www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 13:30

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2008 14:13 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
18. Tako je srušen veliki Zmaj,

I s njim njegovi anđeli. Sveti Mihael arkanđeo srušio je bijednog, u zmaja pretvorenog, Lucifera s ovim neoborivim riječima: "Tko je kao Bog?" Te riječi bile su toliko jake da su onog ponositog Diva zajedno s njegovim slijedbenicima strovalile s neopisivom sramotom u najdublje provalije Zemlje. Nadalje je na svoju nesreću dobio i ova imena: Zmaj, Zmija, Đavao, Sotona. To su imena koja mu je sv. Mihael u međusobnoj borbi pridjenuo kako bi istaknuo njegovu zloću i nepravednost. Kao što je svojom neposlušnošću izgubio svu sreću i sve časti, tako je umjesto počasnih naslova dobio pogrdna imena. Među ostalim tada je nastao njegov zli plan, kojeg je onog dana podjelio sa svojim sljedbenicima, da će progoniti i zavoditi sve stanovnike Zemlje. O njemu Izaija kaže: "U Podzemlje ćeš biti srušen, u dubine provalije. Lijes tvoj izjedati će moljci i crvi tvoje zle savijesti." (Iz 14,15) Na Luciferu se ispunilo sve što je Izaija prorekao u 14. poglavlju svoje knjige.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2008 14:14 
Odsutan

19. Tako je Nebo postalo čisto od zlih duhova

Za dobre i poslušne anđele stigla je obećana nagrada, gledali su sada Boga licem u lice. Oni su ušli u zasluženu slavu, dok su oni neposlušni primili svoju kaznu. Bog je tada dobrim anđelima objavio dio božanske odluke govoreći: "Lucifer je istaknuo svoju oholost i grijeh. On će s izuzetnom zloćom i snažnim gnjevom progoniti ljudski rod i mnoge će zavesti svojom lukavštinom tako da će se ljudi međusobno ubijati. U sljepilu grijeha i poroka će se u različitim vremenima uzdizati, ali oholost, laž kao i sve vrste grijeha su Mojem Biću i Volji beskrajno daleke. Stoga želimo da kreposti i svetost dođu do svog trijumfa."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2008 14:22 
Odsutan

