www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 16:15

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: GARABANDAL
PostPostano: 02 kol 2006 10:09 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Garabandalska opomena

(Ispunjenje te Opomene bit će nam dokaz istinitosti poruka iz Garabandala.) Evo što je rečeno i napisano o Opomeni:

19. lipnja 1965. »Evo napisane Opomene koju mi je dala Presveta Djevica, kada sam se nalazila sama u šumici pinija 1. siječnja 1965. Ovaj tekst ovdje pišem vjerno, kako sam ga primila.

Opomena, koju će nam poslati Djevica, to je kao kazna. Da približi dobre još bliže Bogu i da upozori ostale. U čemu se sastoji opomena, ja toga ne mogu objasniti. Presveta Djevica mi nije rekla da to kažem. Bog hoće da, zahvaljujući toj opomeni, postanemo bolji i da manje griješimo protiv Njega.« Kad su Končitu upitali da li će opomena prouzročiti smrt, ona je odmah napisala: »Ako mi umremo od toga, to neće biti radi same opamene, nego radi uzbuđenja što ćemo ga osjećati gledajući i osjećajući opomenu.«

13. rujna 1965. Končita reče jednoj djevojci, koja se zove Angelita: »Kad ne bih poznavala druge kazne, koja dolazi, ja bih ti rekla da nema veće kazne nego što je opomena. Svi ljudi bit će u strahu, ali katolici će to podnositi mirnije.

14. rujna 1965. Končita odgovara Amarikancima, koji su je pismeno pitali o opomeni: »Opomena je stvar koja dolazi izravno od Boga. Cijeli svijet će je vidjeti; bilo gdje se nalazili. Bit će kao neka objava (unutarnja svakome od nas) o našim grijesima. Primit će je i vjernici i nevjernici; vidjet će je i osjetiti ljudi iz svih krajeva svijeta.«

22. listopada 1965. Končita je dugo razgovarala s jednom Španjolkom. Gospođa ju je pitala: »Končita, jedan se komet približava zemlji. Neće li to biti opomena?«

Končita je odgovorila: »Ja ne znam što je to komet. Ako je to nešto što ovisi od čovjekove volje, ja odgovaram: Ne. Ali, ako je to takva stvar, koju će Bog učiniti, onda bi to moglo biti.«

Išle su prema crkvi i Končita uze gospođu za ruku.

— Končita, molite se za me, jer se jako plašim.

— O, da, odgovori Končita, opomena će biti strašna! Tisuću puta gore nego potres zemlje.

Gospođa problijedi.

— Kakav je narav toga fenomena?

— To će biti kao vatra. Neće izgorjeti naša tijela, ali mi ćemo je osjećati i na tijelu i na duši. Svi narodi i svi ljudi osjećat će to jednako. Nitko neće tome moći izbjeći. I sami će nevjernici osjetiti strah Božji! Pa iako se sakriješ u svoju sobu i zatvoriš prozore, nećeš moći tome izbjeći; usprkos svemu vidjet ćeš i osjetiti tu opomenu. Da, to je istina. Presveta Djevica rekla mi je ime tog fenomena. Riječ postoji u španjolskom rječniku. Počinje sa slovom »A«. Ali mi nije rekla da to saopćim.

— Končita, ja se bojim.

Končita se nasmiješi i stisne ruku svoje prijateljice:

— Ali, poslije opomene, ti ćeš mnogo više ljubiti dobrog Boga.

— Da li je to čudo?

— Čudo će sigurno doći.

Ožujak 1966. Početkom ožujka jedan pristalica Garabandala iz Francuske primio je sljedeće pismo: «Končita me zamolila da Vam pišem, da nastavite još više širiti poruku, jer je danas to potrebnije nego u prošlosti. Ona me također zamolila da Vam pišem, kako bi svi bili sigurni o dolasku opomene i čuda, koje će doći potom.

