vinogradara“ i zivot proizlazi iz moje povezanosti s Njim.

Moja nutrina,moje srce i praznine u mojoj dusi ,one me upozoravaju da nisam povezana s Bogom. Poziva me da se povezem s Njiim: po molitvi, dobrim djelima, prihvacanju stvarnosti, patnje , drugih ljudi..Ono sto je u mojem srcu,to sam..

U stvarnosti vrijednost svakog mog cina toliko vrijedi koliko je stvarno ucinjen u Gospodinu Isusu. Moja rijec, moja misao, moje djelo toliko vrijedi koliko je uskladjena s Isusovom Rijecju, Njegovim mislima i s Njegovim djelom spasenja. Upravo u povezanosti s Isusom , dozrijevaju dobri plodovi koje Isus od mene ocekuje. Ovim se proslavlja Otac moj,moj vinogradar, da donosim mnogo roda i da budetem svakim danom bolja, da mi vinograd obilno rodi..

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 tra 2008 23:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
30.svibnja

Svjedočenje vlastite vjere, traži otvorenost prema drugome!

Slika

1 Kor 9
19Jer premda slobodan od sviju, sam sebe svima učinih slugom da ih što više steknem. 20Bijah Židovima Židov da Židove steknem; onima pod Zakonom, kao da sam pod Zakonom - premda ja nisam pod Zakonom - da one pod Zakonom steknem; 21onima bez Zakona, kao da sam bez zakona - premda nisam bez Božjega zakona, nego u Kristovu zakonu - da steknem one bez Zakona; 22bijah nejakima nejak da nejake steknem. Svima bijah sve da pošto-poto neke spasim. 23A sve činim poradi evanđelja da bih i ja bio suzajedničar u njemu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 tra 2008 09:03 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
O voljeni Isuse....

Svima Ti bijaše SVE da nas SVE spasiš...

A meni je ponekad tako teško biti barem nešto dobro čak i onima najbližima...Često nemam ni za njih dovoljno Ljubavi niti strpljenja...
..I tako se često čudim i zgražavam nad njihovim načinom života...
a ne koristim se blagom koje si mi ti udijelio..Ne koristim se talentima kojima si me darovao...
..Ipak često plane moje nepouzdanje u Tvoju volju s njima, sa mnom... Često mi je teško poistovjetiti se s braćom koja Te još traže..ili te uopće ne žele tražiti... Tako mi je teško biti blaga prema njima i ljubiti ih jednako kao što volim one koji Te priznaju i vole...Koji su Te upoznali..
Tako mi je teško povjerovati da ćeš Ti i njih jednom privući k sebi, budem li molila za njih...A meni je ponekad tako teško moliti za njih..Kao da ne vjerujem Tvom obećanju...
Često pokušavam pronijeti Tvoju riječ i Tvoj stil života...Ali tako često mi se učini da mi nedostaje darova za to...Kad bih barem mogla biti mrvicu sličnija Tebi... Da se ničime, osim vjerom, ne izdvajam nad svojom braćom i da ih ne prosuđujem po svojim jadnim mjerilima...
.. Kad bih barem mogla biti tvoj apostol... Bez ikakvog grča i ljutnje kad vidim da Ti ljudi ipak još ne vjeruju....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 svi 2008 06:02 
Odsutan

2.svibnja

Od svoje se zadaće ne može pobjeći

Slika

Jon 1
1Riječ Jahvina dođe Joni, sinu Amitajevu: 2"Ustani," reče mu, "idi u Ninivu, grad veliki, i propovijedaj u njemu, jer se zloća njihova popela do mene." 3A Jona ustade da pobjegne u Taršiš, daleko od Jahve. Siđe u Jafu i nađe lađu što je plovila u Taršiš. Plati vozarinu i ukrca se da otplovi s njima u Taršiš, daleko od Jahve.

4Ali Jahve podiže na moru silan vjetar i nastade nevrijeme veliko na moru te mišljahu da će se lađa razbiti. 5Uplašiše se mornari; svaki zazva svoga boga, i da bi je olakšali, stadoše iz lađe bacati tovar što bijaše u njoj. Jona pak bijaše sišao na dno lađe, legao i zaspao tvrdim snom. 6Zapovjednik lađe pristupi mu i reče: "Što spavaš kao zaklan? Ustaj i prizivlji Boga svojega! Možda će nas se sjetiti Bog taj da ne poginemo."