20. Završetak razlaganja dvanaestog poglavlja tajne objave

Jao Zemlji i morima, jer je Đavao s neopisivim gnjevom sišao među njih. On zna koliko je kratko njegovo vrijeme. Jao Zemlji, pozornici tolikih budućih zala.! Jao morima jer nisu iskoristila prilku da u bjesnim olujama potope one koje izriču užasne hule i tako ih osvete pred Bogom njihovim Stvoriteljem! Ali još više jao onima okorjelima u zloći, to su oni koji slijede Đavla. On je sišao među vas kako bi u velikom bijesu i dosad neviđenoj okrutnosti započeo rat. Bijes toga ponositog Zmaja, koji je jači od krvavog lava, želi sve progutati. Svi dani sveukupnog vremena su mu prekratki kako bi zadovoljio svoj gnjev. Tako je velika njegova žeđ i pohlepa za time da upropasti ljude, da čitav njegov životni vijek nije dovoljan za ostvarenje tog cilja. Njegova osveta želi vječna vremena, kada bi ona bila moguća, da on može voditi vječni rat protiv djece Božje. Ali prije svega je njegov bijes usmjeren protiv one blažene Žene, koja će mu glavu satirati. Kada se Zmaj našao strovaljen na Zemlju, progonio je Ženu, koja je rodila Dijete. Nakon što je stara Zmija, Đavao, spoznao nesretno mjesto i stanje u koje je zapao pobjesnio je još većim bijesom i zavišću. Mogao je sam sebe razderati, poput kakve bijesne životinje, da je to bilo moguće. Protiv Majke utjelovljene Riječi, podigao je takvu mržnju, da je niti jedan čovjek ne može razumjeti. Kada je Lucifer zajedno sa svojim sljedbenicima dospio u Pakao, odmah je održao vijećanje. U tom vremenu Lucifer je sa čitavim svojim razumom i zloćom, zajedno sa svojim paklenim drugovima, tražio načina kako će najbolje uvrijediti Boga i tako se Njemu osvetiti za kaznu kojom ih je udario. Zaključak tog okupljanja bio je sljedeći: Budući da će Bog prema sve sudeći veoma ljubiti ljude, najveća bi se osveta sastojala u tome da oni spriječe djelovanje Božje ljubavi i to tako što će ljude zavoditi i nastojati ih što više navesti da budu neposlušni i buntovni prema Bogu. Na taj način oni bi izgubili Njegovu milost i prijateljstvo s Njime. Lucifer je na kraju još pridodao: "Nakon ove spoznaje moramo raditi i sve snage i brige ujedinti. Želimo podložiti ljude našim željama i volji kako bismo ih upropastili. Želimo progoniti čitav ljudski rod kako bismo mu oduzeli njegovu nagradu. Želimo uložiti čitav naš napor kako ljudi ne bi dospjeli do vječnog gledanja Boga licem u lice jer je nama to isto nepravdom oduzeto. Slavit ću veliku pobjedu nad njima. Želim sve opustošiti i podložiti svojoj volji. Želim raspršiti zablude i sekte i sve ono što će se protiviti Božjim zapovijedima. Ja ću sam od ljudi načiniti proroke i vođe, usadivši u njih moje zablude, da ih oni posvuda rašire. I kao osvetu protiv njihova Stvoritelja želim ih povući k sebi u muke Pakla. Siromašne želim baciti u nevolje, trpeće pritiskati, napuštene progoniti. Želim posijati svađe, potpaljivati vatre ratova, zavaditi narod protiv naroda, odvažite i smione navesti da posvuda šire zakon grijeha. Sve koji me slijede želim pokopati u vječnoj vatri. One koji me budu najbliže slijedili želim baciti u mjesto najvećih muka. Od toga će se sastojati moje Kraljevstvo, to će biti nagrada mojim slijedbenicima. Utjelovljenoj Riječi (Kristu) navješćujem krvavi rat. Premda je Bog, također će biti čovjek, dakle posjedovat će nižu narav od moje. Svoje prijestolje i svoje dostojanstvo želim uzvisiti nad Njegovim, po mojoj moći i podmuklosti želim ga nadvladati i srušiti. Ženu, koja će biti Njegova majka, želim da propadne u mojim rukama. Jer što za moju moć i veličinu znači jedna žena? A vi demoni, koji se zajedno sa mnom zlostavljeni, slijedite me u osveti jednako kao što ste me tada slijedili u neposlušnosti. Laskajte ljudima u ljubavi te ih tako povucite u propast. Varajte ih tako što ćete im služiti da ih tako i upropastite. Učinite ih lošima i povucite ih k meni ovdje u Pakao." Nijedan ljudski jezik ne može riječima dočarati zloću i oholost prvog paklenskog zasjedanja protiv čovječanstva, koje čak nije bilo niti stvoreno. Tada su izmišljeni svi grijesi i opačine ovoga svijeta. Odatle su proizišle sve laži, zablude i hereze. Sve što je nepravedno imalo je uzrok u tom kaotičnom zasjedanju. Svi koji čine zlo služe knezu Pakla.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2008 08:03 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
teja11 napisao:
6. Ovdje moram spomenuti još jednu tajnu

