www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 18:03

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 ožu 2006 22:39 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
hvala ti puno....
svaka riječ molitve za mene toliko mi puno znači u vremenu teškoće...
a tu je to vrijeme....
:arrow: :evil: :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Brak i ljubav
PostPostano: 05 srp 2006 15:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
U zadnje vrijeme se puno prica i pise o ljubavi,i ta ljubav je toliko prisutna,na svakom koraku.Ima vise vrsta ljubavi,i razlicite ljubavi,evo ja bi ovdje samo spomenula ljubav u braku...
Prije 34 god. kada smo se uzeli i + 3 god. prije naseg breka hodali smo zajedno,u pocetku rjetko a poslje smo vidjeli da smo Zaljubljeni i onda smo odlucili da se vjencamo.U pocetku smo odmah vidjeli da smo jako razliciti i to cista suprotnost,mi tu nismo vidjeli nikakvu zapreku,nego smo uvjek sa ljubavi trazili kompromis.
Ljubav prihvaca razlicitost,a zaljubljenost je ne zeli da vidi,i onda dodjemo u jednu fazu,kada i jedan i drugi vide ono sto zele vidjeti,i cuju ono sto zele cuti i dozivljavaju ono sto zele da dozive...
Ako mislimo da odrzimo brak,moramo da radimo scatko na sebi,i da tu zaljubljenost pretvorimo u ljuba.
Ako zelimo doista sacuvati brak,tada trebamo nauciti tehniku,da ljubav trazi kompromise,Ljubav u razlicitosti prepoznaje snsu.Tu pocinje bracna stvarnos s kojom treba zivjeti godinama i do kraja zivota.......
U odrzavanju bracne ljubavi moramo puno uloziti ,to je jedan put protiv razvoja bracne monotonije,ljubav je jedino oruzje protiv neslaganje naravi,za to cesto puta odlutamo na drugi put,povrijedimo jedno drugo,nesretni smo na momente,treba nam ljubav i njeznos a mismo sebicni,vidimo samo ono sto mi radimo za drugoga..
Bitn je da se volite i da se slazete,ali treba prihvatiti jedno drugo onakvog kakvi jesmo,komunicirati iako smo razlicitog misljenja,a poneki puta sutnja moze da bude od koristi,to bi trebao da bude zajednicki izazov,a ne zajednicka dosada,zato kroz godine pitamo se gdje je ta ljubav danas,sta ja danas stvarno radim sa ljubavi,i koliko u mome braku danas ima prave ljubavi,cesto puta naviknemo jedni na druge,a to ne radimo iz ljubavi...najteze je pokazati ljubav kada naidju crni oblaci,ipak da nije ljubavi nebi danas bili zajedno,rijec ljubav i djelo s ljubavlju su garancija za dobru suradnju i podpomaganje jedan drugoga.Sve sto radimo radimo sa ljubavlju....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 srp 2006 06:32 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
- bravo rebeka,
na završetku analize teme "nerazrješivost ženidbe" (Teologija), koju sam otvorio prije nekoliko mjeseci (Valentinovo), bio je nagovještaj da se otvori tema ljubav u braku. Kako smo već dosta pisali o predbračnim odnosima, kao i tematici "kad nas smrt rastavi", logično je da kažemo neko svoje iskustvo ili razmišljanje o samoj ljubavi i odnosima u bračnoj zajednici. Možda tu ne bi bilo loše da kažu "neku" i ono koji nisu više u braku ili oni koji se nadaju biti.

- ništa nije teško onome koji ljubi
- ne možemo čitav život biti usredotočeni samo na sebe,
- trebamo ljubav darivati bližnjem (muškarcu, ženi)
- ljubav u braku pomaže da prevladamo osjećaj usamljenosti,
- a da ipak ostanemo svoji,
- dvoje postaju jedno a ipak ostaju dvoje
- plod takve ljubavi su djeca,
- njima darujemo opet drugu vrstu ljubavi,
- a najviše im dajemo kad volimo njihovu majku/oca
- malo u kojem braku nema problema,
- ali ako se volimo i ako je ljubav vodilja,
- naše mane (kojih imamo svi) ne dolaze do izražaja,
- a ono što je dobro u nama se umnožava
- najveće bogatstvo u braku je ljubav,
- i ne treba je ni kupovati ni prodavati,
- već stalno darivati
- nećeš ljubiti dovoljno ako ne ljubiš previše

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 srp 2006 08:41 
Odsutan

Divno Rebeka, hvala ti sto si napisala svoje iskustvo!
Vec neko vrijeme sam razmisljala zapoceti ovu temu kako bi oni koji su (bili) u braku dali savjete nama koji cemo sklopiti sakrament braka.
Savjet iz iskustva je najbolji savjet!
Nažalost, u današnje vrijeme se želi dati kriva slika o braku, neki iskrivljeni moral (avanturica ili dvije izvan braka, pa to je normalno, pa to svi danas rade). E pa ja se ne slazem sa time i nikada se necu složiti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 srp 2006 15:51 
Odsutan

