www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 27 lip 2025 13:25

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 12:16 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
2. DIO- nastavak : san iz jednog misterioznog mjesta...

...zbilja se čovjek lijepo osjeća na podbrdu...nekako sam , samo s Bogom...bez obzira na mnoštvo oko tebe, nekako si nenavezan na ljude, ...osjećaš nešto puno više, nešto jače, misteriozno i nedokučivo...
možda će izgledati patetično, nategnuto, ali čovjek se osjeća jako slobodno i nesputano...kao da pronalazi neke nove snage na ovom brdu...

...za neke je ovo brdo -brdo spoticanja, za druge možda kamen zaglavni , stijena i putokaz novih dolazećih vremena...tko će znati...
...to znaju rijetke , odabrane duše,... maleni, neuki i ponizni, citirati će netko bibliju i tako reći...a , drugi će reći , šta si umišljate , kakav Božji plan i Gospa, kakvi mali i neuki, to su neposlušni lokalnim dekretima i mišljenjima nadležnog i mjerodavnog biskupa...šta oni glume?...kako ih nema među svećenicima i časnim sestrama, nego žene se i udaju...
žive u lijepim kućama, imaju bazene, amerika, italija...
...
i kako znati tko je u pravu...
:shock:
...Bože sveti , smiluj se našoj nevjeri i klevetanjima...ne sudi čovječe, da ti nebi bilo suđeno...tko je prvi bez grijeha , neka baci kamen...

...s brda se lijepo vidi grad...Majčino Selo

... dolaskom rata nestalo je tisuće hodočasnika, apočeli su se pojavljivati prognanici, izbjeglice , djeca...u tom ratnom vihoru ,posebno su bile žrtve djeca, bez krova i doma, bez roditelja...fra Slavkoje preuzeo brigu o njima, mada nije imao odmah rješenje...uzeo je tu djecu i neznajući šta će s njima, iznajmio je kuću i smjestio ih...pozvao je časne sestre da dođu pomoći, i tako je počelo nastajati Majčino selo... kroz selo je prošlo na 100-ne djece...

...s brda vidim i kuću zajednice Milosrdni Otac

...nastala je opet posebnim zauzimanjem fra Slavka...on je imao posebno srce za ovisnike...neki kažu, ako bi uz njega bili ugledni političar i ovisnik, on bi uvijek više vremena imao za ovisnika...
...čudan neki čovjek, zar ne...

...nije li lijepše sjediti u prvim redovima dvorana, crkava (starozavjetni pisci bi rekli sinagoga), među uglednicima, velikodostojnicima, preuzvišenima i ekselencijama, nego li među carinicima , bludnicima, grešnicima ili ti po sadašnji, među narkomanima, alkoholičarima, silovateljima, kriminalcima...

...čudan je to čovjek ...kao da je izvan našeg vremena i prostora...šta će nam takav čudak, moguće da je opasan za strukture i normalan poredak koji je još na snazi...oduzmimo mu neke svećeničke prerogative koje ima, možda ga zaplašimo, možda se promijeni nabolje...moramo mijenjati takve čudake...da i drugi ne krenu njegovim putem, tko zna?...

...zar nije davno rečeno , a rekli su to najučeniji crkveni velikani i pismoznanci starih židova, veliko vijeće -sinedorij... bolje da strada jedan, nego li čitav narod......

i stradao je jedan, ali izgleda vrijedan... njegovom smrću promjenjena je cijela povijest čovječanstva...

zato braćo , čuvajmo mi naše sinekure, naše položaje i ovlasti, nedajmo da nas takvi čudaci nagrizaju i mijenjaju status quo...a , šta nam sada fali...imamo za jesti , piti...držimo govore , ugledni smo i sa titulama...ljudi nam plješću, cijenjeni smo ljudi pismoznanci s položajem i velikim znanjem...

moram prekinuti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 12:37 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hrvoje Hrki napisao:
...ne sudi čovječe, da ti nebi bilo suđeno...

zato braćo , čuvajmo mi naše sinekure, naše položaje i ovlasti, nedajmo da nas takvi čudaci nagrizaju i mijenjaju status quo...a , šta nam sada fali...imamo za jesti , piti...držimo govore , ugledni smo i sa titulama...ljudi nam plješću, cijenjeni smo ljudi pismoznanci s položajem i velikim znanjem...

Sam sebi skačeš u usta. :roll:

Hrvoje Hrki napisao:
moram prekinuti...

Da, to bi bilo mudro s tvoje strane. Svašta, brate, napriča... :roll:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 12:45 
Odsutan

Citat:

Bog te blagoslovio brate Hrvoje.
Nadam se da ćeš spoznati kako nije ni lijepo ni pristojno a ni kršćanski pisati ovako negativno dok pričaš i svjedočiš o divnim iskustvima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 13:18 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Dragi Hrvoje mislim da je netko krivo shvatio tvoje pisanje. :oops:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 13:29 
Odsutan

speranza napisao:
Dragi Hrvoje mislim da je netko krivo shvatio tvoje pisanje. :oops:

...ništa ne brini sestro :D ...sve će biti dobro...poravnat će se Božji putovi, a malo, pomalo i ljudska srca...

