www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 09:17

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 132 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2008 08:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Thompsonovac napisao:
donekle se slazem sa franom, treba biti oprezan jako jako...ja tesko vjerujem ljudima, sve prvo moram provjeriti i ustvrditi, npr. u vlc. Zlatka Sudca sam uvjeren u njegovu istinitost i njegovu odlicnu namjeru u sluzbi Bozjoj. Nemora znaciti da su svi karizmatici dobri. Vidjet cemo njihove plodove pa cemo onda ustvrditi. Toliko od mene braco i sestrice.

Pozdrav svima,.. 8)
Ma Ja bi rekao ovako,.Pa ni Pavao ni Petar nisu bili savršeni:Imali su neke trzavice;=Ne treba odmah odbaciti čovjeka,jer to su ljudske mane i nesavršenosti i naši duhovnici i karizmatici..su isto ljudi i spotiču se tu i tamo..ali onaj tko od njih ima dobru namjeru a to se može vidit po tome da želi pomoći u Božje ime;SIGURNO nije lažni prorok,.
Na laike isto tako primjenjiv recept,Ako želi pomoći u Božje ime ali nikako za vlastitu korist i slavu već u poslušnosti Crkvi;Nije Lažni prorok..
Takav će biti uvijek u suglasnosti sa svojim svećenikom koji ga duhovno vodi..i bit će blag i nenametljiv i neće se pokušati puno isticati
Naravno Imamo svi savjest i razum koje je stvorio Bog,pa On ne želi da samo slijepo i bez pameti idemo ko muhe bez glave..
Zato sve po svojoj savjesti i dužnosti..
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2008 11:51 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Najveći dar je Ljubav, zato jako volim onu sv. Augustina Ljubi i čini što hoćeš.
Razumijem sve vas koji ste skeptični prema pojedinim darovima (molitva u jezicima, tumačenje, proroštvo....) i u pravu ste kad kažete da treba biti oprezan, pa opet poricati postojanje tih darova značilo bi da ne vjerujemo u ono što piše u Bibliji.
Dar molitve u jezicima divno je iskustvo i naravno da kad osoba primi takav dar treba imati dobrog duhovnika, a i zajednicu vjernika da prosudi dal se radi o daru ili ne.
Do sad (Hvala Bogu) nisam imala negativnih iskustava s karizmaticima, čak štoviše, karizmatski susreti raspalili su u meni želju da upoznam svog Gospodina, da molim, da čitam Bibliju, da se predajem, da shvatim da sam voljena.
Blago onima koji su to i bez ovakvih susreta postigli, jer iskreno govorim da što se mene tiče (već sam to pisala) bila sam u kaosu i depresiji a samo jedan susret na kojem se snaga Duha izlila na vjernike učinio je da se moj život promjeni za 360 stupnjeva.
Da opreza treba, on nije na odmet, ali pred Kristom u kontemplaciji zar treba oprez.
Ne klanjam se karizmaticima nego samo Bogu živome.
Karizmatici su ljudi kao i svi mi.
Nekima od nas ovakav pristup vjeri odgovara, drugima ne, no najvažnije je prihvatati različitost dok god su one u skladu s Biblijom i dok god je Krist na prvom mjestu.
Navezanost na bilo što nije dobra, pa je moje mišljenje da ne treba "skakati" sa seminara na seminar i tražiti čuda, ta najveće čudo, čudo susreta s živim Bogom događa se svakodnevno na sv. Misi, a osobno u sv. Pričesti kad u srce primamo Krista - onog istog koji položi život za nas i naše grijehe.
Dakle....karizmatizam DA, no senzacionalizam NE.
Budimo vjerni onom što nas Krist poučava i nikad, nikad ne zaboravimo da LJUBITI znači ŽIVJETI u Kristu.

Ljubimo svim srcem Gospoda i bližnje kao sebe same i osigurali smo si komadić Raja.

Bog vas blagoslovio.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2008 17:56 
Odsutan

Slazem se sa Zozy u vezi darova....smatram da se ne treba vewlika galama dizati oko toga jer upravo to čini od darova senzacije....a gdje je onda tu poniznost....javlja se vrlo lako htjeli mi ot priznati ili ne duhovan oholost....Koliko je osoba koje je dobilo dar jezika npr. u Taboru išlo kod duhovnika na procjenu??Mislim da je najveći dar koji nam Bog daje poslije ljubavi naš Križ....po njemu i samo po njemu možemo hodati uz Isusa,a darovi neka nam budu kapljice vode koje nas krijepe na tom Križnom putu....i da ne valja forsireati s tim darovima pa ići od obnove do obnove samo da moliš u jezicima i doživlajvaš ekstaze....Vjera nije emocija.... Poslije trakvih masovnih susreta valja nastaviti živjeti svoju vjeru u svojoj župi, shvatiti veličinu Sv. mise, Euharistije i iz nje crpsti snagu..... :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ruj 2008 22:32 
Odsutan

