www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 09:55

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 svi 2008 18:18 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
3Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svake utjehe!
O da,postoji netko tko pozna nase brige. Netko ,tko zna sve misli koje nas muce,sve ono sto nas trenutno zaokuplja,i s cim smo optereceni..
On zna kako su bolne brige,zna nase jade i nevolje i zato nam zeli pomoci. On nam obecaje , da ce preuzeti sve nase brige.nase nevolje. Ima li nesto bolje? Dakle, on zeli otkloniti ono sto nas muci.On zeli rijesiti , On zeli utrti put, tako gdje ga mi uopce vise ne vidimo. On zeli promijeniti okolnosti koje nas opterecuju. On nam zeli poslati pomoc. Zato prepustimo njemu brigu, zahvalimo , mu sto je on preuzeo u svoje ruke nasu nevolju ,brige i patnje i jer ce nam pomoci. Tada ce u nasem srcu zavladati potpuni mir i spokoj.

4On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.

Ali znaj, postoji netko, tko ju je vec pripremio. Znaj, jedan koji suosjeca s patnjama covjeka, a takodjer i s nasima: Bog, nas Otac. Nije mu tesko utjesiti te sve ; njegova ljubav je toliko velika, da ce uvijek naci rijeci i putove utjehe,za svakoga od nas..
Njegova je pomoc toliko velika. tako da ce uvijek naci put i pomoc za nas , iako mozda ne odmah danas, ali zato u pravo vrijeme.
Mi ne smijemo biti samo oni koji primaju,kako to cesto cinimo , koji uvijek iznova dozivljavaju Ocevu ljubav, oprostenje i dobrocinstvo. Mi mozemo nesto Ocu Bogu nasemu , pokloniti, posto cemo mu donijeti mnogi rod, proslavljajuci ga medju ljudima.
To bi bila nasa prava zahvalnost prema Ocu koji ne moze vidjeti nikoga zalosnog.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2008 06:24 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
20.svibnja

Šlušanje,ali i izvršavanje......

Slika

Mt 7
24"Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni. 25Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer - utemeljena je na stijeni." 26"Naprotiv, tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku. 27Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2008 17:30 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
24"Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni.

Cesto smo culi ,kako Isus prica o dva covjeka koji grade kucu . mudri gradi na stijeni, nerazumni na pijesku. Dolazi oluja: kuca na stijeni se drzi, a ona na pijesku se rusi.
Da to je slikoviti zivi primjer,nasega krscanskog zivota..
Ovaj primjer o gradnji kuca nije puka teorija.To je i danas aktualno. Isus se, kao "tesr " i zanatlija,razumije u to.Uvjek se kuce siromasni i bogatih ljudi dosta razlikuju ,kuce covjeka vjernika i nevjernika se itekako razlikuju..One su gradjene na stijeni od kamena, betona, ili cigle,gline i drveta.Znaci,vec i u materijalu lezi razlika.. Kada ju gradimo, gradimo je za stotinu godina… Tu nam je osobito vazno na cemu je graditi ,graditi na kamenu ,gdje zahtjeva mnogo truda i napora. Takav temelj ne moze odnijeti oluja,nevrijeme ,poplave…u svakom slucaju teze ce odnesti, nego od nekog drugog materijala..….

25Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer - utemeljena je na stijeni."

Isus upotrebljava usporedbu da bi nama dao slikovit primjer,da lakse „slusamo“. On ispituje i gleda nasu osobnu zivotnu kucu,bez obzira na uvjete, nase planove, ulaganja, materijal a prije svega temelj .U izgradnji, On gleda i tko zivi u toj kuci,zajednici... Za njega je najvazniji plan.

26"Naprotiv, tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku.

"Tko slusa moje rijeci i po njima djeluje, slican je mudru covjeku koji svoju kucu gradi na stijeni" (Mt 7,24). Mudrost, o kojoj je ovdje rijec, ne znaci neko mudrovanje i neka taktika , nego znaci uvid u ono najvaznije, znaci budnost,opreznost i pozornost kako se ne bi propustilo vrijeme dokazivanja ili nebitno smatralo bitnim.(gdje osobno mislim da cesto pravimo gresku) Mudar je tkomu je cilj , „slusanja“ prema Isusovoj rijeci i primjeru i sam se tako ponasa iako prema ljudskim mjerilima to izgleda kao ludost, donosi gubitke, a rijetko kakav uspjeh.
Velika nevremena i katastrofe ,koje su u danasnje vrijeme sve cesce i cesce..
27Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika."