7Potom rekoše jedni drugima: "Hajde da bacimo ždrijeb da vidimo od koga nam dođe ovo zlo." Baciše ždrijeb i pade ždrijeb na Jonu. 8Oni mu onda rekoše: "Kaži nam: zbog koga nas ovo zlo snađe, kojim se poslom baviš, odakle dolaziš, iz koje si zemlje i od kojega naroda?" 9On im odgovori: "Ja sam Hebrej, i štujem Jahvu, Boga nebeskoga, koji stvori more i zemlju." 10Ljudi se uplašiše veoma i rekoše mu: "Što si to učinio!" Jer bijahu doznali da on bježi od Jahve - sam im je to pripovjedio. 11Oni ga zapitaše: "Što da učinimo s tobom da nam se more smiri?" Jer se more sve bješnje dizalo. 12On im odgovori: "Uzmite me i bacite u more, pa će vam se more smiriti, jer znam da se zbog mene diglo na vas ovo veliko nevrijeme."

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 svi 2008 07:29 
Odsutan

Jona , osjetivsi zastrasujucu blizinu smrti, "pad" do dna, nakon dugog bjezanja, prestaje zaobilaziti.,i pokorno odlucuje prihvatiti.
.Dobar primjer za nas, u nasam svakidasnjem zivotu.....
Da ,ni nase bjezanje,pripovijedanje i javno priznavanje pred drugima, pa cak ni zrtvovanje samoga sebe,nije ono pravo, ako ne prihvatimo Bozju volju..
Kod nas u narodu ima jedna poslovica;“ utopljenik se za slamku hvata,da se spasi“,a mi to cesto radimo,u nasem krscanskom zivotu..
Jona je postupio slicno,i tek u dubinama, u raljama i tmni riblje utrobe Jona se obraca na pravu "mjesto"On vapi Bogu..da ga spasi..
.On kaze; "Ti si mi cuo glas... ti me baci... ti iz jame izvadi zivot moj" Jonu muci skucena misao koju uspijeva izreci pred Bogom: "odbacen sam od ociju tvojih"
Koliko samo puta se i mi pitamo, Boze ;sto sam ucinio, sto si me odbacio..??Pomisljamo da je Bog taj koji nas je odbacio, a ne da smo mi sebe sami doveli do toga,nasa samovolja i neposlusnost cine nas takvim,da se sami odbacujemo od Bozjih ociju...

Tek u dubinama nasih padova,vicemo; "Jahve, Boze moj" spasi me...obratime, smiluj mi se i budi mi milostiv,izvedi me na pravi put.Kako je poneki put,tesko prepoznati, na sta se sami opredjeljujemo, dozvoljavamo sebi ugodna zivot ,ne videci nista lose u tome..Nakon raznih padova,.potrebno nam je slusati u miru i molitvi ,da dobijemo spoznaju, vaznu spoznaju,da je kod Boga spasenje koje je dolazi u samoci i mraku riblje utrobe,tu mam je potrebna prava nutarnja tisina, da bi stvarno pronasli sebe..“Kod Boga je spasenje, a ne propast.“ Bog dopusta sve,jer nam je dao slobodnu volju, a mi odlucujemo..
Jona je sebi zamislio jednu iskrivljenu sliku o Bogu, bio je malo i ljubomoran na druge, ...zar to cesto nismo i mi.,a zaboravljamo da Bog daje svakomo,po njegovoj zasluzi i da nista ,nikakav uspjeh nije nase djelo,nego Njegovo djelo,i Njegova Milost...
Na kraju Jona ostaje samo slusatelj,Bozje Rijeci. Od bjezanja i sav put Jonin, je i poruka za nas, za zivot s Bogom,koji je itekako danas prisutan u modernom svijetu..i zabludama danasnjeg svijeta..
Jahve poklanja veliku paznju,i tako Jona dolazi do mjesta gdje je sam utihnuo.Dobio je spoznaju i prihvatio.
I nama, svakomu od nas Bog poklanja svoju "veliku paznju",samo je na nama u tisini i molitvi,poslusati sto nam ON govori,i porucuje....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 svi 2008 06:15 
Odsutan

3.svibnja

Tko Božju riječ iskrivljuje,bježi pred njenim zahtjevima!

