www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 12:18

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 05 lis 2008 06:45 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Čitam Božju riječ polako, i po nekoliko puta,
i slušam što mi Bog govori.

Mt 21,42

Kaže im Isus: "Zar nikada niste čitali u Pismima: Kamen što ga odbaciše graditelji postade kamen zaglavni. Gospodnje je to djelo - kakvo čudo u očima našim! Zato će se - kažem vam - oduzeti od vas kraljevstvo Božje i dat će se narodu koji donosi njegove plodove!
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 lis 2008 06:47 
Odsutan

Kamen u vrhu luka na svodu drži luk zajedno. Bez njegove snage i precizna položaja luk bi se srušio. Tako je i s temeljima u graditeljstvu. Isus ovom slikom predstavlja sebe. Onaj koga su mnogi odbacili postao je zaglavnim kamenom naše vjere i života. Ljudsko odbijanje učvršćuje Isusovu povezanost s Ocem koji ga postavlja zaglavnim kamenom i središtem vjere i evanđelja. On zna naše slabosti i bol kada smo odbačeni. Je li to razlog što nas tjera da želimo biti zajedno s njime i slijediti ga izbliza?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 lis 2008 05:53 
Odsutan

Čitam Božju riječ polako, i po nekoliko puta,
i slušam što mi Bog govori.

Lk 10,25-37

I gle, neki zakonoznanac usta i, da ga iskuša, upita: "Učitelju, što mi je činiti da život vječni baštinim?" A on mu reče: "U Zakonu što piše? Kako čitaš?" Odgovori mu onaj: Ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svoga, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom, i svim umom svojim; i svoga bližnjega kao sebe samoga!" Reče mu na to Isus: "Pravo si odgovorio. To čini i živjet ćeš." Ali hoteći se opravdati, reče on Isusu: "A tko je moj bližnji?" Isus prihvati i reče: "Čovjek neki silazio iz Jeruzalema u Jerihon. Upao među razbojnike koji ga svukoše i izraniše pa odoše ostavivši ga polumrtva. Slučajno je onim putem silazio neki svećenik, vidje ga i zaobiđe. A tako i levit: prolazeći onuda, vidje ga i zaobiđe. Neki Samarijanac putujući dođe do njega, vidje ga, sažali se pa mu pristupi i povije rane zalivši ih uljem i vinom. Zatim ga posadi na svoje živinče, odvede ga u gostinjac i pobrinu se za nj. Sutradan izvadi dva denara, dade ih gostioničaru i reče: 'Pobrini se za njega. Ako što više potrošiš, isplatit ću ti kad se budem vraćao.' Što ti se čini, koji je od ove trojice bio bližnji onomu koji je upao među razbojnike?" On odgovori: "Onaj koji mu iskaza milosrđe." Nato mu reče Isus: "Idi pa i ti čini tako!"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 lis 2008 05:54 
Odsutan

Vjerojatno jedna od najboljih priča ikada napisanih! Budući da je dobro poznajemo, može se dogoditi da olako prijeđemo preko nje. Ona nas izaziva na više razina: jer uključuje svakoga kao našega bližnjeg; način na koji vjerski službenici mogu zaobići ljudske potrebe, a najodbačeniji mogu reagirati pozitivno; način na koji se pokušavamo predstaviti kao stručnjaci, poput onoga učitelja zakona. To nije priča koja će zanijekati nasilje i zlo koje se događaju ispred našega nosa, kao podsjetnik da mnogi pate zbog okrutnosti drugih. To je priča koja nas potiče da, koliko možemo, pozitivno odgovorimo na ljudske potrebe.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 lis 2008 08:52 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Idi pa i ti čini tako.

Gospodine molimo te danas da nam otvoriš oči i uši duše i srca da mognemo s ljubavlju slijediti tvoj put i slušati Tvoju Riječ. Molimo te Gospodine da nam milosrdni Samarijanac bude primjer po kojem ćemo pristupati bratu čovjeku, bez predrasuda, osuđivanja i razmišljanja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 lis 2008 06:24 
Odsutan

Gospodine, postao si čovjekom da bi razgovarao sa mnom;
hodao si ovom zemljom i radio; podnosio si vrućinu i hladnoću.
Vrijeme koje si proveo na zemlji bilo je ispunjeno brigom za ljude.
Liječio si bolesne, uskrisivao mrtve; a ono najvažnije - spasio si me od smrti.

Lk 10,38-42

Dok su oni tako putovali, uđe on u jedno selo. Žena neka, imenom Marta, primi ga u kuću. Imala je sestru koja se zvala Marija. Ona sjede do nogu Gospodinovih i slušaše riječ njegovu. A Marta bijaše sva zauzeta posluživanjem pa pristupi i reče: "Gospodine, zar ne mariš što me sestra samu ostavila posluživati? Reci joj dakle da mi pomogne." Odgovori joj Gospodin: "Marta, Marta! Brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno. Marija je uistinu izabrala bolji dio, koji joj se neće oduzeti."
Što mi želiš reći, Gospodine?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 lis 2008 06:26 
Odsutan

Isus ovdje osvjetljava potencijal sadašnjega trenutka. On ne hvali kontemplaciju na račun rada, to nije bit ovoga događaja. Bolji trenutak tada je bilo slušanje Božje riječi. U neko drugo vrijeme to će biti služba za druge u ime Gospodinovo. Molitva je vrijeme koje nam je dano za slušanje Božje riječi i njegove tišine.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lis 2008 06:32 
Odsutan

Lk 11,1-4:

Pouka o molitvi
(Mt 6,9-15; 7,7-11)

11 Jednom je Isus na nekome mjestu molio. Čim presta, reče mu jedan od učenika: "Gospodine, nauči nas moliti kao što je i Ivan naučio svoje učenike." 2On im reče: "Kad molite, govorite:
'Oče!
Sveti se ime tvoje!
Dođi kraljevstvo tvoje!

3Kruh naš svagdanji
daji nam svaki dan!
4I otpusti nam grijehe naše:
ta i mi otpuštamo
svakom dužniku svojem!
I ne uvedi nas u napast!'"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lis 2008 06:34 
Odsutan

danas ti se Isuse zahvaljujemo na milosti molitve. Sve dobro u našem životu je izmoljena milost Tvoja. Hvala Ti što nas svaki dan na ovom mjestu skupljaš u molitvi i što nam preko molitve daruješ milosti jer smo ti mili kad smo skrušeni i ponizni pred licem Tvojim a to se najbolje može vidjeti kroz našu zajedničku molitvu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 lis 2008 09:15 
Odsutan

* Isus Boga naziva intimnim imenom »Abba« ili »Tata«. On zna da nam je »svemogući otac« toliko blizu kao zrak koji udišemo. Zbog ljubavi želimo što želi »Tata« i to je prvi dio molitve Oče naš. Ostatak se odnosi na ono što mi želimo za sebe: da budemo sigurni od gladi, uključujući i duhovnu glad; da budemo slobodni od ogorčenja i sigurni od opasnosti.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]