Opomena će biti nešto strašno, što će se odigrati na nebu. Presveta Djevica najavila je događaj rječju koja počinje s »A« na španjolskom. Ne zaboravite ovu poruku, koju mi je Končita naložila da Vam je saopćim. Neka pobornici Garabandala nastave te poruke dalje objavljivati i širiti.

Presveta Djevica će ih nagraditi za to.«

Nadopuna informacija o opomeni
Končita reče jednoj osobi: »Mi ćemo doživjeti veliku nesreću u svim djelovima svijeta. Nitko joj neće izmaći. Dobri, da bi se približili Bogu; drugi, da bi se popravili. Bolje bi bilo umrijeti, nego podnijeti samo pet minuta toga što nas čeka. To nas može zadesiti i po danu kao i po noći; bilo da smo u krevetu, ili nismo. Ako od toga umremo, to će biti od straha. Ja mislim da bi bilo najbolje, u tom momentu, biti u crkvi, pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Isus bi nam dao snage da to podnesemo.« Jedan od sagovornika primijeti:

— Kad budemo vidjeli da to dolazi, mi ćemo svi ići u crkvu.

— Ja mislim da bi to doista bilo najbolje; ali možda će tada sve biti u mraku i mi nećemo moći onamo poći.

(Ovaj mrak nema ništa zajedničko s »tri dana mraka« o čemu mistici govore, i o čemu danas i znanstvenici govore. Prim. prev.)

Končita nastavi: biti strašno. Kad bih vam samo mogla saopćiti kako je to meni Djevica rekla! Ali, kazna će biti mnogo gora! Znat će se da nam opomena dolazi zbog naših grijeha. Može se dogoditi svaki čas; ja je uvijek očekujem. Kad bismo znali što je to, bili bi do skrajnosti prestrašeni!

Sagovornik je prekine:

— Zašto to ne publicirate da bi sav svijet znao?

— Ja sam već umorna od objavljivanja toga, ali svijet ne mari za to. Nekoliko dana poslije vratiše se na istu temu. Končita je dodala: — Mi ne možemo sebi ni predstaviti koliko vrijeđamo Gospodina. Presveta Djevica mi je rekla da svijet vrlo dobro zna da postoji Nebo i da postoji pakao. Ali, na to se pomišlja samo iz straha, a ne iz ljubavi prema Bogu. Zbog posljedica naših grijeha, mi ćemo sami biti uzrok naravi opomene. Podnijet ćemo je za Isusa, kao naknadu za uvrede koje smo nanijeli Bogu.

(Ova Končitina svjedočanstva prikupili su zagovornici Garabandala iz Francuske. Umnožili su ih i razaslali po svijetu; mi smo ih također primili i preveli za naše čitaoce. Tekst su potpisali o Laffineur, gđica S. Laudet, iz Orleansa, i dr J. M. Bonance (Neuille, 49 — VIVY, Paris) Donosimo ih u nešto skraćenom obliku. U zaključku potpisnici kažu: »Mi nemamo ni dara, ni kreposti pravih proroka; mi samo ponavljamo, s najvećim uvjerenjem Končitine riječi... Meditirajte nad njima, kao što ona traži... Na koncu se ipak dolazi do saznanja da je opomena jedno od najvećih djela milosrđa Božjega, za vas i za cijelo čovječanstvo... Treba »vikati na krovovima!«)

JESMO LI SVJESNI U KAKVOM VREMENU ŽIVIMO? ŠTO NAS MOŽE ZADESITI?
HOĆEMO LI SE OBRATITI I NAPUSTITI GRIJEH? :?: :?: :?: :?: :?:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 kol 2006 10:21 
Odsutan

