www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 21:38

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 lip 2008 10:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
hvala ti Joakime što nas svaki dan podsječaš na riječi našeg Gospodina.
BTB

Ps 38,17 Rekoh: »Nek’ se ne raduju nada mnom;
kad mi noga posrne, nek’ se ne uzdižu nada mnom!«

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 lip 2008 02:35 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
30.lipnja

Psalam 6

Jahve, nemoj me karati u srdžbi svojoj,
ne kažnjavaj me u svojoj jarosti!
3Smiluj mi se, Jahve, jer sam iznemog'o,
Jahve, ozdravi me jer dršću kosti moje.
4Duboko mi je duša potresena,
a ti, o Jahve - dokle ćeš?
5Vrati se, Jahve, dušu mi izbavi,
spasi me rad svoje dobrote:
6jer među mrtvima tko te se sjeća,
u Podzemlju tko ti hvale pjeva?
7Iznemogoh od pusta jecanja,
u noći postelju plačem zalijevam,
suzama ležaj natapam.
8Od žalosti oko mi gasne i slabi,
jer su mnogi neprijatelji moji.
9Odstupite od mene, svi opaki,
jer je Jahve plač moj čuo.
10Čuo je Jahve molbu moju,
Jahve je primio moju molitvu.
11Neka se postide i užasno zbune svi moji dušmani,
i puni srama neka smjesta odstupe.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2008 06:35 
Odsutan

1.srpnja

Iv 11
4Čuvši to, Isus reče: "Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 srp 2008 19:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
joakim napisao:
1.srpnja

Iv 11
4Čuvši to, Isus reče: "Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji."

Isus ozdravlja ON SUOSJECA SA SVAKIM PATNIKOM
i kaze ;vjera te tvoja spasila
U bolesti, je Bog covjeku dao potpunu slobodu da se opredijeli za Njega i trazi pomoc od Njega, ili se moze ponasati kao da ga nema ili cak opredijeliti se protiv njega i traziti pomoc na drugoj strani.

