www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 svi 2025 09:14

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 57  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 04 kol 2008 06:40 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala

Dajte im jesti

26Pogledajte ptice nebeske! Niti siju, niti žanju, niti sabiru u žitnice jer ih hra
ni vaš nebeski Otac. A niste li vi mnogo vredniji od njih?

Slika

...čemu se brineš dušo moja...?
Ta...i kad misliš da si ostala prazna...
...da u tebi nema ništa ni za te...
..podigni ruke...i blagoslovi Gospodina
..i On...Otac tvoj...dat će ti koliko trebaš...
...i više od toga ...dat će ti...

...čula sam jučer u Tvojim riječima Gospodine...
...dajte im jesti...
...dotakla me ta riječ...
..molim Te....
...otvori moje srce....da se svatko usudi sletjeti tu...
...i da se hrani od onog što Ti daješ meni...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 kol 2008 10:16 
Odsutan

Traži lice Njegovo...

Ps 27
''Slušaj, Gospodine, glas moga vapaja,
milostiv mi budi, usliši me!
Moje mi srce govori:
''Traži lice njegovo!''

Da, lice tvoje, Gospodine, ja tražim,
Ne skrivaj lica svoga od mene,
Ne odbij u gnjevu slugu svoga!
Ti, Pomoći moja, nemoj me odbaciti!''

Slika

„...Naravno, neće nas Bog ostaviti na cjedilu, ali po trpljenju iz nas cijedi sve ono što nama nije na spasenje.
Zato gledajući u Gospodina u molitvi mu govorimo i riječima: «Lice tvoje, Gospodine, ja tražim. Ne skrivaj lica svoga od mene.» Čini se kao da se Bog skriva ali samo zato da vidi koliko i hoćemo li ga uopće tražiti. Neka ne prestane naše traženje Njegova lica. Ako se tako bude događalo, onda nećemo morati bježati ni od lica drugih, niti ćemo svoja lica zaklanjati drugima....“

...Ne skrivaj lica svoga od mene...Gospodine...
..ne dopusti da me ovaj oblak prestraši...
...daj da čujem Tvoj glas...u ovoj dolini...gdje se sada nalazim...
...daj mi da onaj odsjaj Tvog lica...kojim si me obasjao na trenutak...
...bude dovoljan da te čujem i sada...
...da Tvoj glas prebriše ovu noć...u kojoj sam te tražila ...
...i pitala se ...jesi li tu....čuješ li me....
...i je li to volja Tvoja za nas...
...Ti Pomoći moja...nemoj me odbaciti...
...a ti srce moje....govori stalno ...i ne utihni nikad...
„Traži lice Njegovo...“

...Da Lice Tvoje Gospodine...i danas ja tražim...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 kol 2008 07:43 
Odsutan

Ne boj se stado malo...

Slika

Lk 15, 1-32
"Tko to od vas, ako ima sto ovaca pa izgubi jednu od njih,
ne ostavi onih devedeset i devet u pustinji
te pode za izgubljenom dok je ne nade? A kad je nade, stavi je na ramena sav radostan"

..."Ne boj se stado malo..."
...ne boj se ovčice zalutala...
...jer Pastir Tvoj daje život za tebe...
...sve svoje predaje da bi te pronašao...i podigao...
...vjeruj Mu...Tvoj Pastir nije varalica...koji obećava...
...On je Život i Istina...darovani tebi da bi ti živio...
...predaj mu sve...poleti k Njemu...On će te podići na svoja ramena...
...i ako čitav svijet nosi na dlanu svom ....
...daj mu i ti svoj život...
...i tebe nosit će On...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 kol 2008 08:14 
Odsutan

Ti si moj život, drugog nemam ja,
Ti si moj put, moja istina
Po svakoj Tvojoj riječi želim živjet ja
Dokle daha je u meni, sve dok želiš ti
Bojati se neću, znaj
Dok si sa mnom Ti
Ja Te molim ostani tu

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 kol 2008 07:49 
Odsutan

Ti moja zaštito...

