www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 09:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 14 svi 2008 08:27 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Krist je umro, dao svoj život za nas dok smo mu bili neprijatelji. Nama griješnicima je često puta nerazumljiva ta ljubav, nelogična, kao da pretjeruje i možemo joj se približiti samo u vjeri, milosti, križu i pomoći Duha Svetoga. Današnji čovjek teško umire za prijatelje, pravednike, nevine a kako bi tek za neprijatelje? Svijet je pun razdora, nesloge, zavisti, mržnje ... ali isto tako i potrebe praštanja jer će ga u suprotnom nestati. Čovjek vjernik mora bez predrasuda, otvorena srca ljubiti ono što je istinito, pravedno a ne radovati se nepravdi, pa i po cijenu vlastite žrtve. Nekad nas ta istina čini smješnima, jadnima ali tek kad je prihvatimo postajemo oslobođeni i ljubav i žrtva Kristova nam postaju razumljive.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 svi 2008 13:33 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
joakim napisao:
14.svibnja

Iskrenost-budite iskreni jedan prema drugom

Ef 4
25Zato odložite laž i govorite istinu jedan drugomu jer udovi smo jedni drugima.

Ako je Bog u nama i ako je Bog ljubav,neizbježno je da smo mi braća: zato je naša ljubav za bližnjega mjera naše ljubavi prema Bogu.

Za kršćanina nijedan čovjek nije stranac,svaki je čovjek uvijek bližnji koji je pred nama i kojemu smo krajnje potrebni, nije važno je li rođak ili nije ,je li antipatičan ili ne, moralno dostojan pomoći ili ne .

Kristova ljubav ne poznaje granica,nikada ne prestaje,ne povlači se pred ružnoćom i prljavštinom.

On je došao radi grješnika,a ne radi pravednika.

I ako Kristova ljubav živi u nama,moramo se kao i on dati u potragu za izgubljenom ovčicom.

Sv. Edith Stein

Moj Isuse kako je teško boriti se za TVOJU Istinu kad svatko misli da ima pravo.
Posebno oni koji su uz Tvoj stol prečesto se igraju ljudskim Životima i podmeću razdor i osvetu u stado Tvoje! O Bože kad bih Ti rekla da ikog mrzim lagala bih Ti , ali isto tako moram Ti reći da patim zbog te laži da patim zbog zla koje upravo takvi rade da me smeta što je najmanje Ljubavi u krugu takvom...
Ako si Ti u nama, što drugo mogu nego da po Ljubavi djelujem i vjerujem.. nemoguće je izbjeći Ljubav prema čovjeku, a reći da Tebe volim Ti zahtjevaš to obostrano i ja znam da nijedno ma nijedno stvorenje na ovom svijetu ne mrzim nego upravo ljubim.
Ljubav !!! Možda zato još više u srcu svom osjećam patnju tjeskobu i tu bol... Ti nas Kriste učiš da Tvoja Ljubav ne poznaje granice , ali što kad se uznemiri duh Doma mog zbog Te ljubavi prema bližnjemu kako onda reći samom sebi da je to moj put za drugog činiti dobro , kako onda reći kad se razapinje kroz mene Tvoje tijelo kada ispašta moje srce , kada osjeća jaku bol zbog toga što su se Tebi u stvarnosti bližnjeg zatvorila vrata, a ja sam pokušavala sve i najviše što sam mogla od sebe davala da bi ih otvorila i da bi ih zadržala otvorenima .. samo za Ljubav za Tvoju Ljubav .
Ti me pozivaš u potragu i ja krećem za izgubljenim ovčicama i s Tobom se ne bojim sveg nevremena koje će me dočekati s ljudskog pogleda s ljudskog prezira svih zatvorenih vrata ljudske hladnoće o Kriste ojačaj moje srce svojom snagom, ražari ga plamenom Ljubavi svoje da grije da plamti da izgara za bližnjeg da Tebe svjedoči da s Tobom kroči da Tebe moli da Ti vjeruje u trenutku svakom , bio taj čovjek tko bio Ti tražiš spremnost moju i srce otvoreno za ljude sve .
Vodi me stazama Ljubavi svoje kroz radost i patnju i bol .. ja znam to je zalog do Vječnosti do susreta oči u oči do zagrljaja do slave ljubavi Tvoje!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 svi 2008 05:47 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
15.svibnja

