www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 09:03

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 132 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2008 19:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Od malena sam odgajan u vjeri (katoličkoj),redovito sam išo u na sv.Misu ali sve mi je to nekako bilo tradicionalno.Nisam ni znao šta je u stvari svMisa.
I molio sam redovito koliko tolio ali nikad nisam imo potrebu da kažem "Isuse volim te",čini mi se da to i nisam mogo izgovorit.
Tek u zadnje vrijeme kad sam prisustvovo na nekoliko duhovni obnova ( fra Zvjezdana Linića u Mostaru,Zlatko Sudac u Jajcu,Dražena Radigovića u Mostaru i Fra Ivo Pavić u Šuici)
sam shvatio koliko sam bio mlak vjernik i koliko još moram poradit na sebi.Rado idem na Karizmatske obnove ne da bih vidio neke senzacije,nego da bih napunio baterije za svakodnevni život.
Nevidim ništa loše kod naših karizmatika,i oni sami upozoravaju da se nesmijemo navezivati na njih nego na Isusa Krista.
Lijepo je doć na duhovnu obnovu zapalit malo vatricu u srcu i onda se vratit u sakodnevni život i tu gdje smo najpotrebniji svjedočit svojim životom.

Za mene lažni proroci su tipa "iscjelitelj" braco,onaj "iscjelitelj iz ekvadora (ako sam dobro zapamtio) i njima slični...
Bog vas blagoslovio!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2008 19:43 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Fran,pitaš se tko su ti lažni proroci?

Pogledaj danas aamo koliko ima zavodnika i sekti. Hare Krišne,vračari,reikisti,bioenergičari,okultisti ovi oni...to su ti lažni proroci. Oni zavode ljude i duše po njima propadaju.

Zato nam i Bog je dao dar razlikovanja duhova da se zna prepoznati šta je od Boga, a što od đavla ako se umiješa.

Sve je vrlo, vrlo jednostavno, samo smo mi skloni kompliciranju.

Po plodovima ćete ih prepoznati!

što se tiče karizmi to može imati svatko od nas!

Pisano je:

U posljednje dane izlit ću svog Duha na svako tijelo i proricat će vaši sinovi i kćeri. Mladići će imati viđenja i starci će snivati sne.Čak ću na sluge i sluškinje izliti svoga Duha i proricat će!

U čemu je bit. Isus je poslao Duha Svetoga svima nama. Te darove nemaju samo ljudi tipa Zlatka Sudca, Linića, Pavića itd.. To može svatko imati samo je pitanje koliko smo mi otvoreni. Isti Duh koji je djelovao u Isusu djeluje i u nama. Zato je i rekao da ćemo raditi čuda i veća od njegovih jer nam je dao istog Duha na raspolaganju.
Istina da treba prosuđivati i da treba biti oprezan, ali ako se sam đavao može umiješati, koliko tek Otac naš nebeski koji nas neizmjerno ljubi neće progovarati preko današnjih proroka i liječiti nas slabe ljude.
BVB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2008 19:59 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 72 zahvala
berno napisao:
Ne znam što se ljutiš, koliko sam ja shvatio tvoja čitava rasprava je bila oko molitve u jezicima. .

nije moja rasprava o darovima Duha Svetoga tu su stvari jasne nego mene zanima od 100 ljudi na susretu koliko ih ima stvarno dar?Dali svi 1,10, 99 koliko a ja tvrdim da mnogi nemaju ništa nego glumataju.

berno napisao:
Citat:
Franjo says (16:09):
nek i meni berno otkrije te stvari molim te
zašto to drži za sebe i ja bi ih htio znati
dapaće nek ih napiše ispod mog posta pa da ih svi vide

I ja sam ti odgovorio.

odakle tebi moj razgovor s msn-a ?

berno napisao:
. Nisu brate svi lažni proroci.
Bog te blagosovio i otvorio ti oči srca da vidiš.

nisu svi lažni proroci ali još jednom ti kažem "ima vukova u ovčinjaku"pa ću i ja tebi reći Bog te blagoslovio i otvorio ti oči srca da vidiš.

