www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 12:36

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 04 lip 2008 19:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
HVala Ti, voljeni Isuse, što si Ti moja snaga..Moj Mir...Moj osmijeh..Moj "nepopravljiv" optimizam... Hvala Ti što me nosiš tako sigurnu i mirnu na svojim rukama...Hvala Ti što si mi dao milost da znam da sam Tvoja...
Hvala Ti što mi duh ne klone...Hvala Ti što se za sad ničega ne bojim...
I molim Te, daj mi milosti da ostanem vjerna Tvojim zakonima koji su MILINA za moj duh, dušu i tijelo...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 lip 2008 07:42 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
5.lipnja

David otvoreno priznaje svoj teški grijeh. Zato mu je oprošteno. Imamo mogućnost priznati svoj grijeh umjesto da ga potiskujemo. Ako ga priznamo Bogu, on nas neće odbaciti.

Slika

2 Sam 12
7Tada Natan reče Davidu: "Ti si taj čovjek! Ovako govori Jahve, Bog Izraelov: 'Ja sam te pomazao za kralja nad Izraelom, ja sam te izbavio iz Šaulove ruke. 8Predao sam ti kuću tvoga gospodara, položio sam žene tvoga gospodara na tvoje krilo, dao sam ti dom Izraelov i dom Judin; a ako to nije dosta, dodat ću ti još ovo ili ono. 9Zašto si prezreo Jahvu i učinio ono što je zlo u njegovim očima? Ubio si mačem Uriju Hetita, a njegovu si ženu uzeo za svoju ženu. Jest, njega si ubio mačem Amonaca. 10Zato se neće nikada više okrenuti mač od tvoga doma, jer si me prezreo i jer si uzeo ženu Urije Hetita da ti bude žena.'

13Tada David reče Natanu: "Sagriješio sam protiv Jahve!" A Natan odvrati Davidu: "Jahve ti oprašta tvoj grijeh: nećeš umrijeti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: priznanje
PostPostano: 05 lip 2008 15:58 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Baš nekoliko trenutaka prije nego što pročitah ovaj tekst o Davidovu priznanju i ja sam prepoznala jedan svoj grijeh i upravo rekla :Gospodine čini sa mnom što želiš ,ja znam da sam pogriješila ali narav mi je takva i što da činim već mogu samo reći ,kajem se i pokušat ću biti bolja iako čak ni to ne mogu ja bez Gospodina moga i ljubavi i zagovora naše nebeske Majčice.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 lip 2008 06:53 
Odsutan

6.lipnja

Ostani čvrst i postojan u svemu

2 Tim 3
10A ti si pošao za nmom u poučavanju, u ponašanju, u naumu, u vjeri, u strpljivosti, u ljubavi, u postojanosti; 11u progonstvima, u patnjama koje su me zadesile u Antiohiji, u Ikoniju, u Listri. Kakva li sam progonstva podnio! I iz svih me izbavio Gospodin! 12A i svi koji hoće živjeti pobožno u Kristu Isusu, bit će progonjeni. 13Zli pak ljudi i vračari napredovat će sve više u zlu - kao zavodnici i zavedeni. 14Ti, naprotiv, ostani u onome u čemu si poučen i čemu si vjeru dao, svjestan od koga si sve poučen 15i da od malena poznaješ Sveta pisma koja su vrsna učiniti te mudrim tebi na spasenje po vjeri, vjeri u Kristu Isusu. 16Sve Pismo, bogoduho, korisno je za poučavanje, uvjeravanje, popravljanje, odgajanje u pravednosti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 lip 2008 06:45 
Odsutan

7.lipnja

Pouzdanje u Božje smilovanje

Slika

Jon 3
1Riječ Jahvina dođe Joni drugi put: 2"Ustani," reče mu, "idi u Ninivu, grad veliki, propovijedaj u njemu što ću ti reći." 3Jona ustade i ode u Ninivu, kako mu Jahve zapovjedi. Niniva bijaše grad velik do Boga - tri dana hoda. 4Jona prođe gradom dan hoda, propovijedajući: "Još četrdeset dana i Niniva će biti razorena." 5Ninivljani povjerovaše Bogu; oglasiše post i obukoše se u kostrijet, svi od najvećega do najmanjega.

6Glas doprije do kralja ninivskoga: on ustade s prijestolja, skide plašt sa sebe, odjenu se u kostrijet i sjede u pepeo. 7Tada se po odredbi kralja i njegovih velikaša oglasi i objavi u Ninivi: "Ljudi i stoka, goveda i ovce da ne okuse ništa, ni da pasu, ni da vodu piju. 8Nego i ljudi i stoka da se pokriju kostrijeću, da glasno Boga zazivlju i da se obrati svatko sa svojega zlog puta i nepravde koju je činio.

