www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 14:01

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 14:57 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
22. Lucifer je prevario sama sebe

Gospodin mu je odmah na početku objavio kako će utjelovljena Riječ postati čovjekom u najčišćem krilu Marije, ali kada i kako nije mu htio objaviti jednako kao što mu nije objavio stvaranje Adama i Eve. Lucifer je odmah osjetio svoje neznanje u odnosu na tajnu Utjelovljenja. Pošto su njegova mržnja i budnost bili usmjereni na Krista i Mariju, pomislio je da je Adam rođen od Eve, te je Eva njegova majka, a Adam bi mogao biti utjelovljena Riječ. To uvjerenje poraslo je kada je osjetio onu božansku snagu koja ga je priječila da ubije Adama i Evu. Ipak, njegovo uvjerenje smanjivalo se postepeno pošto je čuo Adama i Evu kako govore o zapovijedi koju im je Bog dao. Počeo je prisluškivati njihove razgovore i ometati njihove namjere. Okružio ih je kao gladan lav, da bi po njihovim nagonima koje je prepoznao, ušao u njih. Prije nego je sve istražio stalno se kolebao između bijesa protiv Krista i Marije te brige da će ga oni nadvladati. Ali najviše od svega se bojao pomisli da će biti pobjeđen od nebeske Kraljice, budući da je ona bila obično stvorenje, a ne Bog.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 14:58 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Ima jedan vic....koji me podsjeti kako je divna naša Majčica.

Kažu jednog dana Isus je šetao Rajem i vidi sve pretrpano....mnogo ljudi unutra...pa skoro da i nema mjesta...
I dođe On tako do sv. Petra i kaže mu: "Petre previše si popustljiv, jesam li ti rekao da malo pritvoriš vrata"
Kaže Petar: "Gospodine, jesi rekao si mi, i ja sam te poslušao, al kad god ja zatvorim vrata tvoja Majka širom otvori prozore"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 14:59 
Odsutan

Elenora napisao:
evo me opet.... pročitala sam Catalinu... sad sam malo više "duhovno"pametnija :lol:

nego, pitala bih vas da nebudem u sumnji ili dilemi...

Kad je sama pretvorba na sv.Misi?

poznam 2.trenutka....

1. kad svečenik zahvaljuje Bogu i govori što Mu prinosimo..plod trsa i ruku... kruh i vino.... i onda on sam nešto u sebi izgovara..

2. kad je sam spomen na Posljednju večeru..kad podiže kruh i vino i kad se pretvara u Krv i Tijelo...

PITANJE: kad mi predajemo i molimo Krista za sve? kod br.1 ili 2.?

ja sam stalno kod br.2 a sad sam skužila da sam možda fulala..iako nije to neko veliko "fulanje".. molim da mi se razjasni...

hvala!!!!!! BVB!!!

..kod broja 2.. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 15:07 
Odsutan

23. Lucifer se obrušio zavodljivom laži,

Protiv zapovijedi koju je Bog dao Adamu i Evi, nastojeći se svim silama suprotstaviti volji Božjoj. Nije napao prvo muškarca, već ženu jer je prepoznao kako je ona nježnije i slabije prirode od muškarca. Pri tome je imao i spoznaju da ne napada Krista. Do toga je došlo jer je ponovno zapao u neviđeni gnjev zbog Znaka kojeg je vidio u Nebu, kada mu je Bog zaprijetio sa Ženom. Sve ovo bio je razlog zbog kojega je više bio usmjeren protiv Eve nego protiv Adama. Prije nego se ukazao nije se libio Evi uliti svakakve neuredne misli i živopisne zamisli kako bi je djelomice zbunio i našao nespremnom. Želim samo reći kako je Sotona napastovao Evu sa svom svojom silom, gotovo neljudski. Dovoljno je znati što nam Sveto pismo kaže o ovom događaju. Lucifer se naime pretovrio u zmiju i tako je razgovarao s Evom. Ona je slušala razgovor, što nije smjela učiniti, jer je kroz slušanje i odogovor došlo do toga da povjeruje Sotoni te u konačnici prestupi zapovijed. K tome je još nagovorila svoga muža, koji je na svoju nesreću i na nesreću svih ljudi također prekršio zapovijed. Tako su izgubili stanje milosti za sebe, ali i za nas.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 15:08 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

to sam si i mislila ali rekoh, šta ako griješim.. he..he..

hvala sekice!!!!!!!!

piši nam dalje.. a neka te Gospodin za to blagoslovi! zna koliko je to vrijedno! Neka te blagoslovi!!!! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 15:32 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Elenora napisao:
evo me opet.... pročitala sam Catalinu... sad sam malo više "duhovno"pametnija :lol:

nego, pitala bih vas da nebudem u sumnji ili dilemi...