Bog narode dragi.Ja bi vam postavio pitanje :Koliko puta idete u tjednu na misu?Vi se trudite da osudite i oblatite karizmatike a nikako da se ponizite i pitate zašto nisam srce otvorila da i ja budem karizmatičarka?Mnogi se busaju u prsa i vrište POTPISUJEM SVE ŠTO SI NAPISAO ili NAPISALA a veze nemate sa temom.O kojoj ljubavi pričaš a smještaš sve ljude u isti koš karizmatici ti smetaju sestro jer ti nisi ta i tvoja ljubomora nanosi nepravdu mnogima i tvoje optužbe i osude nemaju veze sa ljubavlju zato se preispitaj što pišeš.Nisam mogao vjerovat da se još uvjek piše na ovoj temi takve gluposti o polaganju ruku laika ili svećenika.Nađite vi koji zagovarate zabranu laicima gdje to piše u svetom pismu ili crkvenom zakonu ili dokumentu pa objavite ali ako nema nigdje onda zašutite napokon.ISUS reče da će onaj tko vjeruje u NJEGA činit djela koja je ON činio pa čak i veća od tih djela NJEGOVIH.Naime nikad dok molim nisam reko u samirovo ime već uvjek U ISUSOVO IME.Lažnih proroka ima i na TT forumu samo dobro pratite kako i što pišu i znat ćete tko su.Tko zavodi druge na loš put taj je lažan tko navezuje druge na sebe a ne na Krista i taj je lažan tko naplati ili uzme neku osobnu korist taj je lažan.Molim odgovor na pitanje koliko ideš puta na misu brate i sestro?Znam da ima ta tema o misi ali ovdje želim da se odgovori na pitanje.Hvala i BOG NAS BLAGOSLOVIO SVE!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2008 11:36 
Odsutan

učenik napisao:
Bog narode dragi.Ja bi vam postavio pitanje :Koliko puta idete u tjednu na misu?Vi se trudite da osudite i oblatite karizmatike a nikako da se ponizite i pitate zašto nisam srce otvorila da i ja budem karizmatičarka?Mnogi se busaju u prsa i vrište POTPISUJEM SVE ŠTO SI NAPISAO ili NAPISALA a veze nemate sa temom.O kojoj ljubavi pričaš a smještaš sve ljude u isti koš karizmatici ti smetaju sestro jer ti nisi ta i tvoja ljubomora nanosi nepravdu mnogima i tvoje optužbe i osude nemaju veze sa ljubavlju zato se preispitaj što pišeš.Nisam mogao vjerovat da se još uvjek piše na ovoj temi takve gluposti o polaganju ruku laika ili svećenika.Nađite vi koji zagovarate zabranu laicima gdje to piše u svetom pismu ili crkvenom zakonu ili dokumentu pa objavite ali ako nema nigdje onda zašutite napokon.ISUS reče da će onaj tko vjeruje u NJEGA činit djela koja je ON činio pa čak i veća od tih djela NJEGOVIH.Naime nikad dok molim nisam reko u samirovo ime već uvjek U ISUSOVO IME.Lažnih proroka ima i na TT forumu samo dobro pratite kako i što pišu i znat ćete tko su.Tko zavodi druge na loš put taj je lažan tko navezuje druge na sebe a ne na Krista i taj je lažan tko naplati ili uzme neku osobnu korist taj je lažan.Molim odgovor na pitanje koliko ideš puta na misu brate i sestro?Znam da ima ta tema o misi ali ovdje želim da se odgovori na pitanje.Hvala i Bog NAS BLAGOSLOVIO SVE!!!!

Idem na Sv.Misu koliko mi je dano da idem
a vjerujem po vjerovanju i u Sv.Crkvu Katoličku..
Vjerujem da ono što papa,kardinali,biskupi i svećenici vele;kako god nam se činilo ipak Bog dopušta i vodi s razlogom..
a ima jedna priča o jednoj svetoj časnoj(neznam joj ime)a proglašena je za svetu ili blaženu neznam točno ..kaže;
Ona je imala dar da u srcu čuje Isusov glas,
Tako joj je jednom Isus rekao neka posti za jednu dušu u čistilištu neko vrijeme da se duša izbavi iz muka..
Ona je to rekla svom ispovjedniku a on joj je rekao da ne treba postit..i on je poslušala ispovjednika a ne Isusov glas..i nije postila..
Poslije kad je nakon nekog vremena opet čula Isusov glas;Gospodin joj je rekao da mu je toliko drago bilo što je poslušala svećenika..
da je odmah onu spomenutu dušu izbavio iz čistilišta..
Ima i ovdje kolača pa tko je hrabar neka zagrize
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2008 12:53 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Na Misu idem prosječno 3-4 puta na tjedan... No, nadam se da ću uskoro uspjeti i češće. I to je ono što najviše obogaćuje moj tjedan i cijeli moj život. Nema te tuge niti tog problema koji Isus na Svetoj Misi ne riješi, ne pokristi...Sveta Misa je ono što mi je davalo snage da izdržim dane kad bih spavala samo po 3h na noć...Ili manje. Sigurna sam da me Tijelo Kristovo hranilo i snažilo svih tih dana..