Kada je svim anđelima ponuđeno da se klanjaju utjelovljenoj Riječi primili su i treću zapovijed koja je od njih zahtijevala da se klanjaju Ženi u čijem će se krilu roditi Jedinorođenac Očev te je priznaju svojom Kraljicom. Ta Žena će biti njihova Kraljica i Gospodarica svih stvorenja te će svojom milošću i slavom daleko nadmašiti sve anđele i ljude zajedno. Dobri anđeli odmah su prihvatili tu zapovijed. Vjerovali su i s najdubljom su se poniznošću klanjali moćima i tajnama Svevišnjega. Lucifer i njegovi slijedbenici žestoko su se usprotivili toj zapovijedi. U silnom bijesu želio je da on bude gospodar svih anđela i čitavog čovječanstva. Ako je to moguće kroz spajanje više i niže naravi onda se to moralo dogoditi upravo njemu. U odnosu na nižu narav majke utjelovljene Riječi Lucifer je sipao mnoštvo pogrda. U neopisivom bijesu usprotivio se na Uzrok koji je djelio tolike milosti jednom biću. U tom bijesu požurivao je i ostale govoreći: „Takve zapovijedi su nemoguće! One su smiješne! Moja uzvišenost biva time ponižena! Zato želim tu narav koju promatraš s tolikom ljubavlju i koju si obdario nebrojenim milostima proganjati i istrijebiti. Poslužit ću se svom svojom moći i znanjem da to postignem. Tu ženu, majku Riječi, želim zbaciti s visine na koju je misliš uzdići. Želim pomrsiti Tvoje planove!“

sestro teja,

prelijepe objave dane mističarki mariji agredi :grlim te:

mnogi otpali se odriču nebeske i naše Majke , Gospe-Kraljice Mira

Nje koja je bila najponiznija i najposlušnija službenica Gospodnja

Otk 12

1I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda. 2Trudna viče u porođajnim bolima i mukama rađanja. 3I pokaza se drugo znamenje na nebu: gle, Zmaj velik, ognjen, sa sedam glava i deset rogova; na glavama mu sedam kruna, 4a rep mu povlači trećinu zvijezda nebeskih - i obori ih na zemlju. Zmaj stade pred Ženu koja imaše roditi da joj, čim rodi, proždre Dijete.

5I ona porodi sina, muškića, koji će vladati svim narodima palicom gvozdenom.[b] I Dijete njeno bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu[/b]. 6A Žena pobježe u pustinju gdje joj Bog pripravi sklonište da se ondje hrani tisuću dvjesta i šezdeset dana. 7I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi, 8ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu. 9Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija - imenom Đavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli njegovi. 10I začujem glas na nebu silan: "Sada nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega i vlast Pomazanika njegova! Jer zbačen je tužitelj braće naše koji ih je dan i noć optuživao pred Bogom našim.

11Ali oni ga pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječju svojega svjedočanstva: nisu ljubili života svoga - sve do smrti. 12Zato veselite se, nebesa i svi nebesnici! A jao vama, zemljo i more, jer Đavao siđe k vama, gnjevan veoma, znajući da ima malo vremena!" 13Kad Zmaj vidje da je zbačen na zemlju, stade progoniti Ženu koja rodi muškića. 14No Ženi bijahu dana dva velika krila orlujska da odleti u pustinju, u svoje sklonište gdje se, sklonjena od Zmije, hrani jedno vrijeme i dva vremena i polovicu vremena. 15I Zmija iz usta pusti za Ženom vodu poput rijeke da je rijeka odnese. 16Ali zemlja priteče u pomoć Ženi: otvori usta i popi rijeku što je Zmaj pusti iz usta. 17I razgnjevi se Zmaj na Ženu pa ode i zarati se s ostatkom njezina potomstva, s onima što čuvaju Božje zapovijedi i drže svjedočanstvo Isusovo. 18I stade na morski žal.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2008 08:52 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

kad smo kod naše Marije...

sinoć nam je svečenik pričao i ispričao jedno viđenje don.Bosca.... salezijanca..

u snu je vidio kako na jednom brodu koji plovi k CILJU se nalazi Crkva, Papa, svi svečenici i ljudi..Isusovi..

plovi brod a ljuljaju valovi, male brodice napadaju i uzdrmavaju taj Veliki brod... samo da ga smeto od cilja..

i na kraju kad je brod "odolio" svim napadima pred sam CILJ.. uplovljava u "luku" i prolazi pored dva Stupa...