Meni je milina biti u Božjoj blizini, imati sklonište svoje u Jahvi. (Ps 73,..)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_FnIBOiOZ2Y[/youtube]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 kol 2008 10:58 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Mt 25,1-13

"Tada će kraljevstvo nebesko biti kao kad deset djevica uzeše svoje svjetiljke i iziđoše u susret zaručniku. Pet ih bijaše ludih, a pet mudrih. Lude uzeše svjetiljke, ali ne uzeše sa sobom ulja. Mudre pak zajedno sa svjetiljkama uzeše u posudama ulja. Budući da je zaručnik okasnio, sve one zadrijemaše i pozaspaše. O ponoći nasta vika: 'Evo zaručnika! Iziđite mu u susret!' Tada ustadoše sve one djevice i urediše svoje svjetiljke. Lude tada rekoše mudrima: 'Dajte nam od svoga ulja, gase nam se svjetiljke!' Mudre im odgovore: 'Nipošto! Ne bi doteklo nama i vama. Pođite radije k prodavačima i kupite!' Dok one odoše kupiti, dođe zaručnik: koje bijahu pripravne, uđoše s njim na svadbu i zatvore se vrata. Poslije dođu i ostale djevice pa stanu dozivati: 'Gospodine! Gospodine! Otvori nam!' A on im odgovori: 'Zaista kažem vam, ne poznam vas!' Bdijte dakle jer ne znate dana ni časa!"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 kol 2008 11:36 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Zahvaljujem Jahvi jer je dobar,
jer je vječna ljubav njegova!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 kol 2008 14:33 
Odsutan

Biblija stvarno ima odgovor na sva pitanja
Samo je treba citati s mudroscu i razumijevanjem

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 kol 2008 17:17 
Odsutan

Thompsonovac napisao:
Samo je treba citati s mudroscu i razumijevanjem

Mislim da svojom mudrošću ne možemo ništa postići... Niti svojim razumijevanjem. Jedino moliti Duha Svetoga da nam "rastumači" i učini naša srca plodnim tlom za sjeme Riječi Božje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 kol 2008 18:00 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
.'Zaista kažem vam, ne poznam vas!' Bdijte dakle jer ne znate dana ni časa!"