...bez straha, stado malo... :q126: ...Ja sam s vama sve do kraja svijeta...

hvala na podršci :grlim te: smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 13:49 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
:D :D :D :D :D

A jao... :oops:
Draga braćo, nije Hrvoje mislio ništa loše - ma ja vam nisam upoznala većeg zagovornika Međugorja nego je to on!!!

Ovo je na jedan šaljiv i meni također predivan način opisano upravo njegovo vjerovanje i vidiocima, a prije svega - našoj Majci, Kraljici Mira...

Pročitajte još jednom, molim vas!!! :D :D :D
Ovaj put imajući na umu to da naš predragi Hrvoje Hrki jaaako poštuje i voli Međugorje i našu Majku!

No, to je nedostatak ovakvih medija (gdje je sve što imamo samo pisana riječ) - često nešto krivo procijenimo, posebno ako osobu nismo osobno upoznali. Ja sam imala tu čast da upoznam Hrvoja i znam da je njegovo srce čisto i dobro, prepuno Ljubavi prema Bogu i našoj Majci!!! A Međugorje mu je posebna ljubav!!! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 14:06 
Odsutan

baš sam se slatko (nezlonamijerno-nasmijala)

ove reakcije su ČISTI dokaz kako svatko od nas reagira drugačije i percipira drugačije ISTE stvari.... he..he..

Kad se piše pozitivno i lijepo o lijepom i divnom- NISI "zanimljiv"

a ova IRONIČNOST je baš simpatična - još bih nadodala riječi poznatog psihologa koji je od početka proučavao ekstaze : " zaista je "čudno" kako šestero mladih ljudi u ISTO vrijeme počne HALUCINIRATI na ISTI način " :wink:

( uprijevodu hoće reći: NEMOGUČE ) :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 14:34 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Bravo Ela i Eleonora to sam i ja htjela reći . Mene i mog pokojnog muža u najtragičnijim momentima života spašavala ironija i autoironija.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 15:22 
Odsutan

3.dio- misterij međugorja i Gospinih ukazanja...

...zašto dolazite...zašto?...
...pa imate i druga, PRIZNATA mjesta ukazanja...lurd, fatimu, marienfrid, akitu...

...zar nečujete glas autoriteta koji kategorički negira ukazanje Gospino u međugorju...nije barem neutralan...nego kategorički siguran,uvjeren da je to sve laž, prevara...zašto ste neposlušni ...zašto?...

...zašto čitate afirmativne knjige o međugorju...o porukama iz međugorja...pa te poruke ne govore ništa novog...sve to imate u bibliji...katekizmu...šta će vam to...

...što gubite vrijeme?...dolazite iz australije, amerike, brazila, afrike...gubite dragocjeno vrijeme...toliko dugo putovanje, tolika muka, čemu sve to...
...pa imate toga i kod sebe...puno bliže...a , budimo i pravno , juridički točni, ta ukazanja su priznata, a ovo nije...pa zašto onda...?

...koji vas to zlotvor omađija...kome više vjerujete...sinedoriju-Velikom vijeću ...ili grešnicima koji krše zakon o suboti...

...molite, postite, idite na ispovijed, svetu pričest-euharistiju, čitajte bibliju, obratite se, pomirite se, molite za mir...molite, molite , molite...

...šta je tu tako privlačno...šta te Gospine poruke govore, a da se ne čuje i u crkvi, katedrali u mostaru...

...ali gle , u snu opet čuh nešto drugo:

...međugorje je mjesto gdje se Božja providnost povezuje, gdje se ljudi susreću, nadopunjuju, gdje se ljudi pomažu...
...hodočasnik ne radi samo na svom obraćenju, nego na obraćenju svih s kojima je u dodiru...

...siromah s pravom dolazi u međugorje i traži lijek koji mu treba, jer mu ga Gospa i Isus žele dati...

...siromah duše, siromah tijela, siromah emocija...koga su hedonizam, sebeljublje , sebičnost,droga , alkohol, grijeh osiromašili...svaki taj ima pravo doći u međugorje i potražiti pomoć, smirenje, mir...

...Gospa je osoba koja je imala najveći mir i vjeru u svom srcu, od svih ljudi koji su hodali zemljom...

...imala je mir kada se našla trudna pred zaručnikom Josipom, imala je mir kada je trebalo iči u nepoznato i neizvjesno u betlehem pred samo poređenje djeteta kojeg je nosila, imala je mir kada je bježala s josipom u egipat, u raznim teškim situacijama Gospa je imala savršeni mir... mir koji ti daje vjera , ufanje i ljubav...