Ispričavam se što sam u gornjem postu bio arogantan( osjetljiva tema)
brate :b41:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2008 20:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ja samo znam da imam po meni najveci dar od Boga: MIR u srcu... kada patim... imam mir... kada me napadaju zbog vjere... imam mir... kada me vrijedaju... imam mir...

mir izgubim samo onda kada nesto sagrijesim kao "upozorenje" da to vise ne cinim... tipa kada povrijedim bliznjega svoga... odnosno kada svojim jezikom razrezem njegovo srce a zna nekada izletiti kada izgubim kontrolu najcesce izazvan tadasnjom poprilicnom napetom situacijom...

mir takoder izgubim tokom kusnji koje me napadaju tokom molitve... bili to neki cudni strahovi, zvukovi ili tjeskobe... ali kada ustrajem do kraja na kraju molitve se vrati ponovo mir...

darovi Duha Svetoga nisu losi... u pocetku sam i ja tezio k tome da dobijem te darove jer su mi se djelovali poprilicno zanimljivim...

ali prestao sam teziti za njima vec sam sve prepustio Bogu... idem redovito na karizmatske obnove jer mi se svida tamo... ako On zeli da mi udjeli darove neka bude tako ali ja ne osjecam neku veliku potrebu za GRCEVITIM trazenjem...

neka vas sve Bog blagoslovi :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2008 20:07 
Odsutan

Fran26 napisao:
nije moja rasprava o darovima Duha Svetoga tu su stvari jasne nego mene zanima od 100 ljudi na susretu koliko ih ima stvarno dar?Dali svi 1,10, 99 koliko a ja tvrdim da mnogi nemaju ništa nego glumataju.

Iskreno ja ti na to ne mogu dati odgovor. Ali vjerujem da od svih koji mole - barem 95% ima, ako i ne svih 100%.
Fran26 napisao:

brate studij računarstva "čuda" čini :lol: :lol: :lol:
Fran26 napisao:
nisu svi lažni proroci ali još jednom ti kažem "ima vukova u ovčinjaku"pa ću i ja tebi reći Bog te blagoslovio i otvorio ti oči srca da vidiš.

U to neću ulaziti. Ako bih imao takav stav onda ne bih išao ni na jedan susret iz straha da taj netko nije "vuk".
Fran26 napisao:
Ispričavam se što sam u gornjem postu bio arogantan( osjetljiva tema)
brate :b41:

:grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2008 20:15 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
berno napisao:
Fran26 napisao:

brate studij računarstva "čuda" čini :lol: :lol: :lol:

jel imaš i moje razgovore di sam govorio o osobnim stvarima pa ih postaj na TT
kažeš da nema "vukova u ovčinjaku" a šta je onda ovo?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2008 20:24 
Odsutan

Fran26 napisao:
jel imaš i moje razgovore di sam govorio o osobnim stvarima pa ih postaj na TT
kažeš da nema "vukova u ovčinjaku" a šta je onda ovo?

Ne brate, niti me to uopće zanima. Već sam ti rekao tko mi je dao taj dio i ne vidim razloga da idemo dalje u ovo zachatavanje. Ovo gore sam posto jer si rekao da nisi tražio moje mišljenje. Zato nema razloga da se ljutiš i nazivaš neke osobe "vukovima".

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2008 20:29 
Odsutan

Mi smo imali mogucnost biti na susrteu koji je predvodio vlc Majcen i Josip loncar a i nas zupnik ih je pozvao da dodu u nasu zupu sada za vrijeme adventa.....

A sad naravno da ima mozda puno laznih svjedoka z amoje roditelje su svi ti karizmatici samo lazovi i varaju ljude a ne misle na to kako su to mozda buduci svetici,za njih sam ja manjak sto idem na duhovne obnove i sta ja znam sve nisam ali ja znam da sam i ja bila skepticna bas sto se tice laika, ali Josip me je uvjerio ja vjerujrm da preko njega djeluje nas gospodin pa kad malo razmislimo pa i apostoli su na pocetku bili laici sa zenama i djecom ili??

Zasto i nekto od nas nebi bio pozvan na to da polozi ruke ili da dobije koju karizmu da obrati gresnike da tako pomogne svome zupniku??

Znam i to da treba dobro znati razluciti ali dok je tu Svecenik koji to nadgleda i to sve vodi zasto ne!?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2008 20:41 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
mario22 napisao:
Grubo mi to zvuči moya...

Forum se zove Tebe-Tražim

tko ima uši nek čuje...kad već zvučii

BTB mario22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2008 20:49 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
moya napisao:
mario22 napisao:
Grubo mi to zvuči moya...

Forum se zove Tebe-Tražim

tko ima uši nek čuje...kad već zvučii

BTB mario22

I tebe moya. smajlic18

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 132 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]