:!: Garabandal je malo selo u Španjolskoj u kome se Gospa ukazala četirima djevojčicama od 1961. do 1965. godine. Ukazala se oko 2000 puta. Crkva je po običaju radila istu torturu kao i s djecom u Fatimi. Oprez Crkve je razumljiv do neke granice. Međutim, ljudi koji bi bili pod utjecajem Duha Svetoga ne bi smjeli racionalizirati. Možda ovo zvuči čudno nekome tko nema duhovnog iskustva, međutim onaj tko se pouzda u Duha Svetoga makar jednom u životu ima iskustvo da se svaki put može pouzdati u Duha Svetoga i da će se uvjeriti da će preko otvorenog srca Duh Sveti dati potvrdu o onome što ga pitamo. Primjerice, je li to od Boga ili od Zloga. Iskusni duhovnici prepoznaju plodove Duha Svetoga, a to su: mir, radost (ne sreća kao ushit materijalno izazvan nego unutarnja radost koju daje samo Duh Sveti), ili nemir i uznemirenost koji su od Zloga. Sva tajna je u tome da se dijetinje prepustimo Duhu Svetom («A tko ne bude kao dijete neće vidjeti Kraljevstva Nebeskoga»).
Padre Pio je vidio misterij Garabandala i umro je raspuknuta srca od ushićenja i prevelike radosti. Isto se desilo i svećeniku Andiji koji je također došao u Garabandal i Gospa mu se ukazala. Svi ostali, ili bar njih većina svećenika, biskupa i ostalih pastira, negirali su male vidjelice. Zašto je Crkva zatajila Garabandal? Gospa je posebno u Garabandalu direktno prozvala biskupe i svećenstvo govoreći da će mnogi od njih završiti u ponoru pakla i da za sobom vuku mnoge vjernike. Ona kao majka stalno upozorava i zove. Ona zna da su svećenici kao pastiri jako napadnuti od Zloga, zato kaže da se za njih moli i njih poziva direktno na obraćenje (citat Martijinih riječi sa ukazanja: «Ja želim da ovdje bude prisutno što je moguće više svećenika, mojih ljubljenih sinova. Molite se za njih. Pastiri su dužni služiti kao dostojan primjer. Ja želim od njih sveti život... Reci svećenicima da ostave svoje mrtve sheme i predrasude, i da postanu jednostavni kao djeca, da čistim srcem zazivaju Ime Svoje Nebeske Gospe i Majke spasenja. Dijete moje, kad bi ih ostalo vjernih bar malo, bar pojedinci, koliko oni donose radosti Meni i Gospodinu privodeći u nebo tisuće izgubljenih duša...»)
Treća Fatimska tajna, nikad objavljena od Vastikana, iako je Gospa dala pristanak da se objavi, govori da će se na mjesto Pape ustoličiti Antikrist te da će mu u tome pomoći ubačeni Antikristovi svećenici koji svojom lukavošću znaju doći do samog vrha hijerarhije. Zašto Crkva šuti o Gospinim objavama?! Zašto Međugoirje ni danas nije priznato? Kome to ide u prilog i od koga bi moglo potjecati? Od Gospe nije, dakle ni od Njezina Sina, zar treba biti jako mudar da bi se dobio odgovor koji se sam nameće? Quo vadis, narode moj, kud srljaš. Najnovija proročanstva o Garabandalu govore, a Konchita Gonzales zna točan datum, ali će ga objaviti kratko vrijeme prije čuda, da će se tamo dogoditi jedno čudo kao opomena čovječanstvu. Pokazat će se znakovi na nebu koje će moći prenositi i televizija, moći će se vidjeti i snimati, ali se neće moći k njima pristupiti. To će biti poziv svem čovječanstvu i na 15 minuta Sotona će izgubiti moć, a ljudi će vidjeti sebe Božjim očima sa svim svojim grijesima, promašajima, zasljepljenošću... Onaj tko to vrijeme dočeka barem pročišćena srca ispovijedima i kajanjima, pripremljen u Duhu da će se čudo desiti, uz molitvu će proći ovo čistilište. Nažalost, mnogi će sići s pameti, ubijat će se. Bit će stravično.
Što reći na sve ovo? Mislim da ne treba mudrovati, treba se otvoriti srcem Gospodinu, tražiti dobre svećenike, učiniti životnu ispovijed (ispovjediti temeljito čitav život odjednom), promatrati Gospodinovu muku i muku koju smo mi osobno prouzročili, raskajati srce, oplakati svoje grijehe, izmjeniti se uz pomoć Duha Svetoga i sa radošću čekati Paruziju (novi Kristov dolazak), prolazeći dolinom smrti oslonjeni na našu Majku Mariju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 kol 2006 14:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Garabandal, .Fatima, Lurd, Međugorje, itd..

