www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 20:04

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 06 srp 2006 09:34 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nije mi jasan pojam "čistoće" za bludnost znam što je ali mislim kako ovaj drugi pojam nije baš objašnjen bar ne meni.
Hvala

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 srp 2006 09:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Onako lajički:
Nema seksa do braka :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 srp 2006 11:17 
Odsutan

Bas si me nasmijao Mihaele! Istinu si napisao, ali to je onako najopćenitije rečeno. Sviđa mi se jedna uzrečica sto sam ju cula od frendova protstanata: "If you don't have it, don't touch it!" U slobodnom prijevodu "ne diraj kod partnera (-ice) ono sto ti sam nemas". Naime kod parova je poznat "peting" kao zamjena za seksualne odnose. Ali to takokođer prelazi granicu čistoće.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 srp 2006 15:24 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Joj pa to je stvarno teško, neki dečki žele samo to. Ispadneš nekako nepopularna ako se ne ponašaš kao većina.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 srp 2006 22:42 
Odsutan

urlika napisao:
Joj pa to je stvarno teško, neki dečki žele samo to. Ispadneš nekako nepopularna ako se ne ponašaš kao većina.

To što dečki žele pod izlikom ljubavi, nije ljubav :wink:
Teško je, šta se može

Vrh
Citiraj  
 Naslov: dakle ljubav
PostPostano: 06 srp 2006 23:15 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ajd da ja vama kažem. mene su počeli smatrati čudakinjom i tako to jer eto neke stvari sam spoznala i sada znam da nije dobro činiti tak nešto... ali ajd vi meni recite šta je s poljupcima? da li su oni grijeh? ne mislim pri tome u obraze i čelo.... nego onak...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 srp 2006 08:39 
Odsutan

Jasna napisao:
ajd da ja vama kažem. mene su počeli smatrati čudakinjom i tako to jer eto neke stvari sam spoznala i sada znam da nije dobro činiti tak nešto... ali ajd vi meni recite šta je s poljupcima? da li su oni grijeh? ne mislim pri tome u obraze i čelo.... nego onak...

Nakon mnogih razgovora i vlastitih iskustava ovo je moje mišljenje.
"Francuski poljubac" može i ne mora biti grijeh. Ovisi o namjeri čovjeka i kamo vodi. Ako taj poljubac izaziva požudu tijela i traži još malo više (jači stisak tijelima, pa maženje ispod majice,...) onda je grijeh, a ako je dan onako iskreno, iz dubine duše kao izraz zahvalnosti, ljubavi, sreće onda nije grijeh. Razlika? Teško za reći, ali poljubac prave, istinske ljubavi je nježan i osjetiš ga u duši, a poljubac koji vodi grijehu je pun strasti i požude i uzbuđuje cijelo tijelo. Rado bi ti bolje opisala, ali kad doživiš znaš razliku.

Nikada, nikada, nikada necu zaboraviti poljubac koji sam dobila koji je bio izraz duše. Nešto neopisivo i nezaboravljivo! Dugo sam bila s tim deckom i zbilja smo se voljeli, ali taj poljubac je bio jedan jedini. Da ga nisam doživjela, ne bi ti mogla sad pisati.
Možda je netko čuo za Vatroslava Frkina. Svećenik, franjevac koji se već 30 godina bavi mladima, brakovima i vezama. Čovjek je definitvo stručnjak na području ljubavi i mnogima je pomogao da spase vezu ili brak. Mnogi ne prihvaćaju njegove savjete jer su zbilja radikalni. Naime, on smatra da mladić i djevojka se uopće ne bi trebali ljubiti. I ja sam prije mislila pa zasto se ne bi ljubili, ako su oboje cvrsti i znaju granicu. Ali nema toga, ta granica je preskliski teren za testiranje. Sada, nakon dosta iskustva, mogu reci da žarko želim činiti kako pater Vatroslav savjetuje. Zašto? Zato jer istinska, prava ljubav je jedino ona kad su duše povezane, a ta veza se nikada ne može uspostaviti tjelesnim kontaktom. Upravo zahvaljujući tom dečku, kojeg sam spomenula, sam sve ovo spoznala jer prije nego smo prohodali, izlazili smo kao prijatelji i dnevno provodili po 6-7 sati šetajući prirodom i razgovarajući (i to na njegovu inicijativu, da se mene pitalo to bi puno krace trajalo - koja bi to steta bila). U tom periodu sam ga bolje upoznala, nego sve ono vrijeme kasnije kad smo se bili par.
Teško je slijediti savjete patera Vatroslava, ali da je u pravu, zbilja je tako!

Preporučam njegove knjige:
- Hodanje mladića i djevojke
- Uslišane molitve mladića i djevojke
- Izmoljena djeca
- Bitne oznake bračne ljubavi

Neki citati patera Vatroslava:

"Dok mladić poljubac doživljava kao početak tjelesnog darivanja, djevojka ne. Ako ona ne zna te razlike, ponašat će se u skladu sa svojim osjećajima: grlit će mladića i ljubiti, ne shvaćajući kolike mu probleme stvara na području čistoće."