9Tko zna, možda će se povratiti Bog, smilovati se i odustati od ljutoga svog gnjeva da ne izginemo?"10 Bog vidje što su učinili:da s eobratiše od svojega zlog puta.I sažali se Bog zbog nesreće kojom im bijaše zaprijetio i ne učini.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 lip 2008 12:07 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Uvijek i uvijek pružit će On Ruku svoju ..prihvatiti naše pokajanje ..zagrliti i zamilovat..
nema toga grijeha koji On ne bi oprostio..što god učinili ..što god smišljali..kako god nisko pali..
Milosrđe Njegovo veće je nego naše sve krivice..
O,Ljubavi Sama, Čista i Velika..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 lip 2008 05:24 
Odsutan

9.lipnja

Tko se ističe,bilo u čemu,mora računati s otporom

Slika

Post 37
3Izrael je volio Josipa više nego ijednog svoga sina jer je bio dijete njegove staračke dobi; i on mu napravi kićenu haljinu. 4Kako njegova braća opaze da ga njihov otac voli više od svih drugih svojih sinova, zamrze ga toliko da mu nisu mogli ni prijaznu riječ progovoriti. 5Jednom Josip usni san i kaza ga svojoj braći, a oni ga zbog toga još više zamrze. 6"Poslušajte", reče im, "san što sam ga usnio! 7Pomislite! Vezali smo nasred polja snopove, kadli se najednom moj snop uspravi i stade uzgor. Uto se vaši snopovi okupe okolo i duboko se poklone mom snopu."

8Njegova ga braća upitaše: "Kaniš li nad nama zakraljevati? Hoćeš li nam biti gospodar?" I još ga više zamrze zbog njegova pričanja o snovima. 9Usni on još jedan san te ga ispriča svojoj braći: "Još sam jedan san usnuo. Pazite! Sunce, mjesec i jedanaest zvijezda duboko mi se klanjahu!" 10Kad je to ispričao svome ocu, ukori ga otac i reče mu: "Što znači taj san što si ga usnuo? Zar ćemo doći ja, tvoja majka i tvoja braća pa ti se do zemlje klanjati?" 11I dok su braća od zavisti bila ljuta na nj, njegov je otac razmišljao o svemu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2008 07:17 
Odsutan

10.lipnja

Zajedništvo je moguće,ali samo jedan s drugim

1 Kor 12
12Doista, kao što je tijelo jedno te ima mnogo udova, a svi udovi tijela iako mnogi, jedno su tijelo - tako i Krist. 13Ta u jednom Duhu svi smo u jedno tijelo kršteni, bilo Židovi, bilo Grci, bilo robovi, bilo slobodni. I svi smo jednim Duhom napojeni. 14Ta ni tijelo nije jedan ud, nego mnogi. 15Rekne li noga: "Nisam ruka, nisam od tijela", zar zbog toga nije od tijela? 16I rekne li uho: "Nisam oko, nisam od tijela", zar zbog toga nije od tijela? 17Kad bi sve tijelo bilo oko, gdje bi bio sluh? Kad bi sve bilo sluh, gdje bi bio njuh? 18A ovako, Bog je rasporedio udove, svaki od njih u tijelu, kako je htio. 19Kad bi svi bili jedan ud, gdje bio bilo tijelo? 20A ovako, mnogi udovi - jedno tijelo!

21Ne može oko reći ruci: "Ne trebam te", ili pak glava nogama: "Ne trebam vas." 22Naprotiv, mnogo su potrebniji udovi tijela koji izgledaju slabiji. 23A udove koje smatramo nečasnijima, okružujemo većom čašću. I s nepristojnima se pristojnije postupa, 24a pristojni toga ne trebaju. Nego, Bog je tako sastavio tijelo da je posljednjem udu dao izobilniju čast 25da ne bude razdora u tijelu, nego da se udovi jednako brinu jedni za druge. 26I ako trpi jedan ud, trpe zajedno svi udovi; ako li se slavi jedan ud, raduju se zajedno svi udovi. 27A vi ste tijelo Kristovo i, pojedinačno, udovi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2008 21:49 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Zajedništvo je moguće,ali samo jedan s drugim

