www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 20:47

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 svi 2008 08:00 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
PREDIVNO SVJEDOČANSTVO!

ja i kava smajlic19 i hrana...ja uživam u hrani i kavi..u svakoj...to će biti slična priča kao tvoja ....došlo vrijeme da se bacim u boj ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 svi 2008 08:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Nikad nisam imala problema ni s jednim porokom...(No, nikad nije kasno, he he he :wink: :lol: :D !!)
Što se tiče cigareta....moram priznati da mene čak i ne brine toliko što pušači ubijaju sami sebe (iako mi je i zbog toga žao) -
meni je najgore to što oni štete članovima svoje obitelji i svima ostalima koji su u njihovoj blizini kad puše..
..Jer pasivni pušači stradavaju više od aktivnih...
Meni je to nekako najstrašnije i to bi me vjerojatno najviše brinulo da sam pušač: "lako" za to što štetim sebi...ali kako podnijeti to da štetim drugima, svojim bližnjima????

Znam da sam bila šokirana kad je muž moje prijateljice pušio u stanu, a ona je bila trudna.. I ona mu to nije ni zamjerila...
Pa ja bih "poludjela"...
Znam da ne mogu shvatiti kako je to biti ovisan o nečemu i da samim time ne razumijem ovisnost pušača, ali ipak mi je grozno da se netko ne može suzdržati čak ni kad je trudnica u blizini... :shock: :shock:

Samo želim naglasiti da je možda potrebno da pušači osvijeste da nije toliko važno to što štete sebi samima (iako je i to grozno) - ali oni možda još više štete svojim BLIŽNJIMA, ni "krivima ni dužnima"!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 svi 2008 10:35 
Odsutan

jedna moja frendica je pušila u trudnoći, kod svakog djeteta, hvala dragom Bogu djeca su se rodila zdrava, i kad bi joj naravno rekli čuj, nemoj pušiti, ona se naljutila. To je kao da ti netko na glavu stavi vreću, i ništa ne vidiš niti ne čuješ.... A grijeh je to, kak ne bi bio, samim tim da je naše tijelo hram duha svetoga, a kak će Isus doć k tebi, kad smrdiš po čiku??? :lol: , pa nismo mi birtije...mada se Isus voli družiti sa carinicima, i grešnicima, a valjda su i oni sigurno volili pocugati si..ali kad su ga upoznali i obratili se, sumnjam da je toga bilo kasnije. Jer su za njim hodali, a cugali bi samo na svadbi (hihihihi) ili u gostima - na večerama kod raznih farizeja ili carinika, a neznam dali su sa sobom imali duhana...

a najbolje je ...zamislite si Mariju, onako... da ona kad je skuhala ručak Josipu i Isusu, pospremila kuću, pa onda ležarno zapalila cigaretu....sigurno nije...mada sigurno nije niti nikoga osuđivala za takve stvari...ali ona to ne bi sigurno napravila, pa niti tu i tamo, nije zdravo..i gotovo...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 svi 2008 09:37 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Problemu pušača može se pristupiti i potpuno racionalno.
15 kn dnevno x 365 dana = cca 5500kn godišnje

5500 kn x 30 godina = 165.000 kn, plus kamate to je oko 30.000 Eura
Što se sve može za 30.000 Eura? Možda svojoj djeci osigurati budućnost plaćajući studij, ili im pomoći da stanu na noge, pokrenu vlastiti posao,...

Tomu iznosu može se još pridodati :
1. gubitak vlastitog zdravlja (neprocjenjiva šteta)
2. gubitak vremena koje smo izgubili pušenjem
3. zlo koje smo učinili drugima trujući ih posredno
4. ...