Ali kuce na pijesku koje stizu nije nekakvo nevrijeme, nego cilj i trenutak konacnog suda,za zivot vjecni , koji nijedan covjek ne moze izbjeci. To ce se pokazati losim i opasnim ako do toga dana budemo zivjeli bezbrizno i ugodno i samo uzivali u zivotu.
Isus ne pravi razliku izmedju onoga koji gradi i onoga koji ljencari. U njegovoj prici obojica nesto rade, obojica grade, jedan na stijeni, drugi na pijesku. "Solidno gradjena kuca stoji na stijeni. … Tko zivi s Evandjeljem, tko stvarno gradi na Isusovoj rijeci, taj zna da je izabrao dobar temelj.Sve u zivotu zavisi od dobrog temelja..
Rijec o kuci na stijeni javlja se jos jednom u razgovoru s Petrom, gdje Isus kaze da on gradi svoju kucu, svoju Crkvu, na stijeni. Njegova nas rijec potice na pomisao da ne trebamo graditi sami. Tko svoj zivot zeli graditi samo kao privatni stan, vec se udaljio od stijene. Graditi zivot uvijek znaci graditi s NJIM . Suradnja u gradjenju Bozje kuce koja stoji na temelju njegove rijeci osigurava nam postojanost i sigurnost bez obzira na nevrijeme.Ispravan zivot, slusanje svoje Majke Crkve ,to je pravo iskoristeno vrijeme , koje se zavrsava konacnim uspjehom; vrijeme koje od Boga primamo i ponovno ga njemu vracamo, I odlazimo u Njegovu kucu…

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2008 23:46 
Odsutan

21.svibnja

Kušnje/napastovanje

1 Tim 6
9Jer oni koji se hoće bogatiti, upadaju u napast, zamku i mnoge nerazumne i štetne požude što ljude strovaljuju u zator i propast. 10Zaista, korijen svih zala jest srebroljublje; njemu odani, mnogi odlutaše od vjere i sami sebe isprobadaše mukama mnogima. 11A ti se, Božji čovječe, toga kloni! Teži za pravednošću, pobožnošću, vjerom, ljubavlju, postojanošću, krotkošću!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 svi 2008 07:29 
Odsutan

22.svibnja

Presveto Tijelo i Krv Kristova

Slika

Iv 6
51Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje - za život svijeta." 52Židovi se nato među sobom prepirahu: "Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?" 53Reče im stoga Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! 54Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. 55Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. 56Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. 57Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. 58Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 svi 2008 12:49 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Hvala Ti, Isuse....
Hvala na neizrecivom daru koji nam svakodnevno poklanjaš...
Hvala Ti što smijemo blagovati Tvoje presveto Tijelo i Krv... Hvala Ti što nam po sakramentima i zapovijedima omogućuješ da što dostojnije blagujemo Tvoje Tijelo....

Hvala Ti za svu snagu koju nam daješ po pričesti... Hvala Ti što si zauvijek ostao s nama i što nas krijepiš...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 svi 2008 20:15 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Da Te samo dotaknem, Isuse,
i dodirnem Ti haljine,
moje srce bilo bi cijelo, sve rane bi nestale :a1250:

Ljubim Te, Isuse smajlic22 smajlic22 smajlic22 smajlic22 smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 svi 2008 06:28 
Odsutan

23.svibnja

Čuvati i obdržavati Božji zakon

Mk 10
1Krenuvši odande, dođe u judejski kraj i na onu stranu Jordana. I opet mnoštvo nagrnu k njemu, a on ih po svojem običaju ponovno poučavaše. 2A pristupe farizeji pa, da ga iskušaju, upitaše: "Je li mužu dopušteno otpustiti ženu?" 3On im odgovori: "Što vam zapovjedi Mojsije?" 4Oni rekoše: "Mojsije je dopustio napisati otpusno pismo i - otpustiti." 5A Isus će im: "Zbog okorjelosti srca vašega napisa vam on tu zapovijed. 6Od početka stvorenja muško i žensko stvori ih. 7Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; 8i dvoje njih bit će jedno tijelo. Tako više nisu dvoje, nego jedno tijelo. 9Što dakle Bog združi, čovjek neka ne rastavlja!" 10U kući su ga učenici ponovno o tome ispitivali. 11I reče im: "Tko otpusti svoju ženu pa se oženi drugom, čini prema prvoj preljub. 12I ako žena napusti svoga muža pa se uda za drugoga, čini preljub
."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 svi 2008 14:55 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
o kolikog li dara od Oca: i njih dvoje bit će JEDNO tijelo...
koji blagoslov i sakrament..
Hvala Ti Isuse....

samo Te molim za sve one koji misle da nemaju "pravog" uz sebe..kojima je teško...koji prolaze kroz krizu i kušnju a ne prepoznaju je kao takvu.. Isuse podari im snage i Duha Svetga da zauvijek u radosti, miru i vjeri u Tebe budu JEDNO TIJELO..

Kriste molim Te.... :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2008 05:56 
Odsutan

24.svibnja

Molite s vjerom i pouzdanjem

Slika

Jak 5
13Pati li tko među vama? Neka moli! Je li tko radostan? Neka pjeva hvalospjeve! 14Boluje li tko među vama? Neka dozove starješine Crkve! Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje 15pa će molitva vjere spasiti nemoćnika; Gospodin će ga podići, i ako je sagriješio, oprostit će mu se. 16Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova. 17Ilija bijaše čovjek baš kao i mi; usrdno se pomoli da ne bude kiše i kiše nije bilo na zemlji tri godine i šest mjeseci. 18Zatim se ponovno pomoli te nebo dade kišu i zemlja iznese urod svoj.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]