I nikad neću molitvu laika predanog Bogu smatrati manje vrijednom od molitve jednog svećenika... Važna je samo vjera u Boga i čistoća duše... Naravno da ima puno lažnih proroka...I sigurna sam da ih ima i među svećenicima...
Neću nekome vjerovati više samo zbog toga jer je svećenik.. Treba dobro poznavati osobu da joj se može pokloniti potpuno povjerenje...Primiti svaki njen savjet i riječ kao istinu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2008 14:23 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Nedavno na jednoj lokalnoj televiziji bijaše jedan biskup koji reče da padanje u duhu nema veze sa Duhom Svetim...da Isus nikoga ne obara nego podiže...i da ako padaš padaj pod križem...zanima me vaše mišljenje,mislim da nije off topic jer se to uglavnom događa na seminarima karizmatskog tipa.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2008 17:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
stvarno mi nije jasno zašto se tako napadaju karizmatici i darovi Duha Svetoga ...
svi mi imamo darove u sebi po krštenju...samo treba otvoriti srce i predati se ...nijedan karizmatik nije po nečemu veći od ostalih vjernika i neznam čemu takva strka...
možda zavist i ljubomora...nadam se da nije,
nerazumijevanje.....možda...svi smo toliko poučeni i umni da se o svemu pročita ,istraži ,raspita,usmjeri...
zašto trčati pred rudo...zašto odmah osude....
ako je tko protiv i ne prihvaća...neka to bude njegovo...pustite ostale da sami vide ...
karizmatici laici sve rade ako rade u ime Isusovo ne u svoje i sigurno imaju svog duhovnog vođu svećenika koji ih nadgleda i pazi da ne zastrani i ne odluta...
ima svačega ...ali zastrani i onaj koji nije karizmatik ...iii..
nije to samo tako....pazi ,budi oprezan ,nemoj i sl....
počnimo prihvaćati braću i sestre koji gore za Kristom ...
i oni prihvaćaju sve podjednako...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2008 19:22 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
maranatha napisao:
stvarno mi nije jasno zašto se tako napadaju karizmatici i darovi Duha Svetoga ...
svi mi imamo darove u sebi po krštenju...samo treba otvoriti srce i predati se ...nijedan karizmatik nije po nečemu veći od ostalih vjernika i neznam čemu takva strka...
možda zavist i ljubomora...nadam se da nije,
nerazumijevanje.....možda...svi smo toliko poučeni i umni da se o svemu pročita ,istraži ,raspita,usmjeri...
zašto trčati pred rudo...zašto odmah osude....
ako je tko protiv i ne prihvaća...neka to bude njegovo...pustite ostale da sami vide ...
karizmatici laici sve rade ako rade u ime Isusovo ne u svoje i sigurno imaju svog duhovnog vođu svećenika koji ih nadgleda i pazi da ne zastrani i ne odluta...
ima svačega ...ali zastrani i onaj koji nije karizmatik ...iii..
nije to samo tako....pazi ,budi oprezan ,nemoj i sl....
počnimo prihvaćati braću i sestre koji gore za Kristom ...
i oni prihvaćaju sve podjednako...

Strka i frka oko takovog pogrešnoga shvaćanja darova Duha Svetoga, mislim da dolazi od obmana nečastivoga. Zaista sam se nedavno uvjerila kako zli prepoznaje karizmu Duha i kod laika, pa čak joj se i pokorava. Božjim autoritetom sve je moguće, pa zašto ljudi jednostavno ne povjerujete?
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2008 19:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Draga moja braco i sestrice-neznam zasto ovoliko nerazumjevanja oko ove teme...Svi smo mi dobili darove Duha Svetoga vec na krstenju pa poslije na Prvoj Pricesti i naposlje na Krizmi...Koliki smo to i kako upotrjebili je jedno veliko pitanje....ja cak mislim da smo prije zanemarili negoli se time pozabavili....O karizmi smo malo ili nista znali,a sada se tu prepucavamo o darovima jezika,o dobrim i losim Karizmaticima...ma saberimo se braco i sestrice i ne sudimo nikoga...Citajmo rade Sveto Pismo kako bi sto bolje razumjeli Rijec Bozju,idimo redovito na svete Mise i klanjanja i sve ce nam se drugo nadodati....Molimo jedni za druge i prastajmo jedni drugima.Bog nas sve jednako voli i ako mislimo da je nas svecenik los svecenik ili nas Karizmatik los Karizmatik ili Laik los Laik...molimo se za njih a ne sudimo ih....Svi mi imamo neke darove,pa dali je to sada vazno tko ima vise i kakove ? Prepustimo sve Bozjoj volji i molimo ...molimo i vjerujmo u ono sto molimo pa ce nam sve biti nadodano...Svi smo mi samo slabi i grijesni ljudi,ali tu smo se sastali da se molimo jedni za druge i da se ljubimo jer Bog je ljubav.Badava nam svi darovi ako nemamo ljubavi i vjere...Neka nas Bog sve blagoslovi i urazumi...Amen.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 132 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]