.sve je u svrsi upozorenja na Armagedon..i slično.

.sve se , baš sve da ..izmijeniti, ili ublažiti..

.mi smo ti koji..vršimo ili ne vršimo volju Božju..

."Najsavršeniji ljudski izbor, jest..vršenje Božje volje"
..a Božji savršenih izbora je MNOŠTVO..

.Božja volja i njen odabir...
..zadire u sferu VJEČNOSTI, pa je kao takva..
.pogodna prorokovanju u duhu..
.i ona je nepromjenjiva..ako je odabrana..
.a ako nije..nastaju posljedica tipa ARMAGEDON..
.koje su posljedice ..zakona. Božjih..
.. a ne njegovih htijenja..
.Bog ne kažnjava..Bog ljubi..
.a da bi mogao NEIZMJERNO LJUBITI..mora biti PRAVEDAN...
.pa je ZAKON PRAVEDAN..
.i sve JE PODREĐENO SILI ZAKONA..
.pa se mi tako sami OSUĐUJEMO..
.i nitko BAŠ NITKO NIJE IZUZET I NIJE U MILOSTI OD SILE ZAKONA

.ISUS govori " Oče ako je moguće, neka me mimoiđe ovaj kalež,
..ali neka bude VOLJA TVOJA"
.ISUS se privinuo u ISTOBITNOST S OCEM, kao čovjek..
.i to je NJEGOV IZBOR..i ISUS je imao izbor..
.kao i SVI MI..
.u BOŽJIM OČIMA nema ne jednog osuđenika..
.NITKO ne može reći, "a takva mi je sudba..."

.SVI MOGU BITI SVETI i SVI MOGU BITI PROGNANI..
.po svojim djelima..

.pa neka naša djela budu na putu svetosti

.a Armagedoni..su samo Kozmetika..

.tko ih nije sijao, neće ih ni žeti..

mir svima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 kol 2006 14:31 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
naggar napisao:
Garabandal, .Fatima, Lurd, Međugorje, itd..

.sve je u svrsi upozorenja na Armagedon..i slično.

.sve se , baš sve da ..izmijeniti, ili ublažiti..

.mi smo ti koji..vršimo ili ne vršimo volju Božju..

."Najsavršeniji ljudski izbor, jest..vršenje Božje volje"
..a Božji savršenih izbora je MNOŠTVO..

.Božja volja i njen odabir...
..zadire u sferu VJEČNOSTI, pa je kao takva..
.pogodna prorokovanju u duhu..
.i ona je nepromjenjiva..ako je odabrana..
.a ako nije..nastaju posljedica tipa ARMAGEDON..
.koje su posljedice ..zakona. Božjih..
.. a ne njegovih htijenja..
.Bog ne kažnjava..Bog ljubi..
.a da bi mogao NEIZMJERNO LJUBITI..mora biti PRAVEDAN...
.pa je ZAKON PRAVEDAN..
.i sve JE PODREĐENO SILI ZAKONA..
.pa se mi tako sami OSUĐUJEMO..
.i nitko BAŠ NITKO NIJE IZUZET I NIJE U MILOSTI OD SILE ZAKONA

.ISUS govori " Oče ako je moguće, neka me mimoiđe ovaj kalež,
..ali neka bude VOLJA TVOJA"
.ISUS se privinuo u ISTOBITNOST S OCEM, kao čovjek..
.i to je NJEGOV IZBOR..i ISUS je imao izbor..
.kao i SVI MI..
.u BOŽJIM OČIMA nema ne jednog osuđenika..
.NITKO ne može reći, "a takva mi je sudba..."