Uostalom, zašto ne bismo pokrenuli neki molitveni lanac, devetnicu , da molimo za forumaše koji se žele odviknuti ? :a1250:
Evo, ako netko ima neku uspješnu molitvu da otvorimo novi topic pod molitve? :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 svi 2008 20:19 
Odsutan

ja osobno mislim da ima puno važniji stvari da se čovjek oslobodi od cigareta,i puno važniji za molitvu devetnice za ljude koji su u potrebi koji su bolesni za njihovo ozdravljenje i tako dalje da ne nabrajam.
A da mislim da je pušenje dobro nemislim,ali sad da je to baš neki grijeh za mene osobno nije,puno više ima grijeha što čovjek možda nije ni svijestan A ČINI ILI PAK NEMISLI DA JE GRIJEH? :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 svi 2008 09:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Koliko novca ljudi beskorisno, u dokolici pretvore u dim i tako propuste pomoći bližnjemu?
Evo, npr. kod nas u župi bila je sestra misionarka iz Afrike i svjedočila o svom radu zadnjih 30 godina.
Oko 100 Eura godišnje je dovoljno da se jedan mali Afrikanac školuje godinu dana, to mu je stipendija, ali možda i spas od umiranja od gladi. Prosječan pušač kod nas taj novac koji je nekomu mogao jako pomoći pretvori u dim za 1,5 mjesec.
Usput svjesno truje sebe i ljude oko sebe i zagađuje prirodu.
Zemlja na kojoj se uzgaja duhan mogla bi se upotrijebiti za proizvodnju hrane dok milijuni ljudi gladuju. Osnovna namjena zemlje koju nam je naš Stvoritelj darovao je da nas prehrani, da nam bude na korist, a ne da na njoj uzgajamo otrov.

Pušenje je ovisnost, dakle bolest. Taj čovjek nije u potpunosti slobodan, navezan je.
Ovisnost znači da je čovjek slabiji od poroka. Bog voli slobodne ljude.
Znam neke koji ustaju po noći, prekidaju san da bi mogli zadovoljiti svoju apstinencijsku krizu. Jeste li znali da je ovisnost o nikotinu često jača od ovisnosti prema heroinu i teže se je "skinuti" ?
Mislim da je problem ovisnosti pušenja dublji nego što se čini na prvi pogled.

Eto, stoga mislim da za pušače itekako treba moliti...jer ne radi se samo o njima kao pojedincima nego o cijelom lancu uzroka i posljedica u prirodi koje na kraju itekako svi osjetimo.

Neka Svemogući Gospodin udijeli milost svim ovisnicima neka se što prije oslobode toga zla ! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 svi 2008 00:06 
Odsutan

Radim na tome...prva stvar je izbaciti jutarnju kavu a onda će i cigarete otići za tim.bio sam godinu i 2 mjeseca bez njih i znam kako mi je bilo super.Nema smrdljive odjeće,nema zadaha.mozda bi zavjet pomogao. :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 lip 2008 14:28 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
da odgovorim na naslov teme
ima li tko da je savršen???
nisam nikad zapalila. normalno da navijam za to da budemo sve bolji i bolji, al ima li tko savršen?, pa da mjeri tko što nosi po ustima il rukama...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 lip 2008 15:23 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Bok svima! Nase tijelo je hram Bozji i tko voli Boga i ide putem kojim ga On vodi, ne prlja taj hram. Pa niti u crkvi se ne pusi i ne pije.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2008 12:05 
Odsutan

evo ja sam ovaj put išla u Međugorje moliti za bebu ali i za pomoć da prestanem pušiti...

volje za prestankom sam imala,
želje za prestankom sam imala,

ali snage nisam imala...

...išla sam Majci zagovornici po SNAGU...

i na ispovjedi mi je svečenik rekao: da postoji zloduh odgovoran za navezivanje na cigarete, isto kao i na alkohol, drogu, kockarnice, prostitutke..itd...
rekao mi je da se ja sa tim nemoram složiti, ali ja sam rekla: dali ja "sama" mislim na cigaretu cijeli dan, svakih 10-15 minuta?!?! dali stfvarno sama se za vrijeme posla sjetim nje svakih 5 minuta? dali sama uvijek mislim na nju, kako ću ići u kino tamo nemogu pušiti, kako ću ići kod tete na ručak, tamo nemogu pušiti... NAVEZANOST strašna... eto,

moram se moliti da me Duh Sveti ispuni i Krv Kristova štiti od tih "misli".."požude"... za sad nepušim 3 dana, ko da mi je 3 godine :lol:

kako će dalje... vidit ćemo, utječem se Majci Nebeskoj kad god me uhvati "kriza"..

biram SLOBODU DJETETA BOŽJEG, biram BLAGOSLOV, biram ŽIVOT :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]