...čuh i ovo:... svaki je vjernik dužan plesti mrežu Božje crkve na svaki mogući način, da bi Crkva živjela i disala punim plućima... nema nevažna čovjeka, nema nevažne potrebe i molitve...

...kad vjernik razmišlja o mđugorju, on u stvari nije radoznao, on ne traži nešto neobično, bizarno...

...čovjek u međugorju TRAŽI SEBE, svoje BIĆE...
...POSTOJI GLAD I ŽEĐ DUŠE, koja je bitna i koja je dio ljudske naravi, življenja...čovjek ne može sebe zanijekati..

...kada čovjek traži međugorje, Gospu...to je žedni čovjek ...koji očajnički traži vodu kako bi se napio...
...a međugorje je neiscrpno vrelo, zdenac, s kojega se napaja desetke milijuna ljudi...

...kada se moli na brdu ukazanja, na Križevcu... hodočasnik ne traži ništa nego susret s Bogom i Gospom-Isusovom Majkom, Bogorodicom... VLASTITO ISPUNJENJE...

...U tome ...u primanju svetih sakramenata- ispovijedi, euharistiji pomažu im službenici i sluge Božje- svećenici...
...svećenici su uvijek s njima ...požrtvovni i srdačni poput pok fra slavka, pok.fra leonarda, fra tomislava, fra svetozara, fra janka i mnogih drugih...koncelebriraju u velikom broju...svećenici sa svih strana svijeta...sa svih kontinenata...

...o Majko Božja i Duše sveti...okupio si tolike svećenike, na stotine u isto vrijeme...na ovome SVETOME mjestu na zemlji...

...zbilja, Bože , svemoguć si...velika su djela Tvoja... gdje to u svijetu, gdje ćete vidjeti ovakvo zajedništvo, ljubav ,mir, koncelebraciju svih rasa i naroda...kao na ovom svetom mjestu...

...gdje??...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 16:31 
Odsutan

Hrvoje Hrki napisao:
...koji vas to zlotvor omađija...kome više vjerujete...sinedoriju-Velikom vijeću ...ili grešnicima koji krše zakon o suboti...

Oprosti, mogu razumjeti da čovjek može biti emocionalno vezan uz Međugorje, ali mislim da bi morao pripaziti sa svojim usporedbama. Uspoređivati protivljenje između Isusa i Velikog vijeća s protivljenjem između biskupa i Međugorja je jako opasno. Isus je imao vlast nad velikim vijećem jer je bio sam Bog. Gospa definitivno nije u takvom odnosu prema crkvi. Onog trena kad bi crkvene vlasti službeno odbacile Međugorje, tog trena bi svaki vjernik morao zauzeti taj stav. Također, onog trena kad bi gospa preko međugorskih vidioca pozvala na neposlušnost biskupu, tog trena bih ja prekrižila Međugorje kao sotonsku prevaru. Jer sam Isus je ustanovio crkvu i rekao da je vrata paklena neće nadvladati. Također, nezabludivost pape kad u zajedništvu sa svim biskupima donosi sudove o vjeri i moralu je crkvena dogma. A gospa je službenica Božja, ona sigurno nikad ne bi pozivala na neposlušnost crkvi Božjoj.

Sve ovo što si napisao o milostima koje su mnogi primili i primaju u Međugorju stoji. Ja osobno sam također sklona vjerovati u autentičnost međugorskih ukazanja. Međutim, treba imati u vidu da čak i u slučaju službenog priznanja Međugorja ono time spada u privatnu objavu koju nitko nije dužan vjerovati. Bitno je vjerovati u Boga po nauku crkve, a privatne objave bi trebale služiti upravo jačanju te vjere. Pa ako netko tu istu vjeru snaži po nekom drugom izvoru, a ne vjeruje u Međugorje, jednako je na dobrom putu. Mislim da je Vicka jednom za post izjavila – tko posti dobro čini, tko ne posti ne griješi (dakako, osim ako to ne čini kad je post crkveno zapovjeđen). To isto bi, po mom, trebalo vrijediti i za Međugorje - tko u Međugorju pronalazi poticaj za rast u pravoj vjeri, dobro čini, a tko ne nalazi ne griješi. Mislim da treba osobito paziti da se u svojoj privrženosti Međugorju ne bi stigmatiziralo one koji u Međugorje ne vjeruju ili ga sumnjiče. Jer ne griješe time!

Hrvoje Hrki napisao:
...zbilja, Bože , svemoguć si...velika su djela Tvoja... gdje to u svijetu, gdje ćete vidjeti ovakvo zajedništvo, ljubav ,mir, koncelebraciju svih rasa i naroda...kao na ovom svetom mjestu...

...gdje??...

Ima još jedno mjesto gdje se skupljaju ljudi svih rasa i naroda, okupljeni vjerom u Boga. A to je Vatikan. Ne smije se to smetnuti s uma.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]