"Osim molitve, mladi moraju posjedovati i znanja o razlikama između muškaraca i žena. Ženama su u braku veća radost poljupci i maženja negoli muškarcima koji prednost daju bračnomu darivanju. Tu je bitna razlika i zbog tih razlika u startu dolazi do nerazumijevanja između mladića i djevojke."

"Vremenom sam uvidio da ljubav koju Bog budi između mladića i djevojke raste samo tako dugo dok je duševna, i to kroz dva oblika: nježni razgovor i molitva. Zato je potrebno do braka živjeti čisto i hodati čak i bez poljubaca. Hodanje bez poljubaca ne usmjerava mlade na tjelesno nego prije svega na bolje međusobno upoznavanje i duge razgovore. Skup je to recept, ali mladi onda mnogo razgovaraju, stignu se upoznati, zavoljeti na višoj, duhovnoj razini, čemu pridonosi i zajednička molitva".

"Osim molitve, mladi moraju posjedovati i znanja o razlikama između muškaraca i žena. Ženama su u braku veća radost poljupci i maženja negoli muškarcima koji prednost daju bračnomu darivanju. Tu je bitna razlika i zbog tih razlika u startu dolazi do nerazumijevanja između mladića i djevojke."

p.s. i mene neki smatraju čudakinjom, ali najsmjesnije je sto osobe koje tako misle - mene uopce ne zanima sto oni misle, neki koji su me smatrali cudakinjom su uvidjeli da nije to tako bezveze. Svi mi padamo, ali kad Bog vidi naš trud i želju, onda udijeli i milost da možemo ljubiti i dušom, a ne samo srcem i tijelom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2006 11:31 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Problem je što dečki uvijek ostaju dečki i nemožeš im vjerovati ni kad se prave vjernicima, veliki je teret na curama ali dečki su oni koji diktiraju pravila, nažalost :twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2006 13:24 
Odsutan

urlika napisao:
Problem je što dečki uvijek ostaju dečki i nemožeš im vjerovati ni kad se prave vjernicima, veliki je teret na curama ali dečki su oni koji diktiraju pravila, nažalost :twisted:

Očito se družiš s krivim dečkima. Proširi krug poznanika! Nije istina da dečki uvijek ostaju dečki. Po toj logici Bog je bespomoćan i nesposoban promijeniti osobu muškog spola, a znaš i sama da to nije istina. Ja znam mnoge dečke koji su normalni. A znam i mnoge žene koje su vrlo loše. Nemoj imati predrasude prema spolovima jer je to krivo. Ni ti ne bi voljela da te netko gleda krivo samo zato što si žena, zar ne? Nemoj onda ulaziti u bliske odnose s osobama koje su kako si rekla ''prave vjernicima'', već ulazi u odnose s vjernicima-i takvi postoje iako u manjem broju. Ne mora nužno značiti da će to odmah biti tvoj dečko, ali će ti druženje s takvim osobama pomoći da razbiješ predrasude o suprotnom spolu i da vidiš realnu sliku da ipak još uvijek ima onih dobrih. Moli Boga da tebe dovede na put gdje su pravi ljudi i da ti budeš dovedena k njima i da možeš prepoznati razliku između dobrog i lošeg. BB :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2006 15:55 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Aby napisao:
urlika napisao:

Očito se družiš s krivim dečkima. Proširi krug poznanika! Nije istina da dečki uvijek ostaju dečki. Po toj logici Bog je bespomoćan i nesposoban promijeniti osobu muškog spola, a znaš i sama da to nije istina. Ja znam mnoge dečke koji su normalni. A znam i mnoge žene koje su vrlo loše. Nemoj imati predrasude prema spolovima jer je to krivo. Ni ti ne bi voljela da te netko gleda krivo samo zato što si žena, zar ne? Nemoj onda ulaziti u bliske odnose s osobama koje su kako si rekla ''prave vjernicima'', već ulazi u odnose s vjernicima-i takvi postoje iako u manjem broju. Ne mora nužno značiti da će to odmah biti tvoj dečko, ali će ti druženje s takvim osobama pomoći da razbiješ predrasude o suprotnom spolu i da vidiš realnu sliku da ipak još uvijek ima onih dobrih. Moli Boga da tebe dovede na put gdje su pravi ljudi i da ti budeš dovedena k njima i da možeš prepoznati razliku između dobrog i lošeg. BB :arrow:

Nekako osjećam da me osuđuješ a ipak me ne poznaješ.
:? Govorim iz svog iskustva a na svu sreću ono je malo i znam se čuvati.
Ako si ti iskusnija onda mi reci u koju to župu idu ti dobri dečki pa da znam. Unaprijed ti zahvaljujem. :grlim te: :arrow:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]