.SVI MOGU BITI SVETI i SVI MOGU BITI PROGNANI..
.po svojim djelima..

.pa neka naša djela budu na putu svetosti

.a Armagedoni..su samo Kozmetika..

.tko ih nije sijao, neće ih ni žeti..

mir svima

Naggar je lijepo rekao
sve se molitvama i dobrim djelima
obraćenjem nas ljudi može promijeniti
na bolje.

Na to isto nas upravo BDM poziva u
svojim ukazanjima i u svojim porukama
koje daje svom svijetu da se obrati.

Ali ako ovaj iskvareni rod 21 stoljeća ne
učini taj veliki pozitivni duhovni pomak,
onda će biti ono što se navodi u tajnama
iz Fatime, Garabandala , Akite isl.

Znači trebamo ozbiljno uzeti u obzir te
opomene i upozorenja.

Već samim tim što je Presveto Trojstvo
dopustilo da se BDM ukazuje i daje nam
ODREĐENE PORUKE i savjete za naš život
znači da je situacija ne baš ružičasta.
Da je dovoljno djelovanje same instituc
crkve i JAVNE objave , onda budimo sigurni
ne bi ni bilo ovih PRIVATNIH objava!!

Mir svima

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 kol 2006 14:47 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
[
Već samim tim što je Presveto Trojstvo
dopustilo da se BDM ukazuje i daje nam
ODREĐENE PORUKE i savjete za naš život
znači da je situacija ne baš ružičasta.
Da je dovoljno djelovanje same instituc
crkve i JAVNE objave , onda budimo sigurni
ne bi ni bilo ovih PRIVATNIH objava!!

Mir svima[/quote]

jest, zato neka je svaka hvala, slava i čast Presvetom Trojstvu!
Slava Bogu Ocu, Sinu i Duhu Svetomu.
Amen.

A Majci našoj nebeskoj hvala što toliko ljubi ovaj nezahvalni svijet... Ti blagoslovljena među ženama budi blagoslovljena u vijeke vjekova.
:arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: GARABANDAL
PostPostano: 18 kol 2006 16:18 
Odsutan

Izak napisao:
HOĆEMO LI SE OBRATITI I NAPUSTITI GRIJEH?

Slika

I hoćemo li zaustaviti Bogorodičine suze ... lagao bih kada bih rekao da vjerujem da hoćemo ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 kol 2006 16:21 
Odsutan

e ljudi zna li netko koliko ima svih tih poruka,mislim koliko proroka,i zna li netko koji od njih su i priznati od strane Crkve?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 kol 2006 16:29 
Odsutan

Događaji u Akiti u Japanu su potvrđeni i od same crkve, koliko znam. A Garabandal je mislim isto što i za Međugorje.
Ali ako uzmemo u obzir samo poruke iz Japana, bilo bi nam bolje da ih shvatimo najozbiljnije moguće.

Pogledajte današnji katolički, a onda i ostale vjernike drugih krš.crkava i religija! Kome je uistinu stalo od srca za vjere???

Možda 4-5 % katolika cijelog svijeta. ( i to su tako dobri ljudi poput vas)

Pogledajte nemoral ( istospolne zaj., pedofilija, ) , rast ateizma u gotovo svim europskim zemljama? Terorizam? Ratovi?

A tek ono najgore: mržnja u ljudskim srcima?

Može li to i treba li to dugo trajati???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 kol 2006 16:52 
Odsutan

Izak napisao:
Može li to i treba li to dugo trajati???

Kako je rekao Isus svetoj Faustini: "... dok se ne napuni mjera izabranih ..."
... onda stiže Dan Srdžbe ...

... očito je da svi čekaju KRAJ ...
... jedne ere barem ...
... propalo je Rimsko ...
... propast će i Novo Doba Poganschtine ...
... u ognju će doći Sud ...
... uz moje isprike Naggaru ...
... za krađu točkica ...
... hehe ...
... 8) ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 kol 2006 20:59 
Odsutan