Kad je sama pretvorba na sv.Misi?

poznam 2.trenutka....

1. kad svečenik zahvaljuje Bogu i govori što Mu prinosimo..plod trsa i ruku... kruh i vino.... i onda on sam nešto u sebi izgovara..

2. kad je sam spomen na Posljednju večeru..kad podiže kruh i vino i kad se pretvara u Krv i Tijelo...

PITANJE: kad mi predajemo i molimo Krista za sve? kod br.1 ili 2.?

ja sam stalno kod br.2 a sad sam skužila da sam možda fulala..iako nije to neko veliko "fulanje".. molim da mi se razjasni...

hvala!!!!!! BVB!!!

EUHARIJSTIJSKA SLUŽBA
TU MI PREDAJEMO NAŠE DAROVE , naše drage, bolesne , slabosti itdPriprava darova
BR 1!Blagoslovljen da si Gospodine , Bože svega svijeta od tvoje darežljivostiprimismo kruh što ti ga prinosimo ; on je plod zemlje i rada
ruku čovječjih , postat će nam kruhom života.

Blagoslovljen da si Gospodine, Bože svega svijeta ; od tvoje darežljivosti primismo vino što ti ga prinosimo ; ono , plod trsa i rada ruku čovječjih , postat će nam piće duhovno

Molite braćo i sestre .....
Primio Gospodin žrtvu.......

SLIJEDI EUHARISTIJSKA MOLITVA
predslovlje
svet, svet svet

Ovaj dio što slijedi je podizanje ili pretvorba

BR. 2 UISTINU svet si gospodine.......
Kad se dragovoljno predao ......
UZMITE I JEDITE ....
Isto tako , pošto večeraše.....
UZMITE I PIJTE

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 17:09 
Odsutan

24. Kada je Lucifer doveo naše praroditelje do pada ,

Vidio je kako su unutarnja ljepote milosti i pravednosti ustupile mjesto odvratnosti grijeha, stoga je neopisivio trijumfirao pred paklenim duhovima. Ali njegova radost nije bila dugog vijeka. Potpuno suprotno njegovim željama i očekivanjima spoznao je kako je Božanska ljubav i milosrđe darovala milost našim praroditeljima dajući im vremena za pokoru i nadu za oproštenje koju će moći primiti kroz iskreno pokajanje. Lucifer je vidio kako su ljepota milosti i prijateljstvo s Bogom bili ponovno uspostavljeni. Veliko djelovanje savršenog kajanja iznova je preplašila i zbunila cijeli Pakao. Luciferov pad bio je tim veći kada je čuo Božju osudu protiv Adama i Eva, a osobito kada je iznova čuo prijetnju: "Žena će ti satirati glavu!".