Ne varajte se između sebe

Kol 3
9Ne varajte jedni druge! Jer svukoste staroga čovjeka s njegovim djelima 10i obukoste novoga, koji se obnavlja za spoznanje po slici svoga Stvoritelja!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 svi 2008 06:57 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Kol 3
9Ne varajte jedni druge! Jer svukoste staroga čovjeka s njegovim djelima 10i obukoste novoga, koji se obnavlja za spoznanje po slici svoga Stvoritelja!

O predobri moj Gospodine Isuse i Boze moj! Zao mi je od sveg srca,sto cesto dolazi do nesporazuma,i zablude..Sto varamo sami sebe,i ne prepoznajemo Tvoju Milost i Tvoju ljubav.. Daj srcu mojemu, da prepozna na vrijeme sve zamke zloga,koji nas zavodi..Umjeto toga pokazi nam iskrenu ljubav,da ljubimo jedni druge..i Tvoju milost zadobijemo.Isuse ,ja zelim ici putem kojim si mi namjenio,ali sam cesto slaba ,da na vrijeme ne prepoznam zabludu. Gospodine Pred Tobom ,nista ne mozemo sakriti,zato me uzmi u Tvoju Svetu Ruku i vodi moj zivot ,molim Te zastiti i svakog brata i sestru Gospodine i Boze moj,primi milostivo moje pokajanje.i oprosti mi sto ,nism uvjek vjerna Tvojoj Svetoj Rijeci.
Gospodine pogledaj svojim milostivim okom na mene , da se sasvim obratim i popravim.da odbacim stare haljine,da imam stalno pred ocima.
Da sam obukla nove haljine, a stare odbacila..

"Jer svukoste staroga čovjeka s njegovim djelima 10i obukoste novoga, koji se obnavlja za spoznanje po slici svoga Stvoritelja! "

Zao mi je od svega srca,sto nisam uvjek sposobna da Ti vjerno sluzim.. Za ljubav Srca Tvoga molim Te, Isuse, oprosti mi i opet me primi u milost svoju. Budi mi uistinu Isus, to jest Spasitelj; ne postupaj sa mnom po mojim grijesima,i zabludama , nego po svojoj beskrajnoj dobroti, ,koju sam toliko puta vec osjetila.. i daj da u Tebi nadjem spas i blazenstvo,i da imam vise razumjevanja za svkog brata i sestru..
otjeraj sve nase zablude,i sve nase prepreke,koje vode do pravog
Istinitog puta,Koji je jedini ..u Tebi i po Tebi Gospodine Isuse Kriste

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 svi 2008 08:42 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
O moj Isuse....

Tako često varam ljude oko sebe... Iako si mi dao nove haljine i novo srce, još tako često varam ljude oko sebe...
Pred nevjernim članovima svoje obitelji, koji još nisu primili milost vjere - ponašam se kao da razumijem baš sve, neprestano ih opominjem i često planem jer vidim da ništa ne razumiju i da ih ništa ne zanima.. A pokušavam ih uvjeriti kako sam ja sad "gotovo savršena"... Kako mi nije jasno kako oni ne mogu povjerovati u Boga... A ZNAM da sam i sama bila takva..i da nisam mogla povjerovati.. I sad bih tako htjela njih "na silu", što brže pridobiti da vjeruju... Kao da ja to mogu sama - svojim jadnim snagama - bez pouzdanja u Boga i bez žarke molitve za njihovo obraćenje... Varam ih govoreći da ne razumijem kako mogu živjeti bez Boga (a razumijem..jer sam i sama bila takva..)...

