www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 lip 2025 15:04

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2008 12:08 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
molit cu se za tebe, ja osobno nikad nisam pusio i nikad necu, isplatljivije mi je kupiti porciju cevapa od cigara

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lip 2008 12:11 
Odsutan

:b112:

svaka čast na čevapima.... ja moram preć sa čevapa na povrće... :mrgreen:

hvala na molitvi... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2008 22:58 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Pusio neki covjek ili pio, drogirao se, psovao ili bio bolestan od bilo koje bolesti duha, duse tijela ili uma, tu smo da budemo sol, da ne bude bljutav okus nakon svega, dakle da solimo zemlju a ne pamet.
Kao mala zraka svjetlosti koja prodire kroz veliku tamu i rasvjetljava je, takvi i mi trebamo biti - mudri, vazda svjesni Bozje prisutnosti.
Da bi netko stekao pravo lakse ili teze optuzivati covjekovu bolest, trebao bi biti zdrav, sto bi znacilo pravedan.
Zato se nikada ne zanosimo sami sobom, kamoli svojom pamecu, vjerujuci kako smo bolji od nekog drugog, a za koga pojma nemamo kako mu je uistinu.
Teziti zdravom zivotu vazda treba, ali zdravo je kad pusac, narkoman, alkoholicar ili bilo koji bolestan covjek u srcu svome pozeli dobro, pozeli Boga, kada vise misli na drugoga nego na sebe. Onaj koji nema nabrojene bolesti tesko da ce uci u pocinak Bozji ako mu je salo oko srca pa ne prodire.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2008 10:59 
Odsutan

Elenora napisao:
evo ja sam ovaj put išla u Međugorje moliti za bebu ali i za pomoć da prestanem pušiti...

volje za prestankom sam imala,
želje za prestankom sam imala,

ali snage nisam imala...

...išla sam Majci zagovornici po SNAGU...

i na ispovjedi mi je svečenik rekao: da postoji zloduh odgovoran za navezivanje na cigarete, isto kao i na alkohol, drogu, kockarnice, prostitutke..itd...
rekao mi je da se ja sa tim nemoram složiti, ali ja sam rekla: dali ja "sama" mislim na cigaretu cijeli dan, svakih 10-15 minuta?!?! dali stfvarno sama se za vrijeme posla sjetim nje svakih 5 minuta? dali sama uvijek mislim na nju, kako ću ići u kino tamo nemogu pušiti, kako ću ići kod tete na ručak, tamo nemogu pušiti... NAVEZANOST strašna... eto,

moram se moliti da me Duh Sveti ispuni i Krv Kristova štiti od tih "misli".."požude"... za sad nepušim 3 dana, ko da mi je 3 godine :lol:

kako će dalje... vidit ćemo, utječem se Majci Nebeskoj kad god me uhvati "kriza"..

biram SLOBODU DJETETA BOŽJEG, biram BLAGOSLOV, biram ŽIVOT :grlim te:

:D :D :D :D
Bit će :D :D :D
ja sam vidila da možeš bez cigarete :D :D :D
i ljepša si mi bez cigarete u ruci :D :D :D
:D a onda, bit će i beba po Božjoj volji :D :D :D

BTB :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2008 13:20 
Odsutan

Evo ja npr. znam često otiči sa društvom navečer van i popijemo malo.Neki pretjeraju sa alkoholom, a ja uvijek držim granicu, popijem malo da se opustim i to je to. Što se tiče cigareta nisam pušač niti ovisnik, ali znam koji put zapaliti, onak u društvu il kad su neke posebnije prilike. E sad koliko ja činim grijeh? Nisam ovisan o ničemu, ali nekad volim zapalit, popit navečer sa društvom.Koliko ja činim grijeh sa svime time ako je u granicam normale?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2008 13:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
zuki_1 napisao:
Evo ja npr. znam često otiči sa društvom navečer van i popijemo malo.Neki pretjeraju sa alkoholom, a ja uvijek držim granicu, popijem malo da se opustim i to je to. Što se tiče cigareta nisam pušač niti ovisnik, ali znam koji put zapaliti, onak u društvu il kad su neke posebnije prilike. E sad koliko ja činim grijeh? Nisam ovisan o ničemu, ali nekad volim zapalit, popit navečer sa društvom.Koliko ja činim grijeh sa svime time ako je u granicam normale?