. Ako pomislimo koliko danas ima bolesnih,, ne znamo je li veca patnja onih koji umiru od teskih tjelesnih bolesti ili patnja invalida. Bolest je uvjek bila,i danas je jedna od najvecih ljudskih patnji, kakve covjeku , nikad nisu nedostajale Neki u bolesti slave Boga i blagoslivljaju ga, neki dobivaju spoznaju ,dok drugi u bolesti Boga proklinju. Dobro znamo da Bog dopusta bolest onda ona mora imati smisao u zivotu vjernika.Nekima ona postaje kriz,koji se drago prihvaca ,koji ima svoju vrijednost.Tu covjek , sam mora biti sposoban odkriti taj smisao.sta se podrazumjeva u tome smislu. Zaista postoje bolesti i ozdravljenja u kojima se Bog proslavlja.A proslavlja se svaki dan..!Proslavlja se u nama...!
Cesto sam bila u situaciji da priznam sebi i Bogu da se bojim , da mi je tesko, da nemam vise snage, a onda pustim te moje jade i osjecaje od sebe,sve to dobiva novu smisao, bolest postaje laksa..jer prepustila sam Bogu ,na Njegovu volju...i dopustila Bogu da ih uzme od mene i daruje mi snagu i mir,duhovni mir..
Cesto se pitamo koje bolesti su opasnije,,da li su to duhovne bolesti,kojih danas imamo jako mnogo i svakim danom biva sve vise.,onih za koje se zna,i onih koji ich jos nisi prepoznali.. onih koji se ne kaju za razne teske grijehe,svoje grijehe i ne prestaju ciniti gjresna djela, koji su zavedeni modernim dobom, i opsjednuti gresnim navikama,kojih se ne mozemo sami osloboditi... Isus ozdravlja slijepca od rodjenja. Svojim ucenicima kaze kako je taj covjek rodjen slijep "zato da se na njemu ocituju djela Bozja" (Iv 9, 3).Ili su to bolesti,organske bolesti,koje dolaze na razne nacine..
Mnogi vjernici junacki podnose svoju patnju zbog neke teske bolesti,koja zna biti ponekada i od rodjenja,ili stecena kroz zivot i ne trazeci ozdravljenje, nego samo mole Boga da im dadne snage kako bi mogli podnijeti svoje boli i ustrajati u vjeri…i hrabro zivjeti Volju Bozju...
. Za Lazarovu bolest je Isus rekao kako "ta bolest nije na smrt, nego na slavu Bozju, da se po njoj proslavi Sin Bozji". (usp. Iv 11, 4) Gospodin Isus Krist,cini veliko milosrdje covjeku, a osobito covjeku patniku. Sa svakim patnikom on do te mjere suosjeca,da mu daje…sto god zazeli…zato i kaze; Vjera te je tvoja spasila... Bolest,moze da bude i opemena...“da nesto, nije kako treba u nasem zivotu...“Mnogi su bas kroz bolest, dozivjeli „obracenje“koji se vise ne zele vratiti u prijasnji zivot.dozivjeli totalni preokret zivota..koji je dobio novi smisao i novi cilj..Jednostavno postali radosni... To je znak da zedjamo za promjenom zivota.Uvjek trebamo imati na umu,Bog nas preusmjerava, iz cega ce proizaci nesto dobro..Zato se treba radovati , jer to je dobar znak. Bog nas upravo kroz te panje i bolesti , poziva da se okrenemo Njemu, On nas poziva da u Njemu otkrijemo , svoj novi put i zivot, da pocnemo od pocetka na nov nacin.,i to Bog daje duhovnu snagu za podnasanje bolesti na razne nacine., Molitva, sv.ispovjed ,i sakrament bolesnickog pomazanja.Kojima je cesto nejasan... Kroz taj sakrament Isus prije svega lijci duhovno-dusevnu patnju bolesnika, a to se povoljno odrazava i na tjelesnu bolest. Mnogi ljudi izbjegavaju ovaj sakrament, jer misle da se on dobiva iskljucivo pred smrt,a zaboravljaju,da je to “Bolesnicko pomazanje”. Koje mozemo u Crkvi primiti…u svako doba,a ne samo prije smrti...(to nije Posljednja pomast..) Puno je lakse ,ophoditi se s bolesti ,kada dopustimo Bogu da nam se priblizi u bolesti, i kada gledamo svoju vjeru na nacin: u znaku kriza. Bez obzira dali nas je bolest zatekla daleko od Boga ili u hodu s njime,s vjerom ili bez vjere..uvjek mozemo patnju ,bolest i trpljenje okrenuti u svoju duhovnu korist. Budemo li bolest promatrali kao priliku za duhovni rast, ovi teski trenuci koje prozivljavamo , dobit ce novi smisao.

A cesto bolest moze biti i posljedica pogresnog odnosa prema Bogu, sebi ili drugim ljudima. Tako se dogadja da kad osoba odluci oprostiti ili zamoli za oprostenje one koje je na bilo koji nacin uvrijedila, ozdravi od svoje bolesti.Koliko ,samo u zivotu ima uvreda,za koje nismo ni svjesni,da smo nekoga povrijedili..A koliko imao onih,koji svakog dana cekaju na pomirenje...Da li se sjetimo toga,kada nas bolovi probadaju....
Razliciti oblici bolesti, organski ili duhovne...patnje i bolesti
svejedno,bilo to kratke bolesti,dugogodisnje bolesti , one trebaju smisao ,zelimo ih provesti u blizini Gospodina Isusa Krista, Nebeskog lijecnika, kako bismo uz njegovu pomoc postali novi, bolji, potpuniji ljudi.,zdravi ljudi.potrebna nam je vjera.... Tako ce nasa bolest dovesti do vece zrelosti, pomoci nam da u nasem zivotu raunamo na ono sto nije bitno i nevazno , te se okrenete k onome sto jest bitno i vazno..Tako cemo zaista postati , snazniji i duhovno zdraviji,kao osoba, prijatelj Bozji.,dijete Bozje.!
.
Mnogi ljudi se ne pitaju koji je pravi izvor njihove bolesti ili bolesti njihovih ukucana.Svi znamo,da molitva pomaze.. Medjutim, ono sto jest, i sto je uvijek bilo uvjet da bi molitva mogla biti uslisana, odnosno da bi Isus nekom darovao ozdravljenje, jest vjera. Isus nerijetko kroz evandjelje kaze: vjera te tvoja spasila. Ali rijc vjera ne podrazumijeva autosugestiju, vec potpuno pouzdanje u Isusa kao Sina Bozjega koji je Gospodar zivota i smrti, i u Bozje rijeci da Bogu nista nije nemoguce
Tako podnosenje patnji moze biti osmisljeno time sto “u svom tijelu dopunjam sto nedostaje mukama Kristovim za Tijelo njegovo, Crkvu” (Kol 1,25).