Bdijte dakle jer ne znate dana ni casa! Sta znaci ,to za nas.?Budi spreman, ocekuj svaki cas..zivi sada za buducnost..zivi,tu buducnost sada.
Tada će kraljevstvo nebesko biti kao kad deset djevica uzeše svoje svjetiljke i iziđoše u susret zaručniku. Pet ih bijaše ludih, a pet mudrih. Lude uzeše svjetiljke, ali ne uzeše sa sobom ulja. Mudre pak zajedno sa svjetiljkama uzeše u posudama ulja. Budući da je zaručnik okasnio, sve one zadrijemaše i pozaspaše.
Za nas krscane je vrlo vazno zivjeti kao bice buducnosti
Mudre pak zajedno sa svjetiljkama uzeše u posudama ulja.
A nas zivot,cesto govori , kao mudre i kao lude djevice. Znaci mozemo se postaviti prema svojoj buducnosti aktivno i pasivno. Buducnost je vec pocela,ona zivi s nama svaki dan…
Budući da je zaručnik okasnio, sve one zadrijemaše i pozaspaše
I mi mozemo,itekako cesto...da pozaspemo...da zadrijemamo..da uspavamo svoju vjeru koju zivimo.
Mudre pak zajedno sa svjetiljkama uzeše u posudama ulja. Budući da je zaručnik okasnio, sve one zadrijemaše i pozaspaše.
Jednostavno mirno cekati dobru buducnost,skrsenih ruku a nista ne ciniti ,ne angazirati se,nema velike koristi,zivjeti ocekivanje tipa ludih djevica. To bi bila dobra zelja koja bi nam se ispunila bez naseg angazmana ..
Nije dovoljno imati dobru volju i nakanu, a nista ne ciniti.Jer od nista,se ne ostvaruje nesto.. To bi znacilo imati svjetiljku koja nema ulja koje hrani svjetlo.Nasa buducnost je vec pocela!Ona je tu. Sada,upravo ovaj cas treba stvarati buducnost,sebe uciniti takvim,da nam bude dobra buducnosti, sada treba u sebi probuditi svoju nutrinu , sve one vrednote koje mogu izdrzati sve promjene,upravo sada ,da sada treba misliti i osvrnuti se na nacin svojeg zivota.Zamislimo se malo , zaustavimo se malo na nacinu svojeg zivota.Stvarnog zivota.Kakav je nas zivot i sto je to ono od cega je satkan nas zivot? Pogledajmo svoju svakodnevnicu.pogledajmo svoj zivot bez maske…Orginal,onaj orginal koji zivi u nama.. Da li je to obicno prezivljavanje,mozda bez cilja ili mozda krscanski zivot vise praktican,kao sto je uobicajeno u danasnjem svijetu u nasoj svakodnevnici.Imali li u nasoj nutrini neceg „vrijednog ,onog duha”, neceg trajnog i vjecnog?
Ono sto je vrijedno , to je ulje naseg ziivota? Po Gospodinu Isusu, to je ljubav i dobra djela. Bez ljubavi nas zivot ne moze svijetliti,niti plodove donositi ,za vjecnost, niti za Boga. tako je nasa ljubav "ulje"za svijetiljku , vjecnog zivota covjeka.Nasa dobra djela.kazuju da s njima vise postajemo slicni Bogu. Nasa nutrina ,odnosno nasa dobrota dise dobrim djelima i ljubavlju.,koju zivimo i koju sirimo.
Svaki covjek ispunjen ljubavlju i dobrim djelima neprestano je otvoren angaziranju i djelovanju.Jer uvijek se jos vise moze ljubiti i jos vise uciniti dobrih dijela.i jos vise svakim danom postati bolji.Onaj ,koji radi na sebi .Onaj koji je prozet ljubavlju „uljem vjecnog zivota“ nikada ne ostaje u nekoj ‘naravi’. Da.On je u trajnom ‘pokretu’, u trajnom rastu.Nama je potrebno da u „nama“ bude nesto ‘prepoznatljivo’,ono „Bdijete“ nesto sto je otvoreno primiti milost,i taj dar Bozji. Onaj tko zivi cijeli zivot bez ljubavi i blagosti,tko zna hoce li biti prepoznat od Boga ili ce sam odlutati od njega? Njegov zivot pokazuje kao da mu Bog nije ni potreban.On je ostao bez "ulja",koje mu je neophodno,da mu svijetiljka svijetli..Onaj ,koji ocekuje ljubav i milosrdje Bozje, taj vec pocinje zivjeti ljubav i milosrdje,sada ovdje .. Ono u sto se zivo vjeruje to se nastoji zivo i zivjeti, a ne samo ocekivati od drugoga,nego uloziti cijelog sebe,i tako ostvariti..ono sto je „prepoznatljivo“Znaci biti mudar,i odmah ponesti ulje,sa sobom..
Svakako da nisu dovoljna samo djela ,nego treba odstraniti smetnje za njegov dar. Moglo bi se reci da djela ne spasavaju nego ljubav, ali nema ljubavi bez ‘dobrih dijela’. Vjera i ljubav spasavaju, ali oni nikad nisu sami Nego,kako pise ovdje.. obdareni smo i svjetiljkama i uljem da mognemo ici ususret Gospodinu.
'Evo zaručnika! Iziđite mu u susretOvaj nas zemaljski zivot ,nebi smjeli nikako prokockati.ili,ostati bez ulja spremni..jer zivi se samo jednom Zato je vazno i ne smije ostati bez onog sto je vrijedno i bitno za kraljestvo Bozje. bez ljubavi koja je ‘ulje’ i smisao i vjecnost zivljenja.Ta ljubav, mora biti prisutna u nasem srcu,da se osjeti...gdje god dosli,da ona zivi..da djeluje.
S ljubavlju se ulazi u Vjecnu Ljubav, a Ljubav prepoznaje ljubav.,i ljubav je prepoznativa svagdje, gdje god bio..
.Bdijte dakle jer ne znate dana ni časa

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 562 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 57  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]