ja u tome ne vidim nista lose.. znam i ja nekad malo vise popit... ali onoliko koliko zdravlje dopusta... postoji limit... pa da i zelim nesmijem se napit... inace papa hrana 3-4 dana i dobar dan tablete :lol: :lol: ... a naravno da je dobro sve u granicama... ugl. ja ne vidim grijeh u tome da se malo popije kad si u drustvu....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2008 13:30 
Odsutan

Ja samn prije znao dosta puta napiti se jako, baš jako, al izbacio sam to iz prakse...sad sam malo popijem

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2008 13:33 
Odsutan

Ajde dobro,alkohol još nekako, a što s cigarama.Znam da ne bi smio jer šteti zdravlju, a opet zapalim koji put. Nije mi namjera postati pušač jer sam dovoljno čvrst da to ne postanem, ali opet u društvu dođe gušt pa popušim koju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2008 13:55 
Odsutan

Podijelio: 16 zahvala
Zahvaljeno je: 56 zahvala
Dragi moji,

evo vam ponovo,što jedan mudri čovik napisa;

Citat:
Pusio neki covjek ili pio, drogirao se, psovao ili bio bolestan od bilo koje bolesti duha, duse tijela ili uma, tu smo da budemo sol, da ne bude bljutav okus nakon svega, dakle da solimo zemlju a ne pamet.
Kao mala zraka svjetlosti koja prodire kroz veliku tamu i rasvjetljava je, takvi i mi trebamo biti - mudri, vazda svjesni Bozje prisutnosti.
Da bi netko stekao pravo lakse ili teze optuzivati covjekovu bolest, trebao bi biti zdrav, sto bi znacilo pravedan.
Zato se nikada ne zanosimo sami sobom, kamoli svojom pamecu, vjerujuci kako smo bolji od nekog drugog, a za koga pojma nemamo kako mu je uistinu.
Teziti zdravom zivotu vazda treba, ali zdravo je kad pusac, narkoman, alkoholicar ili bilo koji bolestan covjek u srcu svome pozeli dobro, pozeli Boga, kada vise misli na drugoga nego na sebe. Onaj koji nema nabrojene bolesti tesko da ce uci u pocinak Bozji ako mu je salo oko srca pa ne prodire.

nadam se da ste svi shvatili,ovu MUDROST.

Leo,hvala ti na ovom razmišljanju i Bog te blagoslovio brate.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2008 16:58 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Jesu li ovisnici o cigaretama slobodni?
Jesu li ovisnici o alkoholu slobodni?
Jesu li ovisnici o drogama slobodni?

NISU!!!!

To je bit, biti slobodan, a ne zarobljen.

ovo je netko bio napisao.. i cisto se slazem s tim..
no moram i nadopuniti..
ne samo da oni nisu slobdni...
nego i oni koji su kraj njih, prijatelji, obitelj i oni koji s njima provode vrijeme..
ne samo da truju sebe nego i druge..
ne samo da narkomani imaju problem, nego taj problem dijeli i obitelj i prijatelji narkomana..
znam neke svecenike koje puse...
polovica mojih animatora u crkvi pusi...
jucer.. isla sam baku u bolnicu otpremiti.. i vani sestre.. medicinske.. puse...
pa se pitam...
ne bi li one, kao zdravstvene djelatnice trebale biti nama uzor? tj.. pokazati kako se treba odnositi prema svom tijelu..
isto tako. crkva smatra da je pusenje - ovisnost... a ovisnost je jedna vrsta bolesti, grijeha... ja smatram da je pusenje vise grijeh nego bolest, jer pusimo svijesno..
pa sada.. svecenici. koji puse...zar ne bi oni nama trebali biti uzor? i pokazati kako se treba ponasati..
mislim da je ok. popusiti tu i tamo.. (makar i bez toga se moze).. ali bas zapaliti svakih pet minuta... tu vec SVJESNO unistavamo svoje zdravlje i zdravlje drugih koji su uz nas..

no kada udemo (Iako svijesni) u kontakt sa drogom gubimo kontakt sa stvaronscu. i ja bih po tome rekla da smo za neke ovisnosti mi sami krivi, a za neke ipak i nismo...

KRSCANSKI/NEKRSCANSKI??
definitivno nekrscanski.. iako u bibliji nigdje ne pise da se ne smije pusiti ili drogirati, Bog je ipak dao nama na dar zivot, koji mi NE BI SMJELI unistavati.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 162 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]