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Milosrđe Tvoje
PostPostano: 02 srp 2008 07:59 
Odsutan

2.srpnja

Ps 25
6Spomeni se, Jahve, svoje nježnosti
i ljubavi svoje dovijeka.
7Ne spominji se grijeha moje mladosti ni prijestupa,
spomeni me se po svojoj ljubavi -
radi dobrote svoje, o Jahve!

Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 srp 2008 09:34 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
često osjećam kako mi Bog moj govori ovako: Ti si mi dragocjena, ja te volim i ljubim, što god drugi o tebi mislili i govorili..to nije važno..Ja, Bog tvoj sam uz tebe..ti si moja..
(eto, to je naš Nježni, Dobri Jahve)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 srp 2008 16:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Meni jedna od najdražih tema na ovom forumu je ovaj topic koji je Joakim podignuo. Hvala mu i svim koji sudjeluju i prenose i tumače najbolju knjigr Bibliju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Pobožnost
PostPostano: 03 srp 2008 06:56 
Odsutan

3.srpnja

Jak 1
26Smatra li se tko bogoljubnim, a ne obuzdava svoga jezika, nego zavarava srce svoje, isprazna je njegova bogoljubnost.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Pobožnost
PostPostano: 03 srp 2008 08:32 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
joakim napisao:
3.srpnja

Jak 1
26Smatra li se tko bogoljubnim, a ne obuzdava svoga jezika, nego zavarava srce svoje, isprazna je njegova bogoljubnost.

uh, a moja jezičina...duža nek u kakvog psa :lol:
tako malen ud, a toliko štete je u stanju počiniti

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Pobožnost
PostPostano: 03 srp 2008 20:19 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
joakim napisao:
3.srpnja