Mora obavezno proći pored IZMEĐU ta dva stupa....

na jednom Euharistija... na drugom djevica Marija....

eto tako i je Bog zamislio... da po Isusu i Mariji dođemo natrag Njemu.... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2008 09:16 
Odsutan

Elenora napisao:
kad smo kod naše Marije...

sinoć nam je svečenik pričao i ispričao jedno viđenje don.Bosca.... salezijanca..

u snu je vidio kako na jednom brodu koji plovi k CILJU se nalazi Crkva, Papa, svi svečenici i ljudi..Isusovi..

plovi brod a ljuljaju valovi, male brodice napadaju i uzdrmavaju taj Veliki brod... samo da ga smeto od cilja..

i na kraju kad je brod "odolio" svim napadima pred sam CILJ.. uplovljava u "luku" i prolazi pored dva Stupa...

Mora obavezno proći pored IZMEĐU ta dva stupa....

na jednom Euharistija... na drugom djevica Marija....

eto tako i je Bog zamislio... da po Isusu i Mariji dođemo natrag Njemu.... :grlim te:

čitao sam to viđenje u Velikom znaku
u Glasniku mira sam čitao o istom viđenju , samo sa slikom o 3 bijeline-svjetlosti:

jedan Bijaše euharistija( hostija) , druga BDMarija, a treća papa-Sveti Otac

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2008 09:24 
Odsutan

jesi načitan Hrki.... :shock:

netko čita a netko i čuje... :lol:

he..he..

Bog te blagoslovio!! i Tejicu!!!

p.s nabavila sam Catalinu,Tajna misne žrtve idem je sad čitati.. BTB!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2008 09:55 
Odsutan

Elenora napisao:
jesi načitan Hrki.... :shock:

netko čita a netko i čuje... :lol:

he..he..

Bog te blagoslovio!! i Tejicu!!!

p.s nabavila sam Catalinu,Tajna misne žrtve idem je sad čitati.. BTB!!!

JA SAM JE KUPIO NA TABORU PROŠLI VIKEND
ups velika slova...dobra knjižica i mistično svjedočanstvo...

btb :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2008 13:25 
Odsutan

evo me opet.... pročitala sam Catalinu... sad sam malo više "duhovno"pametnija :lol:

nego, pitala bih vas da nebudem u sumnji ili dilemi...

Kad je sama pretvorba na sv.Misi?

poznam 2.trenutka....

1. kad svečenik zahvaljuje Bogu i govori što Mu prinosimo..plod trsa i ruku... kruh i vino.... i onda on sam nešto u sebi izgovara..

2. kad je sam spomen na Posljednju večeru..kad podiže kruh i vino i kad se pretvara u Krv i Tijelo...

PITANJE: kad mi predajemo i molimo Krista za sve? kod br.1 ili 2.?

ja sam stalno kod br.2 a sad sam skužila da sam možda fulala..iako nije to neko veliko "fulanje".. molim da mi se razjasni...

hvala!!!!!! BVB!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 14:52 
Odsutan

21. Pad Adama i Eve u Raju

Blaženo vrijeme milosti naših praroditelja trajalo je samo kratko vrijeme, jer je brzo probuđena zavist Zmije. Oni su uvijek s nestrpljenjem očekivali stvaranje prvih ljudi. Lucifer je promatrao nastanak svih ostalih stvorenja. No Bog mu nije dopustio da promatra nastanak Adama i oblikovanje Eve iz Adamova rebra. Sve to ostalo im je skriveno dok oboje nisu bili skupa. Pošto je Lucifer vidio čudesno oblikovanje ljudske prirode koja nadvisuje sva ostala stvorenja, kao i tjelesnu i duševnu ljepotu Adama i Eve, a uz to kada je osjetio očinsku ljubav s kojom ih Bog ljubi kao i nadu u vječni život koja im je podarena uskipio je dotad neviđenim bijesom. Neopisiva je mržnja i bijes s kojom je ponosita Zmija uskipjela kako bi, poput ljutog lava, raskomadala Adama i Evu. On bi to i učinio da ga nije priječila neka viša sila. Razmišljao je kako bi njih dvoje mogao odvojiti od milosti Božje te ih usmjeriti protiv Boga.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]