Mt 15
1Tada pristupe Isusu farizeji i pismoznanci iz Jeruzalema govoreći: 2"Zašto tvoji učenici prestupaju predaju starih? Ne umivaju ruku prije jela!" 3On im odgovori: "A zašto vi prestupate zapovijed Božju radi svoje predaje? 4Ta reče Bog: Poštuj oca i majku! I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni! 5A vi velite: 'Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude sveti dar, 6ne treba da poštuje oca svoga ni majku svoju.' Tako dokinuste riječ Božju radi svoje predaje. 7Licemjeri, dobro prorokova o vama Izaija:

" Narod me ovaj usnama časti, a srce mu je daleko od mene. Uzalud me štuju naučavajući nauke - uredbe ljudske."

10Tada dozove mnoštvo i reče: "Slušajte i razumijte! 11Ne onečišćuje čovjeka što ulazi u usta, nego što iz usta izlazi - to čovjeka onečišćuje."

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 svi 2008 19:10 
Odsutan

Tko Božju riječ iskrivljuje,bježi pred njenim zahtjevima

Danas,preko medija,u roditeljskom domu , u crkvama slusamo Rijec Bozju,zakon Bozji ..Ono sto nam je Isus ostaio,da cinimo..
Nisu nam vise prave nase Crkve,nije nam prav zakom,nase Crkve..
Trazimo druge,koje su "atraktivnije"privlace s rijecima..
"Upoznali su Zivoga Isusa,na drugim mjestim..??"
Isus,nigdje nije naglasio,da ce biti samo na odredjenim mjestima...
Zasto iskrivljujemo to? Zsto se neslazemo s nasim "Uciteljima"
Sta je to sto nam ne odgovara..?
Danasnje ,ispravno drzanje Crkve ,shvacamo ,cesto kao neku opomenu .Pogotovo,kada daju svecenici. To je opce ljudska muka, jer smo svecenika, sveli na razinu prijatelja, u isti rang s nama..
A ipak,trazimo i ocekujemo, od njega savrsenstvo,i da ide pomalo s modom,danasnjeg doba,onako kako bi to nama vise odgovaralo..
To je muka roditelja, to je muka kad drugima dajemo savjet ili opomenu.Tesko prihvacamo,kada nam netko drugi upucuje,a zaboravljamo,da mozda upravo preko njega,Isus nam salje poruku,i daje znakove,na vrijeme...Jer je to Njegova briga za nas...
Svi mislimo da znamo sto treba raditi ili sto bi drugi trebao raditi, ali sami to, barem u potpunosti, ne ispunjavamo. U napasti smo od naucitelja traziti savrsenost koju ni sami nemamo. Kako je lagano u drugome prepoznati nevjernog ucitelja i farizeja, i kako je tesko sebe vidjeti kao okrivljenoga,i shvatiti,da je to bas nama upuceno
..

" Narod me ovaj usnama časti, a srce mu je daleko od mene. Uzalud me štuju naučavajući nauke - uredbe ljudske."

Gospodin Isus kaze, ako i cinite nesto dobra, onda cinite to ,iz ljubavi prema Bogu.To nam kaze, ne radi toga ,da drugi vide ,nego zato sto je to Bogu milo...
Licemjer je glumac koji u kazalistu igra svoju ulogu. A upravo to cini koji se krije iza maske, igra svoju ulogu, iskrivljuje svoj pravi zivot,svoj nauk,
svoje misljenje i svoju nakanu pred Bogom, ljudima i samim sobom. Priznajmo da se to moze odnositi na sve nas, na svakog covjeka i svakog vjernika.Jer mi danas puno toga,gledamo onaka kako zelimo da vidimo ,a zaboravljamo ,da istaknemo , kakvi bi trebali biti njegovi ucenici - posve drugaciji. Zar ima smisla ciniti dobro samo zbog toga da nas drugi vide? A sto ce biti ako ljudi ne budu cijenili nasa djela? Sto se u danasnjem svijetu,jako cesto dogadja..Jer ne gledaju svi istim ocima, i ne pricaju svi istim jezikom,i nije svima isto vazno..
Zar cemo onda prestati biti dobri jer se to ne isplati? Isus na vise mjesta naglasava kako je vaznije ciniti dobro zato sto to Bog vidi, zato sto je to Njemu milo, zato sto je to Njegova volja. ON od svojih ucenika, od svoje Crkve, poglavara i svecenika, tako i od vjernika on trazi potpuno drukciji stav: poslusnos,iskrenost, pravednost, poniznost i duh sluzenja. Bez obzira na to sto neki u Crkvi vrse sluzbu upravljanja ,recimo poglavarstvo, svi smo mi braca i sestre. A to bratstvo nije tek neki osjecaj - to treba dokazati poniznim sluzenjem.