Jak 1

Sjecam se rijeci moga oca…“Blagoslivljaj ,da bi primila blagoslove”Cesto se pitam, dali dovoljno imam na umu te rijeci,koje mi je usadio, usadio u srce.... Znao je reci kako nam Crkva,i nasa vjera pruza milosno vrijeme koje zeli da iskoristimo da nam vrijeme ,dani i godine ne prodju uzalud.A sta ja to danas radim “uzalud” ??? Zivot i godine prolaze brzo ,neprimjetno i teku kao rijeka, starim i ne razmisljam puno…
o onome, sto je vrlo vazno..
.Netko je rekao u molitvi: "Boze kada budes prolazio i pokucao na moja vrata daj da te cujem i da ti otvorim, daj da budem kod kuce, kod sebe." Hm,zar ja to nisam sposobna sama ,da ga cujem ...kada dodje da kuca na moja vrata..??
Znam biti u napast,biti izvan sebe, biti necim zaokupljena i tako rastresena, a znam da me Gospodin zeli sabrati i sakupiti,zeli mi dati smisao i vrijednost,koja mi je nuzna za vjecni zivot... Mozda ,poneki put me je strah , susresti se sa sobom i s Bogom, te imam potrebu neprestano nesto raditi, govoriti i biti necim okupirana. Umjesto ,da se malo vise posvetim, tisini vlastitog srca gdje mogu Gospodina i sebe susresti i cuti.ja ostajem gluha... Rijec Gospodnja nam govori da radimo puno ali u tom radu nema Bozjeg blagoslova, nema one soli koja daje okus kruhu i hrani. Kao sto je kruh bez soli bljutav i nije ukusan, tako je i nas rad prazan bez blagoslova kojega Bog daruje onima koji ga traze. Blagoslov je snaga i svjetlo nasim tikhim malim koracima,nasem putu po kojem hodamo i zivimo. Sa svakim blagoslovom ulazi svjetlo i mir u nas, i naseg brata i sestru... Cim netko umjesto psovke uvede obicaj blagoslivljanja, umjesto navike da proklinje naviku da zeli dobro drugima, on postaje zdrav, sretan, izbavljen iz ruku neprijatelja. Izustiti ime Bozje uzalud i huliti na ime Bozje donosi smrt, bolest i propast. Nase rijeci koje izgovaramo govore puno o nama.
One su ogledalo nase duse,nase dubine…i onoga sto je u nasim srcima.. Rijec je sposobna da rani i da ozdravi, sposobna je ubiti ali isto tako i vratiti ponovno u zivot. Zato je vrlo vazno ,nevaljalo,zalbude zloga ,vrijedjanje i zle namjere u nama pobjediivati dobrim , istinskim namjerama “ lijecim, cistim i blagoslovljenim”. Sve sto je blagoslovljeno donosi blagoslov. Blagoslovimo jednu stvar i ona ce blagosloviti nas! Proklinji je i ona ce prokleti tebe. I sto u zivotu osudujemo , to ce ti se vratiti udarcem i raniti nas. Ako blagoslovljamo neku zivotnu situaciju onda ona nema snage da nas povrijedi, i ako nam donosi neko vrijeme nevolju, malo pomalo ce nevolja nestati a blagoslivljanje iz iskrena srca postat ce blagoslov za druge. Kad blagoslivljeamo, sami postajemo spremni primiti blagoslov.”Bog te blagoslovio,cuvao u miru i ljubavi” dragi brate i sestro, dragi nas…TEBE-TRAZIM…a posebno ..”ranjene i uvrijedjene” duse...MIR S VAMA..Mi smo danas postali takvi ljudi ,da nisata nije cudno , biti zavidan, lose govoriti o drugome, pa cak i proklinjati one koji imaju uspjesan zivot i bogatstvo,cak sta vise i rugati se.Danas ljudi postaju zavidni i tesko im je blagoslivljati one koji su u svome zivotu dosli do necega, postigli nesto.pa maker bio to i uspjeh i na nekim postovima,i mozda za nas nevaznom mjestu… Umjesto toga naginjemo tome, da kritiziramo i lose govorimo, o njima. Ako je nekoga Bog obdario vidljivim dobrom,trebamo biti veliki i zahvaljivati za tu Bozju dobrotu na tvome bratu,za sve blagoslove , neka nase oko ne bude zavidno. Ako vidimo nekoga da je blagoslovljen Bozjom snagom onda ga i mi blagoslivljajmo i blagoslov ce takoder doci i u nas zivot. To je Bozje obecanje. Blagoslivljajmo takodjer sve nase zivotne okolnosti,i sve nase “postove na TT” Blagoslivljajmo da bi se mogla dogoditi promjena na bolje,dozvolimo Duhu Svetomu da djeluje , jer upravo mijenja ljude onim sto o njima mislimo, govorimo i ocekujeemo. Ako i slusamo nasu bracu i sestre ,sta govore ,ako ih hranimo strpljenjem,nadom, vjerom, ljubavlju i povjerenjem oni ce uspjeti,i mi svi skupa s njima..Duh Sveti izlio je Rosu Bozjeg blagoslova..i tako napajajmo sebe i druge blagoslovima i pozitivnim mislima i rijecima.A to znaci ozivjeti u sebi i u drugima ono blago koje jesmo i koje nosimo u svojem srcu i svojoj dusi . U punini ljubavi i blagoslova majcinskog srca BDM, koja nam nudi milosti svoje nazocnosti medu nama.Duhom Svetim,koji puse gdje hoce i kada hoce..i Bozjim milostima,koje primamo,zato sto nas On silno ljubi..Probudimo srce . pridjimo Nebeskoj Majci i nasoj Majci, kako bismo mogli nadvladati sve mrznje, proklinjanja, zavisti, ogovaranja i klevetanja. Ona nas upucuje da molimo Duha Svetoga kojega Bog zeli poslati svima koji ga zele i traze.”Poslje nase Devetnice,TT …dobro smo svi osjetili”.Bog ne moze ostati gluh, ne moze ne odgovoriti na vapaje koje dolaze iz srca.ON je dosao.. Potrebno mu je vrata zivota otvoriti. Otvoriti srce tvoje i srce moje..i srce nase..On nece i ne zeli na silu provaliti ni u ciji zivot,niti ce nasilu pokucati na necija vrata.Zato oduprimo se svakoj nemarnosti i hladnoci srca.svemu onome sto nam steti..
A tebe Marijo,Majko nasa i Kraljice Mira I nas Ruzo Otajstvena , molimo ne umori se s nama, govori nam, opominji nas i vodi putevima zivota.i;CUVAJ I BRANI TEBE-TRAZIM..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]