No, najviše varam mladiće oko sebe... Često ne znam kako da ih odbijem (žao mi je povrijediti ih jer sve su to divni ljudi) pa svašta "izmišljam": nekima govorim da su premladi...drugima kažem da nisam stvorena za brak i da me to ne zanima... nekima kažem da mi je potrebno još barem pola godine, godina ili dvije samoće i da ne mogu biti ni u kakvoj vezi...trećima kažem da mi se sviđaju, ali neka pričekaju još dvije-tri godine pa da vidimo jel Božja volja da nas dvoje budemo zajedno... :roll:
Znači, nekima od njih ostavljam NADU i iskazujem simpatiju - a da uopće nisam sigurna jel to što osjećam - PRAVO i ISTINITO...
I tako ih varam...Ma koliko im govorila kasnije da sam se zaletjela i da ipak tu nema nade - oni se i dalje nadaju... Jer sam ih prevarila..Prevarila svojom srdačnošću, toplinom, i ostavljanjem mogućnosti da se "možda jednog dana" i ispostavi da smo mi jedno za drugo..
Možda varam i bivšeg mladića... I njemu ostavljam još dandanas veliku nadu da je upravo on čovjek mog života...
No, Bog mi je svjedok da to sve te prevare radim jer ne znam što osjećam... Jer stvarno u meni postoji simpatija i duboko poštovanje prema svima njima..Ali ne mogu svoje srce ipak predati nikome od njih..
Ali zato bih trebala ŠUTJETI, a ne biti topla i previše ljubazna prema svima njima..

Rekao mi je svećenik u Taboru da se slobodno družim sa svima njima, ali neka nikome NE POKAZUJEM svoju simpatiju... Neka sve bude prijateljski i neka nikome ništa ne obećajem.. Pa evo, više neću varati te divne mladiće oko sebe.. Neću im davati lažnu nadu..Ma koliko mi se učinilo da mi se netko od njih uistinu sviđa...

Dragi Isuse, makni iz mog srca i s mojih usana slatkorječivost kojom često varam mladiće oko sebe... Makni iz mog pogleda sjaj koji nije za njih... Nego samo za mog budućeg muža (ukoliko takav postoji)... Odnesi od mene svu toplinu koja prelazi granice "obične" ljubavi prema bližnjemu... Ako sam pretopla u komunikaciji s njima - makni tu moju toplinu i podari mi strogosti kad zatreba...
Ne želim varati ljude... Voljeni Bože, daj mi snage da svima uvijek govorim istinu kad je spoznam... Hvala Ti!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 svi 2008 06:37 
Odsutan

16.svibnja

Sve ima svoje vrijeme

Prop 3
1Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom svoje vrijeme. 6Vrijeme traženja i vrijeme gubljenja; vrijeme čuvanja i vrijeme odbacivanja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 svi 2008 12:49 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Hvala Ti Bože na vremenu koje si nam darovao...vrijeme da stignemo popraviti srce kameno...jezik opaki...um proračunati...
Hvala Ti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 svi 2008 04:53 
Odsutan

17.svibnja

tješite i izgrađujte jedni druge

1 Sol 5
4Ali vi, braćo, niste u tami, da bi vas Dan mogao zaskočiti kao kradljivac: 5ta svi ste vi sinovi svjetlosti i sinovi dana. Nismo doista od noći ni od tame. 6Onda i ne spavajmo kao ostali, nego bdijmo i trijezni budimo. 7Jer koji spavaju, noću spavaju; i koji se opijaju, noću se opijaju. 8A mi koji smo od dana, budimo trijezni, obucimo oklop vjere i ljubavi i stavimo kacigu, nadu spasenja! 9Ta Bog nas nije odredio za gnjev, nego da imamo spasenje po Gospodinu našem Isusu Kristu, 10koji je za nas umro da - bdjeli ili spavali - zajedno s njime živimo. 11Zato, tješite se uzajamno i izgrađujte jedan drugoga, kako i činite.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 svi 2008 23:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Bravo dragi, Joakime :q4:

hvala na zrncima mudrosti :b112:

BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 svi 2008 06:17 
Odsutan

19.svibnja

Utjeha-uvijek u Gospodinu

Slika

2 Kor 1
3Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svake utjehe! 4On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]