"Slušajte i razumijte! 11Ne onečišćuje čovjeka što ulazi u usta, nego što iz usta izlazi - to čovjeka onečišćuje."

Dakle, Isus od svojih ucenika trazi potpuno drugaciji stav: iskrenost, pravednost, poniznost i duh sluzenja. Da li se mi ubrajamo u Isusove ucenike I sluge Bozje.. Mozda se je farizejski duh, kojega je Isus osudio, prosirio i medju nama i vise nego sto mislimo.

Zato,danas puno vise ,nego nekada prije, moramo biti svjesni,
da smo duzni,ostati vjerni svojoj Majki Crkvi ,i u podpunosti shvacati,i ciniti, kako nas nasa "uciteljica,uci"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 svi 2008 07:01 
Odsutan

5.svibnja

Spas u zaobilaznim putevima

Slika

Mt 2
13A pošto oni otiđoše, gle, anđeo se Gospodnji u snu javi Josipu: "Ustani, reče, uzmi dijete i majku njegovu te bježi u Egipat i ostani ondje dok ti ne reknem jer će Herod tražiti dijete da ga pogubi. 14On ustane, uzme noću dijete i majku njegovu te krene u Egipat. 15I osta ondje do Herodova skončanja - da se ispuni što Gospodin reče po proroku: Iz Egipta dozvah Sina svoga. 19Nakon Herodova skončanja, gle, anđeo se Gospodnji javi u snu Josipu u Egiptu: 20"Ustani, reče, uzmi dijete i njegovu majku te pođi u zemlju izraelsku jer su umrli oni koji su djetetu o glavi radili." 21On ustane, uzme dijete i njegovu majku te uđe u zemlju izraelsku. 22Ali saznavši da Arhelaj vlada Judejom namjesto svoga oca Heroda, bojao se poći onamo pa, upućen u snu, ode u kraj galilejski.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 svi 2008 00:20 
Odsutan

6.svibnja

Ponekad je spas samo u bijegu.....

Slika

Post 39
7Poslije nekog vremena žena njegova gospodara zagleda se u Josipa i reče mu: "Legni sa mnom!" 8On se oprije i reče ženi svoga gospodara: "Gledaj! Otkako sam ja ovdje, moj se gospodar ne brine ni za što u kući; sve što ima meni je povjerio. 9On u ovoj kući nema više vlasti negoli ja i ništa mi ne krati, osim tebe, jer si njegova žena. Pa kako bih ja mogao učiniti tako veliku opačinu i sagriješiti protiv Boga!"

10Iako je Josipa salijetala iz dana u dan, on nije pristajao da uz nju legne; nije joj prilazio. 11Jednog dana Josip uđe u kuću na posao. Kako nikog od služinčadi nije bilo u kući, 12ona ga uhvati za ogrtač i reče: "Legni sa mnom!" Ali on ostavi svoj ogrtač u njezinoj ruci, otrže se i pobježe van. 13Vidjevši ona da je u njezinoj ruci ostavio ogrtač i pobjegao van, 14zovne svoje sluge te im reče: "Gledajte! Trebalo je da nam dovede jednog Hebrejca da se s nama poigrava. Taj k meni dođe da sa mnom legne, ali sam ja na sav glas zaviknula. 15A čim je čuo kako vičem, ostavi svoj ogrtač pokraj mene i pobježe van.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]