Mislim da sam ono sto je naj vaznije ,zaboravila da napisem..
DA NISAM IMALA OVU VJERU KOJU IMAM NEBI NIKADA USPJELA.
Moj brak je imao zbiljam svega i svacega,i cijeli zivit nas prati neka dvosmislenost,tako da je bilo uzbrdo ,niz brdo,pa onda vjera i ljubav jaca pa slabija,pa onda odjednom napustilo nas sve,a onda nakon nekoga vremena ponovno kao u prvim godinama braka,sve super.
Mislim za (garanciju) braka treba ,VJERA;LJUBAV i KOMPROMIS,i TOLERANCIJA.U braku ne smijemo govoriti ja nego mi,a to je toliko tesko kada nastanu kojekakve komplikacije i bas zato sto smo razliciti,i razlicitog misljenja covjek jednostavno ne moze reci mi mislimo,nego ja sam toga misljenja ati drugoga i tu je ono sto pobjedjuje i sto daje nadu i snagu ,tek kada sve prodje vidimo koliko je to bilo nepotrebnojer mogli smo na jednostavniji nac da resavamo a mi smo birali onaj tezi i duzi..
meni samoj je pretesko da tu ljubav opisem sa par rijeci,zato sto meni samoj te rijeci ne znace puno ako nema djela,ja tu ljubav moram dozivjeti.pa kada i dozivimo onda se pitamo ili je to sada samo navika ili stvarno ljubav.
Ja sam danas ,kcerka,supruga,majka i baka....danas sigurno ne bi to bila da nije bilo vjere i ljubavi....Bog me ljubi i daje mi snagu kroz moje padove,i On me podize i vodi na novi put,a taj put cesto puta trazi oprostaj ,neki puta je lako zamoliti za oprostaj a neki puta je pretesko,ali bas poslje tih teskih RUZE CVATU ona vidimo da nas brak postoji da mi zivimo nas brak,sa svim onim negativnim i pozitivnim....
Zato hvala Ti Gospodine Isuse sto me pratis i sto me ne napuscas....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2006 09:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Brak jedino moze uspjeti i prozivjeti ga se bez lazi i varanja samo ako je vjera barem jednog (a kamoli oboje) u paru jaka kao sto je vecini ovdje danas vjera jaka. Sve ostalo jako brzo pukne ili prolazi u ocaju i patnji, nerazumjevanju i nepovjerenju. Tako i dolazi do nebrige, sebicnosti, pa ljudi koji ne poznaju Boga (kao ja kad sam bio u braku) nemaju razloga za trpiti, nadati se, cekati, ljubiti.
Bog vas blagoslovio i dao vam snage svima koji se spremate za taj sveti cin. Nikad ne zaboravite da bez Bozjeg prisustva dvoje ne mogu biti jedno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2006 11:20 
Odsutan

Hvala ti Stars na ovim riječima!
:arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2006 19:33 
Odsutan

ON JE MOJ MUZ U DOBRU I ZLU...
Trebamo biti sretni u malim sitnim svakodnevnim stvarima
ja nisam snazna a nije ni on ali ZAJEDNO.....
sigurno veliku ulogu igra iskrenost i integritet u medjusobnom ponasanju bracnih partnera..moramo imati povjerenje u sebe i u bracnog druga.
Lazi i nevjerns mozemo popraviti,ako netko laze moze da se izvine,ako je netko bio nevjeran moze da zamoli za oprostaj(ali tu se moramo pitati zasto je doslo do nevjerstva,tu obicno snose odgovornst obadvoje,da je bilo sve kako treba ne znam dali bi tada ucinio preljub,)
U brak se isplati ULAGATI,to govorim iz iskustva.do kraja zivota moramo raditi na nasem braku,da se redovito razgovara o vaznim stvarima,
Umjece bracne ljubavi se zasniva na sposobnosti,ja i on--mi prakticirati isrovremeno.U brakovima u kojima dominira neravnopravno,polozaj jednog od bracnih parova,gubi tlo pod nogama,gubi osjecaj vlastite vrijednosti i sigurnosti,tu se gubi i povjerenje i ljubav,
jako je loso kada dodje do nesporazuma i kojekakvih odluka,jer to se mora obavezno u dvoje rjesavati..
Unosim ljubav i sve sto cinim,nekada imam i teskoca sa time, uocavam plodove ljubavi oko sebe a neki puta ostanem i bez plodova....

Moj savjet za sve mlade koji zive u brakovima,i ono koji cu u buduce biti..
Svatko je sam majstor svoje bracne ljubavi i svega onoga u braku,ako vjerujes u sebe onda vjeruj i u brak....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2006 20:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Letizia napisao:
Hvala ti Stars na ovim riječima!
:arrow:

Za tebe su i pisane ustvari :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2006 21:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Slazem se Stars!!!!!!

Dakle u danasnjem svijetu i ovom ludom vremenu,bez vjere obadvoje NECE i NE MOZE uspjeti brak.

Iz iskustva to kazem.Moj bivsi muz je samo na Badnjak odlazio na misu i to ju slusao ispred crkve,a nedjeljom je citao novine i pio kavu na rivi dok sam ja bila na najkracoj misi.
To je sto se Bogosluzja tice bilo tako,a sto se njegove osobne molitve tice to je bilo samo prekrizit se za rucak(i to kad su gosti na rucku).

A ja....ja sam kao bila vjernik???????

Na prvi pogled veci od njega jer sam odlazila na misu,ali.....sad kad sam u nevolji upoznala Boga, mogu reci da se sramim svoje vjere do sada,jer je to bila vjera iz obicaja,odnosno nije bila vjera.

Sad kad gledam unatrag 1,5 godinu koliko ima da sam se razvela(a udala sam se sa 19,razvela za famoznih 7 godina)mogu vam reci da se nikada ne bi razvela da sam se iskreno molila za svoj brak i da sam vjerovala-odnosno da sam upoznala Boga.

Sad razumijem one rijeci-NIKAD TI NIJE KASNO ZA RAZVEST SE

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]