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 17:45 
Odsutan

25. U trenutku kada se Božja riječ utjelovila u ljudskom tijelu

Lucifer i svi zli duhovi osjetili su snagu svemogućeg Bog koji ih je srozao u najdublje dijelove Pakla. Ondje su ležali nekoliko dana nemoćni i bez pokreta, sve dok im Gospodin u svojoj čudesnoj providnosti nije dozvolio pridignuti se od tog udarca, čiji uzrok nisu mogli spoznati. Veliki Zmaj ustao je i pošao na Zemlju kako bi prošao čitav svijet i istražio nije li se štogod novoga pojavilo što bi moglo biti uzrok onoj pojavi koju su on i sve njegove sluge morale iskusiti. Ponisti knez tmine nije htio tu zadaću prepustiti svojim drugovima. On se sam popeo gore na Zemlju s njima, te je u najvećem gnjevu i zloći kružio Zemljom puna tri mjeseca ne bi li što otkrio. Tada se ponovno vratio u Pakao u jednakom neznaju kao što ga je i napustio. Nije mogao razumjeti takve Božje tajne. Njegova zloća bila je toliko crna da nije mogao uživati takve Božanske plodove te zahvaljivati i slaviti Stvoritelja za njih, kao što možemo mi za koje vrijedi Otkupljenje. Neprijatelj Božji u svojoj zbunjenosti nije znao kome da pripiše taj neuspjeh. Zato je sazvao sve paklene družine na savjetovanje, bez da je izostavio i jednog jedinog zlog duha. Spustio se na jedno povišeno mjesto i počeo svoj govor ovim riječima: "Znadete, moji podložnici, s kojom sam pažnjom radio na osveti i uništenju Božje moći, otkad nas je On izbacio iz svoje Kuće i slomio našu moć. Sam ga ne mogu doseći. Ali kod ljudi, koje toliko ljubi, nisam gubio niti vremena niti prilike kako bi ih podčinio mojoj vlasti. Tako sam kroz svoju snagu proširio svoje kraljevstvo na mnoge narode. Mnogobrojni su narodi i nacije koje me slijede i slušaju. Svakoga dana osvajam nebrojivo mnogo duša koje uspijevam odvesti od spoznaje Božje i služenje Njemu, sve kako ne bi jednoga dana mogli uživati ono što smo mi izgubili. Želim ih srušiti u ove vječne muke, koje mi također podnosimo, jer su slijedili moju naku i moje korake. Na njima ću ispustiti onaj gnjev kojega imam protiv njihova stvoritelja. Ali sve to smatram malenim jer sam uvijek u strahu zbog neobičnog događaja kojeg smo doživjeli. Toliko neopisivo jaku snagu nismo osjetili nikada otkada smo zbačeni s Neba. Spoznajem kako je moja i vaša moć uvelike potresena te sam u strahu kako će naše kraljevstvo biti uništeno. Potrebna nam je osobita pažnja. Pun sam gnjeva i moja osveta nije zadovoljena. Prošao sam cijelu Zemlju, promatrao sve njene stanovnike, ali nisam našao ništa neobičnog.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 18:51 
Odsutan

26. "Točno sam pratio sve kreposne i savršene žene, kako bih našao našu neprijateljicu,

Koju smo spoznali u Nebu. Nikakve naznake mi ne kazuju da je ona rođena. Nijedna žena nema one osobine koje bi, prema mom sudu, trebala imati majka Mesije. Djevojka koje sam se bojao zbog njenog visokog kreposnog života i koju sam slijedio u hramu, je već u braku. Ona dakle ne može biti ta koju tražimo jer je Izaija rekao da će biti djevica. Svejedno je se bojim i mrzim je. Pošto živi svetim životom od nje bi se mogla roditi majka Mesije ili neki veliki prorok. Do sada je nisam uspio niti jednom zavesti, i o njezinom životu razumijem manje od života drugih ljudi. Ona mi se uvijek opirala neopisivom silom. Lako mi nestaje iz uma, i ako se dobro sjećam ne mogu joj se približiti. Ne znam jel taj zaborav tajanstven ili pak dolazi od moga prezira prema jednoj bijednoj ženi. Razmislit ću još o tome. U ovim danima mi je već dva puta zapovijedila. Nismo se mogli oduprijeti sili s kojom nas je istjerala iz osoba koje smo zaposjeli. To je vrijedno pažnje i zbog načina na koji postupa sa mnom zaslužuje moj gnjev. Odlučio sam je stoga slijediti i podvrgnuti sebi. Vi ćete me poduprijeti sa svim svojim snagama. Tko se u tom boju iskaže dobiti će nagradu od moje velike moći." Paklensko mnoštvo hvalilo je i odobravalo Luciferove namjere. Rekli su kako se ne treba bojati da će njegovi trijumfi biti uništeni ili oslabljeni od strane jedne Žene jer je njegova moć tako velika i skoro mu čitav svijet služi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2008 20:36 
Odsutan

27. Razmišljali su kako će progoniti Blaženu Djevicu,

Koju su prepoznali kao ženu izuzetne svetosti, ali ne i kao Majku Utjelovljene riječi. Od tada je za Mariju slijedila duga borba s Luciferom i njegovim slugama tame. Mnogo je puta paklenome Zmaju satirala glavu. Bog može Sotonu uvijek kontrolirati i nadjačati. Jedino On određuje sve u jednom redu koji najbolje odgovara Njegovoj božanskoj dobroti. Zato je Gospodin tim neprijateljima sakrio dostojanstvo koje je Marija imala, čudesan način njezina majčinstva prije i poslije rođenja božanskog Djeteta. Jednako tako zli duhovi nisu s potpunom sigurnošću prepoznali božanstvo Krista prije njegove smrti. Tek su od toga trenutka shvatili mnoge tajne Otkupljenja oko kojih su se dotad toliko varali. Nisu nikada razumjeli tajnu poniznosti Otkupitelja. Njihov napuhani ponos ih je u tome priječio.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 80 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]