www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 14:06

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 167 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 02 lis 2008 09:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Kleofa napisao:
Draga Višnja, ja razumijem ljudsku usamljenost, ali mi se čini da je bijeg u virtualni svijet još jedan od načina otuđenja. Zato pišem da se je dobro od foruma odmaknuti s vremena na vrijeme. Kako ćeš na forumu vidjeti tko te voli? Lijepih riječi možemo svi napisati koliko hoćemo.

S ovime se posve slažem... Nije dobro brkati kršćansku ljubav s onim općeljudskim osjećajem naklonosti i prijateljstva koji se redovito razvije među ljudima koji dijele nešto zajedničko, u našem slučaju vjeru/svjetonazor. Jučer je bio blagdan Sv. 'male' Terezije, a upravo je ona jako dobro pisala o tome da kršćanska ljubav ne smije ovisiti o tome je li nam netko po naravi simpatičan ili ne. Ako ljubite one koji vas ljube, kakvo li vam uzdarje? Ta i grešnici ljube ljubitelje svoje. (Lk 6,32) A i mudri stari Sirah upozorava protiv brzopletosti dotičnih osjećaja:

Umilna riječ umnožava prijatelje,
i jezik uljudan izaziva prijazne odgovore.
Neka su ti mnogi poznanici,
ali pouzdanik samo jedan od tisuću.
Ako želiš imati prijatelja, steci ga kušanjem
i nemoj se prebrzo u nj pouzdati.
(Sir 6,5-7)

Što se tiče 'bijega u virtualni svijet', priznajem da od toga patim već godinama, i jako dobro sam iskusio sve opasnosti koje takav bijeg donosi sa sobom...

Against the disease of writing one must take special precautions, since it is a dangerous and contagious disease. (Abelard)

Vrh

Naslov:
PostPostano: 02 lis 2008 10:35 
Odsutan

Citat:
Ja sam srela ove godine u Medugorju mnoge od njih-Lea,Zozy,Marujancicu i druge.Sve predivni ljudi ,puni postovanja i ljubvi.
A bila u sobi sa Ela-bredi i Elenorom,nemogu ti rjecima izraziti te osjecaje dobrote i ljubavi...U Zagrebu kod patera Smiljana Kozula su bili Ivan Pehar,Magdalena,Aleluja i da ne nabrajam jos njih,ali u biti tu ih osjetis tko su i kakovi,a bas takovi su i na Forumu...Ja vjerujem da se to i tekako osjeti

Draga Višnja, misliš li ti da su svi ovi koje si nabrojila bolji od mene i da te vole više nego ja?

Zelim ti da shvatiš da vjere nemaš, baš ko ni ja, i Bog te blagoslovio..

Vrh

Naslov:
PostPostano: 02 lis 2008 10:44 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Timotej napisao:
Što se tiče 'bijega u virtualni svijet', priznajem da od toga patim već godinama, i jako dobro sam iskusio sve opasnosti koje takav bijeg donosi sa sobom...

E upravo zato da bismo pobjegli od virtualnog svijeta najbolji je lijek da "pobjegnemo" malo među ljude i ne samo da očekujemo ljubav, nego da budemo hrabri i da ju dajemo.

Ovo vrijedi za sve nas...ne samo za Timoteja.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 02 lis 2008 10:47 
Odsutan

Citat:
Draga Višnja, misliš li ti da su svi ovi koje si nabrojila bolji od mene i da te vole više nego ja?

Jesi li promislila o tome da ovi ljudi možda samo govore ono što ti želiš čuti i da ih zato smatraš dobrima i predivnima?

Vrh

Naslov:
PostPostano: 02 lis 2008 14:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Kleofa napisao:
Citat:

Jesi li promislila o tome da ovi ljudi možda samo govore ono što ti želiš čuti i da ih zato smatraš dobrima i predivnima?

Dragi moj Kleofa...ovo sam ti samo dala za primjer i odgovorila na postavljeno pitanje,a ja vas sve volim i tebe i one koje nisam osobno vidjela i nema razlike,ovog volim vise,ovog manje...ne...ne shvati me krivo...posebno mi je drago kad nam na Forum dolaze jako mladi ljudi pa tako reci jos i djeca...raduje me kad vidim da ipak zele da se priblize Bogu...kako ce ako necemo zajedno komunicirati...neke stvari ti izgleda nisu dovoljno jasne,ali pokusaj se urazumiti i prihvati nase odgovore,a ne odmah negativno komentirati...Meni je bitno da zajedno molimo,da dobijes ljepu i utjesnu rijec kad si zalostan i mnogo toga jos.Joakima nisam osobno upoznala,ali njegovi postovi na Cafe Chatu mene toliko obraduju da se sva uzivim u toj njegovoj ljubavi prema nama...Neznam kako ti objasniti pojedinosti...ali ipak te :grlim te:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 02 lis 2008 14:19 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

E upravo zato da bismo pobjegli od virtualnog svijeta najbolji je lijek da "pobjegnemo" malo među ljude i ne samo da očekujemo ljubav, nego da budemo hrabri i da ju dajemo.

U potpunosti se slažem s tobom! Pobjeći od virtualnog svijeta najbolje se može tako da se zaokupimo stvarnim životom i ljudima! Jer virtualni svijet nas ne može u potpunosti ispuniti1 može nas samo trenutno zadovoljiti! Dr. Frankl kaže da "čovjek najbolje ispunjava sam sebe kad zaboravlja i ne misli na sebe, kada se jednostavno daje"
Mi u virtualnom svijetu zaboravljamo se be, ali ne možemo ništa pružiti, jer zapravo nemamo ni kome pružiti!
:grlim te:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 02 lis 2008 17:29 
Odsutan

za mene je sve to vrtualni svijet ponekad, sve što vidim oko sebe
jedino stvarno što zauvijek traje je Božje kraljevstvo

Vrh

Naslov:
PostPostano: 03 lis 2008 07:06 
Odsutan

Citat:
ja vas sve volim i tebe i one koje nisam osobno vidjela i nema razlike,ovog volim vise,ovog manje...ne...ne shvati me krivo...

Sestro Višnjice, nisam baš siguran da se nas dvoje razumijemo. Bog je izvor ljubavi. Mi ljudi ne možemo imati ljubavi ako ju ne uzmemo s izvora. Ono što većina ljudi piše u svojim postovima je ovo: "Vidi mene kako volim sve oko sebe jer sam blizu Izvoru!"
To je i opet hvaljenje samog sebe.

Vrh

Naslov:
PostPostano: 03 lis 2008 07:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
smajlic22 smajlic5 Kleofa :grlim te: :grlim te:

Vrh

Naslov:
PostPostano: 05 lis 2008 15:07 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Kleofa napisao:
Citat:
ja vas sve volim i tebe i one koje nisam osobno vidjela i nema razlike,ovog volim vise,ovog manje...ne...ne shvati me krivo...

Sestro Višnjice, nisam baš siguran da se nas dvoje razumijemo. Bog je izvor ljubavi. Mi ljudi ne možemo imati ljubavi ako ju ne uzmemo s izvora. Ono što većina ljudi piše u svojim postovima je ovo: "Vidi mene kako volim sve oko sebe jer sam blizu Izvoru!"
To je i opet hvaljenje samog sebe.

..i ti sad sebe hvališ jer ti to kao radiš drugačije.. :lol:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 167 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]