U danasnjem zivotu svi zivimo u nekoj zajednici : obitelji, crkvenoj zajednici,molitvenim zajednicama, seoskoj, gradskoj , forumima itd... Zajednica nosi dosta toga sa sobom,isto kao i nas zivot.. u kojem zivimo uvijek kako mi to zelimo ,a cesto biva da smo i ugrozeni ,bez obzira na zajednicu..
12Doista, kao što je tijelo jedno te ima mnogo udova, a svi udovi tijela iako mnogi, jedno su tijelo - tako i Krist.
Zar nam ovo ne govori,kako je 13Ta u jednom Duhu svi smo u jedno tijelo kršteni, bilo Židovi, bilo Grci, bilo robovi, bilo slobodni
Znaci i nasa razlicita misljenja i nesporazumi dolaze ako jedini s drugima dobro ne komuniciramo, ako svatko gleda samo na sebe, zakopaju li se svi u vlastite predrasude.
I svi smo jednim Duhom napojeni Duh Sveti zeli nase zajednistvo pomoci da iskusimo dar istinskog zajednistva,i jakost vjere.. upravo na temelju crkvenog i vjerskog zajednistva je iskustvo zajednistva potpune razlicitosti.Gospodin Isus Krist,je svojom osobom i Duhom kojega nam je darovao povezao u medjusobnu zajednicu , ljude koji se razlikuju u bracu i sestre!
14Ta ni tijelo nije jedan ud, nego mnogi. 15Rekne li noga: "Nisam ruka, nisam od tijela", zar zbog toga nije od tijela? 16I rekne li uho: "Nisam oko, nisam od tijela", zar zbog toga nije od tijela? 17Kad bi sve tijelo bilo oko, gdje bi bio sluh
"Gdje su dvojica ili trojica sabrani u moje ime, tu sam i ja medju njima." A Isus je Bog! U razgovoru s prijateljem ili prijateljicom osjetimo bliskost, kao da se nad nama otvara nebo, a srce nam se siri! Dali je stvarno tako TT..?
18A ovako, Bog je rasporedio udove, svaki od njih u tijelu, kako je htio. 19Kad bi svi bili jedan ud, gdje bio bilo tijelo? 20A ovako, mnogi udovi - jedno tijelo!
Poznato nam je iskustvo i kada zajednica postaje teretom. Spoticemo se jedni o druge. Razocarani smo i ne mozemo potpuno urasti u zivo zajednistvo.
21Ne može oko reći ruci: "Ne trebam te", ili pak glava nogama: "Ne trebam vas." 22Naprotiv, mnogo su potrebniji udovi tijela koji izgledaju slabiji. 23A udove koje smatramo nečasnijima, okružujemo većom čašću. I s nepristojnima se pristojnije postupa, 24a pristojni toga ne trebaju
No, i takvo bolno iskustvo moze postati mjestom susreta s Bogom. te nas Duh Sveti uputiti na istiniti put ,na kojemu smo uistinu kod kuce. Duh sveti upucuje na dublje iskustvo po kojem cemo osjetiti da ideal koji imam0 o pojedinom zajednistvu nije moguce ostvariti vlastitim snagama. Da bi mogli zivjeti u miru i zajednici u kojoj postoje sukobi, spletkarenje, ljudske slabosti, pakosti moramo imati dublji temelj. Zajednica nece ispuniti nasu teznju za istinom i sigurnoscu.
Nego, Bog je tako sastavio tijelo da je posljednjem udu dao izobilniju čast 25da ne bude razdora u tijelu, nego da se udovi jednako brinu jedni za druge. 26I ako trpi jedan ud, trpe zajedno svi udovi; ako li se slavi jedan ud, raduju se zajedno svi udoviNas vlastiti zivot mozemo zivjeti samo onda ako smo ga spremni podijeliti s drugima. Probajmo gledati zajednicu ljudi, kao znak zajednistva koje nam Bog zeli podariti i tada cemo moci uzivati ga. Tada mozemo biti onakavi kakavi jesmo.
27A vi ste tijelo Kristovo i, pojedinačno, udovi.

Smijemo dopustiti da da ljubav prevlada I da.kao braca i sestre sve medjusobno dijelimo, i svoju snagu i svoje slabosti. No, mora ostati mjesta i za nasu vlastitu osobu. Sloboda i ljubav nas uce i opstaje samo ako svatko moze i smije biti i sam za sebe,onakav kakav jeste,pun ljubavi i slobode.. .

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2008 05:54 
Odsutan

13.lipnja

Mudrost!

Slika

Mudr 7
7Zato se pomolih i razbor dobih; zavapih i primih duh mudrosti. 8Zavoljeh je više nego žezla i prijestolja i ništa ne cijenih bogatstvo u usporedbi s njom. 9Nisam je htio uspoređivati ni sa draguljima, jer je sve zlato pred njom kao malo pijeska, a srebro je prema njoj kao blato. 10Ljubio sam je više od zdravlja i ljepote i zavolio više od svjetlosti, jer njezin sjaj bez prestanka svijetli. 11A s njome su mi došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno. 12I svemu sam se tome radovao, jer mudrost sve donosi; još nisam znao da je ona roditeljka svega toga. 13I ono što naučih bez primisli, to bez zavisti predajem, bogatstva njezina ne skrivam. 14Ona je neiscrpljiva riznica ljudima, i koji se njome služe postaju prijatelji Božji, preporučeni darovima njezina nauka.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]